amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

Amin cnm Aminnnn
bende 14 haftaligim.
Ben Antalyadayim. Arastirmam gerekiyo biraz nerede yaptirabilirim bu testi diye.

merhaba ben bu harmony testini yaptırdım 42 yaşında hamileyim yaştan dolayı korkularım sonucunu

Merhaba yaş yukseldikce risk var diyorlar ama ben inanmıyorum bende yaşındayim Allah bilir artik Rabbîm yardimcimiz olsun

Ya cnm benim durum karisik biraz iki hafta once ikili test icin doktoruma gittigimde once ultrasonda bakalim dedi.bebegin basinda ödem var defi. Radyologa yonlendirdi.radyolog raprunda yuksek ense kalinligi ve kistik higroma tanisi kondu.dojtorum gebelik sonlandırılmalı dedi. Dunya başıma yıkıldı. Sonra Perinatolog profesore gittim kistik higroma degil vence dedi cvs yapalim dedi.gexen cuma cvs testi yaptirdim ama fyaskoyla sonuclandi.aldiklari numune yetersiz gelmis tahlil sonucu olmuycakmis. Bi hayal kirikligi daha....
dun aksam baska bi perinatolog profesore gittim. O da yine ödem yok gibi gln dedi ense kalinligida gerilemis. Amniyosentez yapalim iki hafta sonra dedi...
hikayem bu sekilde benim...

Yani ikili test icin kan tahlili yapilmadi bana ultrasonda kotu girununce
Yasimda 35 bu arada. Bi oglum var Allaha Şükür cok saglikli.

bu ne saçmalık numune yetersiz geldi ne demek amniyosentez

Malesef...
cok sinirlerim bozuldu hide iki gun sancim oldu cvs de zor gecti. Çektigimle kala kaldim bi ise yaramadı.

Malesef...
cok sinirlerim bozuldu hide iki gun sancim oldu cvs de zor gecti. Çektigimle kala kaldim geçmiş
Malesef...
cok sinirlerim bozuldu hide iki gun sancim oldu cvs de zor gecti. Çektigimle kala kaldim bi ise yaramadı.

Neyse geçmiş bebeğine birşey olmamış Allahtan fetal dna icin kan verirsin bir an once güzel haberler alırsın inşallah Allah yardımcımiz olsun bunaltmaz inşallah

Herkese merhaba arkadaşlar, ben de bu testten yaptırdım sonuç çok şükür iyi geldi.
Ama ikili test sonucum riskli geldi sebebi bHCG:2.13 MoM PAPP-A:0.39 MoM, ense kalınlığı norma değerlerde 1.90.
Bir türlü içim rahatlamadı, çok üzgünüm, amniyosentez yaptırsam mı yine de? Lütfen yardımcı olun,bu durumda olanlar neler yaptınız?

Selamlar..
Ben bu testi ilk defa gecen hafta arkadasimdan duymustum.Ve internette bakmistim.Tabi ki yeni bir yontem oldugu icin guvenilirligi ile ilgili sikintilar oldugu yaziyor.Ikinci gebelikte ilkinden kalan DNAlar olabilir, gebeligin hangi doneminde en guvenilir sonuc alinir gibi konular.
Gittigimiz perinatalog ikili testten sonra baska bir teste gerek yok demisti.Ama bu hafta detayli ultrasonda kalpte delik gordu. Kendiliginden kapanacagini dusunuyorum ama harmony testi oneririm dedi.Cikista esimle sonuc kotu cikarsa ne yapacagiz diye dusunduk.Doktora geri donup mutlaka yaptirmamizi oneriyor musunuz diye sordum.Oneriyorum dedi.Yaptirdik.Gelab'la calisiyorlar.Anadolu Saglik Gebze Hastanesi' nde yapildi.Ozel sigorta karsilamiyor ama indirim yapiliyor.1550tl gibi bi rakam odedik.Uc haftaya kadar sonuclarin cikacagi soylendi.Bekliyoruz.Insallah iyi cikar.Cikmazsa ne yapariz bilmiyorum.21.haftadayim.Sonuc cikana kadar 24 olacak.Velev ki yuksek risk cikti, bu saatten sonra ne yapabiliriz? Kanli canli bir insan yavrusu.Bilmis olacagiz heralde iste.Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Geçmiş olsun inşallah bebeğin sağlıklıdır sonuçlar güzel çıkar bende bu teste bende çok guvenmiyorum ama caresizlikten yaptirdik Allaha emanet bebeklerimiz inşallah sağlıklı sıhhatli aliriz kucagimiza

çok geçmiş olsun, inşallah iyi çıkar sonucun, birşey olsa bu haftaya kadar çıkardı diye düşünüyorum. bu testler de umarım güvenilirdir.Allaha emanet gerçekten de halimiz.

Yani bu sikintiyi atlattik cok sukur derken tekrar basa donduk gibi oldu.Bu randevumuz uterin arterlerdeki basincin dusup dusmedigini gormek icin kritikti.Bu defekt isin yonunu degistirdi.Bekleyecegiz, yapcak bisey yok..

Merhaba Gamze. Konunun üzerinden cok gecmiş ama okadar çaresizimki belki duyarsın beni. Senle aynı durumu yaşıyorum. Harmony testim kötü çıktı . Sen sonrasında ne yaptın? Amniyosentez nasıl çıktı? Belkide bu günleri hatırlamak bile istemiyorsun.hatırlattıysam cok özür dilerim. Umarım bana dönüş yaparsın

Oliviera yazının üzerinden cok gecmiş ama sonuc ne oldu? Bende senle aynı durumdayım bir destek arıyorum

Oliviera yazının üzerinden cok gecmiş ama sonuc ne oldu? Bende senle aynı durumdayım bir destek arıyorum

Merhaba Ela, öncelikle çok üzüldüm bu duygunun ne demek olduğunu biliyorum. bu testlerin yanlış pozitiflik oranı %5. %5 ihtimal yanılıyor olabilirler,kanında çocuğun dna.sı yerine başka bir şeyin analizini yapmış olabilirler mesela hasta bir hücre. Amniyosentez sonucunu 3 günde alabiliyorsun, bence bu kadar stres yerine iyi güvenilir bir yerde yaptırsan daha iyi olur.

Cevap için cok tesekkürler. Bugün doktora gidiyorum. Amniyosentez için görüşeceğiz. Sanırım hemen yapmayacak çünkü 14. Haftamdayım. Cok da umudum yok ama son bir umut işte. Benim ikili testte riskli cıkmamıştı. Cok saskınım. Ama kader. Allah herkese saglıklı evlatlar versin

inşallah yanlış çıkmıştır sonucun, doğru daha erken, bu haftada cvs yaptırmayı isteyebilir, gelişmeleri yaz yine.
benim de ikili riskli çıktı, hatta iki kere yaptırdım ikisinde de riskli çıktı, ama iyi düşünüyorum.
bir tanıdığımın amniyosentez sonucu da kötüydü kesin down sendromlu dediler, o buna rağmen aldırmadı, çocukta bir sorun yok. gerçekten çok ilginç ama bu durumu ilk defa duydum, yanıltmasın.
Herşeyin hayırlısı olsun.

Tabii yazarım. Zaten cok az kişinin harmony yada amniyosentezi kötü cıkıo. Bence sen içini rahat tut. Bize hiç bir acıklama yapamadı doktor. Yaşımız küçük ailede yok. Tamamen sanssızlık dedi.Burun kemiği ensesi herseyi normaldi. Ben sadece içim rahat olsun die harmony yaptırdım o da kötü cıktı. Yani hala şoktayım. Ve burda cok okudum herkesin iyi cıkmış bir benim sanki kötü olan. Bundada bir hayır var heralde. Ama bence seninki iyi cıkacak hiç üzülme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…