Bejaannnnnn
Ben yarın ASM'ye gelemiyorum malesef canım.. Eşim gemi işletmecisi, armatör.. Gemimiz de şu an İtalya'ya yük götürdü. Pazartesi sabahı denetleme olacakmış mutlaka erken ofiste olması gerekiyor. Dün ASM'yi aradım. Arzu ile görüştüm ama malesef "Ayşegül Hanım pazartesileri çok yoğunuz ama bu pazartesi inanılmaz bir yoğunluk var, sizi randevu saatinizde muhtemelen gecikmeli alacağız" dedi.. Tamam dedim.. Eşime söyledim o zaman iptal edelim dedi.. Yarın sabah erken arayıp iptal edeceğim randevuyu canım..
Bir çok arkadaşımla ASM'de randevu günlerimizin çakışmasıyla tanıştık ama yarın seninle tanışmak kısmet olmayacakÇook üsüldüm ben.. :26:
cmt yumurtalarım toplandı 9 tane yumurta toplanmış 5 tanesi yumurta hücresiymiş bunlardan da 4 tanesi döllendi arkadaşlar şimdi haber aldım 2 tanesi 1.kalite 2 tanesi 2.kaliteymiş zaten bana 2 tane nakledicekler hastaneden haber bekliyorum büyük olasılıkla çarşamba günü transferim yapılıcak inş iyi haberlerle dönerim aranıza şimdilik hoşcakalın
Merhaba Sudenaz,
Puregon en pahalı ilaç zaten canım, eczanelerde 600-700 tl civarında satılıyor..
ASM ilaç işine asla karışmıyor canım. Bazı merkezler ilaç da temin ediyorlar.
Daha evvel yazmıştım, ilaç almadan evvel reçetenizi çoğaltın ve en az 5 eczaneye verip teklif alın, en uygun fiyatı verenden gidip alırsınız demiştim. Okumadın sanırım.
Bize uygun fiyat veren ve bir çoğumuzun ilaçlarımızı aldığımız eczanenin telefonunu sana özelden mesaj atacağım.. Hastaneye çok yakın zaten.
Ama yine de bir kaç yere sorarsan aklın rahat olur canım..
Sevgiler..
Sudenaz;
Yavaş yavaş da olsa yumurtaların güzel güzel büyüyecek canım.
Tüplerde sıvının birikmesi gerçekten önemli bir konu canım. Topikte 2 arkadaşımızın başına geldi. Tüpleri alındı ve akabinde yapılan transferde ikisi de şu an hamile. Biri 1 ay sonra kızını doğuracak , diğeri de 14 haftalık gebe .
Ancak bu sıvı muayenede her zaman görülebilecek bir şey değil, bu daha evvel sıvının varolduğu anlamına da gelmez.
Yani önceki doktorunun görmemesi gayet normal, sıvının şimdi görünmesi o zaman olduğu anlamına gelmez. Belki o zaman yoktu.. Ayrıca kullanılan cihazlar o kadar önemli ki.. ASM'de çok kaliteli ve özel cihazlar kullanılıyor böylelikle de eski model cihazlarla işlem yapan doktorların göremediklerini de görebiliyorlar. Tabiii en önemlisi bakan göz :))) Allah Aydın Beye sağlık ve güç versin.
Neyse önemli olan bu durumda ne yapılması, önümüze bakalım di mi.. iyi ki Aydın Bey görmüş..
Aynen dediği gibi yumurtaları takip ederken bu durum da takip edilir ve gerekirse yumurtaların toplanır, tüpün alınır ve akabinde transfer gerçekleştirilir canım.. Bak az evvel sana iki tane örnek verdim.. İÇin rahat olsun, tüpün alınması işlemi zor değil.. Hem önemli olan bebişimiz di mi canım.. Sen zaten bu durumu önemli bir sorundan kurtulacak olman nedeniyle iyi karşılamıssın, sen gerçekten sevinmene devam et canım bu aşamada sıvı farkedildi diye. Çünkü özellikle tüp bebek tedavisinde bu sıvı bebeğin tutunmasını engelliyormuş.. Bebeğin yeri hazırlansın da boşverrrr göbüşün harita gibi olsun..
Laparoskopi fiyatları yapılacak işleme göre değişiyor canım. Özel sigortan var mı??? Sigorta karşılamasa da ciddi sigorta indirimi yapıyorlar.. Ama aşağı yukarı 3000-4000 civarında diye düşünebilirsin.
Şimdi yukarıda bahsettiğim arkadaşlarımdan biriyle görüştüm, (sana selam ve sevgilerini iletti) opu cumartesi günü yapıldı, salı günü laparoskopiyle ameliyat oldu ve tüpü alındı, kendini iyi hissettiği için o gece hastanede bile kalmadı evine gitti ve üç gün sonra yani perşembe günü de transferi gerçekleştirildi.. Sonuç mu??Şükürler olsun ki 14 haftalık hamile
Haaa benim de iki hafta evvel rahim filmim çekildi ve malesef tüplerimden biri kapanmış , diğeri ise açık ancak sıvı birikiyor.. Henüz Aydın Bey ile görüşmedik, yarın görüşecektik ama randevumu iptal ediyorum, artık eşim ne zaman müsait olursa o zaman gidip bu konuyu konuşacağız. O zaman biz de ne yapılacağını öğrenmiş olacağız :)
Sevgilerr
Merhabalar ,
ilk günlerden beri topiği okuyorum ama hiç yazmamıştım. bende Aydın Bey ile tedavi gördüm ve şu an 12 haftalık hamileyim.Allah tüm isteyenleri en kısa zamanda bebişlerine kavuştursun inşallah. hamile olanlarada sağlıcakla hamileliklerini tamamlayıp yavrularını kucaklarına almayı nasip etsin.
ilaç için sormuşsunuz ben tedavilerimde ilaçları Kadıköydeki Tuba eczanesinden aldım. bütün ilaçları çok kolay bulabiliyorsunuz ve gerçekten çok indirim yapıyorlar. internetten araştırırsanız telefon numarasını ve adresini bulabilirsiniz. isterseniz telefonlada fiyat alabilirsiniz. bende bu eczanenin tavsiyesini GATA daki hemşirelerden almıştım. umarım bir faydam olur.
herkese tedavilerinde kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun
bu arada puregon kullanan arkadaşlar 900 lük yerine 300 lük olandan alırsanız daha hesaplı oluyor. çünkü 300 lüğün içinde 425 ünite falan var galiba üzerinde yazıyor. yani 3 iğnede 1 iğne fazladan çıkıyor. bunları birleştirip kullanabiliyorsunuz. birleştirmeyi hemşireler size gösterebilir. dolayısı ile dozajınıza göre hesaplayıp ona göre hangisi hesaplı ise (900 veya 300 ) onu alın derim. ben 300 lük kullanmıştım daha uyguna gelmişti.
cmt yumurtalarım toplandı 9 tane yumurta toplanmış 5 tanesi yumurta hücresiymiş bunlardan da 4 tanesi döllendi arkadaşlar şimdi haber aldım 2 tanesi 1.kalite 2 tanesi 2.kaliteymiş zaten bana 2 tane nakledicekler hastaneden haber bekliyorum büyük olasılıkla çarşamba günü transferim yapılıcak inş iyi haberlerle dönerim aranıza şimdilik hoşcakalın
şimdi azcık kendimden bahsedeyim...ben 17 yaşında 2001 yılında karnımdaki kitle nedeniyle uzun süre hastanede kanser muamelesiyle yattım..girmediğim cihaz yaşıma göre çekmediğim işkence kalmadı diyebilirim...sonunda doktorlar bir karar aldılar ve benim ameliyatla rahim ve yumurtalıklarım alınacaktı...yoksa 1 aya kalmaz ölecektim...tabiki babam onay verdi ve ben ne olacağını bile bilmeden ameliyata girdim..Ameliyatın ortasında doktor çıkıyor ve aileme ''kızınız kanser değilmiş sadece küçük bir parça aldık kapattık dediler'' tabi dünyalar benim ailemin oldu..bu aradada ben boşuboşuna karnımda göbeğimin hizasından dik şekilde büyük bir ameliyat geçirmiş oldum (ah o zamanlar şu laparokopi olsaymış) kısırlığın 1. nedeni gerçekleşmiş oldu...karından geçirilmiş operasyon...
ameliyatta alınan parça sonucu asıl ilginç olanı...binde bir kişide olan bağırsak tüberkülozu..kısırlığın 2.nedeeni olan geçirilmiş tüberküloz vakasınada sahip olmuş oldum..uzun yıllar süren tedavim sonucu sağlıklıyım çok şükür...
o zamanlarda daha demişlerdi ilerde böyle bir durumla karşılaşabileceğimi...neyse sonuçta eşim evlenmek istediğini artık söyleyince bana bir korku aldı...eşim aşırı çocuk düşkünüdür..geçirdiklerimi biliyor ama sonucunda yaşayacaklarımı bende kesin bilmiyordum ihtimaldi sadece...
tüm cesaretimi toplayıp bir kadın doğumcudan randevu aldım..tüm evraklarım bende mevcuttu gösterdim ve oda bana büyük ihtimalle böyle bişey yaşayacaksın dedi ama evlenmeden anlayamayız..evlendikten sonra rahim filmi sonucuyla öğrenebilirsin dedi..moral sıfır tabi eşimle konuştum evlenmek istemediğimi bile söyledim anlattım durumu neyse ikna etti beni evlendik hemen 3. ayımızda ben rahim filmi çektirdim kendi istediğimle ve hiç beklemediğim bi sonuç çıktı iki tüpümde açık..çok sevindik ve tabiki normal yolla denemelere koyulduk bi zaman sonra yine bir doktor falan derken 6 ayda yumurtlama takibi oldum ...sonunda başka bir doktor akıllıca bişey söyledi ...filmde açık gözükebilir ama tüberkülozun vermiş olduğu bir hasar olabilir dedi laparoskopi önerdi 2009 başı laparoskopi oldum ve asıl başta beklediğim gerçekle anca karşılaştım aslında iki tüpümde kapalı ve ağır hasarlı....
ve tüp bebek maceraları ....1. deneme medikalpark yumurta alınamadı iptal....2. deneme umut tüp bebek 3 adet (11-9-8 hücreli) ebriyo transfer sonuç negatif...3. deneme umut tüp bebek 2 adet blast transfer,sonuç negatif...bu arada yumurtalarım fazla oluyor ama geç büyüme sorunları var buna hiç kimse bişey yapamıyor...bunların içinde 2 kere histereskopi-rahimden parça alma genetik testlar de dahil ve hepsi temiz..sonuçta bilim açısından neden tutunmadıklarının bi açıklaması yok..
4. deneme ve Aydın bey benim karşıma bir neden çıkardı tüpte sıvı var dedi..seviniyorum çünkü nedensiz sonuç alamamak daha kötü bişey..en azından nedenini bilipte ona göre davranmak insanın moralini dahada yükseltiyor çünkü diyorsunki bu neden oradan kalktı bu sefer umudum fazla..
yaşım genç ama malesef hayat işte herşey bizim için...benim en büyük tesellim 17 yaşındayken o ameliyatta rahim ve yumurtalıklarım alınabilirdi o zaman hem evlenemezdim hemde ömür boyu bir umudum olamazdı o yüzden şükürler olsun rabbimeki bir umudum var...ve ben bu umudu rabbim sağlık sıhat ve ömür verdiği sürece gerçekleştirmek için mücadele edeceğim...
azıcık dedim ama çok uzatmışım kusura bakmayın..bu minik özeti sadece... bu yaşananların karşışında ki psikolojimden hiç bahsetmiyorum bile...
Sudenazcım,
seni daha önce topicte görmüştüm ama hikayen konusunda blgim yoktu, gerçekten okuyunca bir garip oldum. daha gencecik yaşta başından geçenler düşünülünce yinede şükretmek gerek diyor insan...
Bende ASM'den mutlulukla ayrılanlar arasındayım İNŞALLAH sen ve topicteki tüm arkadaşlarımızında RABBİM gönlüne göre verir....
Ama içimden geçen şu ki; EVET BİRGÜN ANNEOLACAKSIN VE O GÜN ÇOK DA UZAK DEĞİL ALLAH'IN İZNİYLE...
gerçekten çok etkilendim...dediğin gibi yine de şükretmek gerek daha kötüsü olabilirdi. umarım bu sefer herşey yolunda gidecek canım
teşekkür ederim kızlar....işte hepimizin bu yolda bir hikayesi var ama bende inanıyorum bu farklı farklı hikalerin sonu hep aynı mutlu son olacak
teşekkür ederim kızlar....işte hepimizin bu yolda bir hikayesi var ama bende inanıyorum bu farklı farklı hikalerin sonu hep aynı mutlu son olacak
Kızlar merhaba,
bende geçen hafta aydın bey ile tüp bebek tedavisine nihayet başlıyabildim.ancak iğnelere başladıktan hemen sonraki ilk muayenede rahimde sıvı var dedi.biraz bekliyelim kendi kendine atarsa sorun yok dedi ancak atmazsa yumartaları topladıktan sonra donduracağını ve bana hsg yapıp anlamaya çalışacağını söyledi.tecrübelerinize dayanarak soruyorum.sizce bu rahimdeki sıvı neden olur.yoksa benimde tüplerimden mi geliyor acaba .tüplerimi mi alırlar
[sıze="2"]canım rahimde sıvıyı duymadım ,bizde tüpte sıvı var ama tüpteki sıvı geri rahime gelip ebriyonun tutunmasını engelliyor..tüpten gelen bir sıvı olabilir tabi...takibin sonunda netleşir nerden geldiği ne olacağı...bende bekliyorum o açıdan..inşallah sana bir sorun teşkil etmez[/sıze]
Kızlar merhaba,
bende geçen hafta aydın bey ile tüp bebek tedavisine nihayet başlıyabildim.ancak iğnelere başladıktan hemen sonraki ilk muayenede rahimde sıvı var dedi.biraz bekliyelim kendi kendine atarsa sorun yok dedi ancak atmazsa yumartaları topladıktan sonra donduracağını ve bana hsg yapıp anlamaya çalışacağını söyledi.tecrübelerinize dayanarak soruyorum.sizce bu rahimdeki sıvı neden olur.yoksa benimde tüplerimden mi geliyor acaba .tüplerimi mi alırlar
kızlar dünkü randevumu anlatmamışım...ben bu randevuları en ince ayrıntısına kadar anlatıyorum belki okuyanlar kıyaslama yapmak ister..
__adetimin 2.günü tedavi puregon 200 ile başladı (29.03.11)
__adetimin 5.günü endometrium 5.5mm....sağda 6 ve 5 mm foleküller....solda 9mm - 6mm(2 adet) - 5mm(2 adet) - 4mm(3 adet) foleküller..puregon 225 ile devam (01.04.11)
__adetimin 8.günü endometrium 7.5mm....sağda 9 - 6 - 5 mm foleküller....solda 10mm - 9mm(2 adet) - 8mm(2 adet) - 7mm foleküller..ilaçlar aynen devam (04.04.11)
__Aydın bey rahim kalınlığı çok iyi ..yumurtalar hala yavaş ama en azından sol taraf daha iyi çalışıyor dedi..tüpteki sıvı hala mevcut dedi...
bir sonraki randevum perşembe gebzede 9:30 da..
tedaviye başlayan arkadaşlar sizlerde böyle notlar alıp burada bu şekilde yazarsanız hepimiz birbirimizi daha iyi yorumlayıp kıyaslayabiliriz...ben her randevudan çıkışımda bunu kopyalayıp altına devam ederek güncelliycem
Merhabalar ,
ilk günlerden beri topiği okuyorum ama hiç yazmamıştım. bende Aydın Bey ile tedavi gördüm ve şu an 12 haftalık hamileyim.Allah tüm isteyenleri en kısa zamanda bebişlerine kavuştursun inşallah. hamile olanlarada sağlıcakla hamileliklerini tamamlayıp yavrularını kucaklarına almayı nasip etsin.
ilaç için sormuşsunuz ben tedavilerimde ilaçları Kadıköydeki Tuba eczanesinden aldım. bütün ilaçları çok kolay bulabiliyorsunuz ve gerçekten çok indirim yapıyorlar. internetten araştırırsanız telefon numarasını ve adresini bulabilirsiniz. isterseniz telefonlada fiyat alabilirsiniz. bende bu eczanenin tavsiyesini GATA daki hemşirelerden almıştım. umarım bir faydam olur.
herkese tedavilerinde kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun
selam aysegül nasılsın neler yapıyorsun tesadüfen baktım gördüm.yarın 9:15 randevum var sen gelecekmisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?