- 10 Mart 2007
- 2.233
- 1.009
- 448
merhaba ben bu harmony testini yaptırdım 42 yaşında hamileyim yaştan dolayı korkularım sonucunu
Nerede ve kaça yaptırdın bilgi alabilirmiyim.merhaba ben bu harmony testini yaptırdım 42 yaşında hamileyim yaştan dolayı korkularım sonucunu bekliyoruz
Amin cnm Aminnnn
bende 14 haftaligim.
Ben Antalyadayim. Arastirmam gerekiyo biraz nerede yaptirabilirim bu testi diye.
Amin cnm Aminnnn
bende 14 haftaligim.
Ben Antalyadayim. Arastirmam gerekiyo biraz nerede yaptirabilirim bu testi diye.
Allah yardımcın olsun canım bebegin ensesinde ödem olduğunu nasıl anladi dr ayrintili ultrasondami ikili testiniz nasıl çıkmıştı ben hergün dua ediyorum benim gibi canı acıyan olan annelerde bizimki burç genetik engin bey istersen bi ara belki antalyada yonlenricegi bir dr vardir 0554 236 66 16
Ya cnm benim durum karisik biraz iki hafta once ikili test icin doktoruma gittigimde once ultrasonda bakalim dedi.bebegin basinda ödem var defi. Radyologa yonlendirdi.radyolog raprunda yuksek ense kalinligi ve kistik higroma tanisi kondu.dojtorum gebelik sonlandırılmalı dedi. Dunya başıma yıkıldı. Sonra Perinatolog profesore gittim kistik higroma degil vence dedi cvs yapalim dedi.gexen cuma cvs testi yaptirdim ama fyaskoyla sonuclandi.aldiklari numune yetersiz gelmis tahlil sonucu olmuycakmis. Bi hayal kirikligi daha....
dun aksam baska bi perinatolog profesore gittim. O da yine ödem yok gibi gln dedi ense kalinligida gerilemis. Amniyosentez yapalim iki hafta sonra dedi...
hikayem bu sekilde benim...
Cvs amniyosentez zaten bebek icin riskli yeterli doku alamamislar sorumsuzluk sen zaten bebeginle riske giriyorsun neyse ki Allah korumuş ogluna Allah uzun sağlıklı ömür nasip etsin inşallah diger dr ensede ödem goremedim demesi umut adlinda canım bazen Doktorlar yaniliyor bir dr daha git insallah ilk doktor yapılmıştır
Yani ikili test icin kan tahlili yapilmadi bana ultrasonda kotu girununce
Yasimda 35 bu arada. Bi oglum var Allaha Şükür cok saglikli.
Ya cnm benim durum karisik biraz iki hafta once ikili test icin doktoruma gittigimde once ultrasonda bakalim dedi.bebegin basinda ödem var defi. Radyologa yonlendirdi.radyolog raprunda yuksek ense kalinligi ve kistik higroma tanisi kondu.dojtorum gebelik sonlandırılmalı dedi. Dunya başıma yıkıldı. Sonra Perinatolog profesore gittim kistik higroma degil vence dedi cvs yapalim dedi.gexen cuma cvs testi yaptirdim ama fyaskoyla sonuclandi.aldiklari numune yetersiz gelmis tahlil sonucu olmuycakmis. Bi hayal kirikligi daha....
dun aksam baska bi perinatolog profesore gittim. O da yine ödem yok gibi gln dedi ense kalinligida gerilemis. Amniyosentez yapalim iki hafta sonra dedi...
hikayem bu sekilde benim...
Yani ikili test icin kan tahlili yapilmadi bana ultrasonda kotu girununce
Yasimda 35 bu arada. Bi oglum var Allaha Şükür cok saglikli.
Malesef...
cok sinirlerim bozuldu hide iki gun sancim oldu cvs de zor gecti. Çektigimle kala kaldim geçmiş
Malesef...
cok sinirlerim bozuldu hide iki gun sancim oldu cvs de zor gecti. Çektigimle kala kaldim bi ise yaramadı.
Selamlar..
Ben bu testi ilk defa gecen hafta arkadasimdan duymustum.Ve internette bakmistim.Tabi ki yeni bir yontem oldugu icin guvenilirligi ile ilgili sikintilar oldugu yaziyor.Ikinci gebelikte ilkinden kalan DNAlar olabilir, gebeligin hangi doneminde en guvenilir sonuc alinir gibi konular.
Gittigimiz perinatalog ikili testten sonra baska bir teste gerek yok demisti.Ama bu hafta detayli ultrasonda kalpte delik gordu. Kendiliginden kapanacagini dusunuyorum ama harmony testi oneririm dedi.Cikista esimle sonuc kotu cikarsa ne yapacagiz diye dusunduk.Doktora geri donup mutlaka yaptirmamizi oneriyor musunuz diye sordum.Oneriyorum dedi.Yaptirdik.Gelab'la calisiyorlar.Anadolu Saglik Gebze Hastanesi' nde yapildi.Ozel sigorta karsilamiyor ama indirim yapiliyor.1550tl gibi bi rakam odedik.Uc haftaya kadar sonuclarin cikacagi soylendi.Bekliyoruz.Insallah iyi cikar.Cikmazsa ne yapariz bilmiyorum.21.haftadayim.Sonuc cikana kadar 24 olacak.Velev ki yuksek risk cikti, bu saatten sonra ne yapabiliriz? Kanli canli bir insan yavrusu.Bilmis olacagiz heralde iste.Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Selamlar..
Ben bu testi ilk defa gecen hafta arkadasimdan duymustum.Ve internette bakmistim.Tabi ki yeni bir yontem oldugu icin guvenilirligi ile ilgili sikintilar oldugu yaziyor.Ikinci gebelikte ilkinden kalan DNAlar olabilir, gebeligin hangi doneminde en guvenilir sonuc alinir gibi konular.
Gittigimiz perinatalog ikili testten sonra baska bir teste gerek yok demisti.Ama bu hafta detayli ultrasonda kalpte delik gordu. Kendiliginden kapanacagini dusunuyorum ama harmony testi oneririm dedi.Cikista esimle sonuc kotu cikarsa ne yapacagiz diye dusunduk.Doktora geri donup mutlaka yaptirmamizi oneriyor musunuz diye sordum.Oneriyorum dedi.Yaptirdik.Gelab'la calisiyorlar.Anadolu Saglik Gebze Hastanesi' nde yapildi.Ozel sigorta karsilamiyor ama indirim yapiliyor.1550tl gibi bi rakam odedik.Uc haftaya kadar sonuclarin cikacagi soylendi.Bekliyoruz.Insallah iyi cikar.Cikmazsa ne yapariz bilmiyorum.21.haftadayim.Sonuc cikana kadar 24 olacak.Velev ki yuksek risk cikti, bu saatten sonra ne yapabiliriz? Kanli canli bir insan yavrusu.Bilmis olacagiz heralde iste.Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Herkese merhaba arkadaşlar.
Benim malesef sizler gibi iyi haberim yok. Herkese sağlıklı bir-iki... Evlat versin rabbim.
Benim size sorum, ikili test sonucum 1:96 çıktı doktorumuz bizi cvs için zorladı ama biz düşük riskimiz olduğundan bunu cvs ile daha da yükseltmek istemedik. Araştırırken bu Harmony testi bulduk yaptırdık. Tam 10 gün sonra sonucu geldi ve yıkıldık. %99 Down Sendromu görülüyor. Üzerine bu test sonucunun kesinlik paylarını gerek almanya gerek türkiye de ki tanıdığımız doktorlara sorduk. Almanya dan gelen açıklamalar içimizi karartsada gelab ın sitesindeki açıklama az olan umutlarımızı devam ettirdi.
Gelab ın sitesinde pozitif çıkan sonuçlarda %5 gibi bir yanılma payı olduğu yazyordu. Aradım konustum bu değer üzerine. İnşallah biz yanılıyoruzdur dediler. Ama testimize çok güveniyoruz dediler. Bizde son çare amniyosentez yaptıracağız. Eğer temiz çıkarsa %1 ihtimal devam diyeceğiz. Bunu gelabla konusurken sordum. Harmoni ye mi güvenmeliyiz, amniyosenteze mi dediğimde tabiki amniyosentez dediler. Not olarak ekleyeyim dedi, arkadaş.
EĞER Kİ AMNİYOSENTEZ TEMİZ ÇIKARSA, BİZE HEMEN BİLDİRİN ÖDEDİĞİNİZ ÜCRETİ İADE EDİYORUZ DEDİLER.
parasında değiliz, çocuğumuz sağlıklı olsun bizler sağlıklı olalım yeter bizim için.
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Saygılar sevgiler...
Canım merhaba ben de seninle aynı durumdayım harmony testim pozitif çıktı amniyosentez yaptirmayayim diye bu testi yaptırdım fakat sonuç pozitif çıkınca mecburen amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım bugün yaptırdım amniyosentez i korkulacak birsey yokmuş ben gözümde buyutmusum cevabı birkaç gun sonra gelecek fish yöntemi diye birşey varmış erken çıkıyor sonuç yoksa uc hafta beklemek zorunda kaliyorsun testi yaptirdigim günden bu yana gözüme uyku girmiyor elim kolum bağlı amniyosentez sonucunu bekliyorum gerçi pek ümidim yok muhtemelen o da kötü gelecek çünku harmony testi yaptirdigimiz doktor eşime testin doğruluk oranı yüzde 99, 7dem is amniyosentez de yüzde 99, 9 o yüzden pek umudum yok senin sonuç ne oldu yazmamissin merak ettim iyi birseyler duymaya çok ihtiyacım var Allah hepinizin yardımcısı olsun yapacak birşeyler yok herşey Allahtan bizim de imtihanimiz bu demek ki
Oliviera yazının üzerinden cok gecmiş ama sonuc ne oldu? Bende senle aynı durumdayım bir destek arıyorum
Cevap için cok tesekkürler. Bugün doktora gidiyorum. Amniyosentez için görüşeceğiz. Sanırım hemen yapmayacak çünkü 14. Haftamdayım. Cok da umudum yok ama son bir umut işte. Benim ikili testte riskli cıkmamıştı. Cok saskınım. Ama kader. Allah herkese saglıklı evlatlar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?