Kızlar Merhaba,
Misafirlerimizi yolcu ettik, bi bakiiim sizlere dedim.. Yoksunuz:) Hepinizin keyfi yeridedir umarım.
Mystryy;
Bugüne kadar ilaçlar ile ilgili yaptığım araştırmaları seninle paylaşmak istiyorum. En iyi teklifi Atlantis Eczanesi verdi.
Reçetemde yazan ilaçlar şunlar:
Puregon 900'lü pen
3 kutu
Ongalutren 0,25mg
beşli tek kutu
Ostrelle 250 mg enj
bir kutu (tam harfleri çözemedim ama ostrelle gibi bişii)
Zitromex 500 mg film tablet
iki kutu
Reçetemi fotokopi ile çoğalttım ve çeşitli bölgelerde 7-8 eczaneye bıraktım.
Reçetede ne yazıyorsa o ilaçları istediğimi, muadillerini istemediğimi özellikle belirttim. Fiyat istediğimi, en uygun teklifi veren eczaneden alacağımı belirttim. Fiyat teklifi verenleri aşağıda yazdım, bir kaç tanesinin de aramasını bekliyorum.
Türkiye'nin her yerinde ilaçların fiyatının aynı olduğunu, eczanenin kendi karından ne kadar düşecekse ilaçların o kadar da ucuza alınabileceğini öğrendim.
1- Alemdar Eczanesi Sultanahmet: 15 yıllık eczanemdir , nakit : 2200 tl fiyat verdi. Kredi kartına da bişiiler yaparız dedi.
2- Kurtköy Fulya Eczanesi : 2100 nakit fiyat verdi, bu bölgede 10
tüp bebek tedavisi gören çifte ilaç temin ettim, siz araştırın isterseniz temin edebilirim dedi. Daha aşağı olmaz mı dedim, azıcııık daha bişii yapabilirim, ama azıcıkk dedi..
3-Sahra-i Cedit'de bir eczane: 2450 kredi kartına taksit, 2250 de nakit
4-Kurtköy Atlantis Eczanesi: Kurtköye taşındığımızdan beri zaman zaman alışveriş yapıyorum, Bayram Bey : hiç kimseye yapmam ama size 2089 TL'ye temin edebilirim, bu rakam devletin karşıladığı rakam, altına düşmem mümkün değil, hiç kar koymuyorum dedi. Nakit de alsanız , kredi kartına 2 taksit de 2089 Tl. yapabilirim. Zaten 60 gün vade ile getirteceğim ilaçları, iki ayda da getirip bana iki taksitle de ödeyebilirsiniz dedi. (Sağolsun)
5-Arkadaşım Safiye Hanımın Göztepe'de bir eczanede kalfa olan eşi: Çalışan olduğum için 2300 yapabiliyorum, altında bir teklif alırsa hiç düşünmesin alsın demiş.
6-Novartis ılaç Firmasında tıbbi mümessil olan bir tanıdığımız henüz fiyat vermedi.
ılaçları temin etmem için 12 günüm var.
Tabii bu arada hastaneye ödeyeceğimiz rakam (3600 TL), ilaçların bedeli (2000 TL) ve doğum teminatını (6000TL ) da içeren yenilediğimiz özel sağlık sigortamın (yapı kredi) ödenebilmesi için eşim arabalarımızı satılığa çıkardı.
Kendi arabasına bir tanıdığımız talip oldu ama km'si 100 binin üzerinde olduğu için vazgeçince, benim kullandığım henüz 1 yaşındaki daha 3bin 500 km'de olan arabama talip oldular. Pazar günü bakmaya gelecekler. Anlaşırsak hemen satıyoruz.
Yazdıklarım özel ve detay konular ama hiç biiişi atlamadan sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizler de bunları yaşadınız. Halden anlarsınız:)
Ehh hepimiz bu maliyeti göze aldık. Karşılığında gözümüzün nuru bebişlerimize kavuşacağız.
ıki hafta evvel tüp bebek tedavisi söz konusu olduğunda eşime "tamam tüp bebek yapılacak da nasıl karşılayacağız, yeni evlendik, yeni eşyalar aldık, evimizin kredisi, ekstra bir sürü masrafımız var" dedim. Canım kocam: " Sen takma kafana arabamı satar otobüsle gider gelirim yine de bu tedaviyi yaptırırım" diyince iki gün ağladım.
Ayyy yine fena oldum:)
Utkumm, Sancux bu hamilelik bizi çok duygusal yaptı diyorsunuz ya, yahu yapmaz mı? daha ne yumurta var ortada ne sperm ben bir duygusal bir duygusalll:)
Amaaannn işte böylee.. Yine bir sürü detay yazmışım. Tipik başak burcu işte:) Umarım yazdıklarımla sıkmıyorumdur sizleri..