merhabalar... ben 1950TL ye yaptırdım harmony testi..
4test sonucunuz nasıl çıktı .amniyosentez yaptırdınız mıArkadaşlar selam
Gittiğimiz 2.dr ve bir de prof perinatolog bizi rahatlattı. Her ikiside biz bu rakamlara kesinlikle harmony yada amniyosentez istemeyiz, sadece 4 lü test yaptırırız ardından da iyi bir detaylı ultrason yapılmasını öneririz dediler.
Ancak tabi 4 lünün sonucunda risk yüksek çıkarsa o zaman bu testlere başvururuz dediler.
Görüştüğümüz Prof da Türkiye'nin sayılı perinatologlarındanmış. Detaylı ultrasonumuda kendisine yaptırıcaz zaten inşallah.
Bakalım şimdi 16. haftayı bekleyip 4 lü yü yaptırıcaz inşalllahhhh güzel sonuc alıcaz...
Allahım hepimizin bebişlerini korusun.
Günaydın herkese
Dün ikili test sonucumda riskli çıktı dr beni özel bir merkeze ( fetus prenatal tanı merkezi / bağdat caddesi )ayrıntılı usg için gönderdi . 280 tl verip ayrıntılı ultrasonda bebeğin herşeyine baktı . Ense kalınlığı , burun kemiği , anneden bebeğe giden kırmızı ve mavi damarlar , plesanta , akciğer , böbrekler hepsi normal sadece kalbindeki ufacık bir bulgu var bunun adınada IVEF deniliyormuş , genelde downsendromlu gebeliklerde görülüyormuş . 19. Haftaya kadar kendiliğinden yok oluyormuş fakat içimiz rahat etsin diye harmony prenatal testi öneriyorum size ( amniosentezi önermiyorum çünkü diğer herşey çok normal ve güzel ) dedi. Bu testi sadece iki yer yapıyor biogen ve gelab biri amerikaya diğeri almanyaya anneden aldığı iki tüp kanı gönderiyor ve 2 hafta sonra sonuçlar geliyor, sonuç % 99,9 doğru yanıt veriyor. Tabi iki tüp kanın yurtdışına gitmesi 2000tl. İnternette biraz araştırma yaptım , amniyosentezden önce yapılan yeni bir test olduğu için pek uygulanan bulamadım. Dru böyle bir test isteyen varmı? Yaptıran varmı? Kafam epey karışık ...
merhaba yLLZ, benim de ultrason normal olmasına rağmen 2li tarama testim yüksek riskli grupta çıkmıştı. doktoruma amniyosenteze sıcak bakmadığımı söyledim, o da alternatif olarak harmony testi önerdi ama doğruluk oranının %99 olduğunu yani bir tarama testi olduğunu, amniyosentez gibi %99,99 doğrulukta bir tanı testi olmadığını da özellikle belirtti. Unutmamak lazım ki Harmony test halen bilimsel çalışma aşamasında olan deneysel bir testtir. ben harmony test yaptırdım, benim örneklerim gelab a gönderilmişti. 10günde de sonuçlarım geldi. çok şükür temiz çıktı. amniyosentez riskine girmektense bu teste güvenmeye eşimle birlikte karar verdik. umarım senin sonuçların da iyi çıkar.
Herkese merhaba arkadaşlar.
Benim malesef sizler gibi iyi haberim yok. Herkese sağlıklı bir-iki... Evlat versin rabbim.
Benim size sorum, ikili test sonucum 1:96 çıktı doktorumuz bizi cvs için zorladı ama biz düşük riskimiz olduğundan bunu cvs ile daha da yükseltmek istemedik. Araştırırken bu Harmony testi bulduk yaptırdık. Tam 10 gün sonra sonucu geldi ve yıkıldık. %99 Down Sendromu görülüyor. Üzerine bu test sonucunun kesinlik paylarını gerek almanya gerek türkiye de ki tanıdığımız doktorlara sorduk. Almanya dan gelen açıklamalar içimizi karartsada gelab ın sitesindeki açıklama az olan umutlarımızı devam ettirdi.
Gelab ın sitesinde pozitif çıkan sonuçlarda %5 gibi bir yanılma payı olduğu yazyordu. Aradım konustum bu değer üzerine. İnşallah biz yanılıyoruzdur dediler. Ama testimize çok güveniyoruz dediler. Bizde son çare amniyosentez yaptıracağız. Eğer temiz çıkarsa %1 ihtimal devam diyeceğiz. Bunu gelabla konusurken sordum. Harmoni ye mi güvenmeliyiz, amniyosenteze mi dediğimde tabiki amniyosentez dediler. Not olarak ekleyeyim dedi, arkadaş.
EĞER Kİ AMNİYOSENTEZ TEMİZ ÇIKARSA, BİZE HEMEN BİLDİRİN ÖDEDİĞİNİZ ÜCRETİ İADE EDİYORUZ DEDİLER.
parasında değiliz, çocuğumuz sağlıklı olsun bizler sağlıklı olalım yeter bizim için.
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Saygılar sevgiler...
Herkese merhaba arkadaşlar.
Benim malesef sizler gibi iyi haberim yok. Herkese sağlıklı bir-iki... Evlat versin rabbim.
Benim size sorum, ikili test sonucum 1:96 çıktı doktorumuz bizi cvs için zorladı ama biz düşük riskimiz olduğundan bunu cvs ile daha da yükseltmek istemedik. Araştırırken bu Harmony testi bulduk yaptırdık. Tam 10 gün sonra sonucu geldi ve yıkıldık. %99 Down Sendromu görülüyor. Üzerine bu test sonucunun kesinlik paylarını gerek almanya gerek türkiye de ki tanıdığımız doktorlara sorduk. Almanya dan gelen açıklamalar içimizi karartsada gelab ın sitesindeki açıklama az olan umutlarımızı devam ettirdi.
Gelab ın sitesinde pozitif çıkan sonuçlarda %5 gibi bir yanılma payı olduğu yazyordu. Aradım konustum bu değer üzerine. İnşallah biz yanılıyoruzdur dediler. Ama testimize çok güveniyoruz dediler. Bizde son çare amniyosentez yaptıracağız. Eğer temiz çıkarsa %1 ihtimal devam diyeceğiz. Bunu gelabla konusurken sordum. Harmoni ye mi güvenmeliyiz, amniyosenteze mi dediğimde tabiki amniyosentez dediler. Not olarak ekleyeyim dedi, arkadaş.
EĞER Kİ AMNİYOSENTEZ TEMİZ ÇIKARSA, BİZE HEMEN BİLDİRİN ÖDEDİĞİNİZ ÜCRETİ İADE EDİYORUZ DEDİLER.
parasında değiliz, çocuğumuz sağlıklı olsun bizler sağlıklı olalım yeter bizim için.
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Saygılar sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?