bu arada keşke ilaçlarla ilgili daha önce yazışsaymışız. ben dün ilaçlarımı hastanenin bahçesindeki eczaneden aldım bulamam paniğiyle ve akşam da ilk iğnemi oldum. ilaçlarım biraz daha farklı ganalf 1050 x 2 , cetrotide 0,25 mg, overlite 250 mg ve zitromaxlar ile 1830 tl tuttu 1730 tl ödedik. iğneden çok korkmuştum ama kolay ve acısızmış...
bu arada aydın bey 7-19 mayıs arası yokmuş ve geçen hafta doğum yapmasına rağmen transfer işlemlerini ebru hn yapacakmış. inanamadım ve çok endişeliyim açıkçası. ikiz doğurdu kadıncağız, nasıl gelir, geldiğinde herşey ne kadar normal olur bilemiyorum. kendi adıma herşeyin aydın bey gitmeden tamamlanmasını çok istiyorum. bakalım.
merhaba gece.aydın beye denk gelememek şanssızlık olmuş ama ebru hanım bu konuda bu kadar tecrübeli olmasa emin ol o ekipte yer alamazdı tabikide keşke aydın bey denk gelebilseydi ama vardır bundada bir hayır ebru hanım benim transfer günümde yani 22 nisanda sezeryanla doğurdu ikizlerini 7 mayısa kadar merak etme iyileşmiş olur sezeryandan sonra 10 gün zor oluyor sadece birde muayeneleri takip etmeyecek sadece toplama ve transferleri yapıcak transfer biliyorsun 5 dakikalık bir işlem kendine güvenmese dönemezdi nolur stres olma senin şansın ebru hanım öyle düşün.hem tanıyormusun bilmiyorum ama nuri bey çok çok tatlı bir doktor takipleri o yapacakmış emnim onu seversin.benim eski doktorum kendisi.
teşekkürler mystryy... ben bundan önce bir kez ebru hn ile görüşme yaptım bir kez de muayene oldum. aydın bey ile bu ilk karşılaşmamız oldu. yum. toplamaya kadar da sanırım o devam edebilecek. ama transfer ebru hn'a kalabilir. açıkçası ben bu tedaviye tamamen burada yazılanların verdiği güvenle başladım diyebilirim. sadece 2 dr. ve bunlardan birisi ayın bir yarısında yok, diğeri hamile... bu durumda asm gibi bir hastanenin daha ciddi önlem almasını beklediğim için biraz hayalkırıklığına uğradım. yani gönül isterdi ki hiç değilse ebru hn yeni doğum yapmışken aydın bey gitmesin... ama yine sizlerden güven alıyorum ve risk almazlar diye umudediyorum...
bu arada senin ne zaman sonuç belli oluyor canım?
yaa çok haklısın aynı şeyi bende çok sorguladım çook önceden hatta taa ebru hanımın hamileliğinin başlangıcında bu durumu değerlendirmeli ve tecrübeli birini ekiplerine eklemelilerdi 2 doktor fikri insana çok güven vermiyor ve tabii bizler aydın beyin referanslarına güveniyoruz ebru hanımdan ziyade.neyseki yumurtalarını aydın bey değerlendirecek bence tedavi süreci transferden de önemli gidişatı o belirliyor.açıkcası yumurtalar toplandıktan sonra iş birazda embriyoloğa düşüyor döllemeyi o yapıyor ve transfer gününe kadar onlar takibi yapıyor sadece transfer günü aydın beye durum hakkında bilgi veriyorlar.transferde yaşadığım ve gördüğüm kadarı ile embriyoloğun belirttiği embriyonun transfer edilmesi onlarında nezaretinde oluyor ve eminim ebru hanımın eli bu işe artık çok yatkındır. keşke programlarını ona göre önceden ayarlasalardı ve bizlere bu endişemizi yaşatmasalardı ama şu an için yapacak malesef birşey yok olumlu düşünmekten başka.benim sonucum haftaya salı test yapın dediler ama hemşireye sordum 5. gün transferinde 10. gün test yapılabilirmiş yanii haftaya pazar günü kan testi yaptırırım salıya kadar hissediyorum sabredemem birde hemşireden de o gazı aldım hiç sabredemem herhalde.pazar sabah 7 de gider testimi yaptırırım:)dua et bana olur mu?
Aysegul'cum, bana CIDER Basak Eczanesini onermisti, ama ben Gonal-f+Cetrotide+Ovitrelle aldim, tahtakaledeki bir eczaneden aldigim fiyatlari verdim, biraz daha altina bile dustuler o fiyatlarin super bir indirim yaptilar bana. Mutlaka ilaclarini onlara da sor, eczane Baglarbasinda Academic Hospital karsisinda. Telefonu: 0216 4927278 Vedat bey orada onunla konusursan daha iyi olur. En iyi aldigin fiyati soylersen, ASM de tedavi oluyorum ve Cocuk Istiyorum Dernegi uyesiyim diye mutlaka aldigin en iyi fiyati zorlayacaklardir. Kredi karti da kullandiriyorlar.
ayşegül'cüm hoşgeldin evine.. şimdi gez gezebildiğin kadar sonra evden çıkarken 3 kere düşünür olacaksın :)))
dediğin gibi hayatta neler olacağı kestirilemiyor, ben artık sonu hayırlı olsun diyorum. inşallah hepimiz mutlu sonu yaşayacağız. utkumm'da en kısa sürede iyi haberlerle dönecek aramıza.
bu arada ilaç fiyatlarını bu kadar detaylı araştırmana hem şaşırdım hem de hoşuma gitti. ben biraz gözü kapalı girmişim bu konuya. suadiyedeki klinikte regl'min 3.günü hadi başlayalım deyiverince kliniğin altındaki eczaneden ilaçları getirtmiştik. yeliz hemşire puregon'u nasıl yapacağımı göstermiş ve ilk iğnemi beraber yapmıştık. ama eczane kutu fiyatları üzerinden %10 indirimli vermişti ilaçları. 2000 tl yerine 1800 tl yi kredi kartından çekmişlerdi. (bu arada ismini okuyamadığın 3. ilaç ovitrelle yani çatlatma iğnesi)
sanırım sen en uygun fiyatları bulduğun yeri bizlerle paylaşırsın. daha sonra ihtiyacımız olursa bizlerde faydalanırız. araba konusunda da umarım istediğiniz rakamlarla istediğiniz gibi elden çıkarabilirsiniz. daha sonra çok daha iyilerini alırsınız inşallah.
bir kaç şey ilave etmek istiyorum. bu işlemleri yaptırırken sadece ilk alınan ilaçlar ve hastane giderleri diye düşünmemek gerekiyor. görünmeyen pekçok masraf da çıkabiliyor ne yazıkki. umarım özel sağlık sigortan vardır. sigorta varsa işler çok daha kolay çözümlenebiliyor. mesela biz 8000'e yakın masraf yaptık, (normalde iki kere yaptırmam gereken bhcg testini 10 kere yaptırdım mesela)
ki bunun içersine kürtaj dahil değil. onu tamamen sigorta karşıladı. sigorta olmasaydı 10000'i bulur belki de geçerdi.
aslında bu yolda pek çok şeyi göze alıyoruz. maddiyat tabiki önemli ama psikolojik kısmı daha önemli.
inşallah yavrularımıza en kısa zamanda, sıkıntısız, üzüntüsüz, sağlıkla kavuşuruz.
onların bir gülücüğü bize yaşadığımız bu süreci hiç hatırlatmayacaktır, eminim.
yüzleri gülen, kalbi sevgi dolu, sağlıklı evlatlar diliyorum hepimize.
herkese iyi pazarlar...
ayşegülcüm hoşgeldin canım oohh ne güzel gezmişsiniz iyi gelmiştir.laydbird sorma yaa dün iyiydim ama bugün artık sabırsızlık başladı perşembeden beri çıkmamıştım evden bu sabah modaya gittik kahvaltıy birza güneş ve hava almak iyi geldi şimdi geldik eve uzandım koltuğa zaman geçmiyor yaa anlarsın sen beni bu hafta raporluyum işten ama çarşambadan itibaren dönücem galiba işe orada daha çabuk geçer vakit.iyi düşünüyorum iyi olsun diye ama işte...gerçi ben daha çok hep hayırlısıyla devamı olucaksa sağlıkla doğacaksa olsun diyorum malesef yaşadığım tecrübe ve acılarımdan dolayı tedirginliklerim olabiliyor ama diyorum ya hayırlısıysa olsun.
utkumm nolur biran önce geçsin bu kabus dualarım seninle nolur üzülme çok şükür bebeklerin iyiymiş kanamanda inşallah bitmiştir.
laydbird aslında haklısın ana para dışında birçok gözükmeyen masraflar oluyor sigortanon yararı çok ama biliyorsunuz gebelik teminatı olması için 1 yıllık sigortalı olmanız gerekiyor.ben geçen senede sigortalıydım ama 1 yıl dolmadığı için malesef hiç faydalanamadım muayeneler testler hastanede yatışlarım doğum hep biz karşıladık tabii hamilelik garip bi süreç nelerin bizi beklediği belli değil bu sene için çok şükür sigortam devrede artık. limitleri şirketin yaptırdığı sigorta olduğu için full kapsam değil ama olsun tepe tepe kullanıcam inşallah.
bu arada keşke ilaçlarla ilgili daha önce yazışsaymışız. ben dün ilaçlarımı hastanenin bahçesindeki eczaneden aldım bulamam paniğiyle ve akşam da ilk iğnemi oldum. ilaçlarım biraz daha farklı ganalf 1050 x 2 , cetrotide 0,25 mg, overlite 250 mg ve zitromaxlar ile 1830 tl tuttu 1730 tl ödedik. iğneden çok korkmuştum ama kolay ve acısızmış...
bu arada aydın bey 7-19 mayıs arası yokmuş ve geçen hafta doğum yapmasına rağmen transfer işlemlerini ebru hn yapacakmış. inanamadım ve çok endişeliyim açıkçası. ikiz doğurdu kadıncağız, nasıl gelir, geldiğinde herşey ne kadar normal olur bilemiyorum. kendi adıma herşeyin aydın bey gitmeden tamamlanmasını çok istiyorum. bakalım.
Kızlar;
Bugün öğlene kadar dinlendik. Öğle sonrasında eşimi arabama bakmaya gelecek olan Ahmet Mengi aradı. Evimizi tarif etti ve kısa sürede oğlu Erhan ile birlikte geldiler.. İkisini de çok sevdim.
Size onlardan bahsetmek istiyorum.
Ahmet Ağabey çok şeker bir adam, 55-60 yaşlarında muhtemelen. Eşi kısa süre önce malesef kanser olmuş, aylardır hastanelerde tedavi görüyormuş. Önceki hafta doktorlar artık eve götürün yapabileceğimiz hiçbir şey yok demişler.
Oğlu Erhan Kocaelinde üniversitede öğretim görevlisi, bizim arabamızı satma nedenimizi öğrenmiş babasından. Meğer onlar da sevgili doktorumuz Aydın Beyin sayesinde yakın zaman önce Yağmur isimli bir bebek sahibi olmuşlar.
Annesi kanser olduğunu öğrenince torunumu görseydim demiş ve aslında yeni evli olmalarına ve hiçbir sağlık problemleri olmamasına rağmen Aydın Beye gitmişler. Anneleri hayatını kaybetmeden hemen bebek sahibi olmak için.
Herşey yolunda gitmiş 3 embriyo transfer etmişler ve hepsi de tutmuş. Ancak hamileliğin ilerleyen zamanında risk olmaması için 2 tanesini almışlar.
Yağmur yeni bebek.. Adıyla büyüsün.. Doğduktan sonra babaanneye götürmüşler, kadıncağız dünya gözüyle görmüş torununu. Kısa süre sonra da bilinci kapanmış.. Şimdi evdeymiş teyzecik.. her an bekliyorlar.. Adamcağız da tedaviler için satmış daha evvel arabasını ve şimdi ihtiyaç olduğu için parasına uygun araba arıyormuş. Eh hastaneye, eczaneye vs git gel ihtiyaç duyuluyor tabii.
Hayat arkadaşının kısa süre sonra hayatını kaybedeceğini bilen ve inanılmaz bir üzüntü yaşayan Ahmet Ağbinin çevresine saçtığı pozitif enerjiyi görmenizi isterdim. Nasıl tatlı, nasıl esprili, nasıl güzel bir insan. Allah yardımcıları olsun ve sabır versin.
Lafın özü: Allah çözümsüz dert vermesin arkadaşlar. Bakın insanlar neler yaşıyorlar, ne acılar, ne hikayeler var. Allah bize çaresiz dertler vermesin. Hepimiz çocuk sahibi olmak istiyoruz, çaremiz var. Tedavi görüyoruz-göreceğiz.. Olmadı, bir daha.. olmadı, bir daha.. Şükürler olsun ki ÇARESİZ değiliz..
Arabamı çok beğendi.. Yarın işlemler yapılacak. "Al ağbi, götür" dedik.. Nasıl bir koca yüreği ve kalenderliği var ki: "Olmaz.. işlemleri bitiririz o zaman, şimdi alırsam emanet olur" dedi..
Geçen haftadan beri üzülüyordum arabam satılacak diye. Sabah da onlar gelmeden evvel içim buruldu, çok kötü oldum.
Ama şimdi öyle mutluyum, öyle içim rahat ki.. Güle güle kullansın Ahmet Ağabey.. Keşke.. keşke biricik eşini 1 tur, 1 saat, 1 gün yeni arabasıyla gezdirebilseydi... Ama artık böyle bir şans yok.. Unutmayın bizim ŞANSIMIZ VAR kızlar..
umutt nasılsın sorun yoktur inşallah. atlattınmı tehlikeyi??
ayşegül çok doğru söylüyorsun Allah dermansız dert vermesin kimseye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?