seker hastaligi cikmadan evvel 3 asamali bir gizli evre var. ilki hipoglisemi, uzun sure ac kaldiginda seker 70'in altina kadar dusup bayilma evresine kadar gidebiliyorsun. ikincisi insulin rezistansi, disardan yiyeceklerle alinan seker, insulin yardimiyla hucre icine aliniyor ve hucre icine giren seker yaglari yakarak enerji elde ediyor. bu problem oldugunda vucut yeterli insulin saglamadigindan seker hucre icine alinamiyor, yaglar yakilamiyor. dolayisiyla yemek yesen bile enerjin az oluyor, ama buna ragmen yaglar yakilamadigindan kilo aliyorsun. hamilelikte cok kilo alma, yuksek kilolu bebek dogurma gibi problemler yasiyorsun. ben ilac kullanmiyorum. diyet yap dedi doktor. tatli ve yagli yemek yok. seni daha uzun sure tok tutan yiyecekler yemen gerekiyor, sekerini yukseltmeyen gidalar aliyorsun. karaciger yaglanmasi falan yapiyor zamanla.
ucuncu evre de gizli seker.
sonrasida aleni bilinen seker hastaligi zaten
denikocum, seker doktoruyla birlikte diyetisyene de gitmek lazim, benim doktorumun muayenehanesinde diyetisyende vvar, ikisiyle birlikte gorusuyorsun. ilac vermiyor pek. diyetisyende 15 gunde bir takip ediyor seni. gunde 6 ogun besleniyorsun. dedigin gibi tam bugday veya cavdar ekmegi, her ogun bir dilim mutlaka veriyor. salata sinirsiz yiyebiliyorsun. makarna pilav yok. kirmizi et haftada 2 ogun avuc icin kadar, beyaz et de avuc ici kadar, izgara balik yiyebilirsin. salataya yag koymuyorsun, tencere yemeklerinde sadece bir kasik zeytinyagi kullaniyorsun.
istersen doktorun bilgilerini verebilirim sana.
basarili biri.
bende kilo problemi yok aslinda sadece 48 kiloyum. ama pek yedigim soylenemez. diyetisyen ilk gittigimde cok sasirmisti, siz cok az yiyorsunuz zaten demisti. ama ara ogunleri ilave ettim ve ekmek yemeye basladim, faydasi oldu. 2 kilo verdim. zaten benim kilo vermem gerekmiyor, ama eskiden cok daha zayiftim..
seker konusu mutlaka kontrol altina alinmali, cunku dusuklerin sebepleri arasinda gosteriliyor. hipotiroit de oyle. zaten hipotiroiti olanda seker de oluyormus zamanla..
bazen annemlere diyorum beni en son yaptiniz, malzeme kalmadi elinizde boyle defolu ciktim diye, babam cok kiziyor :)
Ah cnm tek ikiz artik hic farketmez yeterki hayirlisi olsun.
Anladım canım sağol bilgilendirdiğin için sanırım bende 2.aşamadayım..Çünkü hipoglisemiyi uzun süre yaşadım ve son 3 yıl içince 10 kg aldım..Ve artık idrar tahlilinde idrarımda şeker bile çıkıyor..Son 10 yıldır ağzıma tatlı sürmüyorum, sürekli tam buğday ekmeği yiyorum ve karbonhidrat almamaya çalışıyorum..Hergün 1 saat spor yapmaya çalışıyorum ama dediğin gibi zorlanıyorum kilo konusunda..Offff zor hayat..
Kizlar bu gece nasil uyku tutar bilmem
Zaten zor uyuyorum bu gece sabahlarim herhalde....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?