amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

Kombine riskim 1/4000 olmasına rağmen kan değerine göre riskim 1/166 çıktı. Emin olmak için bu testi yaptırıcam ben de...

bu testi yaptırmayı düşünen arkdaşlar, yapan firmalrı araştırdınız mı firmalar arasında 1000 tl ye kadar fiyat farkı oynuyo, hem de aynı genişlikte hastalığa bakmalarına ragmen

Slm arkadaslar benim gibi kandan down sendromu icin baktirmasi kesinlesen riskli gebeler icin kim nerede kaca harmonimi niftymi vs yaptirdi ve hangi sehir bilgileri verebilirse suan arastiran biri olarak ben ve benden sonrakiler icin toplu bi bilgi akisi olabilir.zaman ayirip yazabilecek olan tum ilgili arkadaslara tesekkurler.hepimiz saglikli olarak kucagimiza alalim.

Ben prenatest yaptirdim Ankara da Ankalab adinda bir yerde. Almanya ya gonderildi. Ucreti 2200 du. Biz erken ciksin diye 250 tl fazla odedik. 7 tane kromozom anomalisine bakiliyor. Zor bir surec. Allah bekleyen herkese yardim etsin. Saglikli gebelikler...

Medical park Gelab ile çalışıyor. 2000 tl ücret. 10 günde sonuç çıkıyor. Zor bir dönem. Allah herkese sabır versin. İnş sağlıkla alırız bebeklerimizi kucagımıza.

Pardon yazmayı unutmuşum Harmony test için yazdım önceki iletiyi.

ben nifty test yaptırdım. 19 farklı hasyalığa bakıyo fiyatı 1700 tl

Merhabalar,
Benim de 12.hafta randevum geçtiğimiz Cuma günüydü. 35 yaş sınırını (yeni de olsa) geçtiğim için, doktorum bana iki opsiyon önerdi. İstersem ikili teste bakıp karar verecek, istersem hem ikili hem de harmony test yapıp bir sonraki kontrole gelecektim. Yaştan ötürü direkt risk alanına girdiğim için doktor harmony yapılsa iyi olur dedi. Kendisine güvendiğim için peki dedim.
Biraz anlattı detayları, en sakıncalı kromozomlar ile cinsiyeti gören bir DNA taraması olduğunu bildirdi. En sakıncalı dediğim, bu trizomi meselesi, yani kromozomun bir çift değil de bir üçlü olarak oluşması ile ilgili.
Günümüzde hastalık oluşumunun temeli olan, 21., 18. ve 13. kromozonu tarayabiliyorlarmış ancak binde bir yanılma payı veriyor, önceki tecrübelerde anlatıldığı gibi.
Testi, özel sigorta karşılamadığı gibi, harmony için söylüyorum, Türkiye'de sadece 3 acente üzerinden yapılıyormuş, ve yurt dışına gönderiliyormuş. Bu izin için ayrıca kağıt imzalatıyorlar. Sonuç 3 hafta falan sürebiliyormuş.
Ben pazartesi kan verdim, doktorum Sonomed önermişti, Sonomed rakamı ise 2.200 TL.
Ense kalınlığı Cuma günü 1.3 mm görünürken, pazartesi 2.5 açıklandı. %100 fark beni oldukça rahatsız etti. Şu an yaptırdığım için pişmanlık duymuyorum (çok para olmasına rağmen). Sonuçları sakin bir şekilde bekliyorum. Bayram sonrası vereceklermiş.

Harmony ile ilgili internette şunu buldum:

".....Ve bebeğin hücrelerinin gebelikte anne kanına karıştığını tespit ettiler. Anneden alınan kanda bebeğin hücrelerine ulaşıp trizomi 21-18-13 var mı buna baktılar. Ve %99.7 duyarlıkta bebekte genetik bozukluk olup olmadığını tespit ettiler. Maternal Kanda Serbest Fetal DNA İncelemesi adı verilen bu yöntem en güvenilir tarama testi olarak literatürlerde yerini aldı.

Maternal kanda serbest fetal DNA incelemesi yapan Harmony Test, 10. gebelik haftasından itibaren uygulanılabilen, %99.7 duyarlılığı olan bir tarama testi. Bu testte anne kolundan, sadece basit bir kan alma işlemiyle özel tüplere alınan kan, GELAB Laboratuvar grubu tarafından toplanarak, CLIA sertifikalı ve CAP tarafından akredite Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ARIOSA Laboratuvar’ına gönderiliyor. Down Sendromu olan trizomi 21, trizomi 18, trizomi 13 ve cinsiyet kromozomları olan XY kromozom bozuklukları değerlendirirliyor. Test tüp bebek yöntemiyle elde edilen gebeliklerde ve ikiz gebeliklerde de güvenle uygulanabiliyor. Sadece anne kolundan kan almaya dayalı bir işlem olduğundan herhangi bir düşük riski de taşımıyor.

Sonuçlar ortalama iki haftalık bir sürede GELAB’a ulaşıyor ve uzman hekimler tarafından değerlendirilerek Türkçe formata çevriliyor. Kişiye özel risk analizi yapılarak, düşük risk ya da yüksek risk olarak raporlanıyor ve doktorunuza ulaştırılıyor...."

Umarım yardımcı olmuştur..

Zeynep kamıl egıtım arastırma tıbbı genetık bolumune gıttım bıyokımyasal rıskım 1/50 yas rıskım 1/166 ıkısıde yuksek dedı dr.18.haftada amnıyosentez yapılıcak.perınatolog yapıyor bu ıslemı ve genetık taramayı tıbbı genetık bolumu degerlendırıyormus.sadece trızomı down edwars degıl aılede genetık gecıslı hastalık varsa onuda ıncelıyorlarmıs.perınatolojıye ulasmak ıcın once tıbbı genetık bolumun dekı drun degerlendırmesı gerekıyor.ınterneten randevu alamaz ısenız tıbbı genetıgın sekreterıne danısın yardımsever bı bayan aynı gun ıcın yer varsa hmn sıra verebılıyor.saglıkla kalın

Arkadaşlar 17+4 günlük hamileyim.Yaşım 31. 2li tarama testim 1/18300 çıktı.4lü tarama testim 1/247 çıktı ve amniyosentez yada harmony testi yaptırmamı önerdi doktorum.3 gündür düşünüyoruz eşimle down sendromluda olsa doğurmaya karar verdik.Sonuççta sağlıklı doğurup sonra herhangi bir sebeple çok ciddi hastalıklarla uğraşanlarda var dedik.Kızım gelsin başımın üzerinde yeri var deyip hiç birini kabul etmedim.Bi yandanda diyorum ki bencillikmi yapıyorum ya bize bişer olursa hayatını nasıl idame ettirir çok kafam karışık((

Ayni durumdayiz canim. Ben de boyle dusundugum icin. Hicbirini yaptirmadim. Esinin destegi cok onemli. İkili tedtin iyiyse bosver digerini. Bence bebegim gayet saglikli. İyi bir perinatoloji uzmanina ayrintili usg yaptir. Orda da bazi bulgular gorulebiliyor. Benim ikili test 1/956. Uclu 1/103 . Ayrintili usgde de bulgular var. Ama rabbim buyuk.

Içimi rahatlattin cok tesekkur ederim.umarim saglikli bir sekilde aliriz bebeklerimizi kucagimiza.Bugun ultrasonla bakildi baya bir.18 temmuzda da renkli ultrasonla bakilacak insallah.doktorum 20 haftalikken bakilmali dedi

Içimi rahatlattin cok tesekkur ederim.umarim saglikli bir sekilde aliriz bebeklerimizi kucagimiza.Bugun ultrasonla bakildi baya bir.18 temmuzda da renkli ultrasonla bakilacak insallah.doktorum 20 haftalikken bakilmali dedi
Evet canim hatta 24. Hafta kalp icin en iyi zaman.. İcini ferah tut. Eger her durumda bebegini kabul ettiysen cok fazla dr a gidip kafani karistirma.

Evet canim hatta 24. Hafta kalp icin en iyi zaman.. İcini ferah tut. Eger her durumda bebegini kabul ettiysen cok fazla dr a gidip kafani karistirma.
aynen canım.dediğim gibi bebegimin her durumda başımın üstünde yeri var.ama işte bencillikmi bilmiyorum.

Bencillik
aynen canım.dediğim gibi bebegimin her durumda başımın üstünde yeri var.ama işte bencillikmi bilmiyorum.
bencillik degil bence.. Neden boyle dusunuyirsun ki? Downlu cocukkar bi dunyadaki en mutlu ve annelerune en bagli cocuklar bence. Biraz arastir bence. Ben cok arastirdim cunku. Belki cok zeki olmayacak ama olabileceginin en iyisi olmalari bizim elimizde. Down sendromlu cocuk annelerinin cigu bunu bir sans olarak goruyor. Lutfeniyi dusun arastir. Sonra kararini ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…