- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.101
Bide bunu ne zaman söyledi biliyor musun opudan çıktım anesteziden uyanır uyanmaz. Ve elimizdeki embriyoyu transfer dahi etmeden bu kelimeyi kullanması benim bütün umutlarımı bitirdi. Ben de asla donasyon istemem evlat edinmek bana daha sıcak geliyor dedim. Bilmiyorum bu kalan embriyoyu denedikten sonra sanırım bu sayfayı kapatıcam.Donasyon zaten menapoza resmen girdikten sonra bile yapilabiliyormus. Doktorlar donasyon konusunu telaffuz ettiklerinde ilk sorum bu olmustu. Cok cok önemli bir karar oldugu icin aceleye gerek yok. Adet görüldükce, foliküller tamamen tükenmedikce, aylarca bir tane bile folikül görünmez olana kadar takip etmek, hala olmuyorsa belki birkac yil sonra donasyonu düsünmek önerilebilir hastanin maddi, manvei durumuna, sabir gücüne göre. Ayrica donasyondan önce, dünyada bu alanda gelismeler var klinik arastirmalari devam eden. Kendi yumurtaligindan yapilan bir ameliyatla hücreleri harekete gecirmek ve yeniden büyümelerini saglamak gibi. Ispanyol ve Yunan doktorlarin ilginc sunumlari olmus gecen sene bir kongrede. Iki farkli yöntem. Her yeni gelisme gibi, diger arastirmacilar ve doktorlar tarafindan tereddütle karsilansa da olumlu sonuclar almislar sonucta bu denemelerden. Bu da umut demek.
Evet bana da öyle geldi bahçeci bizim gibi hastaları pek sevmiyorBahçecinin genel tavrı bu sanırım. Ya da en azından ben kendi adıma böyle diyebilirm. Rezerv azlığında asla uğraşmak istemiyorlar. bence vazgeçmeyin. Başka doktorlarda devam edin denemeye. 1 tane de çıksa kendi yumurtanızla olabildiğince deneme yapmak en iyisi. keşke dememek adına.
Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.
Ben de ailemde kanser geçmişi olduğu için ilaçlardan, hormondan korkuyordum doğrusu.
İlaçsız tüp bebek tedavisini araştırdığım süreçte sizi okumak iyi geldi.
Kaçırdıysam eğer, hangi şehir hangi doktor olduğunu yazmış mıydınız?
Rabbim kucaginizada almayi nasip etsin.Adet görüyormuydunuz kendiliğinizden?Herkese Merhaba! FSH'im 36'lari görmüştü ve erken menopoz geçiş süreci dendi! AMH ise 0.09 sonucuyla iyice bitirmişti beni.. Bu sonuçları gören her doktor,hemen tüp bebeğe kosmami tavsiye ediyordu! Belki de o panikle deneyecektim; ama bir talihsiz kaza ve ameliyat dolayısiyla aylarca başka bir hastalıkla uğraştım ve tüp bebek denemesini öteledim. Bu arada Solgar'dan Resveratrol ve koenzim Q 10 kullandım. Bu süreçten -korunmadan geçen- 7 aydan sonra hamile kalmıştım. Kimyasal gebelikmis ve uğurladık... Ve bu düşükten sonra 2 ay vücut toparlansin diye bekleyip korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kalmıştım! Henüz 3 ayı geride bıraktım gebelikte ve hala yüreğim ağzımda...Erken menopozu duyduğumda 36 yaşındaydım.. Sigara ve içki kullanıyordum ve çok stresli,çok üzüntülü bir dönemden çıkmıştım. FSH sonradan düşmüş olsa bile kötü değer geçerlidir diyor doktorlar... Bunu kabullenerek yaşamıştım. Yine de erken menopoz ve çocuk sahibi olamama fikriyle barışmak çok zordu.. Sağlıklı kürler yapmadım;yapamadım,aksine içkiye ve sigaraya devam ettim o dönemde..Hatta hamile kaldığımı öğrenene kadar devam ettim.. Psikolojik olarak üstuste gelenlerle,buna kaza ve ameliyatim ve geçmiş birikimlerim dahil, baş etmeye çalışırken tokezlemistim! Ben bu anlamda iyi bir örnek değilim. Kendine iyi bakıp kürler uygulayanlar devam etsinler! Ben ruhu kurtarırken bedeni ihmal ediyordum.Ama hamileyim..Hem de FSH yüksek,AMH çok düşükken... Umudun kendisi tek başına güç kaynağıdır! Bu teşhisi duyanlara sesleniyorum. 1 yıl önce perisandim maalesef,çünkü haberim yoktu mucizelerden! Şimdi bir oğul taşıyorum karnımda.. Her saniye şükrediyorum! Dileyen herkes bir an önce güzel haberler alsın dilerim! Yıkılmak yok! Ben artık bebek hayalimi bırakıp psikolojimi düzeltmeye çalıştığım,yani aslında bebek planını herşeye rağmen biraz arka plana attığında hamile kaldım.. Aşk gibi birşey..Beklemediğimizde geliyor! Direnin!!! Sevgilerimle!
Teşekkür ederim,çok sağolun.. Ben düzenli adet görüyordum ama değişikliklerden şüphelenip doktora gitmiştim ilk. 30 günlük adet döngüsü yavaş yavaş 28e,sonra 26 da bir civarına inmişti. Ve tabii miktarı günü çok azalmıştı. FSH'in yüksek olduğunu ilk öğrendigim ay, sadece bir öğle vakti azıcık kanama olunca doktora gitmeye karar vermiştim. Hamile kalana kadar da 1 ya da 2 gün az miktarda regl oldum.Rabbim kucaginizada almayi nasip etsin.Adet görüyormuydunuz kendiliğinizden?
Merhaba, mesajınızı görünce yazmak istedim. 1.8 için tüp bebek mi yapıyorlar? AMH böyleyse normal yolla bile olur gibi geliyor. Yaşınızı bilmiyorum tabi...Cnm sen aret kamara mı gidiyrsn? Bnmde rezervm azalmkta ama amh okdr kötü cıkmıyor 1.8 cıktı. 6 -7 yum toplanyr genelde. Ama hep bir tanr embryo 5. Gune zar zor ulaşıyr ve iki denemedr mutlu sona ulasamadk ilki negtf ikincisi kimyasal oldu. İğneli tedavi oldm şimdiye kdr ve yum kalıtesıne düşük dediler bu tedavide. Granüllü yapıdaymıs. Bnde şimdi aret hocayla gorusecgm klomenle tedavi iatyrm bu seferde o şekilde yum toplanan belkı kalıtelı emb gelişir. Sonucta cok yum için iğne kullandk ama bnm olasılıgm hiç artmadı hep bir tane kaldı blkı normal dongumdekı yumurtada aynı sonucu vereck bosuna hormon almaya ve yum kalitesini bozmaya gerek yok. Sen memnunmsun aret beyden ve merkezden?
Demek menapoza girmemiş kadın...Kaçıncı çocuğu?Arkadaşlar iki ay önce 52 yaşındaki akrabamız anne oldu yeni herşey nasip bu yaştaki kadının kaç yumurtası olur ki herşey mükemmel olsa bile
Narkozsuz OPU'mu???. İyi cesaret. Anesteziden mi korktunuz?Gecmis olsun, Allah korusun.
Ben yurtdisinda yasiyorum, tutan da dahil olmak üzere denemelerimin büyük bir kismi burda oldu. Burdaki hizmetten memnun olmadigim icin ve embriyoyu genetik incelemeye göndermek yasak oldugu icin Türkiye`yi de arastirdim. Ankara`da Anatolia Prof. Hakan Yarali`ya muayene oldum. Cok iyiydi. Gercekleri dümdüz yüzüme söyledikten sonra daha vahim vakalarda da mücadele ediyoruz, imkansiz degil dedi. Ankara`ya karar versem orda tedavi olurdum . Istanbul`da Bahceci Fulya Prof. Mustafa Bahceci`ye gittim ve orda bir iki deneme yaptik. Takiplerimi Dr. Kübra Boynukalin yapti. ERA Test de yaptirdim Bahcecide. Ara sira benim israrciligim, kendimi doktorlara birakamadan herseyi didik didik etmem ve depresifligim Kübra Hanim`i bunaltsa da genel olarak ben memnun kaldim. Narkozsuz OPU sirasinda gözlemleme imkanim oldu. Ekibin ona saygisi büyük. Eli de cok hafifti, her defasinda Allah razi olsun diye ciktim. Bir de yurtdisindaki deneyimlerimle karsilastirinca bazi konularda orasi cennet gibiydi ne yalan söyleyeyim...
Aynen oğrendim öğreneli yarım hissediyorum kendimi.Bi kadının anne olamıycağını düşünmesi hissetmesi çok zor kendimi eksik hissediyorum.Bilmemek mutluluk keşke hiç öğrenmeseydim.Üzülmeyelim inşallah Allah büyük eyer nasipte Anne olucağımız varsa hiç bişey engel deil.Rabbim vermiyceği şeyi istetmezmiş buna çok inanıyorum ben.Demek ki vericek sabredip beklemekten başka çare yok.Rabbim sabır güç kuvvet versin
Kadında yumurta rezervini gösteren hormon ve bu hormonu ölçen testin adıdır. Rahim kalınlığı demek değildir. Açılımı Anti Mullerian hormone şeklindedir.Canım amh rahim duvarı kalınlığı mı ?
Nedir ?
Doktoruma sordum iyi dedi amaKadında yumurta rezervini gösteren hormon ve bu hormonu ölçen testin adıdır. Rahim kalınlığı demek değildir. Açılımı Anti Mullerian hormone şeklindedir.
Herkese Merhaba! FSH'im 36'lari görmüştü ve erken menopoz geçiş süreci dendi! AMH ise 0.09 sonucuyla iyice bitirmişti beni.. Bu sonuçları gören her doktor,hemen tüp bebeğe kosmami tavsiye ediyordu! Belki de o panikle deneyecektim; ama bir talihsiz kaza ve ameliyat dolayısiyla aylarca başka bir hastalıkla uğraştım ve tüp bebek denemesini öteledim. Bu arada Solgar'dan Resveratrol ve koenzim Q 10 kullandım. Bu süreçten -korunmadan geçen- 7 aydan sonra hamile kalmıştım. Kimyasal gebelikmis ve uğurladık... Ve bu düşükten sonra 2 ay vücut toparlansin diye bekleyip korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kalmıştım! Henüz 3 ayı geride bıraktım gebelikte ve hala yüreğim ağzımda...Erken menopozu duyduğumda 36 yaşındaydım.. Sigara ve içki kullanıyordum ve çok stresli,çok üzüntülü bir dönemden çıkmıştım. FSH sonradan düşmüş olsa bile kötü değer geçerlidir diyor doktorlar... Bunu kabullenerek yaşamıştım. Yine de erken menopoz ve çocuk sahibi olamama fikriyle barışmak çok zordu.. Sağlıklı kürler yapmadım;yapamadım,aksine içkiye ve sigaraya devam ettim o dönemde..Hatta hamile kaldığımı öğrenene kadar devam ettim.. Psikolojik olarak üstuste gelenlerle,buna kaza ve ameliyatim ve geçmiş birikimlerim dahil, baş etmeye çalışırken tokezlemistim! Ben bu anlamda iyi bir örnek değilim. Kendine iyi bakıp kürler uygulayanlar devam etsinler! Ben ruhu kurtarırken bedeni ihmal ediyordum.Ama hamileyim..Hem de FSH yüksek,AMH çok düşükken... Umudun kendisi tek başına güç kaynağıdır! Bu teşhisi duyanlara sesleniyorum. 1 yıl önce perisandim maalesef,çünkü haberim yoktu mucizelerden! Şimdi bir oğul taşıyorum karnımda.. Her saniye şükrediyorum! Dileyen herkes bir an önce güzel haberler alsın dilerim! Yıkılmak yok! Ben artık bebek hayalimi bırakıp psikolojimi düzeltmeye çalıştığım,yani aslında bebek planını herşeye rağmen biraz arka plana attığında hamile kaldım.. Aşk gibi birşey..Beklemediğimizde geliyor! Direnin!!! Sevgilerimle!
İlk çocuğu 46 yaşında evlendi bir düşük yapmışDemek menapoza girmemiş kadın...Kaçıncı çocuğu?
Cnm sanırım sebep amh degil sadece cıkolata kisti var spermde morfolojı sorunu var parca parca sorunlar olunca 2.5 yıldr gebe kalamadım. Ikı tüp bebek denedık saglıklı embrıyo olusturamıyrz en son genetik olrk yumurta ve spermınz cok kalıtelı degıl dediler ne yapacgımızı arastrırıyrzMerhaba, mesajınızı görünce yazmak istedim. 1.8 için tüp bebek mi yapıyorlar? AMH böyleyse normal yolla bile olur gibi geliyor. Yaşınızı bilmiyorum tabi...
Cnm sen aret kamara mı gidiyrsn? Bnmde rezervm azalmkta ama amh okdr kötü cıkmıyor 1.8 cıktı. 6 -7 yum toplanyr genelde. Ama hep bir tanr embryo 5. Gune zar zor ulaşıyr ve iki denemedr mutlu sona ulasamadk ilki negtf ikincisi kimyasal oldu. İğneli tedavi oldm şimdiye kdr ve yum kalıtesıne düşük dediler bu tedavide. Granüllü yapıdaymıs. Bnde şimdi aret hocayla gorusecgm klomenle tedavi iatyrm bu seferde o şekilde yum toplanan belkı kalıtelı emb gelişir. Sonucta cok yum için iğne kullandk ama bnm olasılıgm hiç artmadı hep bir tane kaldı blkı normal dongumdekı yumurtada aynı sonucu vereck bosuna hormon almaya ve yum kalitesini bozmaya gerek yok. Sen memnunmsun aret beyden ve merkezden?
inşallah derdimize derman olacak doktoru bulmususzdr cnm bende aret beyle devam ederim diye düşünyrm muayneye gidecegm ıkı hafta snra bakalım izlenımlerım nasıl olacak. genelde iyi yorumlar okuyrum.bnde klomenle takıp yapılsn ıstyrm ıns hocada aynı fikirde olur:)Evet canım Aret Bey e gidiyorum. Doktordan ve merkezden çok memnunum. Benim amh 0.01 olduğu için en fazla 3 yumurta gözüküyor. Henüz opu aşamasına gelemedim. Malum klomenle olunca yumurtanın ne zaman canı isterse o zaman gelecek :) Tavsiye ederim mutlaka. Çok anlayışlı ve iyi niyetli biri. Beni haftada 1-2 defa yumurta takibi için çağırıyor.
Ne güzel anlatmışsınız,ne faydalı olmuş,atılacağına teansfer yapalım dediğiniz yumurtanız şimdi canlanmış bebeğiniz olmuş. Demekki nolursa olsun aslında transferi yaptırmalıyız buradan bunu anlıyoruz. Bu çok öenmli bir bilgiydi bence.
Ayrıca amh fsh problemi için olmazsa olmazlar folik asit q enzim ve dhea kullanımı.
Bu da çok öenmli bir bilgi.o
Donasyın konusuna ben çok karşı değilim elbette tamamen kabullenemişte değilim. Fakat bende sizin gibi düşünüyorum, donasyon aylarca hayta belki yıllarca hiiiiç ama hiç yumurtamız olmazsa ve içimizdeki çocul isteği de bitmek tükenmek bilmiyorsa ancak ozaman başvurulabilcek bşr yöntem olarak aklımızın bir köşesinde kalmalı.
Zaten menopoz sonrasında bile donasyınla hamilelik mümkün o sebeple acele etmemek gerek.
Ben bu amh 0.1 altı olanlara ve ozamandan beri durumundan haberdar etmemiş olanlara sesleniyorum yazınnnn kızlarrrrr ne durumdasınız?
@hasret2014 AMH 0.01 ???
@sevdakusum AMH 0.13
@firstmoon AMH 0.14
@Sakura07 FSH 18 AMH 0.08
@Semosh427 AMH 0.01
@nghnblg AMH 0.06 FSH 17.7
@emine7042 AMH 0.01
@birsansversen AMH 0.06 FSH 35
@meryemist AMH 0.01
@bearnguin AMH 0.03 FSH 25
@Ozalk AMH 0.01
@jannfir AMH 0.01
@melisyasemen AMH 0.1
@06cprblg AMH 0.01
@alice1 AMH 0.01
M Mevsimyaz06 AMH 0.01 FSH 40
@drwho AMH 1in altında
@dtg AMH 0.01 FSH 65
@Zeytin1980 AMH önce 0.02 çıkmış
@fshe2 AMH 0.16
@Oceanss AMH 0.06
@Bebegimi bekliyorum AMH 0.01 FSH 29
@Bal yavrum FSH 121 AMH 0.057
@Saziye2306 AMH 0.14 FSH 17
@kipacu AMH 0.11 FSH 100 yaş 25
@Esıyis AMH 0.01
@DEMDER77 AMH 0.01
@sesimiduyun FSH 16 AMH 0.01 (AMH sonradan 0.08 çıkmış)
@elmf AMH 0.01 FSH 49.7
@fshamh FSH 21 AMH 0.13
@demirnisa AMH 0.04
@Ebru6tane5 AMH 0.08
@Erva33 AMH 004 FSH 64-25 arası
@erdem81 AMH 0.06 3kez embriyosu döllenmiş ama hepsi negatif
@rumeysavan AMH 0.1
@Hira Mira 40 yaş AMH 002 FSH 16.62
R rozbin AMH 0.01
A Avarell AMH 0.04 yaş 29
@deryaderya AMH 0.07
@sea2112 AMH 0.14
@kunfeyekun21 AMH 0.14
@esmerayyy AMH 0.03 FSH 76
@alangu AMH 0.07 FSH 37
F freedom82 AMH 0.01 (sağ tarafında yumurta görülmediğini söylemiş)
@Siyahkelebekkk AMH 0.02 FSH 30
@ARZUM78 AMH 0.11
@burcuburcu87 AMH 0,06 yaş 30
@Cicek-bocek AMH 1
@Glalp85 AMH 001 yaş 35 FSH 95
@Camillas AMH 0.1 yaş 31
@ropis AMH 0.08 bir düşük yapmış yaş 32
@Snglmhmt AMH 0.06 FSH 32 yaş 32
@be_yourself 29 yaş AMH 0.18
@Ashley21 FSH 90 AMH 001
@Sevdali44 AMH 0.02
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?