Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Dondurulan embriyoları transfer etmek için ne ücret alıyorlar biliyormusun ? Herhalde 3600 TL toplama artı transfer. Sadece transfer olursa genelde bunun yarısından daha az alıyorlar çünkü daha basit bir işlem.
Kizlar bu arada bugun utkummla konustum. Gerci esi butun bilgileri vermis ama bende yazayim birkac Satir. Henuz hastanede. Onceki gun kanamasi daha yogun olmus, cok korkmuslar ama bebekler iyi :))
Utkumm'un sesi biraz yorgundu. Bir de soguk alginligi baslamisBu havalar ve hastane kosturmacasi icinde normal sanirim. Hepimize cok selam soyledi. Dualarimiz ve azimli bebekleri sayesinde sagliklacikacaklar hastaneden hayirlisiyla.
Not: Ben hala erkek olcak bebisler diyorum ama saglikla gelsinler cinsiyetleri onemli degil.
Cok tesekkur ederim canim, sana da az kaldi ne zaman basliyor senin igneler?
arkadaşlar çok haklıymışsınız bugün gittim ve aydın bey çok iyi bir doktor. çok insancıl güleryüzlü beni çok aydınlattı ismi gibi.size çok teşekkür ederim vesile olduğunuz için fakat yolu çoook zor bulduk ve şu an feci yorgunum diğer gelişmeleri biraz dinleneyim anlatacağım.. görüşmek üzere.
toplama 2400, transfer 1200 tl
embriyoların çözdürülmesi için bir para isteniyor mu bilmiyorum. başka yerlerde alındığını duydum.
Merhaba canım haklısın aslında kanamanın ve lekelenmemin durumuna göre yapıcam testi.aydın bey yarın isterseniz bir test yaptırın en azından hamilelik başlamışmı onu görürsünüz dedi onun dışında iğneye devam aspirini bırakın dedi o kadar aslında biraz daha somut bir ilgi bekledim bilmiyorum belkide alınganlık yapıyorum normalde alıngan falan değilimdir ama ne bileyim 2 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptık o kadar sonra ne arayan ne soran.malesef kahverengi akıntılarım devam ediyor yarın tekrar arıycam aydın beyi inşallah kesilir yarına kadar aslında seninde dediğin gibi test için erken ama işte duruma göre karar vericem.sanada yaşadıklarını hatırlattım umarım üzmemişimdir senin kaybını biliyorum ama nasıl olduğunu aranıza geç katıldığım için bilmiyorum.
ikinci ismin zannettim soyadını:) bende yemeklerimi haftasonu yapabiliyorum çarşambaya kadar yiyebiliyoruz sonra artık ne bulursak allahtan eşim ne bulsa yer gerçi öylede olmak zorunda sonuçta çalışıyoruz.şimdiden ellerine sağlık afiyetle yiyin yemeklerinizi öpüyoruum
Ladyybird;
Utkumm'la görüşebildiğine çok sevindim.
Onun için de moral olmuştur senin sesini duymak.
Dediğin gibi sağlıklı gelsinler de cinsiyetin önemi yok:)
Ama bişii söyleyim mi: ben önsezilere inanırım:)
ben de inanıyorum. rüyalara da inanırım. yalnız bazen bir şey hissetmeyince kötü oluyor. içimdeki ses bana yol göstermiyor. o zaman mecburen sadece aklını dinliyorsun. oysa kalbini dinlemek here zaman daha keyifli oluyor :))))
nasılsın ayşegülcüm bu arada? senin de heyecan tırmanmaya başlamıştır artık. iğnelere başlayınca kaç yumurta gelişiyor, sonra kaç embriyo oldu. sonra kaç tanesi tuttu.
yaa kızlar aslında biz normal yolla hamile kalanlardan daha şanslıyız galiba, her evrenin tadını çıkarıyoruzgeciktim acep ne ola demiyoruz, gecikmeden öğreneceğiz hamile olduğumuzu.. herkesin çocuğu kıymetli, bizimkiler ççoookkkkkk daha kıymetli...
hahahh haaa polyana yanımda halt etmiş diye daha önce de demiştim, gene diyorum.. :))))))))))))))
yemeğimizi yedik ve döndüm :)
öncelikle alınmakta çok haklısın. bu evrede biz embriyolarımızı yıllardır sahip olduğumuz çocuklarımız gibi düşünüyoruz. ne de olsa yumurtalarımız doğduğumuzdan beri var :)) hatta ben ilk transferim yapıldığında nedense onlarla hemen hamile kalacağımı hatta ikiz doğacağını ve dondurulmuşlarla bir daha işim olmayacağını düşünüp, dondurulmuşlar için üzülmüştüm. ne saçma demi, şimdi olaya biraz uzaktan bakınca kendime gülüyorum. çünkü sadece 5-8 hücreden oluşan nokta büyüklüğünde bir canlı bahsettiğimiz. çok küçük çok korumasız. hayatta kalması çok büyük bir başarı. onlar içimizdeki umutlarımız. onlar büyüdükçe bizim umutlarımız da büyüyor. başına ufak bişey gelse umutlarımızın kolu kanadı kırılıyor. bizler bu kadar duygusal yaklaşırken, olaya bu duygusallıktan bakmayan pek çok kişi de olabiliyor. burada yer alan herkes aynı duygulara sahip. çalışarak pek çok şey elde edilebiliyor ama sağlık, aşk, mutluluk çalışmayla olmuyor. kader kısmet diyoruz, yazgımızda varsa yaşıyoruz.
neyse uzatmak istemiyorum. sonuçta doktorlar hiç bir zaman aynı duygusallığı göstermezler, gösteremezler ve göstermemeliler.
senin içindeki umutun bir yanı incindi, acaba gidiyor mu diye. seni çok iyi anlıyorum. ama aydın beyi de anlayabiliyorum. bunlar olağan durumlar, zaten tıp insan biyolojisinin %10'unu çözmüş durumda. aslında pek çok şeyi açıklayamıyor. boşta kalan açıklanamayan kısımlar için stres deniliyor. huzurlu ve sakin olun deniyor. inanıyorsan dualara sığınıyorsun, kendine terapi uyguluyorsun :) umudunu kaybetme canım, bebeğinin seninle olduğu fikrinden vazgeçme. hepimiz akıllı fikirli insanlarız. eğer bu zorlu hayata karşı koyabilecek gücü varsa, mutlu bir hayat sürecekse, güzel bir geleceği olacaksa, sağlıklıysa olsun isteriz yavrularımızı. biz olmadığımız zaman da hayatta kalmalılar. mücadele edebilmeliler. o nedenle eğer bir problem varsa önce aklımızla vazgeçeriz, sonra bedenimizle. ama kalbimiz hiç bir zaman vazgeçmiyor, geçmez. bizler asnneyiz. henüz doğurmasak da...
seninse şu an umudunun kırılmasına bile gerek yok. daha çok erken. güzel güzel dinlen. aydın beyi istediğin kadar ara. emin ol rahatsız olmaz ve yapabileceği her açıklamayı yapar. belki dar bir anına geldi. bilemiyorum. benim de ebru hanımla ilk görüşmem çok kötü geçmişti. sonra onu da sevdim. bazı anlar istediğimiz yada aradığımız ilgiyi bulamayabiliyoruz. çok şükür bize destek olan, sevdiğimiz, aşık olduğumuz hayat arkadaşlarımız var. sağlığımız var. ve en önemlisi umutlarımız var..
ben de inanıyorum. rüyalara da inanırım. yalnız bazen bir şey hissetmeyince kötü oluyor. içimdeki ses bana yol göstermiyor. o zaman mecburen sadece aklını dinliyorsun. oysa kalbini dinlemek here zaman daha keyifli oluyor :))))
nasılsın ayşegülcüm bu arada? senin de heyecan tırmanmaya başlamıştır artık. iğnelere başlayınca kaç yumurta gelişiyor, sonra kaç embriyo oldu. sonra kaç tanesi tuttu.
yaa kızlar aslında biz normal yolla hamile kalanlardan daha şanslıyız galiba, her evrenin tadını çıkarıyoruzgeciktim acep ne ola demiyoruz, gecikmeden öğreneceğiz hamile olduğumuzu.. herkesin çocuğu kıymetli, bizimkiler ççoookkkkkk daha kıymetli...
hahahh haaa polyana yanımda halt etmiş diye daha önce de demiştim, gene diyorum.. :))))))))))))))
evet cok guzel yazmissin, biz daha sansliyiz bebegin portakalda vitamin halinden (hepimiz aylar oncesinden vitamine baslamadik mi? ) yumurtasina, spermine her asamasina ozen gosterip, bilerek ve isteyerek dualarla yasiyoruz. Tek korkum bu kadar ihtimamdan dolayi dogacak bebegime asiri duskun olup kontrolden cikmak...
biraz mutfakla ilgilenip çorba salata yapmayı planlıyorum. 20 gündür girmedim mutfağa. çocukta yaparım kariyede tamamen bir şehir efsanesi. yok böyle bir şey anladım ben. çocuğu bırak kendimle ilgilenemiyorum. sevgili kocacım zaten bana bakıyor. allah sonumuzu hayır etsin...
yemekten sonra bakarım neler olup bitmiş diye,
öpüyorum kızlar hepinizi, sevgiyle, sevdiklerinizle mutlulukla ve umutla kalın...
yemeğimizi yedik ve döndüm :)
öncelikle alınmakta çok haklısın. bu evrede biz embriyolarımızı yıllardır sahip olduğumuz çocuklarımız gibi düşünüyoruz. ne de olsa yumurtalarımız doğduğumuzdan beri var :)) hatta ben ilk transferim yapıldığında nedense onlarla hemen hamile kalacağımı hatta ikiz doğacağını ve dondurulmuşlarla bir daha işim olmayacağını düşünüp, dondurulmuşlar için üzülmüştüm. ne saçma demi, şimdi olaya biraz uzaktan bakınca kendime gülüyorum. çünkü sadece 5-8 hücreden oluşan nokta büyüklüğünde bir canlı bahsettiğimiz. çok küçük çok korumasız. hayatta kalması çok büyük bir başarı. onlar içimizdeki umutlarımız. onlar büyüdükçe bizim umutlarımız da büyüyor. başına ufak bişey gelse umutlarımızın kolu kanadı kırılıyor. bizler bu kadar duygusal yaklaşırken, olaya bu duygusallıktan bakmayan pek çok kişi de olabiliyor. burada yer alan herkes aynı duygulara sahip. çalışarak pek çok şey elde edilebiliyor ama sağlık, aşk, mutluluk çalışmayla olmuyor. kader kısmet diyoruz, yazgımızda varsa yaşıyoruz.
neyse uzatmak istemiyorum. sonuçta doktorlar hiç bir zaman aynı duygusallığı göstermezler, gösteremezler ve göstermemeliler.
senin içindeki umutun bir yanı incindi, acaba gidiyor mu diye. seni çok iyi anlıyorum. ama aydın beyi de anlayabiliyorum. bunlar olağan durumlar, zaten tıp insan biyolojisinin %10'unu çözmüş durumda. aslında pek çok şeyi açıklayamıyor. boşta kalan açıklanamayan kısımlar için stres deniliyor. huzurlu ve sakin olun deniyor. inanıyorsan dualara sığınıyorsun, kendine terapi uyguluyorsun :) umudunu kaybetme canım, bebeğinin seninle olduğu fikrinden vazgeçme. hepimiz akıllı fikirli insanlarız. eğer bu zorlu hayata karşı koyabilecek gücü varsa, mutlu bir hayat sürecekse, güzel bir geleceği olacaksa, sağlıklıysa olsun isteriz yavrularımızı. biz olmadığımız zaman da hayatta kalmalılar. mücadele edebilmeliler. o nedenle eğer bir problem varsa önce aklımızla vazgeçeriz, sonra bedenimizle. ama kalbimiz hiç bir zaman vazgeçmiyor, geçmez. bizler asnneyiz. henüz doğurmasak da...
seninse şu an umudunun kırılmasına bile gerek yok. daha çok erken. güzel güzel dinlen. aydın beyi istediğin kadar ara. emin ol rahatsız olmaz ve yapabileceği her açıklamayı yapar. belki dar bir anına geldi. bilemiyorum. benim de ebru hanımla ilk görüşmem çok kötü geçmişti. sonra onu da sevdim. bazı anlar istediğimiz yada aradığımız ilgiyi bulamayabiliyoruz. çok şükür bize destek olan, sevdiğimiz, aşık olduğumuz hayat arkadaşlarımız var. sağlığımız var. ve en önemlisi umutlarımız var..
mysttryy çok iyi biliyorum beklemek, endişeye kapılmamak çok zor. ama lütfen biraz rahat bırak kendini ve moralini iyi tutup, beklemeye bırak bazı şeyleri... sonuçta en doğru bilgiyi edinmen önemli. yarın yaptıracağın test de tatmin etmeyecek seni. becerebilirsen biraz daha bekle canım.
gece haklısın yaptırmıycam bugünde test sizlerden aldığım gaz ve güzenle sabredicem ve bekliycem çok erken daha yaptırmak için bugün anca daha 7. günüm geçeer bugünde geçeer yarında geçeerr...
mysttryy çok iyi biliyorum beklemek, endişeye kapılmamak çok zor. ama lütfen biraz rahat bırak kendini ve moralini iyi tutup, beklemeye bırak bazı şeyleri... sonuçta en doğru bilgiyi edinmen önemli. yarın yaptıracağın test de tatmin etmeyecek seni. becerebilirsen biraz daha bekle canım.
gece haklısın yaptırmıycam bugünde test sizlerden aldığım gaz ve güzenle sabredicem ve bekliycem çok erken daha yaptırmak için bugün anca daha 7. günüm geçeer bugünde geçeer yarında geçeerr...
:))))
Günaydın Mysttryy;
Son iki gündür kararlı ve en olumlu cümle canım.
Aferim sana..
Hep böyle ol e mi canım. Hep güzel şeyler düşün..
Bak nasıl güzel bir güneşle uyandık bugün..
Pazar günü atacağın sevinç çığlıklarını şimdiden duyuyorum..
ohhh utkumda da bebişler de iyi, ben hep öyle olduğuna inanmıştım zaten... çok geçmiş olsun utkuma bir an önce gelip, kendisi de herşey yolunda selamı verir umarım bize.
ladybird döktürmüşsün yine :) polyannalar polyannası. okurken nerdeyse iyi ki doğal yollardan hamile kalmadım diyeceğim neredeyse :)( bu arada ben de tam o herşey yolunda gidecek evresindeyim. hop yumurtalar alınacak, hop transfer olacak ve yıllardır hiç pozitif görmediğim test sonucu pozitif olacak... ama elbette bir yandan da nasıl olacaksa kötü olasılıklara da hazırlamak gerekiyor kendimizi...
ayşegül senin de zamanın azalmış ama şimdiden gün saymaya odaklanma bu kadar. daha çoook beklemek, beklemek, beklemek gerekecek biliyorsun...
vanilya senden de iyi haberler bekliyoruz.
BEKLİYORUUZZ....
offf beklemek mi bizim yaşamamımız....
gece yarısı öpüyorum sizi...
Ben gayet iyiyim canım..
Geri kalan hapların hepsini yutuverip hemencek tedaviye başlayalım istiyorum:)))))
Biliyormusun Ladyybird, hiç heyecanlı değilim de sıkıntılı bazı işlerim vardı sorumluluğumda ama iki gündür -sihirli değnek değmiş gibi- hepsi yoluna girdi..
Neden bilmem iki gündür acayip mutlu ve huzurlu hissediyorum kendimi..
Gözlerimi kapatıyorum herşeyin çok güzel olacağını, rast gideceğini düşünüyorum ve kocaman bir gülümsemeyle açıyorum gözlerimi.
Güzel rüyalar görüyorum.. Sabah gözlerimi neşeyle açıyorum, içim kıpır kıpır, her zamankinden daha enerjik hissediyorum kendimi.
Sevgili eşime şımarıyorum, şebeklikler yapıyorum..
Şerbeti iki de bir mıncırıp duruyorum:))) (pek hoşlanmaz kendileri, miyavlayıp duruyor git başımdan dellendin mi der gibi)
Bir garip neşe içindeyim...
Gözlerimin içi gülüyor süreci düşündükçe. Zıp zıp zıplayasım geliyor. Zaten hep pıt pıt pıt, zıp zıp zıp oradan oraya koşturma halindeyimdir, popomu hiç yere koyamam:))))
Böyleyim işte:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?