Mutlaka içimizden bir çok kişi bebeğine kavuşana kadar çok acılar çekti. Allah sonunu mutlulukla sonuçlandırsın. opuyorumnanaktan
Arkadaşlarım, hepinizin tedavileri inşaallah hayırlısıyla sonuçlanır. Asm ve ekibi ile ilgili deneyimleri sorunca önce bir düşündüm yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Kimsenin moralini bozmak istemediğim ve merkezleri kötülemeyelim diye. Sonuçta tedaviye başlarken bizlere sayfalarca evrak imzalatıyorlar. Şu olursa karışmayız bunun olma riski var diye.
1. tüp bebek tedavimi Aydın beyin yardımcı dr. u üstlenmişti. Yumurta toplama sırasında kılcal damar yırtıldı ve iç kanama geçirdim. 13 saat boyunca tespit edilene kadar dehşet bir acı hissettim ve basınçtan dolayı nefes alamadım. o gecenin sabahında Aydın bey geldi ve laparoskopiyle içerideki 1 lt kanı çıkardı. Biraz daha geç kalınsaydı böbreklerimi kaybedebilirmişim. Annelik özlemi işte, hiç bir şey olmamış gibi yoluma devam ettim. Şimdi 4. denemeyi bekliyorum.
Deneyim olarak ben bir daha gitseydim, bütün işlemlerimi ısrarla Aydın bey yapsın derdim. Deneyimli eller çok önemli.
Çok geçmiş olsunBenim ilk opumda Aydın Bey yoktu ama herşey yolunda gitti hiç sıkıntı yaşamadım . Çok basit bir operasyon bile bazen kötü sonuçlar doğuruyor.
Benim de 5. denemem hemde dondurulmuş dün pozitif sonuç aldık , söylediğin çok doğru annelik özlemi ne olursa olsun denemeye devam, inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun
Mutlaka içimizden bir çok kişi bebeğine kavuşana kadar çok acılar çekti. Allah sonunu mutlulukla sonuçlandırsın. opuyorumnanaktan
Insallah canim bir sorun olmaz. Insanin boyle kararlar vermek zorunda olmasi zor.
Neyse artik igneyi vurdurdum bakalim kasinti durumun nasil olacak.
Normalde bu tur kasintilar hamileligin son 1 haftasinda falan gorulurmus bende cok erken oldu.
Nuri bey bugunde 38. Haftaya kadar almayiz bebekleri dedi. Yani 4 hafta var tabi kendiliginden gelmezler ise. Kesin 2 hafta daha durmalari gerekiyormus bir sorun olmamasi icin.
senin mesajinla ilgili bir yorum degildi canim... yanlis anladin saniyorum... meliss de aciklama yapar ztn de... bi baska tup bebek merkezi icin soylemisti... insanlari kandiriyorlar bizde su var, bu yontem var vs vs die... tam arastirma yapmayan insanlarda inaniyor... o anlamda bir yorumdu sanirsam, uzerine alinma...
Senin ikiz ama belki o yüzden erken başlamıştır.Nuri bey hırs yapmış valla illa 38. hafta doğurtacak seni. Çok az kaldı çok az, sağlıkla kucağına alacaksın melekleri hiç merak etme
opuyorumnanaktan
grapes nsl hissediyorsun kendini? hamile olduguna dair bi belirti var mi? normalden farkli bisey? her ay kendimi dinledigim icin soruyorum:)
yok canım yaa gayet normalim. pazartesi negatif sonuç olunca boşlamıştım oturdum kalktım eğildim dün korktum tabii ama Aydın Bey onlardan birşey olmaz ilaçlarını içsin en önemlisi o demiş.
korkma canım bişicik olmaz sonuçta normalde insanlar bu kadar programlı hamilelikler yaşamıyor farkında olmadan neler yapıyorlar randevunu aldınmı ilk tanışma için:)
Bade bir endokronologla görüşsen iyi olur cnm. Hiçbir fikrim yok. Ama tsh in normale düşmesi gerek.
Canim gecen hafta arife gunu randevum vardi.randevuyu bir ay once almistim.hatta emel hanimdan once randevuyu alip sonra ebru hanimla konusmam gerektigini test sonuclarimin ciktigini soyledim.neyse gebze saat 12dedi.esimle gittik.bankoda hic kimse yok.odada ne ebru hanim nede aydin bey vardi.hemsire odasindaki hemsireye aydin beyi sorduk cikti dedi.bekleyin durumu ogrenip donuyorum dedi.bir baktim emel ile sevil.emel defteri acip demez mi sizin randevunuz yok kiminle gorustunuz ben sizinle boyle bir konusma yaptigimizi hatirlamiyorum dedi.tabi o anda benim aklima yukarida bu yazdiklarim aklima gelmedi.yani emel bana siz yanlis not almissiniz demeye getirdi.anlayacagin kendi kabahatini bana atti.neyse ben bugun aydin beye muayene olmak istiyorum dedim.suadiyede araya almalari icin aradi.kosturarak gittik sagolsun aydin bey geldi bakti kalp atisini dinletti basini olctu gayet saglikli dedi.cinsiyet belli degil. Zaten co uzun bakamadi araya aldigi icin gerekli olanlara bakti.anlayacaginiz bir aylik minnosumla randevumu bekleyisimi kursagimda biraktilar.neyse hayirlisi olsun.
inşallah cnm
bende de kürtajı problem ettiler hatta 28 ağustosta başlıycaktı 1 eylülde başlatmışlar. (kürtajdan bi gün sonrası). benim de dün geldi benim yıllık 3000 ama istanbul daki hastaneler dahil değil biz sadece ASM odaklı düşündük o da Gebze de. 2.yıldaki artışı bilmiyorum ama doğan bebeği de sigortaya katmak istiyosan 2.yıl eşin de sigortalı olması gerekiyomuş biz de eşimi 1 yıl sonra dahil edicaz.
selam kızlar,
pgt için ve genetik araştırma için bende bir zamanlar bayaa bir aranmıştım. sonuçta biliyorsunuz her insanda 23 çift kromozom var bunlardan sadece 9 çift için araştırma yapılabiliyor. bir tanesi gen kromozomu XY anlayacağınız. geriye kalan kromozomlara bakılamadığı gibi, sonuçların doğruluk oranlarında da %20 hata payı oluyormuş.
genetik araştırma dediğimiz de basit bir işlem değil. sadece kan testleri yapmak da yeterli olmuyor, histeroskopi vs de gerkiyor. aslında uzun ve maliyetli süreç bunlar. dolayısıyla her gelene de size test yapalım diye bu süreç içersine almak doğru bulunmuyor. genetik bir rahatsızlık aile içersinde varsa araştırmalara giriliyor, yada 2-3 düşük, tutunmayan denemeler olduysa araştırma derinleştiriliyor.
aydın beyle 2. denememiz sonrası görüştüğümüzde, yeni gelen bu metabolimiks yönteminin pgt'den daha etkili sonuç verdiğini söyledi, o nedenle onu kullanıyorlar.
bendeki bilgiler kısaca böyle, öpüyorum ve kaçıyorum, sonra görüşürüz.
Kizlar selam.....
Sabah gittim hastaneye dermotolog bakti durumuma 3 gun icin kortizonlu igne verdi Nuri beyden onay almami istedi tabi.
Nuri bey igne olma karari sana kalmis dedi ama dayanilmayacak durumdaysa yapmak lazim dedi.
Bebeklerin sagligi icin annenin sagligi onemli dedi.
Bende olmaya karar verdim hatta ilk igneyi vurdurdum.
Ama icim hic rahat degil. Insallah kizlar bebeklere bir zarari olmaz.
Kizlar selam.....
Sabah gittim hastaneye dermotolog bakti durumuma 3 gun icin kortizonlu igne verdi Nuri beyden onay almami istedi tabi.
Nuri bey igne olma karari sana kalmis dedi ama dayanilmayacak durumdaysa yapmak lazim dedi.
Bebeklerin sagligi icin annenin sagligi onemli dedi.
Bende olmaya karar verdim hatta ilk igneyi vurdurdum.
Ama icim hic rahat degil. Insallah kizlar bebeklere bir zarari olmaz.
canım gözün aydın yenge oldun sanırım şimdi:) allah analı babalı büyütsün:)canım benim zararı olacağını düşünseydi nuri bey kesinlikle yaptırma derdi sonuçta öyle birşey söylememiş. yarın şu sonucun gelsin durum daha bi netleşcek zaten.bu arada bende uykusuzluktan bayılıcaam dün gece eşimin abisinin eşi doğum yaptı kızımız biraz erken gelmek istedi ve 36. haftada 2kilo 900 gram çook sağlıklı sezeryanla dünyaya geldi kızlar ameliyataneden kucağıma geldi kuzum nasıl tatlı anlatamam bende bi yandan ağla heyecanlandımda tabii gecede hep hastane bugün zorla iş çok yorgunum böyle azcıık azcık karnımda acıyo yada kendimi dinliyorum ondan acıyo akşam olsada gitsek evimizeee ordanda ben hastaneye gitsem minnoşu görmeye.bu arada 2 aydır hastane araştırıyorlardı çünkü doktoru muayenehane doktoru o kadar fiyat baktılar hastane yoğun bakım ıvır kıvır soruldu amaa bebiş dayanamadı ve hiiç olmıycak bi hastanede oldu doğum ama maşallah çook sorunsuz ve kolay oldu
aşağıda yazıldığı gibi grapes ne demek istediğimi çok güzel anlatmış yani şu anda bi çok merkez metabolomiks yöntemini uygulamaya başlamış olabilir ama daha cihaz ASM ye kurulmadan senin tedaviye başladığın merkezin bizde bu işlem yapılıyo diye mail yollaması bana güvenilir gelmedi."""millet de salak nerden bilicek ne yaptıklarını""" gerçekten çok ayıp... Millet yani onlardan biri ben, değil deneyimli, temkinli, umutlu ve arayış içinde. Ayrıca tüp bebeği de o halde galiba ilk bulan yapıyor sadece dünyada . Fikir soruldu paylaştım.benneyaptımki
bencede yanlış anlama oldu metebolomix yöntemini ilk Aydın Bey ve ekibi show tv ana haber bülteninde duyurdu hemen arkasından bizde de var diye ilan veren tüp bebek merkezleri olmuş onların güvenilirliği ile ilgili bir yorumdu
benim ki allianz cnm.bu hangi sigorta yaa. benim alianz yatarak var ve hiç hastane falan soran olmadı bilmiyorumkismile
...
sakunya çok geçmiş olsun, dilerim en kısa sürede sen de güzel haber verirsin. benim bir yakınımda başka güvenilir bir hastanede ve yine opu sırasındada kılcal damar kanaması yaşamıştı. hatta kanama çok zor durdurulmuştu. ama onun biraz kılcal damarlarının yapısıyla da ilişkisi olduğunu söylemişlerdi ve üstelik bu da çok çok düşük bir olasılıkmış. kaldı ki hemen ardından 2. denemede dondurulmuşlarla hamile kaldı.
sen hala asm'de mi devam ediyorsun tedavine başka bir yerde mi?
herkese slm,
grapes tebrik ederim inşallah çok rahat bir hamilelik geçirirsin ve bebişini sağlıklı br şekilde kucağına alırsın.
kızlar benim tsh yüksek çıkmıştı (6,81) bide anti-tpo tahlilim vardı bugün aldım o normalmiş t3 ve t4 de normal şu an ilaç kullanıyorum düşmesi için. geçen asm den aradılar doğum kont hapının bittiği gün tekrar tsh tahlili yaptırıp faxlayın ona göre haber vereceğiz tedavinin başlayıp başlamamasına dediler. başına böyle bişey gelen varmı lütfen düşsün şu. bir ay daha beklemek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?