Sancux,
Yarın öğleden sonra haberlerini bekleyeceğiz canım.
Sapasağlam sağlıklı olsunlar da kız olsun erkek olsun farketmez.
Farketmez diycem de: benim eşim kız çocuk delisi ne yapcaz bilmiyorum. Erkek olmaz olmaz, kız olcak deyip duruyor, iki erkek olursa ne yaparız bilmiyorum kaydirigubbakcemile3
canım evet 657'ye tabii devlet memuruyum, 40 gğnlğk rapor sürem doldu ama heyet raporu alacagım galiba çünkü durmum malüm kanamam devam ediyor.. işe başlamam sanırım, başlasamda biraz zor adapte olurum gibi geliyor
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Aydın beyin hastasıyım bende. pazartesi günü ilk aşılamam yapıldı. günler geçmek bilmiyor17 mayısta test yapılacak.. negatife hazırlıksızım. nasıl davranacağımı şaşırmış durumdayım. Herkes için hayırlı sonuçlar olur umarım. hepiniz bebeklerinize kavuşursunuz.:)
merhaba hoşgeldin aramıza.inşallah 17 mayısta hayırlı haberler alırsın.sizde problem ne?
Bende bir sorun yok fakat eşimin analiz sonucu biraz düşük. 2.5 sene geçti bebeğimin olmadığını idrak edene kadar. ocak ayında medikalparkta başladım. 3 ay klomen tedavisi sonrası bi sonuca varamayacağımı anladım hastaneyi ve doktorumu değiştirmeye karar verdim. Aydın beye transfer oldum. hemen aşılama tedavisine geçtik 5 yumurtam gelişti. hayırlısı artık. olumsuz olsa bile sonuç emin ellerde olduğumu biliyorum.:)
Geshenkcim, doğum kontrol hapı ile rahim işlem için hazırlanıyor, yumurtalıklar uyarılıyor. Uzun ve kısa protokol konusu daha farklı. Biraz araştırıp, aşağıya not ettim. Bildiğim kadarıyla gruptan uzun protokol olan yok...
Sana reçeteni henüz yazmamışlar. Adetinin ilk günü araman ve 2 ya da 3 günü gitmen gerekiyor biliyorsun. Muhtemelen reçeteni de o gün yazacaklar ve hemen o gün de iğnelere başlatacaklardır. İlaçları araştırmak için reçeteyi önceden istiyorsan da arayıp, hemşirelerle bir görüş derim. Bu arada hormon testi vs gibi bir şey bekliyor mı senden?
Hormon baskılama protokolleri:
Kısa Protokol: GnRHa uygulamasına adet kanamasının ilk günü başlanıp tedavi sonuna kadar (çatlatma iğnesinin yapıldığı gün) devam edilir. Adet kanamasının 3. gününden başlayarak tedaviye hMG ya da FSH eklenir.
Ultrakısa protokol: Adet kanamasının ilk günü GnRHa'ya başlanır ve 3 gün verildikten sonra kesilir. Tedaviye hMG'ya da FSH ile devam edilir. Amaç sadece flare-up etkiden yararlanmak.
Mikrodoz kısa protokol: Diğer kısa protokollerden farkı, kullanılan GnRh dozunun çok düşük tutulması. Bu amaçla eczaneden alınan ilaç tüp bebek laboratuvarında sulandırılır ve dozu düşürülür. Bu protokol son zamanlarda yumurtalıkları zayıf olan kadınlarda uygulanır.
Uzun protokol: Tüm dünyada en çok tercih edilen KOH protokolüdür. GnRHa uygulamasına bir önceki adet döneminin 21. günü başlanır. Takip eden adet kanamasının 3. gününde baskılanmanın olup olmadığı yapılacak olan kan testi ile anlaşılır. Kan östrojen düzeyi azalmışsa baskılanma sağlanmış demektir. Bu durumda hMG ya da FSH ile uyarı tedavisine başlanılır. Ancak GnRHa uygulaması sona erdirilmez. Çatlatma iğnesi yapılana kadar GnRH ve hMG ya da FSH bir arada kullanılır.
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Aydın beyin hastasıyım bende. pazartesi günü ilk aşılamam yapıldı. günler geçmek bilmiyor17 mayısta test yapılacak.. negatife hazırlıksızım. nasıl davranacağımı şaşırmış durumdayım. Herkes için hayırlı sonuçlar olur umarım. hepiniz bebeklerinize kavuşursunuz.:)
arkadaşlar kenidimi çok keraklı bir öğrenci gibi hisseder oldum ama çok soruyorum sizlere nalum daha deneyimli bilgilisiniz bu konularda tecrübeleriniz var. ben şimdi doğum kontrol hapı içiyorum ya başka bir topcre hayıt çayının yumurtayı ve rahmi kuvvetlendirdiği yazan çok yazılar gördüm ve bende bundan aldım hani tedaviye başlayana kadar güçlenmesine fayda eder diye. şimdi ilaç alırken doğğ. kont hapı yada iğnelere başlayınca falan zararlı olurmu aynı anda sizce ters etki yaparmı bu tür çaylar ne dersiniz?????
canım evet 657'ye tabii devlet memuruyum, 40 gğnlğk rapor sürem doldu ama heyet raporu alacagım galiba çünkü durmum malüm kanamam devam ediyor.. işe başlamam sanırım, başlasamda biraz zor adapte olurum gibi geliyor
aa sana 2 embriyo mu transfer edilecek?
Evet canım, değerlendirme görüşmemizde Aydın Bey iki embriyo transfer edeceğini söylemişti. Çünkü ben kocamaaaann ablayım, 37 yaşındayım. Zaten kanunen 35 yaşın altına 1 , 35 yaşın üstüne 2 embriyo transfer ediliyorr..
İki kuzum olacak inşallah:))
Merhaba Kızlar,
Sabah 09.00'da hastanedeydik, Aydın Bey güzelce muayene etti, sol yumurtalıkta 4-5 tane , sağ yumurtalıkta 3 kadar yumurta keseciği gözlemledik. Rahim duvarının da bu aşamada ince olması gerekiyormuş 4mm gayet güzel. Bu arada bir kaç miyom tespit etti, ancak önemsiz noktalarda olduğu için kaale bile almadı.
Bugün akşam itibariyle 300 dozda puregona başlıyoruz. Şeker hemşiremiz Serap Hanım iğne eğitimi verdi. Eşim de gayet güzel öğrendi sağolsun o vuracak iğnelerimi:)) İş bölümü yaptık işte ben iğneyi yiyeceğim o da vuracakkaydirigubbakcemile3
Pazartesi sabah 09.00'da yine randevum var, gün aşırı gideceğim artık hastaneye.
İğne eğitiminden çıkarken Aydın Bey ile ayaküstü sohbet ettik. Canım doktorum bu hafta olmayacağını ABDye gideceğini söyledi, pazartesiden itibaren Ebru Hanımın kontrol ederek ilaçların dozunu ayarlayacağını söyledi, sen iğnelerini olurken bende işlemi bitirip döneceğim, yetişeceğim sana dedi.. Çok sevindim ama tuttum kendimi sarılıp öpmedim :kedi:
Yani bu akşamdan itibaren iğneye başlıyoruz, Aydın Bey de toplamada ve transferde burada olacağını söyledi..
Lay lay loommmkaydirigubbakcemile3
İNŞALLAH İKİSİDE TUTAR. bende de olur belki yani kanunen olur bende 37 oldum fakat hep istediğimiz ikiz bebek fikrinden Aydın hocaya bahsettik biz o da myom dan dolayı zor olacağını söyledi bunun. yeri daraltıyormuş şu kör olasıca myom :)) tek de tutmazsa o zaman da şansım düşecek dimi.:bbo:
senin adına çok sevindim. ne güzel Aydın bey olacak son aşamada yani. inşallah banada denk gelir en sonda bari transferi onun yapmasını isterim en azından. demek batıracak eşin iğneleri sana. hadi kolay gelsin bakalım..
Geshenk,
Lütfen canım şu kötü ihtimalleri bi aklına getirmesen? Ne demek o öyle tutmazsa falan.. Tatlım bak o kadar kötü durumda olan insanlar var ki, yumurtası olmayan, spermi olmayan, ya da doktora gidecek parası olmayan...
Ne kadar şanslı olduğunun farkındamısın? Tedavini yaptırabileceksin, en iyi doktorun hastasısın, Ehh miyom da nazarlığın olsun, zaten ciddi bir sorun olsaydı Aydın Bey o miyomun bırakırmıydı orada..
Bak 37 olmuş olabilirsin ama ben 72 Ağustos doğumluyum.. Büyüğüm di mi senden
evet büyüksün ben 73 lüyüm. kızma tamam olumlu düşüneceğim. :))inşallah Aydın hoca burada olur ben gidince de.. sağol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?