Ana kuzusu

annesini seven erkek baskadir, anaci erkek baska.. anaci insanlarin onlari guzel yonlendiren bi annesi yoksa, nokta kadar art niyet dahi karsi tarafin hayatini berbat edebiliyor.. hele en haksiz oldugu konuda bile annesini hakli gostermeye calisan, gosteremeyince de kavgayla bastiran erkekler var ki, evlerden irak.. ne guven duyulur, ne aile olunur.. (genel konusuyorum) yasadiklarimdan olsa gerek, buz oluyorum bu tip anne bagimlisi erkeklerin oldugu iliskilere, tavsiye veresim dahi gelmiyor..

Isin zor. Konus sozlunlu bu durumun farkinda olmayabilir ya da oncesinde annesiyle boyle bir iliskisi yoktur ama sen araya girince anasi kiskanmis ve boyle davranmis olabilir. Erkekler cocuk gibidir illa biri ceksin cevirsin ister bu sen olmalisin yoksa hayat sana cekilmez olur

Bu arada yakin bir akrabamizda dugune yakin bu mevzular yuzunden ayrildi nisanlanmislardi. Adam disari ciktiklarinda bile annesine haber veriyordu kadin izin vermiyordu gezmelerine daha sonra bizim abla dayanamadi bitirdi herseyi. O kdr etkilenmiski suan 35 yasinda ve bekar asla evlenmem hepsi ana kuzusuysa diyor

annesinden arta kalan zamanda seninle ilgilenebilir...
he birde ileride evlendiğiniz de annesi birşey dediğin de öncelik onun olacak

Benim eşlmde anakuzusu çoğu üzgün olduğu konuları gidip anasına anlatır bana anlatmaz her zaman dibimizde anası , evlendik evlenelide bu böyle , neden bana anlatmıyorsun dediğimdede annesi tembihlemiş , sorunlarınızı hanımlarınız anlatmayın diye zamanında eşi her türlü sorunu anlatınca kaynana üzüntüden göğüs kanserine yakalanmış o vakit ssk çok kötü yönetildiğinden hep özel doktorlara taşınmışlar ve epey paralar harcanmış annesine anlattıklarında kulak misafiri olduğumda hep bana anlatılmayan konuları duyarım artık bunun yüzünden tartışmıyorum ve bunun yüzündende boşanmadım sanırım başka huyları iyi olduğundan ,
kızım bunun yüzünden babasız mı büyüseydi inan değişmiyorlar sende evlendiğinde değistiririm sözlerine girme gelinler arasında en çok ben konuya maruz kaldım ailede en çok fedakarlık yapan oğlu eşim olduğundan , ana oğul bağları kuvvetli oluyor , bu bağlarda maddi destek anlamında ,işin içine parasal konularda girince bağlılık kopmaz anneleri 1 sırada

Konusahibi bişey anlatmamış ki hemen ayrıl denmiş çoğunlukla..
Sadece birbirlerine çok düşkünler ve ya beni kabul etmezlerse diye endişeleniyor.
Aileyle birbirini çok sevmenin ve bunu göstermenin ne zararı var ki.
Neden hemen ana kuzusu olsun.
Herşeyi annesine soruyor demiyor, her kararı annesiyle alıyor demiyor, beni yok sayıyor demiyor.
Sadece vıcık vıcık ilişkileri var diyor.
Bazı insanlar birbirini vıcık vıcık sever.
Karısını da öyle sevecek belki.
Ben burda biraz kıskançlık seziyorum ve bu da çok normal aslında.
Her kadın eşi önce kendisini sevsin ister.

benim eşimde öyle...5 yıllık evliyiz değişmedi...yani senin anlayacağın değişmezler..onun için bu duruma alış görmezden gel..sende onun yanında kendi ailenle ondan çok ilgilen...

en haksiz oldugu konuda bile annesini hakli cikaran dedigimiz erkek benim sozlum oluyor en sinir oldugum noktada bu

Arkadaslar cok sagolun hepinize cok tesekkur ediyorum yorumlarinizi tekrar tekrar okudum ve cok degerli hepsi benim icin

sorularda soranlar olmus tek tek alintilamadim soyle ozetleyeyim
vicik vicik iliskileri var, sozlum annesine vicik vicik degil ama kayinvalidemi anlatmama imkan yok anca gorseniz anlarsiniz.. ve en tuhafida ogluna okadar sicakken bana bukadar soguk olmasi.. sozlume annen bana sana gosterdigi sicakligin 1 parcasini gosterse omur boyu yeter dedim sakayla karisik... aaaa olur mu onun biricik annesi banada gosterir ben memnuniyetsizim :)
en haksiz oldugu konuda bile kayinvalidem ona gore hakli herzaman kesinlikle herzaman, ha olurda bir sekilde ben ispatlarsam amaaan yasli o ne olacakmis, bilmez bilmez ..kisacasi her sekilde annesi hakli ve hosgorulmeli
bir karar versek aninda arayip sormaz ama eve gidince annesiyle konustugunda benim onerdigim sey tu kaka olur, cunku herseyin en iyisini annesi bilir
hep annesinin sevdigi yemeklerden aliriz, hep annesine babasina birseyler aliriz ama ozellikle annesine
annesi 1 elma al derse 10 olur... cerez aliriz durup dururken niye aliyoruz derim annem aksam bahsetmisti cani cekti herhalde der
ha kendilerine ne alirsa bizede alir veya teklif eder ama ben istemem
anlatsam uzar gider
durum boyle arkadaslar

birde bu durumu onunla konustunuz mu demissiniz

oncelerde tatli dille konustum, askim neksadar duskun annen sana, sende ona cok duskunsun.. gogsunu kabarta kabarta annesinin ona olan sevgisinden bahsetti... sanki tek cocuk kayinvalide dogurmus :)
anlatma seklim git gide sertlesti en son dememde "bildigin ana kuzususun ayyy sen annenin kanadinin altindan cikip evlenebilecekmisin acaba sen evlilik dusunme bence git annenin yamacinda oyun oyna" dedim .. sinirlendi bgirdi cagirdi ben ana kuzusu degilim diye

ha dahada komigi var
Anneme oansorma benimle hep tartisiyor "annemi kiskaniyor" dedi annemde biliyor zaten bu mevzulari yok oglum kiskanmaz olur mu oyle sey dedi, bana dondu kizim niye tartisiyorsunuz bu konuda dedi
cunku ana kuzusu bir sozlum var anne, sen babam ana kuzusu olsun istermiydin dedim bende
sozlumde ben ana kuzusu degilim kiskaniyorsun sadece annemin bana olan sevgisini dedi :)
boyle sacmasapan konusma gecti aramizda
annemde bana diyor, bosver kizim umrunda olmasin isterse annesine saray alsin sana ne, ne zorluklarla buyutmus kimbilir herkesin evladi kendisine kiymetli, acma bu konyu birdah dedi

Ana kuzusu erkek topuklayarak kaçılması gereken erkek tipidir. Ne yapsan ne etsen de kar etmez.. Bir ilacı, bir tedavisi, bir yöntemi yok ne yazıkki bu işin... Misal annem 27 yıl bu sebeple çekti.. Değiştirebilse o değiştirirdi. Şimdi boşanıyorlar.. Erkek dediğin bir tarafın kuzuluğunu yapmaktansa ailesi ile eşi arasında dengeyi sağlayabilmeli. Aksi ihtimal evlilik hayatında faciaya neden oluyor çünkü...

senın iş yaş,ağbim anasına hiçççççç düşkün değil karısına çocuğuna çok düşkün,kayınvalideyede,ağbimin kaynı var anasına hiçç düşküb değil,karsına çok düşkün,öleki eşine anama gitme dıyor,aynı bınada oturuyorlar,gelin hiç gitmez,oğlanda yada bır uğrarmış,ama aynı ağbimin baldızı var,zavallının kocası önce anasına uğrar,kadının bırıakır,anasına ıner yer içer,işten eve değil anasıana girer,bacım zor işler

böyle bir aile..
böyle bir başlangıç.
böyle bir sen...
ne bekliyorsun ki gelişmelerden??
Evlendikten sonra kat be kat artacak tabi ki de.
Bunu bilip kabul edemeyeceksen şimdiden kendi yolunu çizmelisin.

oansorma .!.:
en haksiz oldugu konuda bile annesini hakli cikaran dedigimiz erkek benim sozlum oluyor en sinir oldugum noktada bu
Bi daha dusun derim oyleyse.. Annesine kötü davransin demiyoruz ama annesinin aleni yanlislarina doğru diyenden korkarım..

eger iliskini etkilemese dogru, isterse annesine saraylar alsin.
ama etkiliyor, evlendikten sonra daha da kiymete biniyor.

cok cok iyi düsün, burda kaynanayla iligili konulari oku...
isin zor vallah

ayrılabiliyosan ayrıl.yarın öbür gün söz nişanda nasıl olaylar yaşayacaksın bu yuzden

benim eşimde nişanlılık döneminde ana kuzusu idi :)
Bende salak gibi annsine çok değer veriyor banada verir aile olmayı biliyor diye musmutlu geziyordum
Anammmm bi baktım sevgili kayınvalidecim bana başka tavırlara,,, laflar sokmaya beni aşağılamaya başladı nişan alışverişinde ,hemde ailemin yanında .. yıkılmıiştım..
eşime anlattım durum böyle böyle yakın oturmam uzak oturalım dedim
Gelen cümle benim annem öyle yapmaz (ben yalanmı söylüyordum yani? )
yıkım ve ayrılık yaşadım...
ayrılık bana inanmamasından kaynaklıydı kayınvalidemden dolayı değil..
çok ağladım zırladım acı çektim..yıllarca inandığım adam bana inanmadı..çok iyi annesi olduğunu düşünürken kadın kuyumu kazdı
sonramı ne oldu? her şerde bi hayır var barıştık aylar sonra eşim bana güveniyodu herşeyi anlamıştı..
Kayınvalidem arada oğlunu kıskansada kayınvalidemle birbirimizi baya seviyoruz anne kız gibiyiz
şuan mutlu aile tablosu.. eşime kırgınlığım daha yeni yeni geçiyor ama düzeldi artık bana inanoyo ana kuzusu değil ..
eşim dengeyi sağladığı için kayınvalidem durumu kullanamıyor..
çok iyi anlaşıyoruz çünkü oğlunu artık kandıramıyo..Oğlunu paylaşamayanlardandı öğrendi artık paylaşmayı :)
yaniii sonuç olarakkkkkk nişanlının ana kuzusu durumundan kurtul yoksa anneler bu durumu kullanıyo..
Fakat ana kuzusu olmakk annesine değer vermesi öpmesi koklaması değil ,annesinin asla hata yapmıcağını sanmak seni ikinci plana atmaktır..günde 40 kere yanındayken oğlunu aramasıdır
eş ile anne arasında asla sevgi ölçülemez anne bambaşkadır kabuledelim,eşte bambaşkadır :)
Kayınvalide adayın eşin yanında başka eşin yokken başkaysa YANDINNNN KAÇÇÇÇÇÇÇ :)
Şaka şaka çözüm bul...nişanlılık sözlülük dönemlerinde şeytan çok vesvese verir Allah yardımcınız olsun .

erkek aılesıyle esı arasındakı dengeyı saglamakla yukumlu
annesı tabı sevecek ama sızın ılıskınızı etkıleyecek boyuttaysa oncelıkle asla annesıyle ılgılı kendısıyle yuz goz olmayın
ana kuzuysa yapacak bırsey yok ana kuzusu dedıkce annesıne daha cok yaklasır senden uzaklasır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…