Canim merhaba. Öncelikle hamileligin hayirli olsun, bende yarin 15 hafta olucam İnsaallah ve banada ikili test sonunda biyokimyasal riskin yuksek oldugunu, bebegimin downsendromlu (Allah korusun) olabilicegini soyledi doktor. İki hafta gecti. İlk gunler beynim durdu agladim dua ettim ama sonra kendi kendime bu benim cocugum öylede olsa boylede olsa benim yavrum dedim ve tum testlerden vazgectim. Ne üclu test ne amniosentez ne harmony vb. Sanada tavsiyem kendine önce şunu sor, eger bebegim hastaysa onu aldiricakmiyim yoksa doguracakmiyim. Eger aldiricam diyorsan ikili yada uclu testle ugrasma, kesin sonuc dedikleri harmony testini yaptir cunku ikilide yada uclude bebek hasta cikarsa amniosentez, amniosentezdede hasta cikarsa harmony veriolarmis cunku %99 kesin sonucmus. Sana yada bebege bi zarari yok ama amniosentez cok tehlikeli, tavsiye etmem. Dedigim gibi eger nolursa olsun dogurucam diyorsan hic bir testi yaptirma. Hatta ikili test moral bozmaktan baska bisey degil. Ultrasonda bebegin ense kalinligi ve burun kemigine baktir. Onun sonucu az cok sana yol gosterir. 20. Haftadan sonra dupler cektirip daha yakindan bakarsin İnsaallh. Bende oyle yapicam. Allahim mubarek gunlerde bize saglikli evlatlar basip etsin. İnanin her namazimdan sonra hepimize dua ediorum.
Canim bebegin kalbindeki parlaklik gecti mi merak ettim.çok şükür nifty test sonucum temiz geldi arkadaşlar. hatırlatmak amacıyla yeniden yazıyım ikili testim 2000 küsürde 1 iken, 3 lü testim 50 de 1 gelmişti down sendromu riskim. ayrıntılıda da kalpte parlaklık çıkmıştı. süreç gerçekten sıkıntılı, Allah herkesin bekleyişini hayırlı haberle sonuçlandırsın, sağ sağlim kucağımıza aldırmayı nasip etsin, bu süreçte çok okudum 2li iyi çıkıp 3 lüye hiç gerek görmeyenler var, test sonuçlarını tekrarlatıp bambaşka sonuçlar alanlar, anne rahmine düştükten sonra birçok risk bizi bekliyor, Rabbimize sığınıp hayırlısını istemeliyiz, bu testi aldırma amacıyla yapmamıştım zaten,yalnızca 4-5 ay belirsizlik yaşamıyım diye yaptırdım, ben rehber öğretmenim derslerde bizzat gördüğüm bir konuydu, gittiğim stajda özel eğitim kurumunda bizzat eline, diline, fiziksel belirtilerine baktığım çocuklardı öğrencilik yıllarımda, evet çok sevimlilerdi, ama 15 gün böyle bir çocuğum olabilir yüksek risk grubundayım düşüncesiyle geçti hayatım ve zordu. Allah herkesin kaldırabileceği güçlükler verir. aslında çoğu şey lehimizeyken sonucu görmeden bir türlü rahatlayamadık,50 de 1 tıpta yüksekmiş ama gerçek hayatta aslında o kadar yüksek değil ama bu süreçte onu idrak edemiyorsun, o 1 kişi sen oluyorsun direkt. Rabbim hiç birimizi evladıyla sınamasın, Allah yolunda evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Rabbim,bu sayfadaki herkes için duacıyım...
Henuz bi sonuc yok. Beklemedeyim hala, persembe gunu tekrar kontrolum var. Ultrasonda gittigim 2 doktorda saglikli oldugunu soyluor ama 20. Haftada dupler ile bakicaz İnsaallah. Kalbim temiz gönlüm ferah, ben yavrumu emanet edilenlerin en hayirlisi olan Rabbime emanet ettim, sonucu yazicam İnsaallahO kadar güzel güzel yazmışsınız ki, çok çok iyi bir anne olduğunuz/olacağınız o kadar belli ki. Rabbim yardımcımız olsun, sağlıcakla kucaklarımızın dolmasını nasip eylesin inşaallah.
İnşallah doktorunuz yanılıyordur, ki bu şekilde yanılgılarla dolu çevremiz aslında. Son durumunuz nedir merak ettim hakikaten.
Çok sevindim adınıza. Benim de sonuçlarım iyi gelince rahatlamistim. Allah hepimize bebegimizi sağlıkla kucağımiza almayi nasip etsin...
Hayırlı haberlerle gelmen umuduyla...Henuz bi sonuc yok. Beklemedeyim hala, persembe gunu tekrar kontrolum var. Ultrasonda gittigim 2 doktorda saglikli oldugunu soyluor ama 20. Haftada dupler ile bakicaz İnsaallah. Kalbim temiz gönlüm ferah, ben yavrumu emanet edilenlerin en hayirlisi olan Rabbime emanet ettim, sonucu yazicam İnsaallah
Siz hangi testten yaptirmistiniz? Firmalar sonuçları farklı şekilde verebiliyor. Zaten verilen oranlar da çok güzel. Doktorunuzun dediği gibi gayet temiz. Endiselenmeyin. Her laboratuvar farklı şekilde sonuç verir. Hepsi yüzdelik sonuc verecek diye bir kural yok. Allah sağlıkla kucağıniza almayi da nasip etsinBen de ikiniz adına çok sevindim :)
Benim de bugün geldi sonuçlarım. Doktorun ve laboratuarın dedikleri şey "sonuçlar temiz"
Aklıma takılan şey ise, sonuçların yüzdelik olarak değil de pay ve oaydalı risk oranı vermiş olması. Mesela sonuçlarım şöyle benim:
Trizomi21: 1/26846
Trizomi18: 1/19727
Trizomi13: 1/126087
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.
Canim bebegin kalbindeki parlaklik gecti mi merak ettim.
anladım canım ben 24. haftada tekrar girmiştim ayrıntılıya geçmemişti ama sadece ayrıntılıda gözükmüyor. normal usgde de gözüküyor. o yüzden sordum. ben ayrıca kalp için ayrıntılıya girdim. ordaki doç. dr. da bu önemli değil bi hastalık falan değil kireç birikmesi dedi. önemsemedi yani. sadece merak ettim 25. haftadan sonra geçen var mı diye. nıfty nin temiz çıkması seni oldukça rahatlatmıştır. ben yaptırmadım. umarım pişman olmam. inşalllah rahatsız etmemişimdir seni bu soruyu sorarak. hakkını helal et.[/QU
estagfurullah olur mu hiç öyle şey, normal usg de gözüktüğünü bilmiyordum, söylemedi doktor hiçbir şey, inan benim de hiç sorasım yok, şeker yüklemesi dahi yaptrımadım, kendimce yediklerime dikkat edip, yuruyuş yapmaya çalışıyorum, artık bu tarz şeylerle kafamı bulandırmak istemiyorum, tevekkül ediyorum, kaderlerimizde ne varsa yaşıyacağız,Rabbim evlatlarımızla sınamasın, doğmadan bile yaşadık bunu, inşallah hepimiz sağlıcakla alcaz kucaklarımıza, inan bu grup benim için değerli, hala dua ederken buradakileri katıyorum duama...
anladım canım ben 24. haftada tekrar girmiştim ayrıntılıya geçmemişti ama sadece ayrıntılıda gözükmüyor. normal usgde de gözüküyor. o yüzden sordum. ben ayrıca kalp için ayrıntılıya girdim. ordaki doç. dr. da bu önemli değil bi hastalık falan değil kireç birikmesi dedi. önemsemedi yani. sadece merak ettim 25. haftadan sonra geçen var mı diye. nıfty nin temiz çıkması seni oldukça rahatlatmıştır. ben yaptırmadım. umarım pişman olmam. inşalllah rahatsız etmemişimdir seni bu soruyu sorarak. hakkını helal et.
Ben de canim dualarim da hep butun anneler var. ben de seker yuklemesinde kararsizim. Tetanoz asisini bile 20. Haftada cagirmislardi ancak karar verip bugun yaptirdim.estagfurullah olur mu hiç öyle şey, normal usg de gözüktüğünü bilmiyordum, söylemedi doktor hiçbir şey, inan benim de hiç sorasım yok, şeker yüklemesi dahi yaptrımadım, kendimce yediklerime dikkat edip, yuruyuş yapmaya çalışıyorum, artık bu tarz şeylerle kafamı bulandırmak istemiyorum, tevekkül ediyorum, kaderlerimizde ne varsa yaşıyacağız,Rabbim evlatlarımızla sınamasın, doğmadan bile yaşadık bunu, inşallah hepimiz sağlıcakla alcaz kucaklarımıza, inan bu grup benim için değerli, hala dua ederken buradakileri katıyorum duama...
Mesajini okuyunca benimle ayni seyi dusunen biri in olmasi ne guzel. Ben de hicbir testi yaptirmadim duayla kizimi bekliyorum.
16-20 haftalar arasi ben cok endise ettim. Ama simdi oyle degilim. Kabullenmis durumdayim her seyi... Test yaptirarak bebegimin sagligi geri gelmeyecekse ne anlami var o testlerin? Bol dua ile bekliyorum bebegimi:) allah hepimizin yardimcisi olsun.merhaba bende sızın gb dusunuyorum.bir hafta once 22w+4d ,normal seyrınde devam eden bır hamıle ıken ,gıttıgım unlu bır perınatalog nedenıyle endıse ıcerısındeyım.hamılelıgım sırasında hıcbır problemle karsılasmadım.rısksız bır ılk gebelık yasıyordum.tek sıkıntımız:16.haftada usg de gorulen kalp parlaması ıdı.tek basına hıcbır anlamı olmayan zamanla kendılıgınden kaybolan bır kreclenme yani...perınatalog muayenesınde buna ek olarak 1 bobrekte sınırda genısleme(4,2),ve 5 kez yapılan ense kalınlıgı olcumunden bırı sınırda yuksek geldı.Bunların tek basına bır anlamı olmadıgını ancak bıraradayken arastırmak gerektıgını ,amnıyosenteze gerek olmayıp fetal dna testının yeterlı olacagını soyledı.zaten bır sey beklemedıgni ;bu bulguların mınor bulgu oldugunu ,ıcımız rahatlasın dıye yaptırmamız gerektıgınıde ekledi.ılk once kafamız cok karıstı.testlerı arastırdık ve esımle yaptırmamaya karar verdık.yapılan okadar ayrıntılı usg;ler ,amnıyosentezlere ragmen hala down cıkan bebeklerın oldugu bır ulkede yasıyoruz ne yazıkkı.%3-5 arası yanlıs (-) sonuc veren(ki bence cok yuksek),(+)sonucu kaale alınmayıp amnıyosentezle onaylanması gereken ;dunya saglık orgutunun onay vermesıgı suan ıcın gecerlılıgı olmayan bır tarama testi bu.bana ne faydası olacak dıye cok dusundk esımle.bukadar negatıf yanı varken testın bırde bebegımın 23. hafta ıcınde olması ve test sonucu geldıgınde 25 haftalık olacagı gercegıde kararımda etkılı oldu tabıkı.şu gün doğsa yaşama tutunma olanagı olan bır varlık....
neyse cok uzattım kusura bakmayın.
suan ıcın bebegım ıcın ıyısını dılemekten baska yol yok gb gozukuyor.10 gun onden gıden fızıksel olarak normal gorunen bır bebegım var.
prenetal testten vaz mı geçtniz yoksa bu onun sonuçlarımı?O kadar güzel güzel yazmışsınız ki, çok çok iyi bir anne olduğunuz/olacağınız o kadar belli ki. Rabbim yardımcımız olsun, sağlıcakla kucaklarımızın dolmasını nasip eylesin inşaallah.
İnşallah doktorunuz yanılıyordur, ki bu şekilde yanılgılarla dolu çevremiz aslında. Son durumunuz nedir merak ettim hakikaten.
Zaten tani testi degil uclu taramada 1/100 risk varsa digerinde diyelin ki 1/39000. Risk diyor ama risk yok demiyor. Bu yuzden bana genetik tarama dr u onermemisti. Onemli olan ordaki bir sen misin degil misin? Onu da allah bilir.harmony test çok güvenilir değil daha önce çalıştığım yere harmony sonucu sorunsuz gelen bir bebeğin aslında sendromlu olduğunu farkettiğimiz an bu test benim için bitmişti bilginize
bu testi tanıtımdaki sorun risk belirlediği söyleniyor doğru ama 100de 99 doğrulukla çalışıldığı söyleniyor insanlarda bu testi yaptırdım ne derse odur gözüyle bakıyor. yani risk var diyorsa çok büyük ihtimal sendromludur gibi. ama zaman kaybından başka bişey değil teyit için zaten amniyosentez veya kordosentez gerekiyor vs vs.Zaten tani testi degil uclu taramada 1/100 risk varsa digerinde diyelin ki 1/39000. Risk diyor ama risk yok demiyor. Bu yuzden bana genetik tarama dr u onermemisti. Onemli olan ordaki bir sen misin degil misin? Onu da allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?