Belizzciğim;
Korksun vallahi canım.. Uzanmak, eğilmek, yük taşımak, tek başına banyoya girmek, araba kullanmak vb.. yok!!!!
3 ayı atlatsın ondan sonra canı ne isterse yapabilirklava:
Eşin işlerini ayarlayamazsa da sıkma canını, 3 gün kalacaklar hastanede pazar günü gidebilirsiniz.
Benim gecem kötü geçti, ateşlendim, terledim, kabuslar gördüm ama sabah sancuxun oğluşları çok mutlu etti beni.. Kendime geldim..
Bugün tam gün evdeyim. Bu hafta hep öğleden sonra eşimin ofisinde idim, ofis Tuzla sahilde bir villa, böyle olunca da uzanabileceğim koltuk takımları vs var. Gerçi deri olduğu için buz gibi oluyor ama sempatiksalakcinni kalın giyiniyorum zaten. Bugüne kadar tüm öğleden sonralarımı kitap okumakla geçirdim, eşimin işi bittiğinde döndük evimize..
Malum cuma, Gonca günü bugün. Yalnız kalmayacağım için eşim erkenden gitti.. Gonca ablam evimisi temizliyor, şerbet onun peşinde dolanıp temizlik kovasına sataşıyor, ben de arada size yazıyorum işte.. İyiyim şükür
selam arkadaşlar.sancux doğum yapmış çok sevindim.hayırlısıyla bebeklerine kavuştu geçmiş olsun.Allahım bizlerinde hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah. Ben33 yaşındayım 9 senelik bekleyiş ve işten izin alamama nedeni ile tedavilerimizi hep yarıda bırakmak zorunda kaldık.geçen sene işten çıkmamla birlikte asm le tanıştık.ama tiroidim çok yüksek olduğu için tedaviye hemen başlıyamadım .bir senelik tedaviden sonra haziran ayında tedaviye başladık.benim takiplerimi ebru hanım ve aydın bey yaptı.7 yumurtadan 6 sı tuttu.biri çok hızlı gelişerek 3 'cü gün yasaya göre1 transferim gerçekleşti. temmuzun 9 da.zor ,yıpratıcı bir okadarda güzel bir bekleyişten sonra dayanamayıp 9 gün idrar testi yaptırdım sonuç negatif üzücü iki günden sonra 12 gün kan testimde 74 çıktı .hamileydim ama değerim düşüktü.14 gün değerim 149 çıktı içimiz rahatladı ama ömrümüzden ömür gitti diye bilirim.şu anda 14 haftalık hamileyim salı günü muaynemizde ebru hanım yüzde yetmiş erkek olduğunu söyledi .ikili testlerimiz yapıldı sonucu daha almadık bu bekleyiş ve hamilelik sürecinde sizlerden büyük yardım umut ve yardım aldım.iyiki varsınız.
Belizzciğim;
Korksun vallahi canım.. Uzanmak, eğilmek, yük taşımak, tek başına banyoya girmek, araba kullanmak vb.. yok!!!!
3 ayı atlatsın ondan sonra canı ne isterse yapabilirklava:
Eşin işlerini ayarlayamazsa da sıkma canını, 3 gün kalacaklar hastanede pazar günü gidebilirsiniz.
Benim gecem kötü geçti, ateşlendim, terledim, kabuslar gördüm ama sabah sancuxun oğluşları çok mutlu etti beni.. Kendime geldim..
Bugün tam gün evdeyim. Bu hafta hep öğleden sonra eşimin ofisinde idim, ofis Tuzla sahilde bir villa, böyle olunca da uzanabileceğim koltuk takımları vs var. Gerçi deri olduğu için buz gibi oluyor ama sempatiksalakcinni kalın giyiniyorum zaten. Bugüne kadar tüm öğleden sonralarımı kitap okumakla geçirdim, eşimin işi bittiğinde döndük evimize..
Malum cuma, Gonca günü bugün. Yalnız kalmayacağım için eşim erkenden gitti.. Gonca ablam evimisi temizliyor, şerbet onun peşinde dolanıp temizlik kovasına sataşıyor, ben de arada size yazıyorum işte.. İyiyim şükür
selam arkadaşlar.sancux doğum yapmış çok sevindim.hayırlısıyla bebeklerine kavuştu geçmiş olsun.Allahım bizlerinde hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah. Ben33 yaşındayım 9 senelik bekleyiş ve işten izin alamama nedeni ile tedavilerimizi hep yarıda bırakmak zorunda kaldık.geçen sene işten çıkmamla birlikte asm le tanıştık.ama tiroidim çok yüksek olduğu için tedaviye hemen başlıyamadım .bir senelik tedaviden sonra haziran ayında tedaviye başladık.benim takiplerimi ebru hanım ve aydın bey yaptı.7 yumurtadan 6 sı tuttu.biri çok hızlı gelişerek 3 'cü gün yasaya göre1 transferim gerçekleşti. temmuzun 9 da.zor ,yıpratıcı bir okadarda güzel bir bekleyişten sonra dayanamayıp 9 gün idrar testi yaptırdım sonuç negatif üzücü iki günden sonra 12 gün kan testimde 74 çıktı .hamileydim ama değerim düşüktü.14 gün değerim 149 çıktı içimiz rahatladı ama ömrümüzden ömür gitti diye bilirim.şu anda 14 haftalık hamileyim salı günü muaynemizde ebru hanım yüzde yetmiş erkek olduğunu söyledi .ikili testlerimiz yapıldı sonucu daha almadık bu bekleyiş ve hamilelik sürecinde sizlerden büyük yardım umut ve yardım aldım.iyiki varsınız.
Eşimle konuştum Ayşegül gideriz dedi saat kararlaştırın dedim kızlara ona göre hepimiz bir araya gelmiş oluruz.
İyi ol canım benim sen zaten kendine ok iyi bakarsın Eşinde çok iyi bakıyor çok şükür opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
3 ay mi ay ben o kdr zmnda catlarim... duramam ki yerimde... ay allah yatirmasin beni!!!!!!!
Ahh Belizzcik dinle:
Ben poposunu hiç yere koymayanlardanım, devamlı hareket halinde oradan oraya pıt pıt pıt koşturup duran bir tipim. Bana "zıp zıp" derler, "kurt var oturamaz o" derler. Ayrıca sevinip heyecanlandığımda mutlu olduğumda da da cidden zıplarım ve mutluluğum yürüyüşüme yansır hoppidi hoppidi zıplayarak yürürüm..
Asm'de test sonucumu bekliyoruz. Bilgisayarda test sonucum çıkmış, Serap Hemşire, Emel ve Sevil Hanımlar "Ayşegül Hanımmmm" diye çığlık attılar test sonucumu söylediler ben zıplamaya başladım, zor tuttu Serap Hanım "Allah aşkına zıplamayın, çok dikkatli olmalısınız" diye zor sakinleştirdi beniklava: 14.gün yine test sonucunu bekliyoruz değerimiz 3'e katlanmış yine ben zıp zıp , zor oturttular kaydirigubbakcemile2
Diyeceğim şu ki: öyle bir yatıyorsun ki onlara bişii olmasın diye, kıpırdadığında veya tuvalete gittiğinde kaybedeceksin sanıyorsun.. Ben bile 150 günden fazla yatabildiysem, endişeli her anne adayı haydi haydi yatar..
Allah o günleri sana göstersin bir an evvel de :CüvCüv: , sende göreceksin canım.
3 ay mi ay ben o kdr zmnda catlarim... duramam ki yerimde... ay allah yatirmasin beni!!!!!!!
Ahh Belizzcik dinle:
Ben poposunu hiç yere koymayanlardanım, devamlı hareket halinde oradan oraya pıt pıt pıt koşturup duran bir tipim. Bana "zıp zıp" derler, "kurt var oturamaz o" derler. Ayrıca sevinip heyecanlandığımda mutlu olduğumda da da cidden zıplarım ve mutluluğum yürüyüşüme yansır hoppidi hoppidi zıplayarak yürürüm..
Asm'de test sonucumu bekliyoruz. Bilgisayarda test sonucum çıkmış, Serap Hemşire, Emel ve Sevil Hanımlar "Ayşegül Hanımmmm" diye çığlık attılar test sonucumu söylediler ben zıplamaya başladım, zor tuttu Serap Hanım "Allah aşkına zıplamayın, çok dikkatli olmalısınız" diye zor sakinleştirdi beniklava: 14.gün yine test sonucunu bekliyoruz değerimiz 3'e katlanmış yine ben zıp zıp , zor oturttular kaydirigubbakcemile2
Diyeceğim şu ki: öyle bir yatıyorsun ki onlara bişii olmasın diye, kıpırdadığında veya tuvalete gittiğinde kaybedeceksin sanıyorsun.. Ben bile 150 günden fazla yatabildiysem, endişeli her anne adayı haydi haydi yatar..
Allah o günleri sana göstersin bir an evvel de :CüvCüv: , sende göreceksin canım.
hmm yok ben senin kdr zip zip diilim ama benimde cocuklugumdan beri kaldirimda vs kenardan yurume hastaligim var... yuksekten falan yururum, illa ki bi tokezlerim tabe:) onu degistirmem lazimPPPPPPPP ya allah gostermesin mecbur kalirsan yatarsin tabe ama benim ondan da diilde hiic stres olmak istemiyorum, bole aynen dvm etmek istiyorum, ay sunu yapmiim, bu olmasin tipinde olmayayim istiyorum ama hamile kalinca neye benzerim bilemiyorum.. hele bir de sorunlar cikarsa o zmn cisimi bile tutabilirim:))))))
hmm yok ben senin kdr zip zip diilim ama benimde cocuklugumdan beri kaldirimda vs kenardan yurume hastaligim var... yuksekten falan yururum, illa ki bi tokezlerim tabe:) onu degistirmem lazimPPPPPPPP ya allah gostermesin mecbur kalirsan yatarsin tabe ama benim ondan da diilde hiic stres olmak istemiyorum, bole aynen dvm etmek istiyorum, ay sunu yapmiim, bu olmasin tipinde olmayayim istiyorum ama hamile kalinca neye benzerim bilemiyorum.. hele bir de sorunlar cikarsa o zmn cisimi bile tutabilirim:))))))
Yok canımmm, korkumayaym seni, öyle stres olunacak bişii değil, stres olrak hareketlerini değiştirmiyosun, otomatik robot hareketlerle koruma altına alıyorsun kendini, içgüdüsel olarak uzanmıyor, eğilmiyor ve olmaması gereken hareketlerde bulunmuyorsun , ayrıca eşin, ailen porselen bebekmişsin gibi davranıyor. Yaşantına aynen devam edebilirsin ancak ilk üç ay gerek tüp bebekte, gerek spontane gebelikte çok önemli.
çok teşekkür ederim arkadaşlar.yazmayı çok istedim ama okadar tedbirli davrandıkki anlatamam.3 ay boyunca fazla oturamadım hep yatıp dinlenme pozisyonundaydım.yeni yaptıran ve yaptıracak olan arkadaşlarada öneriyorum fazla yürümeyin oturmayın inanın işe yarıyor.birde şu yüzük testi banada yapmışlardı 2 tane çıkmıştı ilki erkek ikincisi kız .şimdilik ilki tuttu .hayırlısı bakalım inşallah ikinciside gelecek.ayşagülcüğüm ikili testide ense kalınlığı 1.8 çıtı.ben asm den önce devlet hastanesinde bir tanıdığım var diye oraya yaptırdım .orada ense kalınlığını 3.2 ölçmüşler. 25.1 davm senduromu çıkmış tahlillerde ebru hanım görünce şok oldu .ayrı ayrı ultrasonlarda ölçtü allahıma şükürler olsun ikisindede 1.8 çıktı.ama korkusu bize yetti.tabi ebru hanımda bunu hakettiğimi söyledi.kan tahlilini bekliyoruz şimdi.benim özel sigortam yok.hiç düşünemedik.o yüzden biraz zor oluyor her ay gidince hen muayne hemde tahlil parası vermek .siz o konuda çok şanslısınız.ama doktorlarımızda hem işlerinin ehli hemde çok iyi insanlar personelde dahil.aile gibi olduk insan başka bir yere güvenemiyor.hele birde kötü bir deneyim yaşayınca.
Amanınnnn nelerr varmış nelerr..
Çok teşekkür ederim.. İsimlerini duyduğum ama nasıl yapıldığını bilmediğim şeyler bunlar. Biz sadece bol bol meyva suyu sıktık ve içtik, eşime özellikle her akşam mutlaka havuç sıkıp içirmiştim. Bunu da Ladyy söylemişti.. O dönem tek işimin havuç sıkmak ve katı meyva sıkacağı temizlemek olduğunu sanmaya başlamıştım. sırnaşık şey İlk hafta pazardan havuç almaya gittiğimde 15kg dediğimde adamın gözleri patlamıştı. İkinci hafta ise beni gördüğünde ellerini oğuşturup, 15 kg di mi abla demişti.. sempatiksalakcinni
Dediğin gibi keçiboynuzuna hemen başlamak gerek. Eşim keçiboynuzunu sever zaten. Sigarayı bıraktığımız dönemde bayağı bi kemirmiştik. Hastaneye yatmaya başladığımızda adamcağız sıkıntıdan tekrar sigaraya başladı. Bende doğumdan sonra taburcu olurken tek istediğim bir sigara diyip durdum. Ama "eğer beni seviyorsan lütfen sigara içme" diye rica etti. "bir sigara yakarsan gerisi gelir, bunu istemiyorum, beni seviyorsan lütfen yakma" dedi.. "ama sen içiyorsun" diye serzenişte bulundum, "söz bırakacağım" dedi ve üç gündür bıraktı sigara içmiyor.. Keçiboynuzu sigaranın etkileri için de birebir.. Haftasonu hemen alalım ve küre başlayalım..
Senin de dediğin gibi buğday çimi hapını önce Aydın Beye sorayım. Aydın Bey ilaç dışında destek konusuna destek veriyor sırnaşık şey Bebeklerimiz varken içecek olarak ev yapımı kefir tüketmemin yararını-zararını sormuştum, istediğin kadar iç, çok faydalı demişti. Ayrıca her türlü besin takviyesine de olumlu baktığını biliyorum.
Çarşamba günü Aydın Bey aradı ve upuzunnn konuştuk, ağlaştık.. Sağolsun hastaneye her yattığımızda, her sabah gelir gelmez ve giderken hep yanımıza gelip durumumuzu kontrol etti. Amniyo sentez sonrası yattığımızda bizi kırmadı ve bayramı evimizde geçirmemiz için taburcu olmamıza izin verdi. Eve çıktığımızda bayramın ikinci gününe kadar her gün durumumu öğrenmek için aradı.. Bayramın ikinci gününden itibaren olmayacağını ve benimle Ebru Hanımın ilgileneceğini, acil bir durum olursa onunla iletişim kurmamı söyledi.. Ebru Hanıma erken doğum yaptığımızı Aydın Beye söylememesini rica etmiştim, dönünce haberi olsun, oralarda üzülmesin adamcağız diye düşünmüştüm. Sağolsun Ebru Hanım kırmadı beni.. İşte Salı günü döndü ve Çarşamba aradı telefonda üzüntülerini paylaştı, sevgisini ifade etti, keşke doğumda burada olabilseydim dedi.. Ne zaman isterseniz gelin, sizi görmek isterim, her konuda her zaman yanınızda olacağım dedi.. Bende sevgimi ifade ettim, doğumda ebru hanım ve nuri beyin incinmeme hiç izin vermekdiklerini, çok ilgilendiklerini söyledim.. 27 Eylül pazartesi günü bebeklerimizin 6.ay rutin kontrolü vardı, İşte pazartesi günü kendimi iyi hissedersem gideceğiz. Eşim gitmeyi çok istiyor. O zaman sorarım :)
Preseed'in ne olduğunu bilmiyorum, az evvel küçük bir araştırma yaptım bi kaç bilgi edindim.
Çalışma yapılacak ay kullanılacak çörekotu bal vb. karışım hazır mı? Yoksa biz mi yapacağız?
Vanilya bu arada kaç yumurta yumurtladın sempatiksalakcinni bilmiyorum ama
bende neden 2 çatlatma iğnesi yapılacağını anlamadım.. Yumurtaların çok olması neden olabilir mi acep?
Bir de Memorial'da tüp bebek ne kadara maloluyor? Avrupa yakasındaki Memorial'da mı yapılıyor tüp bebek? Karşıda oturan bir arkadaşım var, yer arıyor ona bilgi vermek isterim.
Bende 10 gün kan testi yaptırdım 4,28 çıktı 12. gün 208,80 şok olduk başka yere gitmemek lazım hakketen, şimdi zor duruyorum ilk kontrol 1 ekim eşimde kızıyor erken gitmek yok diyor şimdi seni duydum gitmicem günümü beklicem.
Ama hiç bir şey hissetmiyorum iki gün önce hafif ağrım oldu sol tarafta öncesi ve sonrası hiç birşey yok :kedi:
çok teşekkür ederim arkadaşlar.yazmayı çok istedim ama okadar tedbirli davrandıkki anlatamam.3 ay boyunca fazla oturamadım hep yatıp dinlenme pozisyonundaydım.yeni yaptıran ve yaptıracak olan arkadaşlarada öneriyorum fazla yürümeyin oturmayın inanın işe yarıyor.birde şu yüzük testi banada yapmışlardı 2 tane çıkmıştı ilki erkek ikincisi kız .şimdilik ilki tuttu .hayırlısı bakalım inşallah ikinciside gelecek.ayşagülcüğüm ikili testide ense kalınlığı 1.8 çıtı.ben asm den önce devlet hastanesinde bir tanıdığım var diye oraya yaptırdım .orada ense kalınlığını 3.2 ölçmüşler. 25.1 davm senduromu çıkmış tahlillerde ebru hanım görünce şok oldu .ayrı ayrı ultrasonlarda ölçtü allahıma şükürler olsun ikisindede 1.8 çıktı.ama korkusu bize yetti.tabi ebru hanımda bunu hakettiğimi söyledi.kan tahlilini bekliyoruz şimdi.benim özel sigortam yok.hiç düşünemedik.o yüzden biraz zor oluyor her ay gidince hen muayne hemde tahlil parası vermek .siz o konuda çok şanslısınız.ama doktorlarımızda hem işlerinin ehli hemde çok iyi insanlar personelde dahil.aile gibi olduk insan başka bir yere güvenemiyor.hele birde kötü bir deneyim yaşayınca.
Vanilyacim sen nasılsın? Yarın opu var. Bol şans şimdiden. 4-5 gün sonrada transfer.
Heyecan durumu nasıl?
:)))
Bende kesinlikle dinlenme modunda olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Yüzük testinin nasıl yapıldığını bilmiyorum ama kızlar benim gıyabımda yapmışlar bir kız bir erkek görünüyormuş.. Gerçi yavrularımın biri kız biri erkek idi, acaba test onları mı kapsıyor yoksa doğacak sağlıklı bebekleri mi bilmiyorum.. Belizzcikkk bi açıklama yapıver lütfen.
Özel sigorta gerçekten çok önemli, biz 2 gün sonra 26 Eylülde 1 yıllık evli olacağız.. Ama eşim nişanlıyken doğum için bekleme süresini düşünerek sigorta yaptırmıştı. Sağolsun iyiki yaptırmış.. Çok faydasını gördük.
Aynen dediğin gibi gerek devlet hastanesinde gerekse özel hastane adı altında kendini hastane sanan yerlerde çok ciddi yanlışlıklar yapılıyor. Emin ol 3.2 ölçmesi için doktorun kör olması veya tamamen sallayarak rakam atması gerek. Ayrıca 2.5 üstü olması nedeniyle de direkt sakatlık riski ortaya çıkıyor tabii ki.
Doktoruna güvenmek çok önemli.. Benim oğlumun ensesi 1,5 idi. Kızımın ise Aydın bey 2.0, 2.2 civarında ölçmüş, Ebru Hanımı çağırıp onun da ölçmesini istemişti o da 1.9 çıkarmıştı.. Ancak malesef ben 38 yaşında olduğum için 1/44 risk çıktı ve amniyo sentez yapılması gerekti.
Senin yaşın da ikili test programına girildiğinde ense kalınlığı da gayet iyi olduğu için hiç bir sorun çıkmayacak. Sakın endişelenme olur mu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?