aaa demek metabolomiks daha etkili.5aa embriyoya metabolomiks uygulamaya gerek yok demişti ama demek bazen gerek oluyomuş:)neyse elde var 1 :)) görüşürüz canımselam kızlar,
pgt için ve genetik araştırma için bende bir zamanlar bayaa bir aranmıştım. sonuçta biliyorsunuz her insanda 23 çift kromozom var bunlardan sadece 9 çift için araştırma yapılabiliyor. bir tanesi gen kromozomu XY anlayacağınız. geriye kalan kromozomlara bakılamadığı gibi, sonuçların doğruluk oranlarında da %20 hata payı oluyormuş.
genetik araştırma dediğimiz de basit bir işlem değil. sadece kan testleri yapmak da yeterli olmuyor, histeroskopi vs de gerkiyor. aslında uzun ve maliyetli süreç bunlar. dolayısıyla her gelene de size test yapalım diye bu süreç içersine almak doğru bulunmuyor. genetik bir rahatsızlık aile içersinde varsa araştırmalara giriliyor, yada 2-3 düşük, tutunmayan denemeler olduysa araştırma derinleştiriliyor.
aydın beyle 2. denememiz sonrası görüştüğümüzde, yeni gelen bu metabolimiks yönteminin pgt'den daha etkili sonuç verdiğini söyledi, o nedenle onu kullanıyorlar.
bendeki bilgiler kısaca böyle, öpüyorum ve kaçıyorum, sonra görüşürüz.
öyle tabi herkese pat diye uygulanamaz ama kayıp da kötü oluyo zaten umutla bekliyoruz...dondurulmuşlara uygulanabiliyosa iyi olur da ben de bilmiyorum uygulanmaz gibi geliyo çünkü transferden 1 saat önce çözülüyo sonra transfer ediliyo diye biliyorum o arada yapılabilir mi bilmiyorum cnm.ne biliyim yaaa baya kafa karıştırıcı konular evet sadece 9 çifte bakılabiliyormuş ama insanın en küçük ihtimalleri bile değerlendiresi geliyor başına kötü şeyler gelince. dondurulmuşlara bu metabolomix uygulanamıyor herhalde değil mi.
laydbird aslında mantıklıca düşününce bu araştırlamalr da kesin sonuç vermiyor hepsi detaylı zaten incelenemiyor, en iyisi düşünmemek ve allaha güvenmek herhalde.
laydbird aslında mantıklıca düşününce bu araştırlamalr da kesin sonuç vermiyor hepsi detaylı zaten incelenemiyor, en iyisi düşünmemek ve allaha güvenmek herhalde.
öyle tabi herkese pat diye uygulanamaz ama kayıp da kötü oluyo zaten umutla bekliyoruz...dondurulmuşlara uygulanabiliyosa iyi olur da ben de bilmiyorum uygulanmaz gibi geliyo çünkü transferden 1 saat önce çözülüyo sonra transfer ediliyo diye biliyorum o arada yapılabilir mi bilmiyorum cnm.
melisçim bencede dondurulmuşa uygulanmaz
Geçende biri sordu cevaplayamadım bana yeni yöntem uygulanmadı 4. transferde makine yeni geldi daha kimseye uygulanması demişti kızlar
yaa komik bişiy söylim bi süre önce bana mail geldi umut tüp bebek merkezinden ve metabolomiks uygulanıyo diye yazmışlar anlamadım daha yeni kelimesi telafus edilmeye başlandı ve bi tek ASM de var diye biliyorum cihazı kaldı ki daha uygulanmamış bile kimseye
çok ilginç değil mi sırnaşık şey
Yok canım 2-3 gün daha sabredilcek gibi değil yarın sabah gidiyorum hastaneye dermotolog olmadı kortizonlu bir iğne varmış onu yaparız dedi.
Kasılmalarım yokki tatlım daha, aman olmasında.
Kızlar günaydın dün ses ver diye msj yazmışsınız hiç görmedim .
Tekrar tekrar yazdıklarınızı okuyorum hala şoktayım :)
margaar ve mariner kontroller iyi geçmiş çok sevindim.
Genetik tanı yapılması gerçekten süper olur şimdi ne kadar sevinsemde üroloğun söyledikleri aklıma geliyor spermin dna yapısı bozuluyor demişti pazartesi sorucam bakalım ne diyecek. Tek embriyo transferi yasası çıktığında Ebru Hn. tedavisi 10.000 tl tutan hastalarımız var onlar için kötü oldu demişti sanırım o hastalar genetik tanı yaptıranlar
Belizz canım eşim pazartesi ameliyat oluyor sperm dondurmuyoruz, kimileri kötü oluyor kimileri de iyi oluyor diyor. 3 ay sonra ilaç tedavisi oluyormuş en geç 1 sene içinde de düzeliyormuş
inşallah cnm
bende de kürtajı problem ettiler hatta 28 ağustosta başlıycaktı 1 eylülde başlatmışlar. (kürtajdan bi gün sonrası). benim de dün geldi benim yıllık 3000 ama istanbul daki hastaneler dahil değil biz sadece ASM odaklı düşündük o da Gebze de. 2.yıldaki artışı bilmiyorum ama doğan bebeği de sigortaya katmak istiyosan 2.yıl eşin de sigortalı olması gerekiyomuş biz de eşimi 1 yıl sonra dahil edicaz.
kızlar ben siteye girmeye girmeye yazmayı unutmusum, bayramdan geldikten sonra ablam geldi kıznın yurdunu degiştirdiler 3 gün kaldı dünde onlarla birlikte geziyorduk, canım arkadaslarım grapes ve mystryy ile konustum
grapes mutlu haberine çok sevindim ama dr.ebru hanıma sperm dondurma konusunda katılıyorum çünkü biz eşimin varikosal ameliyatı sonrasında büyük bir çöküntü yaşamıstık sperm sayısı sıfırlanmıs butun umutlarımız bitmişti öyle bir risk varmıs bizde ameliyat sonrası ögrendik...
beliz canım nasıl gidiyor bekleme süreci:) ne olur kötü durumları duyunca hemen kendini yerine koyma bu gidişle çok evhamlı insanlar olacagız...
yaa komik bişiy söylim bi süre önce bana mail geldi umut tüp bebek merkezinden ve metabolomiks uygulanıyo diye yazmışlar anlamadım daha yeni kelimesi telafus edilmeye başlandı ve bi tek ASM de var diye biliyorum cihazı kaldı ki daha uygulanmamış bile kimseye
çok ilginç değil mi sırnaşık şey
bilmiyorum bize öyle söylediler belki aile paketi daha uygun oluyoduray bi dkkkkkkk... benim esim sigortali diil. hic ole bisi solemediler bize. annenin sigortali olmasi yeterli die biliyorum... emin misin? simdi bebegi olan arkadasima da sorucam ama o da esine sigorta yaptirtmadi die biliyorum... bebege sigorta yaptirirken senin sigortani da dvm ettiriyorsun, cikamiyorsun sistemden die biliyorum ben. es nerden cikti???
bu arada benim sigorta tum turkiyeyi kapsio... hic sehir ayrimi yapilmadi bana... siz simdi sadece oturdugunuz yerdeki hastahanelerden mi faydalanabiliosunuz anlamadim!!!!
bana baska sehirlerde sigortanin gectigi hasthanelerin listesi falan da geldi.. hic sehir ayrimi yapmadilar, kaldi ki yapsalardi da istemezdim o ayri da... bi yere tatile falan gittigimde de bisiler olabilir ne olur ne olmaz die...
su 2 olay kafami karistirdi bilmiyorumkismile
Valla ilginç
Sabah Sakunya diye bir kullanıcı msj attı sorduk ne oldu diye cevap vermedi.
Bende daha önceki msj baktım umut tüp bebek te bu ay metabolomiks yöntemiyle tedaviye başlıcakmış.
Arkadaşım madem birşey söyledin, ölüyordum falan dedin sebebini söyle buradaki insanları tedirgin etmenin anlamı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?