vanilya canım merak ediyorum seni burdamısın?
Öncelikle inşallah sağlıkla darısı başına sonraaa arkadaşım nerden buldun o abuk sabuk yazıları yok artık bunlar en son aklına getirilecek riskler ben onları okumadım bile yapma nolur hayatta her zaman risk var normal yolla oluşan gebeliklerde de aynı risk var kaldı ki biz seçimi profesyonellere bıraktık.bu riskler çok fazla olsa genetik testi yaptırma konusunda emin ol çok ısrarcı olurdu Aydın Bey ben yumurta toplamadan sonra sordum aydın beye genetik test yaptıralım mı diye bana bu testin çok çok pahalı bir test olduğunu uzun denemeler sonucunda başarı sağlanamıyan çiftler için böyle bir uygulama yaptıklarını ve bizim için şu aşamada gerek olmadığını belirtti yani gerek olsa para benim param öneren benim demezmiydi yaptır diye kafanı bunlara yorma embriyona haksızlık ediyorsun bırak içinde huzurla tutunsun.ben gerçekten içini rahatlatmak için söylemiyorum gerçekçi olmayı her zaman tercih etmişimdir yani gönülden söylüyorum.Bu arada işe başlamışsın umarım işin oturaraktır sürekli nolur yorma kendini daha sadece 4. günün dikkat et sakın kabız olma işe giderken doldur bir poşet meyveyi yanına akşamlarıda uzat ayaklarını dinlen güzel düşün güzel olsun.riskleri düşünücek olsak derinlemesine bu sevdadan çoktaan vazgeçmemiz lazım ben bile usanmadan yılmadan istiyorum bebeği,hamileliği yapma nolur gücenicek bebişin.ne zaman test yaptırıcaksın onu düşün bize hayırlı haberi ne zaman vericeksin onu hayal et:)Mystryy cok tebrik ederim oncelikle, bir turlu yazamadim evet buradayim. Cumartesi mutlu ve umutlu transferimi olduktan sonra pazar internet karistirip kendi kendimi paniklettim. Mikroenjeksiyon riskleri ile ilgili, sectikleri spermlerden genetik anomali riski konusunda bir suru yabanci yazi var, Allah korusun...
oyle ki korkumdan hamilemiyim diye bile merak etmiyorum. Bunlari dusunmenin zamani degil tabii ama embriyologun en iyiyi sectigi konusunda kendimi ikna etmek cok kolay degil. Allah yardimicimiz olsun, saglikli bebeklerimiz varsa hamilelik haberleri olsun, bu riskleri okudukca hamile haberi almayan herkese uzulmeyin demek istiyorum. Herseyin hayirlisi ve sagliklisi.
Boyle iste ben bu tripler icinde ignelerimi oluyorum, bugun ise geldim(evde oturmak cok zormus).
Benim gibi seyler yasamis olanlariniz var mi, nasil rahatlattiniz kendinizi ?
Mystryy cok tebrik ederim oncelikle, bir turlu yazamadim evet buradayim. Cumartesi mutlu ve umutlu transferimi olduktan sonra pazar internet karistirip kendi kendimi paniklettim. Mikroenjeksiyon riskleri ile ilgili, sectikleri spermlerden genetik anomali riski konusunda bir suru yabanci yazi var, Allah korusun...
oyle ki korkumdan hamilemiyim diye bile merak etmiyorum. Bunlari dusunmenin zamani degil tabii ama embriyologun en iyiyi sectigi konusunda kendimi ikna etmek cok kolay degil. Allah yardimicimiz olsun, saglikli bebeklerimiz varsa hamilelik haberleri olsun, bu riskleri okudukca hamile haberi almayan herkese uzulmeyin demek istiyorum. Herseyin hayirlisi ve sagliklisi.
Boyle iste ben bu tripler icinde ignelerimi oluyorum, bugun ise geldim(evde oturmak cok zormus).
Benim gibi seyler yasamis olanlariniz var mi, nasil rahatlattiniz kendinizi ?
Öncelikle inşallah sağlıkla darısı başına sonraaa arkadaşım nerden buldun o abuk sabuk yazıları yok artık bunlar en son aklına getirilecek riskler ben onları okumadım bile yapma nolur hayatta her zaman risk var normal yolla oluşan gebeliklerde de aynı risk var kaldı ki biz seçimi profesyonellere bıraktık.bu riskler çok fazla olsa genetik testi yaptırma konusunda emin ol çok ısrarcı olurdu Aydın Bey ben yumurta toplamadan sonra sordum aydın beye genetik test yaptıralım mı diye bana bu testin çok çok pahalı bir test olduğunu uzun denemeler sonucunda başarı sağlanamıyan çiftler için böyle bir uygulama yaptıklarını ve bizim için şu aşamada gerek olmadığını belirtti yani gerek olsa para benim param öneren benim demezmiydi yaptır diye kafanı bunlara yorma embriyona haksızlık ediyorsun bırak içinde huzurla tutunsun.ben gerçekten içini rahatlatmak için söylemiyorum gerçekçi olmayı her zaman tercih etmişimdir yani gönülden söylüyorum.Bu arada işe başlamışsın umarım işin oturaraktır sürekli nolur yorma kendini daha sadece 4. günün dikkat et sakın kabız olma işe giderken doldur bir poşet meyveyi yanına akşamlarıda uzat ayaklarını dinlen güzel düşün güzel olsun.riskleri düşünücek olsak derinlemesine bu sevdadan çoktaan vazgeçmemiz lazım ben bile usanmadan yılmadan istiyorum bebeği,hamileliği yapma nolur gücenicek bebişin.ne zaman test yaptırıcaksın onu düşün bize hayırlı haberi ne zaman vericeksin onu hayal et:)
Gucenicek bebisin dedin ya icim fena oldu, kiyamam ben onlara... Cok istiyorum ama hem de cok ama korkuyorum acaba hirslarimiz doganin onune mi geciyor diye.
Allah yardimcimiz olsun. Bu denemenin sonucu her ne olursa olsun, 3 donmus embriyoya da yasam haklarini verecegiz sonra ben bir daha tedavi yapacagimi hic sanmiyorum. Uzaktan konusmak cok kolaymis, icinde yasarken duygusal yuku cok zor. Tabii biz hepsine hak verirken sonunda 5 cocuklu bir aile olmayi da goze aliyoruz :)
Arkadaslar benim yazdiklarimi dikkate almayin sanirim disaridan gelen hormonlar da biraz delirtiyor insani, erken cikip eve gidip guzel bir yemek yapacagim.
Canim birsey istiyor ama ne oldugunu bulamiyorum :)
Sizin karninizda sislik oldu mu ya da oluyor mu? pantalonlarim dar geliyor, dugmeleri acik geziyorum.
Gucenicek bebisin dedin ya icim fena oldu, kiyamam ben onlara... Cok istiyorum ama hem de cok ama korkuyorum acaba hirslarimiz doganin onune mi geciyor diye.
Allah yardimcimiz olsun. Bu denemenin sonucu her ne olursa olsun, 3 donmus embriyoya da yasam haklarini verecegiz sonra ben bir daha tedavi yapacagimi hic sanmiyorum. Uzaktan konusmak cok kolaymis, icinde yasarken duygusal yuku cok zor. Tabii biz hepsine hak verirken sonunda 5 cocuklu bir aile olmayi da goze aliyoruz :)
Arkadaslar benim yazdiklarimi dikkate almayin sanirim disaridan gelen hormonlar da biraz delirtiyor insani, erken cikip eve gidip guzel bir yemek yapacagim.
Canim birsey istiyor ama ne oldugunu bulamiyorum :)
Sizin karninizda sislik oldu mu ya da oluyor mu? pantalonlarim dar geliyor, dugmeleri acik geziyorum.
arkadaşlar biliyorum ASM nin tüp bebek için ssk ile anlaşması yok. ancak tüp bebek için herhangi bir araştırma hastanesinden heyet raporu çıkartılabilmiş olunsa bu şekilde ilaçlar alınabilirmi bunu deneyen varmı aranızda?? ilaçları labilmiş olsakta diğer haklardan yararlanamadan 1 kerelik hakkımızda bu şekilde geçer belkide. bide bu dondurma işlemi için embriyoları her embiriyo için 600 tl mi?? bu nasıl bir prosedür gerektiriyor. sanki öyle gibi geldi yazılanlardan okuduğuma göre..
Merhaba Kızlarrr;
Bugün hepiniz buradaymıssınız, ne güzel şeyler yazmışsınız..
Yeni geldim eve, bi çırpıda okudum yazdıklarınızı.. Haberlerin hepsi güzel:)))
Hepimiz birbirine kenetli, aynı frekansta, aynı dili konuşan kıslarız:)
Ben yazdıklarımızı, durumlarımızı, süreçlerimizi, yaşadıklarımızı eşime anlatıyorum.. Muhtemelen sizler de aynı şeyi yapıyorsunuzdur... Eve geldim diye eşimi aradım, kulüpte ne var ne yok dedi, anlattım.. Kızların hepsi iyi, haberler güzel: yıldönümleri, kısacık kesilen saçlar, evde dobler, bodruma seminer-tatil, bebek kıyafetleri, saç boyanmalı mı vs..
Sanırım yakında bizim adamlar da bir topik açarlar.. "eşleri ASM'de tüp bebek tedavisi gören erkekler" topiği..
kaydirigubbakcemile3
benim eşim zaten zaman zamab sizlerle iletişime gectiğinden gayet ii tanıyor sizi:)
geleli dr randevuma iç açıcı degildi, hatta can sıkıcıydı,
1.plesentanın bir kısmı rahimden ayrılmıs ve o kısımdan kanama devam ediyor..
2.down sendromu riskinin yüksek oldugunu ve Allah korusun varsa 2 bebektede olabilecegini söyledi
3.ayrıca TTTS(twin to twin tranfusion sendrom) başlangıcı olabilecegini vurguladı..
bebişlerden birisi 91mm 15w+1,digeri 84mm 14w+2 araları gittikçe açılıyor
4.durumun ciddi oldugunu yatmam gerektigini söyledi
benim eşim zaten zaman zamab sizlerle iletişime gectiğinden gayet ii tanıyor sizi:)
geleli dr randevuma iç açıcı degildi, hatta can sıkıcıydı,
1.plesentanın bir kısmı rahimden ayrılmıs ve o kısımdan kanama devam ediyor..
2.down sendromu riskinin yüksek oldugunu ve Allah korusun varsa 2 bebektede olabilecegini söyledi
3.ayrıca TTTS(twin to twin tranfusion sendrom) başlangıcı olabilecegini vurguladı..
bebişlerden birisi 91mm 15w+1,digeri 84mm 14w+2 araları gittikçe açılıyor
4.durumun ciddi oldugunu yatmam gerektigini söyledi
canım ilaçları ssk dan alınıyormu bilmiyorum.dondurma işlemi tüm embriyolar için geçerli yani 600tl veriyorsun ne kadar embriyon varsa donduruluyor.transfer günü sana bilgi veriyorlar ve soruyorlar işte şu kadar embriyonuz var şöle dondurulur şu kalitede falan diye ve onaylarsan dondurma işlemini o gün ödeme yapıyorsun ve 5 yıl süreyle saklanıyor embriyolar.
ben bugün 5. doğum kontrol hapını içtim bu hap ne için veriliyor bana rahmi güçlendiri demişti doktor bazılarıda yumurtayı baskılar diyor. hepiniz böylemi başladınız???
Utkumm cok haklisin aglamakta, zor bir durum Allah daha beterini vermesin.
Umarim amniyosentez sonuclari iyi cikar tum kotu ihtimaller elenir.
Canim arkadaşim herseyin hayirlisi deyip cok uzmemeye calis kendini, demesi kolay diyeceksin ama elimizden gelen birsey yok Allahin bilecegi iş.
Icimden bir his iyi olduklarini ve olacaklarini soyluyor, tüm temennim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?