amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

Merhaba hanımlar 12+ haftalık hamileyim, benim de ikili tarama testim yüksek riskli çıktı. doktorum istersen kandaki dna analizine baktır öncelikle dedi.
Bugün yaptığım fiyat araştırmasında sonuçlar şu şekilde çıktı:
Nifty test (Eskişehir Acıbadem hastanesi) : 2700TL
Harmony test ( Eskişehir Sakarya Hastanesi) : 2000TL
Prenatest (Eskişehirde anlaşmalı yeri yok ama siz test kitiyle herhangi bir hastanede kan aldırabiliyormuşsunuz) : 1900,00TL

Umarım bu araştırma biraz da olsa bir fikir verir size.

Hepimizin sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almamız dileklerimle.

Gunaydin Kizlar,
İkili test sonucumu dun aldim negatif ama kan sonucu kafami bulandirdi yarin doktora gosterecegim sonra da Harmony Test yapmayi dusunuyorum, pahali baya ama icim rahat etsin diye bi sekilde yaptiricam sanirim...
Yas riski: 1/731
Ultrason riski: 1/9742
Kan tahlili riski: 1/583 !!!!
Hepsinin Karmasi Risk: 1/7769

4test sonucunuz nasıl çıktı .amniyosentez yaptırdınız mı

Günaydın herkese

Dün ikili test sonucumda riskli çıktı dr beni özel bir merkeze ( fetus prenatal tanı merkezi / bağdat caddesi )ayrıntılı usg için gönderdi . 280 tl verip ayrıntılı ultrasonda bebeğin herşeyine baktı . Ense kalınlığı , burun kemiği , anneden bebeğe giden kırmızı ve mavi damarlar , plesanta , akciğer , böbrekler hepsi normal sadece kalbindeki ufacık bir bulgu var bunun adınada IVEF deniliyormuş , genelde downsendromlu gebeliklerde görülüyormuş . 19. Haftaya kadar kendiliğinden yok oluyormuş fakat içimiz rahat etsin diye harmony prenatal testi öneriyorum size ( amniosentezi önermiyorum çünkü diğer herşey çok normal ve güzel ) dedi. Bu testi sadece iki yer yapıyor biogen ve gelab biri amerikaya diğeri almanyaya anneden aldığı iki tüp kanı gönderiyor ve 2 hafta sonra sonuçlar geliyor, sonuç % 99,9 doğru yanıt veriyor. Tabi iki tüp kanın yurtdışına gitmesi 2000tl. İnternette biraz araştırma yaptım , amniyosentezden önce yapılan yeni bir test olduğu için pek uygulanan bulamadım. Dru böyle bir test isteyen varmı? Yaptıran varmı? Kafam epey karışık ...

merhaba yLLZ, benim de ultrason normal olmasına rağmen 2li tarama testim yüksek riskli grupta çıkmıştı. doktoruma amniyosenteze sıcak bakmadığımı söyledim, o da alternatif olarak harmony testi önerdi ama doğruluk oranının %99 olduğunu yani bir tarama testi olduğunu, amniyosentez gibi %99,99 doğrulukta bir tanı testi olmadığını da özellikle belirtti. Unutmamak lazım ki Harmony test halen bilimsel çalışma aşamasında olan deneysel bir testtir. ben harmony test yaptırdım, benim örneklerim gelab a gönderilmişti. 10günde de sonuçlarım geldi. çok şükür temiz çıktı. amniyosentez riskine girmektense bu teste güvenmeye eşimle birlikte karar verdik. umarım senin sonuçların da iyi çıkar.

Merhaba

Öncelikle cevap verdiğiniz için tesekkür ederim. Bugünkü kontrolümde 20. Haftadaki detaylı ultrason sonucuna bakıp öyle yaptırmamı söyledi.

Sevgiler

Herkese merhaba arkadaşlar.
Benim malesef sizler gibi iyi haberim yok. Herkese sağlıklı bir-iki... Evlat versin rabbim.

Benim size sorum, ikili test sonucum 1:96 çıktı doktorumuz bizi cvs için zorladı ama biz düşük riskimiz olduğundan bunu cvs ile daha da yükseltmek istemedik. Araştırırken bu Harmony testi bulduk yaptırdık. Tam 10 gün sonra sonucu geldi ve yıkıldık. %99 Down Sendromu görülüyor. Üzerine bu test sonucunun kesinlik paylarını gerek almanya gerek türkiye de ki tanıdığımız doktorlara sorduk. Almanya dan gelen açıklamalar içimizi karartsada gelab ın sitesindeki açıklama az olan umutlarımızı devam ettirdi.

Gelab ın sitesinde pozitif çıkan sonuçlarda %5 gibi bir yanılma payı olduğu yazyordu. Aradım konustum bu değer üzerine. İnşallah biz yanılıyoruzdur dediler. Ama testimize çok güveniyoruz dediler. Bizde son çare amniyosentez yaptıracağız. Eğer temiz çıkarsa %1 ihtimal devam diyeceğiz. Bunu gelabla konusurken sordum. Harmoni ye mi güvenmeliyiz, amniyosenteze mi dediğimde tabiki amniyosentez dediler. Not olarak ekleyeyim dedi, arkadaş.

EĞER Kİ AMNİYOSENTEZ TEMİZ ÇIKARSA, BİZE HEMEN BİLDİRİN ÖDEDİĞİNİZ ÜCRETİ İADE EDİYORUZ DEDİLER.

parasında değiliz, çocuğumuz sağlıklı olsun bizler sağlıklı olalım yeter bizim için.

Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

Saygılar sevgiler...

merhaba bu tip testlerde kullanıcıya garanti vermek için sonucun pozitif gelmesi halinde firma kendisi kinci bir test yapıyor ve hiçbir ücret talep etmiyor. bende aynı durumdan mustaribim bu arada ikili testim 1/25500 dörtlü testim ise 1/246 çıktı doktorum sınır değerdesin dedi ve ayrıntılı ultrasona yönlendirdi. ayrıntılı ultrasonda ekojenik(parlak) barsak çıktı ve riskimiz dört kat daha arttı. doktorumuzun tavsiyesi üzerine prenatest (serbest fetal DNA) yaptırdık sonuç bekliyoruz. Merakım bu testi yaptırıpta negatif(olumlu) sonuç çıkmasına karşın doğumda sürprizle karşılaşan(pozitif) arkadaşlar var mı? bu testin gerçek güvenirliğini merak ediyorum. Tabi yaşadığım streste cabası

Biyokimyasal risk im 1/19 çıktı..onun dışında herşey normal dedi doktor.. dün verdim kan..2-3 hafta sonra gelir cevabı dediler.. 2.665 TL tuttu..istemesem de stres yapıyorum..doktorum, çok riskli olsaydı cvs isterdim dedi..şimdilik o rahatlatıyor..ikili tarama testine doğruluk oranı %85 yazıyor raporda..o da kafamı oldukça karıştırdı.. allahım inşallah herşey normal çıkar, sağlıcakla kucağıma almak istiyorum bebeğimi..inşallah tüm anne adayları için de sonuçlar güzel çıkar...

merhaba ben bugun caddebostandaki elap lab.harmony test icin gitti biokimyasal risk ikili testte 1/7 genel ortalama 1/39 cikti..gecen hafta prof recep hasa gittik bebek detayli ultrasonda 15/20 dk suruyor cok iyi cikti down belirtisi yok dedi ama yinede cvs amniyo yda harmony onerdi..cift rahim oldugumda dusuk riskimde %25 o sebep harmony yaptirdim .2 haftaya sonucu gecelek..kampanya yapmislar fiyat 1950.den 1525 tl ye dusmus bilginize...benim icin dua edin...

Canım merhaba ben de seninle aynı durumdayım harmony testim pozitif çıktı amniyosentez yaptirmayayim diye bu testi yaptırdım fakat sonuç pozitif çıkınca mecburen amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım bugün yaptırdım amniyosentez i korkulacak birsey yokmuş ben gözümde buyutmusum cevabı birkaç gun sonra gelecek fish yöntemi diye birşey varmış erken çıkıyor sonuç yoksa uc hafta beklemek zorunda kaliyorsun testi yaptirdigim günden bu yana gözüme uyku girmiyor elim kolum bağlı amniyosentez sonucunu bekliyorum gerçi pek ümidim yok muhtemelen o da kötü gelecek çünku harmony testi yaptirdigimiz doktor eşime testin doğruluk oranı yüzde 99, 7dem is amniyosentez de yüzde 99, 9 o yüzden pek umudum yok senin sonuç ne oldu yazmamissin merak ettim iyi birseyler duymaya çok ihtiyacım var Allah hepinizin yardımcısı olsun yapacak birşeyler yok herşey Allahtan bizim de imtihanimiz bu demek ki

tekrar selamlar..1 aralikta harmony test yaptirmistim sonuc bugun geldi.tum kromozom risklerim dusuk risk cikti yani temiz,bebekte sikinti yokmus..test sonucu mailile geldi esimle maili acarken kalbim yerinden cukacak sandim gozlerimi kapadim sen bak dedim,sonra zor tuttum kendimi aglamamak icin...ama benim riskim 30 haftayi gecene kadar devam edecek.34 hafta boyunca proluton igne olmaya devam edicem,cift rahim oldugum icin hep erken dogum riskim olacakmis o yuzden mumkun oldugunca yatarak geciriyorum,kicimda artik volkanik daglar olustu igne yagli igne oldugundan tam dagilmiyor ve beze yapiyor....allah hepimize hayirlisini nasip etsin,hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun verende o alanda o ben artik oluruna biraktim...

Merhabalar , bende yaptırmış olduğum ikili ve dörtlü test sonucuna göre riskli grupta yer alıyordum. Öncelikle bu testlerin bir tarama testi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Yani kesin sonuç göstermiyor bu sebeple hamileliğimizi stres içinde geçirmemizin anlamlı olmadığını düşünüyorum. Bu süreçte gebelik takibi için gittğim doktor hanım harmony testi önerdi. Biraz maliyetli ancak daha düşük bir yanılma payı olan bir tarama testi. Nitekim sonucumuz 10 günde geldi. Bu teste göre ise düşük risk grubunda yer aldığımı öğrendim. Ben amniyosentez yaptıramazdım sanırım. Düşük ihtimalini içinde barındırdığından tercih edemezdim. Rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Rabbim bizleri evlatlarmızla sınav etmesin. Hepinize musmutlu hamilelikler diliyorum.

Merhaba, 20 haftalık hamileyim. benim ikili ve dörtlü tarama testlerim normal çıktı,ancak dr.um dörtlü tramadaki beta HCG değerimin 2.6 olduğunu, normalinin 2.5 mom olduğunu söyledi. detaylı ultrasona gittim orada da bebeğimin beynindeki bir sıvıdan bahsetti. fetal kranium diye birşeymiş,normali 10 mm olması gerekirken benim bebeğimin 8.5 mm ymiş. yani normalin üst sınırı genişlikteymiş. bunun dışında tüm şeyler normal. bebeğin gelişimi,haftası,organları,burnu,ense kalınlığı,vs.vs.. bana amniyosentez yaptır dediler, şimdi de dr um harmony testi yaptırabiliriz istersen diyo. sonra da bence hiçbirşey çıkmayacak,büyük ihtimal bir sorun yok diyo. önce çok arada kaldım ama şimdi net olarak kararımı verdim, ikisini de yaptırmayacağım. bu bebek bize gelen bir mucize,ben birşey olmadığına inanıyorum. doktorlar tabiki gördükleri her riski söylemek istiyorlar,sonradan başları yanmasın diye. ama bizde nasıl bir yıkım yarattıklarının farkında değiller. ben bize gelen bu mucizenin sağlıklı doğacağını biliyorum:) zaten karnımda kıpır kıpır yaşayan,kalbi atan, bizi duyan ve bize tepki veren birinin canına nasıl kıyabiliriz ki.. buna hakkımız yok.. eşimle sonuç ne gelirse gelsin zaten kararımız belli olduğu için, sonuca gerek yok diye düşündük:) Allah hepimizin bebişlerini sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin..

merhaba arkadaşlar dün bende harmony test yaptırdım ankara da inşallah sonucum iyi çıkar dualarınıza ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar,
hamileliğimizn 12. haftasındayım. doktorum bu tarz testlerden bahsetti ama henüz yaptırmadım. araştırma yaptım en doğru sonuçları veren NIFTY Test olduğunu söylediler. yaptıranınız var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…