Ana kuzusu olduğunu nasıl anlarız?

Hmm ortada henüz öyle bir şey yokken sinyal uydurmak güç fakat

- Normalde konuşulup üstüne beraber uzlaştığınız konuda annesinin fikrine göre sonradan tavrı değişiyorsa.
- Muhabbetlerde ikinizin şahsi fikirleri yerine "annem şöyle derdi, annem böyle olsun istemişti, annem hep der ki" ile başlayan cümleler fazlalaşırsa.
- İkinizin arasında kalması gereken şeyleri anneden duyup bir de üstüne ondan öneri falan alıyorsanız.
- Annem şöyle yapardı sen neden hiç yapmıyorsun, annem olsa böyle davranmazdı, annem şunu senden daha iyi yapar vs. cümleleri duymaya başlarsanız.

artık olay ana kuzuluğundan, anne dişi kurtla, yeni eş dişi kurtun alan belirleme savaşına dönmeye başlar bence :) Tavrınızı ona göre belirlersiniz. Anne ile çocuğunun alanına müdahale edilmez evet ama anneye de oğlunun artık kendine ait bir yuvasının olduğu belli edilmesi gerekir.

Bu arada hep atlanan bir şey de kadının annesinin de eşin kayınvalidesi olduğu. Sizin anneniz her zaman iyiliğinizi istiyor, fakat karşı tarafın annesi öyle değil diye önyargıyla başlanırsa her laf, her davranış batar zaten. Atıyorum kadının annesi "tutumlu olun yavrum ileride ne olacağı belli olmaz." deyince, benim garip, cefakar anam her zaman ne güzel konuşuyor, haklı tabi. Kayınvalide aynısını deyince, wuuu kaynana şimdiden benim bütçeme laf ediyor diye düşünülmez, ayıptır :)

Evlenmeden beni elleriyle beslerdi annesi, gelene gidene öve öve bitiremezdi. Ben ailemden öyle çok ilgi görmedim, kadının bu davranışları bir hoşuma giderdi, içimden gelerek anne derdim, ben de bir dediğini iki etmezdim. Adam öyle arayıp sormazdı, ben kızardım ara diye.

Nikah yapıldı, imza daha defterde kurumadan kadın aldı beni karşısına oğlunun yanında gözünün üstünde kaşın var diyerek bir laflar saydı. Neye uğradığımı şaşırdım. Kocam olacak kuzu, kafasını sallayıp annem ne diyorsa odur, dedi. Sonradan öğrendimki onun anne tarafında adetmiş, aileye giren gelin damat ilk günden haşlanıp susturulur, sonrasından da insan yerine konmazmış. Şimdi evliliğimdeki sorunlara bakıyorum, en az yarısı hep kaynanamdan kaynaklı şeyler. Annem bunu dedi, annem şöyle yapmanı söyledi, sen anneme bir şey mi dedinler. Kadın da laf bol, yalandan iftiradan da çekinmez, sürekli aramızda sorun yaratır. Oğlu da her daim annesinin destekçisi, hatta kendimi savunduğumda bile, "o benim annem, sen ona karşı gelemezsin"ler.

Boşuna uğraşma, evlenmeden anlayamazsın, ne varsa o imzadan sonra var.

Ben son cümlenizle ilgili yazdım bu konuyu.
Ben de ana kuzusuyum yani burada ki amaç evlendiğimiz de dengeyi kurabilir mi diye merak ediyorum.
Yani ailesinin etkisin de kalır mı diye.
Yanlış anlaşıldım sanırım.

mesele sadece oysa tabiki dengeyi kura
ne güzel bir annesiniz başka oğlunuz var mı gelininiz çok şanslı bence :)
maalesef başka oğlum yok.ayrıca teşekkür ederim.umarım gelinimde şanslı olduğunu düşünüyordur.,

Ayy inanamıyorum ne üzücü işte bende bundan korkuyorum.. Allah sabır versin.

Sevgilim değil annesi dedi bizi aramıyor haberin var mı diye o şekilde emin oldum.
Ben aramasına karışmam ki arasın örnek verdim sadece kadın arar sevgilim pek aramaz diye hatta kızıyorum ara merak ediyorlar diye.

Her zaman mesafe olması lazım diye düşünüyorum her ilişkide

Kızlar yanlış anlaşıldım sanırım ana kuzusu derken annesini sevmesin ilgilenmesin kadın aramasın falan demedim ki buna hakkım yok. Ben sadece burada okuduklarımın etkisinde kaldım biraz da. Kadına ön yargılı davranmıyorum ama bir insanın sizi sevip sevmediğini anlarsınız değil mi? Ben de anladığım için sevmiyor dedim.
Kadın şuan bile sırf oğlu için arıyor beni bu hiç hoş değil yani.

valla cnm ana kuzusu olan birisi biraz renk veriyor benim esim diyorum ama mahkemeligiz yani bosaniyoruz anasi yuzunden ve babasi yuzunden onceleri evlenmeden once sana laf soyletmem ben sen benim karim olucaksin falan diyordu ama hicte oyle olmadi herseyimize karistilar ayni evde yasiyorduk babasi odamiza kadar giriyordu bu kadar soyliyim anasi zaten hep giriyordu odamiza berbat bisey ana kuzusu olan biriyle evlenmek aklima geldikce cok afedersim midem bulaniyor

biz evlenmeden önce ailesinin yüzünü bile görmek istemiyordu,sürekli kızıyordu onlara.Evlenince annesi kıymetli oluverdi,hergün gitmek görmek istiyor .Anlayamassın canım evlenince huy değiştiriyor bazıları

Off umarım bizim ki değişmez :S

Kendi annen gibi sanma ama saygı göstermek zorundayız et tırnaktan ayrılmaz kimsede ailesini atmaz bunu da bil.

Evlenmeden önce
eşim evde durmaz oturup ailesiyle yemek yemez
Nerdesin gelicek misin dediklerinde terslerdi bense kızardım ona bağıramazsın kızamazsın kıramazsın
ONLAR SENİN ANNEN BABAN

Evlendikten sonra
Hadi annemlere gidelim masada babamın yanına oturayım günde 50 defa aramalar
Ben gitmek istemediğimde bişey yaptıklarında eşime yakındığımda
ONLAR BENIM ANNEM BABAM

aha böyle oldu imzayı atınca bişey oluo anlamadom

evlenince 180 değil 360 derece değişiyorlar.nişanlıyken nasıl olsa elde edememiş oldukları için senden tarafı oluyorlar sen haklısınlar görme sabret gibi sözler sürekli dile getiriyorlar.nişanlılık döneminde tartışmalar oldu ama nişanlım hep dediki deniz sabret kendi krallığımıza çıkana kadar söz karışmıcaklar karıştırmıcam diyordu.ayrı evimiz ve üstelik arada mesafe vardı ailesiyle tartışmış gecenin bir yarısı yürüyerek nişanlım tuttuğumuz eve gitmiş annesine tepki olarak.hafta sonları görüşebiliyoruz ancak örneğin sahild eyürüyoruz annesi sürekli arıyor nerdesin nezaman geleceksin yemeğe gelmiyormusun diye arardı.en sonunda kızdım neden arıyor sen küçük çocukmusun dediğimde annem işte derdi.sonradan anladım ki telefonun sesini kısmış bu birgün babası bir kızdı neden teli açmıyorsun diye benim yanımda kızardı pes dedim bende koskoca adamsın nişanlıyız ve saygı göstersinler haftasonu nerde olabilirsinki ne bu sitem merak diye kavga etmiştik.aramızdada 2 sokak vardır evleriyle.akşam iş çıkışı 10 dak birbirimizi görelim derdik ozmanda arardı annesi nerdesin diye...nişanlıyken ezmedi ailesine karşı.evlendik çok değişti.anneci oldu çıktı.günd esanırım 3 kez konuşurdu annesiyle ailesiyle.hatta öğle tatillerinde yarım saat vakti kalıyomuş beyfendinin şirket arabasıyla annesini görüp işe dönüyomuş bunu son kavgalarımızda itiraf etti.annesini görüyo ve yol üstündeki benim şirketime uğramıyor değere bakın.akşam evimizde oturuyoruz annesi arar nasılsın diye kapanır babası arar napıyosun diye o kapatır erkek kardeşi arar nasılsın diye pes derdim bana yaptığı açıklama biz ailece birbirimize düşkünüz. b..k düşkünler sırf beni sinir etmek için yaparlardı.doğru aslında bekarken kimsenin umrunda olmayan eşim evlendikten sonra altın değerinde kıymetlendi nedense...annesi sorarmış hissediyorum sen mutsuzsun boşan gel oğlum diyomuş o da diyomuş ki öyle böyle idare ediyorum işte demiş bunu annesi söyledi son gün.ağzım açık kaldı açıkçası ben oğlunuzun tepesinemi biniyorum dedim.bebek gibi bakıyodum.iş kıyafetlerini bile makineye atmazdım temiz olmuyor diye balkonda zeminde fırçalardım dizlerimi yere koyup hey gidi salak aklım hey...evdeki her konuşma durum rapor edilirdi ailesine.takıları aiklesine verecekti vermedim götürdüm anneme verdim.kaynana şeytanı en son takıları istedi getir hesabıma koyucam dedi bende vermeyince oğluda boşadı benim adım altıncı oldu.altınları alıp yine boşatacaktı oğlunu ama öyle yapılmaz al böyle yapılır dedim oğlunu kapı önün eben koydum.kadın olan o oldu anneciğine döndü bende evimde oturuyorum.annemi özledim derdi.kardeşini özlermiş onunla vakit geçircekmiş.ve bizim tek bir pazarımız var vakit geçireceğimiz ama özlem duyduğu maalesefki ailesi düşünün.annesi paket yapıp börek falan gönderirdi arkadaşından inanılmaz kıymetli olur anasının yemeği oysaki tatsız tutsuz ben yapsam bu kötü olmuş der ama annesininki kıymetlidir.yılbaşı doğumgünüydü özel başbaşa program yapıyorum hayır annemle kutlucam dedi.ağladım tamam senin günün dediğin gibi olsun dedim oysaki biz daha yeni evliyiz ve ilk kez dışarda başbaşa yemek yiyelim düşünüyorum yinede annem dedi.düğün kasedimizi tüm aile hep beraber izler değil mi ama biz sünnet kasedini ailesiyle izlemek zorunda kaldım.onlar kasedi izlerken bende onların yüzlerine baktım bide eşim müsveddesi tanımadığım insanları bana bu şu falan diye tanıtıyo.bir sabah benden gizli annesine mesaj atmış ve üstelik yataktayız yani neler neler...madem bu denli birbirinize düşkündünüz beni neden yaktın dediğimde pardon dedi ...anlıyamazsın yani ...

sana bir akıl geniş ol relax ol herkesin yüzüne gül eşinle ailesi yüzünden sakın kavga etme lafta taşıma.emin ol bir numara gelin olursun.ben dar kalıbın insanı olduğum için ayak uyduramadım onların pis evlerine pis düzenlerine mayaları genişmiş...kendimle grur duyuyorum iyikide boşanmışım diye geç bile kalmışım hatta...

hatta mesaiye kalırdı eve gelmeden beni arardı ki yemeğini yedin mi benim gelmem yaklaşık şu saat olur derdi bende salak gibi tamam derdim sonrası mı mesai dönüşü altınd anasıl olsa şirket arabası eve gelmeden annesi ilk uğruyor orda vaktini geçiriyor ve eve geliyor oysaki biz yeni evliyiz ve ben o gelmeden ne uyur ne yemek yerdim.herşey onunla güzel ya benim için.ne iştah kalırdı ne bişey 66 kilodan 55 düşmüştüm.duşa girince telefonuna bakardım önce beni arıyor sonra ailesini arıyor ve orda vakit geçirip öyle geliyor.duştan çıkınca hep buğulu gözlerle gözlerinin içine baktım yüzüne vurmadım kavga çıkmasın diye.yüzüme baka baka yalan söyledi evlendiğine alışamadı derdim biraz daha fedakar davrandıkça tepeme çıkıp durdu.sonra itiraf etti mesaideyim diye geç geliyorum aileme gidiyorum dedi.biliyorumki dedim nasıl dedi boşver dedim.bu eve gelmek istemiyorum dedi annesinin şefkatli kolları daha tatlı sanırım.anakuzusu sanırım benim hayatımdaki insana deniyor tamda sanırım...sorularına yanıt özetle uzun oldu ama sen adımlarını sağlam at benim gibi yanma....çünkü öyle bir koyuyorki içine atlatması çok zor...

Bekarım tam da böyle durum umarım değişmez ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…