AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

A
AMH ve FSH değeriniz kaçtı?

Listede adımı görünce yazmak istedim. :)
Amh'ım 0,06. en azından Mayıs ayında bu şekildeydi. bir daha da baktırmadım. görünen köy kılavuz istemiyor.
İlk denememizi Bahçeci - Güvenç Bey'de yaptık. 4 aylık takibin (erken çatlayan, büyümeyen yumurtaların) ardından Ağustos ayında ilk kez iğnelere başladık. onun öncesinde iğnelik bile bir durumla karşılaşmamıştık. O ay iğnelerle 5 yumurtam oluştu. 2 si olgun çıktı ve döllendi. İkisi de 4. gün embriyosuydu. içlerinden gelişimi en önde olan transfer edildi. Diğerinin dondurulmak için hem 5. güne gitmesi hem de dondurulacak kalitede olması gerekiyordu. Olmadığı söylendi. kalan 1 embriyo çöp oldu. Transfer edilenle de olumsuz sonucu aldım.
Tekrar aynı doktora gitmek istemedim. Elektriğimiz de pek uyuşmamıştı doğrusu. Ben hastasının durumu ne olursa olsun onun için çabalayan bir doktor istedim. Çünkü durumum zaten zor.
Ekim ayında Erbil Bey'le başladık. (Olumsuzu alışımdan birkaç gün sonra.)
O regl boş geçti zaten. Fakat Erbil bey büyüme hormonu başlattı. Kasım ayından beri kullanıyorum. Henüz radikal bir etkisini görmedim. :)
Geçtiğimiz ayki reglimde 4 tane yumurtam görüldü. İğnelere başladık. Ama yumurtalar iğnelere yanıt vermedi. Büyümediler. İptal oldu tedavi.
Bu ay yeniden başladık. Neler olacağını zaman gösterecek.

Büyüme hormonu dışında Regenesis Max, Krilom Omega 3 ve Solgar Selenyum kullanıyorum.

Erbil Bey pozitif bir doktor. Boşa ümit vermediği gibi, sözleriyle ve bakışlarıyla da moralinizi yerle bir etmiyor.
Ben çok kötümser ve negatif bir hastayım. Bunun da farkındayım zaten. Ama elimde değil ne yazık ki. Her ay 'acaba bu ay adet olabilecek miyim' stresini yaşayamayan kimsenin anlamasını da beklemiyorum.
Durumumuz zor. Ama ufacık da olsa hepimizle ilgili bir ümit var. Doğru zamanın önemli olduğuna inanıyorum. Umuyorum ki bizim de zamanımız gelecek.

teşekkür ederim cevabın için.benim üzüldüğüm doktorun bana neredeyse menopoz dedi imkansız gibiymiş.

o hangi doktorsa halt yemiş. doktorunu değiştirmeni öneririm. moralini bozan ve olumsuzluk saçan insanlardan uzak dur. durumumuz zaten zorken bir de doktorlar zorlaştırmıyor mu, cidden ifrit oluyorum.
her ay oluşan yumurtalar farklı ayrıca. bu ay cevap alamazsın, bir sonraki ay farklı olur.
Bu kadar stres yapma. Stres bu olumsuzlukların başı.

ben de bunu anlamıyorum zaten zor bir süreçten geçerken karşımızda bu kadar acımasız insanların olduğunu görmek bizi daha da yıpratıyor.o yüzden başka doktor arayışına girdim bile. evet durumumuz zor olabilir ama bu olmayacak anlamına gelmez onu Rabbim bilir. üzülmek insanın elinde olmuyor maalesef

Kesinlikle size katılıyorum elbet bir zaman var ve o zaman da gelecek. ..
Süreçler maalesef diğer hastalıklara ve tedavilerine benzemiyor, çok fazla fedakarlık, sabır ve çelik gibi sinirler istiyor :) o kadar zor ki saati saatine vurulması gereken iğneler, insanın içindeki hep 'acaba olmayacak mı? ya yumurtam erken çatlarsa? aman şunu yemeyim ters bir etki yaparsa? Şuraya gitmeyim şu hareketi yapmayayım ya kötü etkilerse' diye yapılmayan bir sürü şey.... Boşa giden emekler ve her ay yeniden başlayan bir fizyolojik ve psikolojik savaş....halden anlamayan insanlar ve doktorlar....Beklenti içindeki aileler ve arkadaşlar....Günlük hayatlarımızda zaten stresli işlerde çalışıyoruz....
Çok zor bir süreç gerçekten hepimize bol şans diliyorum, burda en azından birbirimize destek olup, birbirimizin hikayelerinden dersler çıkarıyoruz kendimize..Bence birbirmize desteğimiz ve hikayelerimizi paylaşmamız çok önemli..

E ecem 81 moralini hiç bozma mutlaka rezerv azlığı ile ilgilenen bir doktor ile görüş forumlardan okuduğum kadarı ile Ankara Başkent ÜNi. Hastanesindeki göğşen bey ve Bahçeci rezerv azlığı olanlar ile hiç ilgilenmek istemiyor insanalara çok kötü davaranıyormuş. Geçmiş sayaflarda çok insan yazmış bu isimşleri. Hangi şehirde yaşıyprsun bilmiyorum ama Ben doktorum Seyit TEmel Hocadan(ankara) memnunum henüz tedavinin başındayım AMHım 0.02 FSH 15. Yaşadıkalrımı adım adım paylaşacağım. Başka Doktor araştırmanı tavsiye ederim.

ben adanada yaşıyorum. burada bu konunun uzmanı doktor araştırıyorum en azından benim psikolojimi bozmayacak birisini

AMH002, eline, emegine saglik böyle bir listeyi hazirlaman cok iyi olmus. Gercekten de benim takip ettigim dönemlerde yüzlerce sayfada tek tük hamile haberi görmeye gore cok daha umut verici olmus. Basari yüzdesi iyi görünüyor. doktorlar bana % 5 sans veriyorlar ve yavastan donasyona yönlendiriyorlardi. 20 kere denerim sansim %5 ise dedigimde bile, o olasilik hesabi öyle yapilmiyor kendini perisan etme o kadar tedaviyle dediler. Bu yüzden senin liste gercekten cok cok degerli. Gercek hayatlardaki sonuclar doktorlarin sayisal, analitik, kayitsiz yorumlarindan daha ilimli. Umarim hamile kalan herkes dönüp bu foruma haber verir. Henüz kalamayan arkadaslar incinir mi, imrenir mi, ya da kendi hamileligime nazar olur mu diye tereddütleri oluyor insanin. Yine de icsesim bunun bir sekilde destek vermek olacagini söyledi.

Öncelilkli olarak 0,1`in altini hedef alsan da, listede 0,16 0,19 gibi degerler de gördügüm icin, beni de listeye eklemek ister misin diye soracaktim. En son ölcümüm 0,16 (bahceci fulya), 0,15 (yurtdisi). Senin listeden bir önceki mesajda (sayfa 405) haber verdigim icin görmemissindir muhtemelen. Gördügüm en yüksek FSH 46. (cok daha yükseklerini de gördüm ama ilac tedavisindeyken zaten ilaclarin icinde de fsh var. Reglin 2.,3. 4. günü ilacsiz ölcümler esas alindiginda en yüksek fsh degerim bu olmus).

Selamlar.

Denediklerim listesine Co enzim Q10, maca tozu, propolis, hayit otu ve tabi ki Allah`in emri folik asiti unutmusum.
Bunlarin disinda, gida intolerans testi yaptirip iyi kötü cikan sonuclara gore beslenmeye calistim. Sigara, alkol, kafein kullanmadim. Detox niyetine , ve biraz da kilo verebilmek icin, her sabah suya biraz elma sirkesi damlatip ictim. Psikolojim teshisi aldigim ilk bir yila göre epey düzelmisti.

8 + deneme sürecimde degerleri vs tabi ki kayit altina aldim. Sorusu olan varsa deneyimlerimden elimden geldigince cevaplamaya calisirim. Denemelerden bazisi ilacsiz deneme, bazilari farkli ilaclarla denemelerdi. Bos folikülle sonuclanan da oldu, 5. gün blastosist transferi negatif, 3. gün 5 hücreli transferi negatif de oldu. Bir denememde iki embriyo 5. güne kadar ilerledi ama birinde trizomi cikti, digerinin de gelismesi durdu 6. günde de blastosiste dönüsemedi atildi... Tutan deneme ilacsiz denemeydi ve spermi de sectirmedik (ICSI yerine klasik eski usül IVF oldu). Embriyo 5. gün hala Morula idi, yani gününde blastosiste dönüsemedigi icin kalitesi iyi degildi, atilacagina ne kaybederiz bazen morula da tutuyor diyerek transfer etti doktorum.. O morula hatta icerde bölünerek tek yumurta ikizi olarak tutundu ama birini malesef 8. haftada kaybettim. Digeri ile devam ediyorum, kismetse tamamina ereriz diye umutla...

Bir önerim de pihtilasma testini mutlaka yaptirin. Bizim sorunumuz Amh oldugundan, hamile kalamama kismi icin degildir pihtilasma meselesi. Zaten cok zor olmusken olani kaybetmemek adina önlem alabilmek icin...Tekrarlayan düsük olmadikca doktorlar kendiliklerinden yapmiyor bu testi genelde. Bizim düsük lüksümüz yok! Öngörülüp önlenebilecek herseyi kontrol etmeliler ama iste doktorlari biliyorsunuz....Ben kariyer icin cocuk olayini ertelerken düzenli olarak gittigim ve 2 yil boyunca rezerv problemimi farketmeyip uyarmayan, elini cabuk tut diyecegine, hapla korunmaya devam etmeme neden olan da bir kadin dogum doktoruydu sonucta! Biraz kendimizin doktoru olup sürecte aktif rol oynamaya en azindan anlamaya calismamiz iyi olur diye düsünüyorum. Allah hepimizi iyi insanlarla ve iyi doktorlarla karsilastirsin insallah.

Ne tatlısınız :) yazarım tabiki liste her geçen gün büyeyecek yazanlarla bir hamilemiz daha olmuş olacak böylelikle sanıyorum siz de hamilesiniz değil mi?
KAç denemede hamile kaldınız?

Donasyon zaten menapoza resmen girdikten sonra bile yapilabiliyormus. Doktorlar donasyon konusunu telaffuz ettiklerinde ilk sorum bu olmustu. Cok cok önemli bir karar oldugu icin aceleye gerek yok. Adet görüldükce, foliküller tamamen tükenmedikce, aylarca bir tane bile folikül görünmez olana kadar takip etmek, hala olmuyorsa belki birkac yil sonra donasyonu düsünmek önerilebilir hastanin maddi, manvei durumuna, sabir gücüne göre. Ayrica donasyondan önce, dünyada bu alanda gelismeler var klinik arastirmalari devam eden. Kendi yumurtaligindan yapilan bir ameliyatla hücreleri harekete gecirmek ve yeniden büyümelerini saglamak gibi. Ispanyol ve Yunan doktorlarin ilginc sunumlari olmus gecen sene bir kongrede. Iki farkli yöntem. Her yeni gelisme gibi, diger arastirmacilar ve doktorlar tarafindan tereddütle karsilansa da olumlu sonuclar almislar sonucta bu denemelerden. Bu da umut demek.

Hayırlı olsun sizin için ilaçsız denemeyi anlata bilirmisiniz

Ne tatlısınız :) yazarım tabiki liste her geçen gün büyeyecek yazanlarla bir hamilemiz daha olmuş olacak böylelikle sanıyorum siz de hamilesiniz değil mi?
KAç denemede hamile kaldınız?

Evet öyleyim. Ekleyin hem pozitif sayisi artsin :) OPU asamasina ulasan 8., transfer asamasina ulasan 3. denememdi.

Hayırlı olsun sizin için ilaçsız denemeyi anlata bilirmisiniz

Tesekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Ilacsiz denemenin ilk kismi aslinda normal yumurta takibi gibi, catlatma ignesinden sonrasi ise normal OPU tüp bebek denemesi gibi.

Adetin 2. veya 3. günü doktora gidip folikül var mi bakiliyor, kan degerlerine bakiyorlar, sonra iki üc güne bir gidip kendiliginden gelisen folikülün capi ölcülüyor ultrasonla, yeterli boyuta yaklasinca catlatma ignesinin saatini söylüyorlar ve igneden 36 saat icinde OPUya aliyorlar. O tek foliküldeki yumurtayi elde etmeye calisiyorlar. Sadece tek yumurta toplanacagi icin narkozsuz bile yapilabiliyor dayanirim derseniz.

Avantajlari: Ilacsiz oldugu icin maddi olarak daha uygun, ilac saati vs stresi yok, vücuduma o kadar hormon yükledim buna ragmen cok cikmadi baskisi yok (basindan beri belli kac cikacagi ya sifir ya bir), ilaclarin yumurtanin kalitesini düsürme riski yok, zaten doganin belirledigi, galip gelecek olan folikül gelisiyor -gelisirse-.

Dezavantaji: Maksimum 1 yumurta elde edibiliyor. Ilacsiz 1, ilacli olsa belki 2 olacakti. Iki az bile olsa birin iki kati demek. Psikolojik olarak tek bir yumurtanin akibetinin beklemek biraz zor, döllenecek mi, bölünecek mi, hücreleri yeterli sayiya ulasacak mi vs o asamalarda hic takilmadan transfere kadar gelebilecek mi ya hep ya hic, fire verme lüksü yok...Diger yandan da haticeye degil neticeye bakmak lazim. Altin yumurta olabiliyor sonucta....Kendiliginden hamile kalanlar da o bir yumurtayla hamile kaliyorlar...

Evet öyleyim. Ekleyin hem pozitif sayisi artsin :) OPU asamasina ulasan 8., transfer asamasina ulasan 3. denememdi.
Ne güzel anlatmışsınız,ne faydalı olmuş,atılacağına teansfer yapalım dediğiniz yumurtanız şimdi canlanmış bebeğiniz olmuş. Demekki nolursa olsun aslında transferi yaptırmalıyız buradan bunu anlıyoruz. Bu çok öenmli bir bilgiydi bence.
Ayrıca amh fsh problemi için olmazsa olmazlar folik asit q enzim ve dhea kullanımı.
Bu da çok öenmli bir bilgi.o
Donasyın konusuna ben çok karşı değilim elbette tamamen kabullenemişte değilim. Fakat bende sizin gibi düşünüyorum, donasyon aylarca hayta belki yıllarca hiiiiç ama hiç yumurtamız olmazsa ve içimizdeki çocul isteği de bitmek tükenmek bilmiyorsa ancak ozaman başvurulabilcek bşr yöntem olarak aklımızın bir köşesinde kalmalı.
Zaten menopoz sonrasında bile donasyınla hamilelik mümkün o sebeple acele etmemek gerek.
Ben bu amh 0.1 altı olanlara ve ozamandan beri durumundan haberdar etmemiş olanlara sesleniyorum yazınnnn kızlarrrrr ne durumdasınız?
H hasret2014 AMH 0.01 ???

sevdakusum AMH 0.13

F firstmoon AMH 0.14

S Sakura07 FSH 18 AMH 0.08

@Semosh427 AMH 0.01

nghnblg AMH 0.06 FSH 17.7

E emine7042 AMH 0.01

B birsansversen AMH 0.06 FSH 35

M meryemist AMH 0.01

bearnguin AMH 0.03 FSH 25

Ozalk AMH 0.01

J jannfir AMH 0.01

melisyasemen AMH 0.1

0 06cprblg AMH 0.01

alice1 AMH 0.01

M Mevsimyaz06 AMH 0.01 FSH 40

D drwho AMH 1in altında

D dtg AMH 0.01 FSH 65

Zeytin1980 AMH önce 0.02 çıkmış

fshe2 AMH 0.16

@Oceanss AMH 0.06

B Bebegimi bekliyorum AMH 0.01 FSH 29

B Bal yavrum FSH 121 AMH 0.057

S Saziye2306 AMH 0.14 FSH 17

K kipacu AMH 0.11 FSH 100 yaş 25

@Esıyis AMH 0.01

D DEMDER77 AMH 0.01

S sesimiduyun FSH 16 AMH 0.01 (AMH sonradan 0.08 çıkmış)

E elmf AMH 0.01 FSH 49.7

F fshamh FSH 21 AMH 0.13

D demirnisa AMH 0.04

@Ebru6tane5 AMH 0.08

E Erva33 AMH 004 FSH 64-25 arası

E erdem81 AMH 0.06 3kez embriyosu döllenmiş ama hepsi negatif

R rumeysavan AMH 0.1

Hira Mira 40 yaş AMH 002 FSH 16.62

R rozbin AMH 0.01

A Avarell AMH 0.04 yaş 29

D deryaderya AMH 0.07

sea2112 AMH 0.14

@kunfeyekun21 AMH 0.14

E esmerayyy AMH 0.03 FSH 76

alangu AMH 0.07 FSH 37

F freedom82 AMH 0.01 (sağ tarafında yumurta görülmediğini söylemiş)

@Siyahkelebekkk AMH 0.02 FSH 30

ARZUM78 AMH 0.11

B burcuburcu87 AMH 0,06 yaş 30

C Cicek-bocek AMH 1

@Glalp85 AMH 001 yaş 35 FSH 95

C Camillas AMH 0.1 yaş 31

R ropis AMH 0.08 bir düşük yapmış yaş 32

S Snglmhmt AMH 0.06 FSH 32 yaş 32

be_yourself 29 yaş AMH 0.18

@Ashley21 FSH 90 AMH 001

S Sevdali44 AMH 0.02

Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.

Ben de ailemde kanser geçmişi olduğu için ilaçlardan, hormondan korkuyordum doğrusu.
İlaçsız tüp bebek tedavisini araştırdığım süreçte sizi okumak iyi geldi.
Kaçırdıysam eğer, hangi şehir hangi doktor olduğunu yazmış mıydınız?

Teşekkür ederim cevabınız için mini tüp bebek denemesi sanırsam herşeyi yapmışsınız aklınızda kalmamış Allah evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin

Canım, yumurta az olduğu zaman iğneli tedavi değil hapla (klomen) ile tedavi yapılıyor bazı yerlerde. yumurta az olunca iğnelerde yumurtaları zorlayınca olan yumurtalarda sıkıntı olabiliyormuş.
Benim doktorum bir bebeği emeklemeden koşturmak gibi birşey iğneli tedavi diyor

Cnm sen aret kamara mı gidiyrsn? Bnmde rezervm azalmkta ama amh okdr kötü cıkmıyor 1.8 cıktı. 6 -7 yum toplanyr genelde. Ama hep bir tanr embryo 5. Gune zar zor ulaşıyr ve iki denemedr mutlu sona ulasamadk ilki negtf ikincisi kimyasal oldu. İğneli tedavi oldm şimdiye kdr ve yum kalıtesıne düşük dediler bu tedavide. Granüllü yapıdaymıs. Bnde şimdi aret hocayla gorusecgm klomenle tedavi iatyrm bu seferde o şekilde yum toplanan belkı kalıtelı emb gelişir. Sonucta cok yum için iğne kullandk ama bnm olasılıgm hiç artmadı hep bir tane kaldı blkı normal dongumdekı yumurtada aynı sonucu vereck bosuna hormon almaya ve yum kalitesini bozmaya gerek yok. Sen memnunmsun aret beyden ve merkezden?

Doktorunuz kimdi? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…