CİNSİYET EKSTRA DEĞİL SAĞLIK BAKANLIĞI CİNSİYET DURUMUNUN SOYLENMESİNİ YASAKLAMIŞ İSTEMEYEN CİNSİYETLERDE DOGUMA SON VERİLDİĞİ İÇİN
Bu genetik hastaliklar icin dogru sonuc verir miVerdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Forumda Genoks lab ismini duyup,firma ile dün görüşme gerçekleştirdim.Tüm firmalar kan örneğini yurt dışına gönderirken ,onlar Türkiye'de yapan tek firma olduklarını öğrendim.
Fiyat olarak bana 2000 tl+Kdv şeklinde bilgi verdiler.
Siz test sonucunuzu aldınız mı?
Ben merakla sabırsızlıkla sonucu beklerken, kanda dna yetersiz diye mail geldi.tekrar kan vercem. @ dyggnd senin başına gelen benim başıma geldi, sinirlerim bozuldu.bugun yarın bekliyodum.of kafayı yicem.senin benden önce belli olur artık canım.
Canim ben Genoks diye bir firmaya yaptırdım Nifty testi 1750 tlye.sonuç 10 iş günü içinde belli olur dediler ama dedigim gibi uzadı. Çok şükür iyi sonuç aldım, bekleme süreci çok zordu, senin de Allah yardımcın olsun, güzel haber alacaksın inşallah. Ilk kanı 12.haftada vermiştim, bebek küçük olduğu için yetersiz olabiliyormus dna, sonrakini 14.haftada vermiştim. Bebek büyüdükçe dna daha çok geciyomus kanimiza o yüzden senin yetersiz geleceğini sanmam.Canım sen nerde yaptırdın testi acaba? Bu kanda dna yetersizliği de beni korkutuyo sonuç daha da uzar böyle olursa offf
Çok sevindim canım, Gözünaydın. .Amin inşallah. .Merhaba kızlar çok şükür sonuç temiz geldi Allah her bekleyenin yüreğini ferahlatsın gelabta 2200 e yaptırdık 8 günde geldi sonuç Allah başka dert vermeden tamamlatsın hamileliği inşallah..
merhaba bebeginizi aldınızmı kucagınıza nasılsınızmerhaba arkadaslar 17 haftalık hamıleyım gebelıgımın 13.haftasında doktorumun tavsıyesı uzerıne pranatest yaptırdım bır hafta sonra sonuc aldım sonuc pozıtıftı dunya basıma yıkıldı doktorum butestın yanılma payının cok az oldugunu soyleyıp saglamasını yapmak ıcın amnıyosentez yapıcaklarını soyledı 3 hafta beklemek zorundaydım cunku amnıyosentez 16. haftada yapılıyordu.gunler gecmek bılmedı sabahlara kadar bu sayfalarda bır ısık aradım ama durum umutsuzdu yaptıran herkes teste cok guvenıyordu gunler boyu bebegımın yuzde 99 downlu oldugunu dusundum.Bunun nasıl bırsey oldugunu sadece yasayan bılır.Durumum herkese ıbret olsun dıye yazıyorum.sonunda amnıyosentez yaptırdım ve sonuclar temız cıktı.omrımden omur gıttı.gunlerce agladım…bosu bosuna..benım sıze tavsıyem mutlak sonuc ıstıyorsanız mutlaka amnıyosentez yaptırın..
bebeginiz dogmustur sanırım nasılsınız benzer süreçler yaşıyoruz sonuçların paylaşılması faydalı olur hepimiz içinİkili ve dörtlü testim yüksekti benimde doktor amniyosentez Yada bu yurt dışına gönderilen kandan bahsetti evet kan vermek mantıklı geldi en son sonuç kötü gelseydi mecbur amniyosentez son çareydi sonuçlar geldi çok şükür iyi inşallah sizde iyi sonuçlar alırsınız elinizden geldiğince stres yapmayın
siz dogum yaptınızmıarkadaşlar sizlere kendi sürecimi anlatayım
beklemek çok sıkıntılı birşey. insan kendini çaresiz, sıkıntılı, mutsuz hissediyor beklerken.
sonuçları beklerken hep bu forumları okudum moral buldum, benimde sizlere faydam olsun diye üye olup yazmaya karar verdim.
öncelikle ikili test denen test saçmalıktan başka birşey değil. Bu devirde olmaması gereken, insanı sinir eden 30 yaş üstüyseniz genelde hep riskli gruba yakın sonuç veren, hiçbir zaman net sonuç veremeyip sadece istatistiksel değerlerle kafa karıştıran çağ dışı bir tarama testidir.
En önemli bulguların başında NT yani ense kalınlığı ölçümü geliyor. NT değeriniz 3'ün altındaysa , ikili testiniz kötü bile olsa çok fazla endişe etmenize gerek yok.
Benim NT ilk ölçen doktorda 1,9 mm çıktı.
NT ile beraber ikili test risk değerim 229/1 idi. Dünya başıma yıkıldı. Doktor amniyonsentez ya da Harmony test önerdi.
ertesi gün gittiğim başka bir doktor ise NT 1,2 ile 1,4 arasında ölçtü. Yani benim ikili testime 1,9 yerine 1,2 ya da 1,4 yazılsaydı sonuç çok daha iyi çıkacaktı. Kaç tane doktorda denerseniz deneyin emin olun hepsi farklı değerler verecektir ve 0,1 fark bile tamamen istatistiksel verilere dayalı kombine testinizin sonucunu büyük ölçüde değiştirecektir.
Yani sonucun sadece istatistiklere dayanması yetmiyormuş gibi bu istatistiklerin temelini sağlayacak olan ölçümleride doğru yapamıyorlar herkes farklı birşey söylüyor
Amniyosentezde 200/1 düşük riski bulunduğu için Harmony test yaptırmaya karar verdik. 2.150,00 TL ödeyerek 2 tüp kan verdik.
Geçmek bilmeyen süreç başladı. Önce bize 8 gün içerisinde çıkar dediler. 6 gün sonra başladık aramaya. Her defasında sonuç aynı. "Çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde cevap geliyormuş ABD'den ve günde 1 sorgulama güncellemesi hakları varmış. e-maillerimize bakmaktan , ha geldi ha gelecek korkusu ve heyecanı yaşamaktan bitap düştük eşimle.
9. günde bize ilk tüpte yeterli DNA bulamadıkları için ikinci tüpe geçtikleri bilgisini veriler ve bir haftadan önce çıkmaz dediler. Yine geçmek bilmeyen günler, sıkıntılar, heyecan, korku devam ediyordu. 12. günden itibaren yine hergün aradık. 15. gün ikinci tüptede yeterli DNA bulamadıklarını teyid için yeniden kan alacaklarını ve bu işlemi ücretsiz yapacaklarını söylediler.
Dünya yine başımıza yıkıldı. Hem bekleme süreci uzayacaktı hem de teyid için istiyorlar demesiyle iş farklı bir algıya döndü.
Teyid ne demek ? Demek ki bir sonuç bulmuşsunuz, bunu teyid etmek istiyorsunuz. Gelab'ın bayisi olan hanım "evet bir sonuç mutlaka buluyorlar ama bu sonucu biz söylemiyorlar, kendileri için yeterli miktarda DNA olmadığı sürece negatif ya da pozitif herhangi cevap vermezler" dedi.
Bir de ekledi; Üzülmeyin ikinci defa numune verenlerinde negatif çıktığı oldu.
Yani hanımefendinin bize söylediği bu cümle bile altında bir şey aramamıza neden oldu. Ne demek "ikinci defa numune verenlerinde negatif çıktığı oldu." Yani genelde bu tarz hallerde pozitif çıkıyorda arada sırada negatif çıktığıda oluyor mu ?
Yani herşeyin altında birşey arıyor insan. Neden gecikti, neden teyid ediyorlar, teyid ettikleri sonucun ilk halini neden söylemiyorlar. Kesin birşey çıkacak korkusuyla 8 gün daha geçti. Ama nasıl geçti bir ben bir eşim bir de Allah biliyor.
24. günde nihayet sonuç geldi. Artık baskımızdan ve telaşımızdan kızcağız sonucu hem e-mail'den hem whatsapp'dan gönderdi ve gelab üzerinden Türkçeleştirmedi bile direkt ABD'den gelen raporu gönderdi.
Sonuç negatifti yani oranların hepsi 1:10000 düşük risk grubundaydı
Piyangodan milyarlar çıksa bu kadar sevinmezdik heralde.
Allah hepinize aynı sonucu yaşatsın inşallah.
Bunu yazmamın nedeni, bizim gibi kafanıza fazla takmayın. Gecikince korkmayın. İkili teste inanmayın. İkili test yerine durumu olan herkes Harmony yaptırsın. Harmony güvenilir bir firma, kendi kriterlerine göre yeterli DNA oluşmadan sonucu görse bile söylemiyor ve yine şirketleri için ekstra masraf olmasına rağmen teyid adına yine numune alıp ABD'e gönderiyorlar.
Hamileliğin en güzel dönemlerinde bizlere bu stresi yaşatan ikili test, üçlü - dörtlü test illetlerinin tarihin tozlu sayfalarına karışması ümidiyle
hepinize sağlıklı mutlu doğumlar dilerim
İkizlere ikili test güvenilir deilki benim doktorum yaptirmadi. 19. Haftada birinde bagirsakta parlaklik gorundu, bu testi yaptirdim çok şükür negatif geldi. Sizinde iyi gelecek rahat olun.Arkadaşlar bende bugün test için kan verdim. 3.5 ense kalinligi ve 1/50 risk verdi ikili test. Ikiz benim Bebeklerim diğerinin bulguları normal. Çok korkuyorum. Burda güzel haberleri okudukça umut doldum. Ama bu kadar yüksek risk çıkan yok gibi aranizda
Çok teşekkür ederim canım. Ense kalinligi beni korkutuyor inşallah güzel sonuçlar alırız.rabbim evlatlarımızla sınamasınİkizlere ikili test güvenilir deilki benim doktorum yaptirmadi. 19. Haftada birinde bagirsakta parlaklik gorundu, bu testi yaptirdim çok şükür negatif geldi. Sizinde iyi gelecek rahat olun.
8 gün hafta sonları dahil mi hariç mi. Mail size atıldı mı.sadece doktora mi atıldı. Bende çarşamba günü kan verdim zaman durdu sanki.Merhaba kızlar çok şükür sonuç temiz geldi Allah her bekleyenin yüreğini ferahlatsın gelabta 2200 e yaptırdık 8 günde geldi sonuç Allah başka dert vermeden tamamlatsın hamileliği inşallah..
8 gün hafta sonları dahil mi hariç mi. Mail size atıldı mı.sadece doktora mi atıldı. Bende çarşamba günü kan verdim zaman durdu sanki.
Çok teşekkür ederim. Bazen iyi düşünüyorum bazen bi korku sarıyor içimi. 29 martta verdim kanı ne zaman gelir sonuç tahminiNetice ciktiginda doktora da size de mail atiyorlar canim, inşallah güzel sonuclanir.
Canım hepimizde o kaygı oldu ama ben hep iyi sonuç gördüm, benimki 15 günde gelmişti. Ama daha erken de gelebiliyor,mailinizi kontrol edin benimkini mesela yollamışlar fakat ben telefonda beklediğim için 17. Gün mailime baktimÇok teşekkür ederim. Bazen iyi düşünüyorum bazen bi korku sarıyor içimi. 29 martta verdim kanı ne zaman gelir sonuç tahmini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?