amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

Evet hamileyken daha 35 gün önce kaybettim..
Allah sabır versin...parlaklık biraz azalmış olduğunu söyledi doktorum ama dediğiniz gibi geçici bişeymi bekleyip görücez dualarınız için teşekkürler Allah sizede sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah bugünlerinizi unutun

Amin ins..Çok tsk ederim..azalma varsa kaybolcak demektir içinizi ferah tutun güzel haberler alın ins..iyi geceler..

merhaba canım aradan baya zaman geçmiş ama sonucun neydi merak ettim? bende riskli gruptayım çünkü

Yani iyi bişey söylemeyi çok isterdim ama benimde aynen böyle oldu nifty testim pozitif çıktı doktorum aminosentezin sonucu olumlu gelmeyecek dedi beni çok hazırladı cok zor zamanlar gecirdik..ama allahtan umut kesilmez hersey Allahtan ins güzel sonuçlar alırsınız sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin allahım ins..

çok şükür nifty test sonucum temiz geldi arkadaşlar. hatırlatmak amacıyla yeniden yazıyım ikili testim 2000 küsürde 1 iken, 3 lü testim 50 de 1 gelmişti down sendromu riskim. ayrıntılıda da kalpte parlaklık çıkmıştı. süreç gerçekten sıkıntılı, Allah herkesin bekleyişini hayırlı haberle sonuçlandırsın, sağ sağlim kucağımıza aldırmayı nasip etsin, bu süreçte çok okudum 2li iyi çıkıp 3 lüye hiç gerek görmeyenler var, test sonuçlarını tekrarlatıp bambaşka sonuçlar alanlar, anne rahmine düştükten sonra birçok risk bizi bekliyor, Rabbimize sığınıp hayırlısını istemeliyiz, bu testi aldırma amacıyla yapmamıştım zaten,yalnızca 4-5 ay belirsizlik yaşamıyım diye yaptırdım, ben rehber öğretmenim derslerde bizzat gördüğüm bir konuydu, gittiğim stajda özel eğitim kurumunda bizzat eline, diline, fiziksel belirtilerine baktığım çocuklardı öğrencilik yıllarımda, evet çok sevimlilerdi, ama 15 gün böyle bir çocuğum olabilir yüksek risk grubundayım düşüncesiyle geçti hayatım ve zordu. Allah herkesin kaldırabileceği güçlükler verir. aslında çoğu şey lehimizeyken sonucu görmeden bir türlü rahatlayamadık,50 de 1 tıpta yüksekmiş ama gerçek hayatta aslında o kadar yüksek değil ama bu süreçte onu idrak edemiyorsun, o 1 kişi sen oluyorsun direkt. Rabbim hiç birimizi evladıyla sınamasın, Allah yolunda evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Rabbim,bu sayfadaki herkes için duacıyım...

Çok sevindim adınıza. Benim de sonuçlarım iyi gelince rahatlamistim. Allah hepimize bebegimizi sağlıkla kucağımiza almayi nasip etsin...

Çok geOTE="anatkh018, post: 45304981, member: 494639"]merhaba canım aradan baya zaman geçmiş ama sonucun neydi merak ettim? bende riskli gruptayım çünkü [/QUOTE]
Cok geçmişolsun mmaalesef kotu cikti ama herkesin kotu gelecek diye birşey yok ben tekrar hamileyim yine amniyosenyez yaptırmakzorunda kaldim cçok şükür sonucum iyi geldi bu gebeligim tüp bebek yöntemiyle oldu yastan dolayı yumurta rezervim çok azalmis o yüzden yumurta kalite m düşük ondan dolayı down oluyormuş başından itibaren bu ihtimali bilerek girdim bu işe kaç aydir ne çektiğimi sen düşün artik bu benim üçüncü amniyosentezim ve aslında korkulacak hiçbirşey yok kan testini dezavantajı su sonuç kötü gelirse sonlandırmak için amniyosentez mecburen olmak zorundasın çokggeçmiş olsun inşallah herkes iyi sonuç alir çok zor hiç kimse benim yasadiklarimi yasasin istemem çok büyük bir travma çok yapratici hala onutabilmis değilim

Evet ben yaptırdım bu testi genotek diye bir firma kan alınıp İspanya'ya gönderildi sonuçlar ve bugün aldık çok sukur hersey normal çıkmış acayip rahatladım beklemek çok stresli bi durumdu.

Cani
canim doktorunun adi neydi. İstanbulda iyi bi doktor ariyorum, benim ikili testimde biyokimyasal risk yuksek cikti

Ben kosuyolu medipol hastanesinden perihan ozden hanima gidiyorum ama testi yaptıracak san sana direk yapan firmanın kartvizitini gonderebilirim

Kendini de çok yıpratma bu değerler 10 kadından 9nda düşük yada yüksek çıkabiliyor. İşin içinde biraz da ticaret var maliyeti yüksek bir test 2000 tl ye yaptirdik Allahın izni ile iyi çıkar inşallah ama sende moralini yüksek tutmaya çalış bebek çok etkileniyor bu durumdan

Sagol Allah razi olsun. İcimi rahat tutmaya calisiyorum. İnsaallah iyi cikar

Kızlar merhaba,

11. haftam dolmak üzere çok şükür. Doktorum, ikili tarama testi olacak deyince eşimle dna testi varmış, kanda çıkıyormuş falan dedik, doktor da anca ondan sonra bu teknikten bahsetti. Şimdi araştırma aşamasındayız. Bu konuda bilgili olanlardan bilgilerini paylaşmalarını istirham ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

1) Şu ana kadar tespit ettiklerin; harmony(Abd), prena(İngiltere), nipty(Çin), igenomiks(İspanya).
Bu isimler yapılan tekniğe göre mi değişiyor yoksa ana firmaların adları mı?

2) En güvenilir sonucu veren hangisidir?

3) En güvenilir aracı firma hangisidir?

4) Bu testleri yaparsak, ikili, üçlü, amniyo vs gibi testlere gerek kalmıyor mu?

Biraz uzun oldu çok özür dilerim ama dokuz sene sonra tüp bebek tedavisi sonucu gelecek bir bebek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Şimdiden teşekkürler...

Canim merhaba. Öncelikle hamileligin hayirli olsun, bende yarin 15 hafta olucam İnsaallah ve banada ikili test sonunda biyokimyasal riskin yuksek oldugunu, bebegimin downsendromlu (Allah korusun) olabilicegini soyledi doktor. İki hafta gecti. İlk gunler beynim durdu agladim dua ettim ama sonra kendi kendime bu benim cocugum öylede olsa boylede olsa benim yavrum dedim ve tum testlerden vazgectim. Ne üclu test ne amniosentez ne harmony vb. Sanada tavsiyem kendine önce şunu sor, eger bebegim hastaysa onu aldiricakmiyim yoksa doguracakmiyim. Eger aldiricam diyorsan ikili yada uclu testle ugrasma, kesin sonuc dedikleri harmony testini yaptir cunku ikilide yada uclude bebek hasta cikarsa amniosentez, amniosentezdede hasta cikarsa harmony veriolarmis cunku %99 kesin sonucmus. Sana yada bebege bi zarari yok ama amniosentez cok tehlikeli, tavsiye etmem. Dedigim gibi eger nolursa olsun dogurucam diyorsan hic bir testi yaptirma. Hatta ikili test moral bozmaktan baska bisey degil. Ultrasonda bebegin ense kalinligi ve burun kemigine baktir. Onun sonucu az cok sana yol gosterir. 20. Haftadan sonra dupler cektirip daha yakindan bakarsin İnsaallh. Bende oyle yapicam. Allahim mubarek gunlerde bize saglikli evlatlar basip etsin. İnanin her namazimdan sonra hepimize dua ediorum.

Mesajini okuyunca benimle ayni seyi dusunen biri in olmasi ne guzel. Ben de hicbir testi yaptirmadim duayla kizimi bekliyorum.

Mesajini okuyunca benimle ayni seyi dusunen biri in olmasi ne guzel. Ben de hicbir testi yaptirmadim duayla kizimi bekliyorum.
Rabbim ikimizin ve tum annelerin bebeginide bizlere bagislasin. Unutmazsan yaz dogurunca, bende yazicam Rabbim nasip ederse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…