AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Bide bunu ne zaman söyledi biliyor musun opudan çıktım anesteziden uyanır uyanmaz. Ve elimizdeki embriyoyu transfer dahi etmeden bu kelimeyi kullanması benim bütün umutlarımı bitirdi. Ben de asla donasyon istemem evlat edinmek bana daha sıcak geliyor dedim. Bilmiyorum bu kalan embriyoyu denedikten sonra sanırım bu sayfayı kapatıcam.

Evet bana da öyle geldi bahçeci bizim gibi hastaları pek sevmiyor

Gecmis olsun, Allah korusun.
Ben yurtdisinda yasiyorum, tutan da dahil olmak üzere denemelerimin büyük bir kismi burda oldu. Burdaki hizmetten memnun olmadigim icin ve embriyoyu genetik incelemeye göndermek yasak oldugu icin Türkiye`yi de arastirdim. Ankara`da Anatolia Prof. Hakan Yarali`ya muayene oldum. Cok iyiydi. Gercekleri dümdüz yüzüme söyledikten sonra daha vahim vakalarda da mücadele ediyoruz, imkansiz degil dedi. Ankara`ya karar versem orda tedavi olurdum . Istanbul`da Bahceci Fulya Prof. Mustafa Bahceci`ye gittim ve orda bir iki deneme yaptik. Takiplerimi Dr. Kübra Boynukalin yapti. ERA Test de yaptirdim Bahcecide. Ara sira benim israrciligim, kendimi doktorlara birakamadan herseyi didik didik etmem ve depresifligim Kübra Hanim`i bunaltsa da genel olarak ben memnun kaldim. Narkozsuz OPU sirasinda gözlemleme imkanim oldu. Ekibin ona saygisi büyük. Eli de cok hafifti, her defasinda Allah razi olsun diye ciktim. Bir de yurtdisindaki deneyimlerimle karsilastirinca bazi konularda orasi cennet gibiydi ne yalan söyleyeyim...

Arkadaşlar iki ay önce 52 yaşındaki akrabamız anne oldu yeni herşey nasip bu yaştaki kadının kaç yumurtası olur ki herşey mükemmel olsa bile

Herkese Merhaba! FSH'im 36'lari görmüştü ve erken menopoz geçiş süreci dendi! AMH ise 0.09 sonucuyla iyice bitirmişti beni.. Bu sonuçları gören her doktor,hemen tüp bebeğe kosmami tavsiye ediyordu! Belki de o panikle deneyecektim; ama bir talihsiz kaza ve ameliyat dolayısiyla aylarca başka bir hastalıkla uğraştım ve tüp bebek denemesini öteledim. Bu arada Solgar'dan Resveratrol ve koenzim Q 10 kullandım. Bu süreçten -korunmadan geçen- 7 aydan sonra hamile kalmıştım. Kimyasal gebelikmis ve uğurladık... Ve bu düşükten sonra 2 ay vücut toparlansin diye bekleyip korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kalmıştım! Henüz 3 ayı geride bıraktım gebelikte ve hala yüreğim ağzımda...Erken menopozu duyduğumda 36 yaşındaydım.. Sigara ve içki kullanıyordum ve çok stresli,çok üzüntülü bir dönemden çıkmıştım. FSH sonradan düşmüş olsa bile kötü değer geçerlidir diyor doktorlar... Bunu kabullenerek yaşamıştım. Yine de erken menopoz ve çocuk sahibi olamama fikriyle barışmak çok zordu.. Sağlıklı kürler yapmadım;yapamadım,aksine içkiye ve sigaraya devam ettim o dönemde..Hatta hamile kaldığımı öğrenene kadar devam ettim.. Psikolojik olarak üstuste gelenlerle,buna kaza ve ameliyatim ve geçmiş birikimlerim dahil, baş etmeye çalışırken tokezlemistim! Ben bu anlamda iyi bir örnek değilim. Kendine iyi bakıp kürler uygulayanlar devam etsinler! Ben ruhu kurtarırken bedeni ihmal ediyordum.Ama hamileyim..Hem de FSH yüksek,AMH çok düşükken... Umudun kendisi tek başına güç kaynağıdır! Bu teşhisi duyanlara sesleniyorum. 1 yıl önce perisandim maalesef,çünkü haberim yoktu mucizelerden! Şimdi bir oğul taşıyorum karnımda.. Her saniye şükrediyorum! Dileyen herkes bir an önce güzel haberler alsın dilerim! Yıkılmak yok! Ben artık bebek hayalimi bırakıp psikolojimi düzeltmeye çalıştığım,yani aslında bebek planını herşeye rağmen biraz arka plana attığında hamile kaldım.. Aşk gibi birşey..Beklemediğimizde geliyor! Direnin!!! Sevgilerimle!

Rabbim kucaginizada almayi nasip etsin.Adet görüyormuydunuz kendiliğinizden?

Rabbim kucaginizada almayi nasip etsin.Adet görüyormuydunuz kendiliğinizden?
Teşekkür ederim,çok sağolun.. Ben düzenli adet görüyordum ama değişikliklerden şüphelenip doktora gitmiştim ilk. 30 günlük adet döngüsü yavaş yavaş 28e,sonra 26 da bir civarına inmişti. Ve tabii miktarı günü çok azalmıştı. FSH'in yüksek olduğunu ilk öğrendigim ay, sadece bir öğle vakti azıcık kanama olunca doktora gitmeye karar vermiştim. Hamile kalana kadar da 1 ya da 2 gün az miktarda regl oldum.

Merhaba, mesajınızı görünce yazmak istedim. 1.8 için tüp bebek mi yapıyorlar? AMH böyleyse normal yolla bile olur gibi geliyor. Yaşınızı bilmiyorum tabi...

Narkozsuz OPU'mu???. İyi cesaret. Anesteziden mi korktunuz?

Canım amh rahim duvarı kalınlığı mı ?
Nedir ?

Benimde amh 1.25 esiminde morfoloji sorunu var 2 yildir deniyoruz olmuyor esimin morfolojisini yeni ogrendik biraz arastirmadan sonra bahceciye gittim amh cok dusuk hemen tup bebek yapalim vakit kaybetme dediler yalniz esimin sprem sonucu icin hic onemli degil deyip kesip attilar
Eczanede calisiyorum cok hastam var bu durumda olan onlardan da bilgi edinip cem ficicioglunu buldum gercektende mukemmel bir insan benim yasima gore amh sinirdaymis kotu diyemeyiz dedi ama esini sperm sonucu cok iyi degil obce asilama yapalim tutmazsa tup deneriz dedi yarin adetin w. Gunu muayane olucam asilama tedavisine basliyorum insallah
Bu arada bugun esimin sperm testi icin hast beklerken bi kadin cem hocada muayene oluyodu asilama yapilmis 3 hafta once %10 sans vermis amh cok dusukmus ve tutmus insallah hepimiz boyle sevincli haberler aliriz

Sırf bize umut olsun diye üye olup yazmışsınız çok zarifsiniz,teşekkür ederiz.
İşte bu “beklememek” tavrı okadar önemliki bu konuyu unutup hayatına devam edebilmek oladar önemli ki (zor olsa da) çünkü bu zor süreçlerden geçip en nihayetinde kim aklından çıkarıyorsa hep hamile kalıyo. Hatta Ebru Destan ın buna ilişkin bir kitabı var. Nedense hamile kalmaya kitlenince vücut hamile kalamıyor. Mümkün olduğunca akıldan uzaklaştırmak lazım siz onu başarmışsınız...
Benimde AMH 0.02 FSH 15,değerlerimiz yakın. Doğal yoldan hamile kalmanız beni çok umutlandırdı. Ben şuan tüp bebek tedavisinde iğneler aşamasındayıım. Umarım hepimizin gönlüne göre olur ....

Merhaba, mesajınızı görünce yazmak istedim. 1.8 için tüp bebek mi yapıyorlar? AMH böyleyse normal yolla bile olur gibi geliyor. Yaşınızı bilmiyorum tabi...
Cnm sanırım sebep amh degil sadece cıkolata kisti var spermde morfolojı sorunu var parca parca sorunlar olunca 2.5 yıldr gebe kalamadım. Ikı tüp bebek denedık saglıklı embrıyo olusturamıyrz en son genetik olrk yumurta ve spermınz cok kalıtelı degıl dediler ne yapacgımızı arastrırıyrz

Evet canım Aret Bey e gidiyorum. Doktordan ve merkezden çok memnunum. Benim amh 0.01 olduğu için en fazla 3 yumurta gözüküyor. Henüz opu aşamasına gelemedim. Malum klomenle olunca yumurtanın ne zaman canı isterse o zaman gelecek :) Tavsiye ederim mutlaka. Çok anlayışlı ve iyi niyetli biri. Beni haftada 1-2 defa yumurta takibi için çağırıyor.

inşallah derdimize derman olacak doktoru bulmususzdr cnm bende aret beyle devam ederim diye düşünyrm muayneye gidecegm ıkı hafta snra bakalım izlenımlerım nasıl olacak. genelde iyi yorumlar okuyrum.bnde klomenle takıp yapılsn ıstyrm ıns hocada aynı fikirde olur:)

Ellerinize sağlık. Ben bir kaç ay önce amh ölçtürdüğümde 0.16 çıkmıştı ama henüz bir tedavi görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…