amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

O kadar güzel güzel yazmışsınız ki, çok çok iyi bir anne olduğunuz/olacağınız o kadar belli ki. Rabbim yardımcımız olsun, sağlıcakla kucaklarımızın dolmasını nasip eylesin inşaallah.

İnşallah doktorunuz yanılıyordur, ki bu şekilde yanılgılarla dolu çevremiz aslında. Son durumunuz nedir merak ettim hakikaten.

Canim bebegin kalbindeki parlaklik gecti mi merak ettim.

Henuz bi sonuc yok. Beklemedeyim hala, persembe gunu tekrar kontrolum var. Ultrasonda gittigim 2 doktorda saglikli oldugunu soyluor ama 20. Haftada dupler ile bakicaz İnsaallah. Kalbim temiz gönlüm ferah, ben yavrumu emanet edilenlerin en hayirlisi olan Rabbime emanet ettim, sonucu yazicam İnsaallah

Çok sevindim adınıza. Benim de sonuçlarım iyi gelince rahatlamistim. Allah hepimize bebegimizi sağlıkla kucağımiza almayi nasip etsin...

Ben de ikiniz adına çok sevindim :)

Benim de bugün geldi sonuçlarım. Doktorun ve laboratuarın dedikleri şey "sonuçlar temiz"
Aklıma takılan şey ise, sonuçların yüzdelik olarak değil de pay ve oaydalı risk oranı vermiş olması. Mesela sonuçlarım şöyle benim:

Trizomi21: 1/26846
Trizomi18: 1/19727
Trizomi13: 1/126087

Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.

Hayırlı haberlerle gelmen umuduyla...

Siz hangi testten yaptirmistiniz? Firmalar sonuçları farklı şekilde verebiliyor. Zaten verilen oranlar da çok güzel. Doktorunuzun dediği gibi gayet temiz. Endiselenmeyin. Her laboratuvar farklı şekilde sonuç verir. Hepsi yüzdelik sonuc verecek diye bir kural yok. Allah sağlıkla kucağıniza almayi da nasip etsin

Canim bebegin kalbindeki parlaklik gecti mi merak ettim.

birdaha ayrıntılı ultrasona girmedim, yaşadığım ilde yok zaten, çevre ile gitmiştim, daha nifty yaptırmadan, tek başına anlamı olmayadabilir demişti doktor, bir daha da girmeyi düşünmüyorum, geçmediyse de yapabileceğimiz bir şey yok, çoğu 28.haftada falan geçiyormuş ya da doğumdan bir müddet sonra, İnşallah geçmiştir,nasip artık...

anladım canım ben 24. haftada tekrar girmiştim ayrıntılıya geçmemişti ama sadece ayrıntılıda gözükmüyor. normal usgde de gözüküyor. o yüzden sordum. ben ayrıca kalp için ayrıntılıya girdim. ordaki doç. dr. da bu önemli değil bi hastalık falan değil kireç birikmesi dedi. önemsemedi yani. sadece merak ettim 25. haftadan sonra geçen var mı diye. nıfty nin temiz çıkması seni oldukça rahatlatmıştır. ben yaptırmadım. umarım pişman olmam. inşalllah rahatsız etmemişimdir seni bu soruyu sorarak. hakkını helal et.

estagfurullah olur mu hiç öyle şey, normal usg de gözüktüğünü bilmiyordum, söylemedi doktor hiçbir şey, inan benim de hiç sorasım yok, şeker yüklemesi dahi yaptrımadım, kendimce yediklerime dikkat edip, yuruyuş yapmaya çalışıyorum, artık bu tarz şeylerle kafamı bulandırmak istemiyorum, tevekkül ediyorum, kaderlerimizde ne varsa yaşıyacağız,Rabbim evlatlarımızla sınamasın, doğmadan bile yaşadık bunu, inşallah hepimiz sağlıcakla alcaz kucaklarımıza, inan bu grup benim için değerli, hala dua ederken buradakileri katıyorum duama...

Ben de canim dualarim da hep butun anneler var. ben de seker yuklemesinde kararsizim. Tetanoz asisini bile 20. Haftada cagirmislardi ancak karar verip bugun yaptirdim.

Mesajini okuyunca benimle ayni seyi dusunen biri in olmasi ne guzel. Ben de hicbir testi yaptirmadim duayla kizimi bekliyorum.

merhaba bende sızın gb dusunuyorum.bir hafta once 22w+4d ,normal seyrınde devam eden bır hamıle ıken ,gıttıgım unlu bır perınatalog nedenıyle endıse ıcerısındeyım.hamılelıgım sırasında hıcbır problemle karsılasmadım.rısksız bır ılk gebelık yasıyordum.tek sıkıntımız:16.haftada usg de gorulen kalp parlaması ıdı.tek basına hıcbır anlamı olmayan zamanla kendılıgınden kaybolan bır kreclenme yani...perınatalog muayenesınde buna ek olarak 1 bobrekte sınırda genısleme(4,2),ve 5 kez yapılan ense kalınlıgı olcumunden bırı sınırda yuksek geldı.Bunların tek basına bır anlamı olmadıgını ancak bıraradayken arastırmak gerektıgını ,amnıyosenteze gerek olmayıp fetal dna testının yeterlı olacagını soyledı.zaten bır sey beklemedıgni ;bu bulguların mınor bulgu oldugunu ,ıcımız rahatlasın dıye yaptırmamız gerektıgınıde ekledi.ılk once kafamız cok karıstı.testlerı arastırdık ve esımle yaptırmamaya karar verdık.yapılan okadar ayrıntılı usg;ler ,amnıyosentezlere ragmen hala down cıkan bebeklerın oldugu bır ulkede yasıyoruz ne yazıkkı.%3-5 arası yanlıs (-) sonuc veren(ki bence cok yuksek),(+)sonucu kaale alınmayıp amnıyosentezle onaylanması gereken ;dunya saglık orgutunun onay vermesıgı suan ıcın gecerlılıgı olmayan bır tarama testi bu.bana ne faydası olacak dıye cok dusundk esımle.bukadar negatıf yanı varken testın bırde bebegımın 23. hafta ıcınde olması ve test sonucu geldıgınde 25 haftalık olacagı gercegıde kararımda etkılı oldu tabıkı.şu gün doğsa yaşama tutunma olanagı olan bır varlık....
neyse cok uzattım kusura bakmayın.
suan ıcın bebegım ıcın ıyısını dılemekten baska yol yok gb gozukuyor.10 gun onden gıden fızıksel olarak normal gorunen bır bebegım var.

16-20 haftalar arasi ben cok endise ettim. Ama simdi oyle degilim. Kabullenmis durumdayim her seyi... Test yaptirarak bebegimin sagligi geri gelmeyecekse ne anlami var o testlerin? Bol dua ile bekliyorum bebegimi:) allah hepimizin yardimcisi olsun.

prenetal testten vaz mı geçtniz yoksa bu onun sonuçlarımı?

harmony test çok güvenilir değil daha önce çalıştığım yere harmony sonucu sorunsuz gelen bir bebeğin aslında sendromlu olduğunu farkettiğimiz an bu test benim için bitmişti bilginize

harmony test çok güvenilir değil daha önce çalıştığım yere harmony sonucu sorunsuz gelen bir bebeğin aslında sendromlu olduğunu farkettiğimiz an bu test benim için bitmişti bilginize
Zaten tani testi degil uclu taramada 1/100 risk varsa digerinde diyelin ki 1/39000. Risk diyor ama risk yok demiyor. Bu yuzden bana genetik tarama dr u onermemisti. Onemli olan ordaki bir sen misin degil misin? Onu da allah bilir.

Zaten tani testi degil uclu taramada 1/100 risk varsa digerinde diyelin ki 1/39000. Risk diyor ama risk yok demiyor. Bu yuzden bana genetik tarama dr u onermemisti. Onemli olan ordaki bir sen misin degil misin? Onu da allah bilir.
bu testi tanıtımdaki sorun risk belirlediği söyleniyor doğru ama 100de 99 doğrulukla çalışıldığı söyleniyor insanlarda bu testi yaptırdım ne derse odur gözüyle bakıyor. yani risk var diyorsa çok büyük ihtimal sendromludur gibi. ama zaman kaybından başka bişey değil teyit için zaten amniyosentez veya kordosentez gerekiyor vs vs.

arkadaşalar ben bu testi yaptırmada kaarsız kaldım. doktorum bu testi çok övdü. 2li tarama windows 4 se bu test 10 dur dedi. konya ovası bugdayl akaplı olsa ve içind ebi tane gelincik olsa bu test bunu yaklar dedi. 2li test sonucum ii çıktı ama sonra yapmnıunda paradan başka bi maliyeti yok.ilerde pişman olmaktan korkuyorrm. bu test hakkında bilgisi olnalra paylaşımda bulunurlarsa sevinirm

Ben de prena test yaptırmıştim.ikili teste riskli gelen sonucum hemde yüksek riskteydi prena testinde normal sonuç geldi.o zaman çok sevinmistim ama testten sonrada içimde hep bi acaba vardı güvenilir olmasına karşın. Geçenlerde doğum yaptım çok şükür Rabbim sağlıcakla kızıma kavuşturdu.yani test doğru çıktı güvenilir. iyiki de yaptırmışim ama o zaman ki stresi kimseye anlatamam herhalde.çok şükür bugünume böyle sonucu riskli çıkıp stresli bi gebelik geçirmek istemeyenler bu prena testi mutlaka yaptırın biraz maliyetli ama inanin değer.

Prena testi yaptırın ve sonucuna da inanin yanılmıyor. sonrasında da boşuna stres yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…