Aysegul'cum,
gecen seferkinin aynisi aslinda yani toplam 7 yumurta var gibi gorunuyor ama OPU yarin bu yuzden henuz bilmiyoruz kac tanesinin gercek yumurta oldugunu.
Memorial da her gun kan veriyorsun, degerlerine bakip ilac dozunu tekrar duzenliyorlar, dunku kan sonucuma gore 2 catlatma ignesi verdiler. Beni dusuk ilac dozunda devam ettirdikleri icin klomen vermislerdi o da benim rahim duvarimi inceltti bir turlu toparlayamiyrouz simdi onu, bugunku olcum yine dunkunun ayni ve hala dusuk maalesef.
Bugun estrofem kullandirmaya basladilar ostrojen patch lerinin yanisira.
Bakalim insallah yarin yumurtalar oncelikle duzgun cikar, sonra da embriyolar olusur da sonrasini birkac gune kadar dusunuruz. Endometrium toparlayacak diye umuyorum.
Her hastanenin sistemi ayri, burada surekli ekip halinde yapiyorlar herseyi bu yuzden degisik doktorlar goruyor ama herseyden hepsi haberdar oluyorlar. Normalde 1900 Euro ama CIDER indirimiyle 1650 Euro oluyor.
Buranin bir baska degisikligi de ilac konusu, ilaclari hemen yanlarindaki bir ilac deopsundan bir cocuk getiriyor, her gittiginde dozuna gore ilaclari hemen hastanede ayak ustu tamamlatiyorlar. Ilac fiyatlari da her yeri arastirdigim halde en ucuz oradaydi. Bu kez ilaclarim az tuttu, herseye 730 TL verdik butun ilaclara.
kesinlikle doktorlarımız ne söylüyorlarsa doğru söylüyorlar.bizler dayanamıyoruz işte.uzun bir süre bekleyince insan sabırsız oluyor.kesinlikle bende beklemeni tavsiye ediyorum grapesciğim.eşim bana nekadar kızsada onu dinlemedim ben hep aceleci davrandım acısınıda çektim.ilk başlarda zatten bir belirti olmuyor ara ara kasık ağrısından başka.14 haftalık hamileyim halen ara ara kasık arılarım devam ediyor.herkes midem bulanıyor aşeriyorum dedikçe ben panikliyordum benim hiç öyle şikayetlerim olmadı.her zaman içimde acabalar oldu.bir kıpırdansa rahatlıyacağım.
Ay ne kadar ilginc, bizim de evlenme yildonumumuz 26 eylul, bu yil ilk evlenme yildonumuzu kutlayacagiz :)
Nasil gecti bir yil hic anlamadim, insallah uzun yillar boyle birlikte el ele omuz omuza gecer :)
belizciğim biraz araştırma yaptım ama hamile olduğum için doğumu karşılamıyor .hamilelikten önce olsaymış karşılarmış.muaynanedede belirli bir süre beklemem gerekiyormuş anladığım kadarıyla.biz her gidişte muayneye 248 tl ödüyoruz.artı test parası.doğumuda orada düşünüyoruz ama tüp bebekler genelde sezaryan gurubuna giriyormuş risk almamak için.biraz pahalıya mal olacak ama napalım bebeğimiz sağlıkla doğsunda.ayşegül bende sabırsızlıkla ikili test sonucunu bekliyorum salı günü çıkacak .inşallah dediğin gibi iyi çıkar.amniyo sentez yaptırmayı hiç istemiyorum .seninde yaşadıklarını göz önüne alırsak.iyi çıkarsa bundan sonra 3 lü tesm mi yaptırcaz acaba bilen varmı
Ciddimisinnn? sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey
İnanılır gibi değilll..
Bende hiç anlamadım nasıl geçtiğini..
Allah sağlıkla, mutlulukla, sevgiyle nice mutlu yıllar yaşatsın size de, bize de a.s.
Benim 8 yumurtam vardı, 5 tanesi olgun çıkmış, 4 tanesi döllenmiş, 2 tanesi transfer olmuş (8 ve 7 hücreli) , kalan iki tanesi de beklemeye alınmış ancak 5.güne kadar iyi gelişme göstermediği için dondurulamamıştı.. Umarım yumurtalarının hepsi olgundur canım.
Demek ki her hastanenin her tüp bebek bölümünün sistemi çok farklı.. Sayende biz de öğrenmiş oluyoruz. Kan testi ile ilaç dozunu ayarlamaları enteresan, ayrıca ilaçların gereken dozda alınması, doz doz fiyatının ödenmesi de güzel bir uygulama. Fiyat da zaten aşağı yukarı aynı, sadece ilaç bedeli gerçekten çok düşük. Ben yazdıklarını kopyalayıp arkadaşıma mail göndereceğim. O da 5 yıllık evli ve iki yıldır spontane hamile kalabilmek için uğraştı, benim tüp bebek yöntemiyle gebe kalmam onu da çok heyecanlandırdı ama Bahçeşehirde oturuyor, Gebze'ye gidip gelmesi mümkün değil. Avrupa yakasında hastane arıyor. Aaaa karşıdaki Memorial'a mı gidiyorsun onu yazmamışsın..
Rahim duvarının istenilen kalınlıkta olmaması endişeledirdi beni.. Umarım Opu saatine kadar toparlanır..
Sende gerilmiş olmalısın.. Sakin ve rahat olmaya çalış olur mu.. Dualarımız seninle.
Cristoball;
Hiçç öyle mide bulantılarına falan heveslenme.. Benim 7.haftada başladı ve 4,5 aylık olana kadar perişan oldum. Allah sizlerden uzak tutsun.. Bir lokma bir şey yiyemedim, hemde hiçbirşey.. Eşimin bile yemek yapmasını yasakladım,mutfağa su almak için bile giremedim, tv seyredemedim, reklamlar öldürdü beni, hep gıda reklamı.. hele tam tetematıyla köfteli köy çorbası reklamı her çıktığında öğüre öğüre perişan oldum.. Film seyrediyoruz, adamın biri koşa koşa geliyor ve duruyor, ayyy nasıl terlemiştir, ne pis kokuyordur diye düşünerek kusuyordum..Çok kötü bir dönemdi. Ayrıca bebeklerimi besleyemiyorum diye azap çekmek de cabası..
Kıpırdanmasını hissetmen için daha çok var canım..
İlk defa doğum yapacak olanlar geç hissederlermiş... Ben iki bebeği 15.haftada dalgalanmalar şeklinde hissetmeye başlamıştım. Çok erken hissetmem Aydın Beyi şaşırtmıştı..
Kafandaki acabaları lütfen bir kenara at.. Gereksiz yere kendini de , eşini de bunaltma.. Artık rahatla.. tüm tehlikeli zamanlar geride aldı.. en güzel zamanlarınız şimdi.. bebeğinin ve aile olmanın keyfini çıkar lütfen.
belizciğim biraz araştırma yaptım ama hamile olduğum için doğumu karşılamıyor .hamilelikten önce olsaymış karşılarmış.muaynanedede belirli bir süre beklemem gerekiyormuş anladığım kadarıyla.biz her gidişte muayneye 248 tl ödüyoruz.artı test parası.doğumuda orada düşünüyoruz ama tüp bebekler genelde sezaryan gurubuna giriyormuş risk almamak için.biraz pahalıya mal olacak ama napalım bebeğimiz sağlıkla doğsunda.ayşegül bende sabırsızlıkla ikili test sonucunu bekliyorum salı günü çıkacak .inşallah dediğin gibi iyi çıkar.amniyo sentez yaptırmayı hiç istemiyorum .seninde yaşadıklarını göz önüne alırsak.iyi çıkarsa bundan sonra 3 lü tesm mi yaptırcaz acaba bilen varmı
Evet 26 eylul :) gecen sene ne korkmustuk acik havada dugun olacak ya yagmur yagarsa diye. Bir de bizde degisik bir suru seremoni olmustu, yurtdisindan bir suruuu misafir. Aksam tam nikah saatinde hafif bir yagmur ciselemisti, nikah defterimiz islanmisti semsiyeli bir resmimiz var imza atarken cok komik.
Butun misafirler bereket yagmuru demisti, sonra hava acip cok guzel olmustu.
Dugun gibi seyleri pek sevmeyen ben, simdi herkese kucuk buyuk mutlaka bir yapabildikleri bir seremoni yapmasini oneriyorum bizim herseyimiz cok keyifli gecti simdi de geriye baktigimizda harika anilar oldular bizim icin.
Hayatimdaki en heyecanli gundu bugune kadar, hah tabii bir de gebelik sonucu ogrenme ani cok heyecanliydi.
Guzel bir aydir eylul ayi tanidigim butun eylul evlileri mutludur, insallah siz de biz de hep boyle oluruz.
Aysegul'cum evet hergun Okmeydanina gidiyorum. Atasehir'de de var Memorial ama ekipler farkli, orada Cem Demirel var eski Acibadem doktoru. Ama her ikisinde de IMSI ve ileri genetik tani islemleri yapiliyor. Ben yine de Semra hanimi ve ekibini tercih ettigim icin karsiya gittim. Topu topu 15 gun git geller yapiyorsun sonra bitiyor. ASM nin yakinligi muthisti tabii ki, ofisim Suadiye de yuruyerek bile gidiyordum kontrollere.
:)))
Bende kesinlikle dinlenme modunda olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Yüzük testinin nasıl yapıldığını bilmiyorum ama kızlar benim gıyabımda yapmışlar bir kız bir erkek görünüyormuş.. Gerçi yavrularımın biri kız biri erkek idi, acaba test onları mı kapsıyor yoksa doğacak sağlıklı bebekleri mi bilmiyorum.. Belizzcikkk bi açıklama yapıver lütfen.
Özel sigorta gerçekten çok önemli, biz 2 gün sonra 26 Eylülde 1 yıllık evli olacağız.. Ama eşim nişanlıyken doğum için bekleme süresini düşünerek sigorta yaptırmıştı. Sağolsun iyiki yaptırmış.. Çok faydasını gördük.
Aynen dediğin gibi gerek devlet hastanesinde gerekse özel hastane adı altında kendini hastane sanan yerlerde çok ciddi yanlışlıklar yapılıyor. Emin ol 3.2 ölçmesi için doktorun kör olması veya tamamen sallayarak rakam atması gerek. Ayrıca 2.5 üstü olması nedeniyle de direkt sakatlık riski ortaya çıkıyor tabii ki.
Doktoruna güvenmek çok önemli.. Benim oğlumun ensesi 1,5 idi. Kızımın ise Aydın bey 2.0, 2.2 civarında ölçmüş, Ebru Hanımı çağırıp onun da ölçmesini istemişti o da 1.9 çıkarmıştı.. Ancak malesef ben 38 yaşında olduğum için 1/44 risk çıktı ve amniyo sentez yapılması gerekti.
Senin yaşın da ikili test programına girildiğinde ense kalınlığı da gayet iyi olduğu için hiç bir sorun çıkmayacak. Sakın endişelenme olur mu.
Kızlarrrr;
İkibuçukta komşularım kahveye çağırdılar.. Aylardan sonra İlk kahvemi pazartesi günü içtim :))) Bugün ikinci olacak.. İki saate dönmüş olurum.. Şimdilik öpüyorum hepinizi..
Sancux'a gidiş saatini de daha belirlemediniz.. Hadin gariii
Normal canım.. Ateş basması, terleme ve sıkıntı göğüslerden malesef.. Süt geliyor ya.. Aslında tam süt değil, su gibi şeffaf ve yapışkan bir sıvı.. bugün 4.ilacımı alacağım süt gelmesin, enfeksiyon ve ateş olmasın ve kist falan oluşmasın diye. Toplam 8 drajeden oluşan haftada iki defa kullanılan dostineks isimli ilacı verdiler bunun için.
Ağrı da kanamanın olduğu bölgeden. Ağrı kesici al demişlerdi ama o derece değil, kullanmaya gerek duymuyorum. Kanama doğumdan sonra 6 hafta devam edecekmiş, halen devam ediyor, hafif hafif ağrı oluyor ve azıcık azaldı.. Son bir iki hafta lekelenme şeklinde olacakmış. Sonra da hemen regli olacakmışım..
Ehh daha çok yeni, salı günü bir hafta oldu.. Şu an 1+3 günlüğüm sempatiksalakcinni
Kızlarrrr;
İkibuçukta komşularım kahveye çağırdılar.. Aylardan sonra İlk kahvemi pazartesi günü içtim :))) Bugün ikinci olacak.. İki saate dönmüş olurum.. Şimdilik öpüyorum hepinizi..
Sancux'a gidiş saatini de daha belirlemediniz.. Hadin gariii
Yaaa napiiimm tedaviye başladığımdan beri yattım biliyosun canım.. Tam Aydın Bey kalkabilirsin, tüm yasaklar bitti dedi: apandist ve ardından enfeksiyonla yattık, bulantılar da hiç kaldırmadı zaten, ardından da amniyo.. yüzelli günden fazla yattım resmen.. bi elim değmedi..
Tamamm tamamm bugün temizlik var.. Ama bugün yarın yapiiim facebook..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?