selam arkadaşlar çok uzun zamandır girmiyorum hala ayşegül ve arkadaşların yazıştığını gördüm..sizlere moral vermek istedim son tedavimde hamile kalmayı başardım 6. Tüp bebek tedavisiydi.gerçi asm de olmadı aydın bey çok değerli bir doktor bana yer olarak çok uzak olduğundan başka biyerde son tedavimi yaptırdım..2 senedir tedavi içindeydim bu 2 seneye 3 aşılama ve 6 tüp bebek sığdırdım.arada pisikoloğada gittim ama pes etmedim..inşallah herkes dileğine kavuşur yeterki umutsuzluğa kapılmayın ....
arkadaşlar transferim salı günü yapıldı benim 3 denemem olduğu için 2 tane embriyo konuldu evde yatıyorum arada sizlere merhaba demek istedim hemen yatağa dönücem 17 nisan test günüm hepinizin dualarını bekliyorum iyi akşamlar
Sudenaz çok zor şeyler yaşamışın gerçekten, Allah bi daha yaşatmasın inşallah bu defa mutlu sona ulaşırsın, şans seninle olsun
arkadaşlar transferim salı günü yapıldı benim 3 denemem olduğu için 2 tane embriyo konuldu evde yatıyorum arada sizlere merhaba demek istedim hemen yatağa dönücem 17 nisan test günüm hepinizin dualarını bekliyorum iyi akşamlar
[sıze="2"]gelelim bugünkü randevuma...aydın bey yokmuş pazartesiye kadar..ebru hanım baktı ama kafam karıştı...
__adetimin 2.günü tedavi puregon 200 ile başladı (29.03.11)
__adetimin 5.günü endometrium 5.5mm....sağda 6 ve 5 mm foleküller....solda 9mm - 6mm(2 adet) - 5mm(2 adet) - 4mm(3 adet) foleküller..puregon 225 e çıkardı (01.04.11)
__adetimin 8.günü endometrium 7.5mm....sağda 9 - 6 - 5 mm foleküller....solda 10mm - 9mm(2 adet) - 8mm(2 adet) - 7mm foleküller..ilaçlar aynen devam (04.04.11)
__adetimin 11.günü endometrium 8.5mm.....sağda baktı ama ölçmeden aynı dedi.....solda 14.5mm - 14mm - 11mm - 8.5mm (3adet) foleküller....puregon 275 e çıkardı (07.04.11)
kızlar ebru hanımla ilk defa tanıştım ve muayene oldum kafamı karıştırdı..bence iyi gidiyor olmasına rağmen..bana ilacı artırmalıyız yoksa az yumurtan olur küçükler büyümez falan dedi..oysa aydın bey dozumu artırmak istemiyordu..yavaş yavaş büyütücez acelemiz yok dedi...aynen söyledim ama yumurta sayımı beğenmedi..ben zaten fazla yumurta toplanmasını istemiyorum...sağ tarafa baktı ama ölçmeden aynı dedi..acelesi var gibi davrandı..oysa aydın bey aynıda olsa ölçüyor hepsini..sıvıyı sordum rahimde sıvı görmedim dedi..tüpteymiş dedim..bakmadım tüpe dedi..anlamadım hiç bişey doktora danışabilirdi..çünkü aydın bey bile 200 den 225 e çıkartırken bile çok düşündü son dedi..ya bilemiyorum neyse yapacak bişey yok bakalım aydın bey gelince ne diyecek..gerçi bi sonraki randevum cumartesi yine ebru hanımla... [/sıze]
ebru hanımın genelde tarzı tatmin edici olmuyor.sıvı çok önemliydi nasıl bakmadım der ya.zaten tedavimizin kendisi oldukça yıpratıcı birde böyle dr tatmin etmeyince insanın kafası iyice karışıyor.neyse pazartesi aydın bey gelecek ve ay sonuna kadar da burada olacak.
Ama ilaç dozuna gelince ne kadar çok yumurtan olsa o kadar iyi diye düşünüyorum.benim arkadaşım 450 kullanıyordu.onun az sayıda ve yavaş büyüyordu.dolayısıyla dozunun artırılmasının tedavine faydası olacağını düşünüyordum.
selam arkadaşlar çok uzun zamandır girmiyorum hala ayşegül ve arkadaşların yazıştığını gördüm..sizlere moral vermek istedim son tedavimde hamile kalmayı başardım 6. tüp bebek tedavisiydi.gerçi asm de olmadı aydın bey çok değerli bir doktor bana yer olarak çok uzak olduğundan başka biyerde son tedavimi yaptırdım..2 senedir tedavi içindeydim bu 2 seneye 3 aşılama ve 6 tüp bebek sığdırdım.arada pisikoloğada gittim ama pes etmedim..inşallah herkes dileğine kavuşur yeterki umutsuzluğa kapılmayın ....
gelelim bugünkü randevuma...Aydın bey yokmuş pazartesiye kadar..ebru hanım baktı ama kafam karıştı...
__adetimin 5.günü endometrium 5.5mm....sağda 6 ve 5 mm foleküller....solda 9mm - 6mm(2 adet) - 5mm(2 adet) - 4mm(3 adet) foleküller..puregon 225 e çıkardı (01.04.11)
__adetimin 8.günü endometrium 7.5mm....sağda 9 - 6 - 5 mm foleküller....solda 10mm - 9mm(2 adet) - 8mm(2 adet) - 7mm foleküller..ilaçlar aynen devam (04.04.11)
__adetimin 11.günü endometrium 8.5mm.....sağda baktı ama ölçmeden aynı dedi.....solda 14.5mm - 14mm - 11mm - 8.5mm (3adet) foleküller....puregon 275 e çıkardı (07.04.11)
kızlar ebru hanımla ilk defa tanıştım ve muayene oldum kafamı karıştırdı..bence iyi gidiyor olmasına rağmen..bana ilacı artırmalıyız yoksa az yumurtan olur küçükler büyümez falan dedi..oysa Aydın bey dozumu artırmak istemiyordu..yavaş yavaş büyütücez acelemiz yok dedi...aynen söyledim ama yumurta sayımı beğenmedi..ben zaten fazla yumurta toplanmasını istemiyorum...sağ tarafa baktı ama ölçmeden aynı dedi..acelesi var gibi davrandı..oysa aydın bey aynıda olsa ölçüyor hepsini..sıvıyı sordum rahimde sıvı görmedim dedi..tüpteymiş dedim..bakmadım tüpe dedi..anlamadım hiç bişey doktora danışabilirdi..çünkü aydın bey bile 200 den 225 e çıkartırken bile çok düşündü son dedi..ya bilemiyorum neyse yapacak bişey yok bakalım Aydın bey gelince ne diyecek..gerçi bi sonraki randevum cumartesi yine ebru hanımla...
Bugün randevum vardı.ebru hanım kontrol etti.ilca 200 olarak devam dedi.sabahlarıda çatlamaya engel olan iğneye devam dedi.rahimde ki sıvıyı sordum azaldığını söyledi ama hala bir miktar olduğunu takip edeceklerini söyledi.pazartesi ye yeniden çağırdı.yumurta toplama için yüksek ihtimalle çarşamba günü yaparız dedi.ama sıvı benim çok kafama takılıyor.inşaallah sorun olmaz.bende ki haberler böyle.:18:
gelelim bugünkü randevuma...Aydın bey yokmuş pazartesiye kadar..ebru hanım baktı ama kafam karıştı...
kızlar ebru hanımla ilk defa tanıştım ve muayene oldum kafamı karıştırdı..bence iyi gidiyor olmasına rağmen..bana ilacı artırmalıyız yoksa az yumurtan olur küçükler büyümez falan dedi..oysa Aydın bey dozumu artırmak istemiyordu..yavaş yavaş büyütücez acelemiz yok dedi...aynen söyledim ama yumurta sayımı beğenmedi..ben zaten fazla yumurta toplanmasını istemiyorum...sağ tarafa baktı ama ölçmeden aynı dedi..acelesi var gibi davrandı..oysa aydın bey aynıda olsa ölçüyor hepsini..sıvıyı sordum rahimde sıvı görmedim dedi..tüpteymiş dedim..bakmadım tüpe dedi..anlamadım hiç bişey doktora danışabilirdi..çünkü aydın bey bile 200 den 225 e çıkartırken bile çok düşündü son dedi..ya bilemiyorum neyse yapacak bişey yok bakalım Aydın bey gelince ne diyecek..gerçi bi sonraki randevum cumartesi yine ebru hanımla...
Bugün randevum vardı.ebru hanım kontrol etti.ilca 200 olarak devam dedi.sabahlarıda çatlamaya engel olan iğneye devam dedi.rahimde ki sıvıyı sordum azaldığını söyledi ama hala bir miktar olduğunu takip edeceklerini söyledi.pazartesi ye yeniden çağırdı.yumurta toplama için yüksek ihtimalle çarşamba günü yaparız dedi.ama sıvı benim çok kafama takılıyor.inşaallah sorun olmaz.bende ki haberler böyle.:18:
Merhaba Nhs;
Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Aydın Bey çok iyi bir hekim ve bilim adamı olmasının yanı sıra çoook iyi ve mütevazi bir insandır. Ehh bugün muayene de olmussun , kendisiyle de görüşünce inanılmaz bir güven ve huzur duyduğundan eminim..
Transfere embriyoların gelişimine göre karar veriyorlar canım. Her birimizin yaşı, yumurta rezervi, toplanan yumurta sayısı, döllenen yumurta sayısı ve döllenme sonrasında gelişmeleri farklı farklı oluyor. Bunlar transfer gününü belirleyen doneler. Yumurta toplama yani opudan sonra embriyologlarımız Ufuk ve Muharrem Beyler yumurtaların ve embriyoların gelişimi ile ilgili her gün seni arayarak bilgi verecekler, emriyolarının gelişimine göre de transfer günün belli olacak. Benim yumurta toplandıktn sonraki üçüncü gün transferim yapılmıştı.. Çarşamba opu olmuştum, cumartesi günü de transfer.. 3.gün transferi idi.. 7 ve 8 hücreli iki emriyo transfer edilmişti ve allaha şükür ikisi de tutmuştu.. Bazı arkadaşlarımızın 5.gün transferi oldu.. Embriyolar hücrelere bölünerek gelişiyorlar, dedim ya benim 7 ve 8 hücreliydi ve 3 gün transfer edildi, 5.güne kadar gelişimi beklenen ve en son blastosıst denilen 5.gün embriyosu transfer edilen arkadaşlarımız da var.. Anlayacağın bu embriyolarımızın gelişimi ile alakalı canım... Ama sen bunları hiçççç düşünme.. Yumurtaların güzel güzel büyüsün, güzel güzel toplansın.. Sonra da gelsin embriyolar :))))
İçin rahat olsun, herşey güzel olacak inşallah..
Sevgiler
Merbaha kızlar;
3 aydan sonra tekrar aranıza döndüm.Sıfırdan başlıyarak bu 3 denemem olacak sabah aydın beye kontrol oldum.Maalesef daha önce geçirmiş oldugum dıs gebelikten sonra normal yolla hamile kalamadım.2 kez asm de tedavi oldum ama tutmadı.yumurta rezervim iyi değil sadece sağ taraffta oda ii olmamak kaydıyla yumurta olusumu oluyor.ilaçları bu gün sipariş ettim.Aksam 20:00 gibi iğneye başlıyacam.yöntem ve ilaçlar aynı.sadece kan degerlerini yenilememi istediler.Bakalım artık insalllahhhhhhhh hakkımda bu kez hayırlısı olur...hepinize sağlılı huzurlu mutlu günler diliyorum....
dün 2 de suadiyede kontrolüm vardı..ilk ölçümler endometrium 5.5 mm 1 adet 9mm-4 adet 6mm-4 adet 5mm-bikaçtanede 4mm...aydın bey baya yavaş dedi..puregonu 200 den 225 e çıkardı...bu arada ultrasonda çok önemli bişey farketti..normalde benim tüpler kapalı,bir taraftaki tüpte sıvı birikmesi var dedi şok oldum.ben bu olayı daha önce araştırmıştım ve daha önce tedavi olduğum doktora sordum bende böyle bişey olma ihtimali varmı diye yok dedi bana..oysa o kadar önemli bişeyki bu ,tüplerde biriken sıvı transferden sonra rahime geri akıp embriyoların tutunmasını engelliyor...belkide daha önceki bebeklerim bu yüzden tutmadı..
neyse sordum aydın beye ne olacak diye...tedavi bitene kadar takip edelim netleştirelim ve öyle b idurum söz konusu olursa emriyoları dondurur transferi erteleriz,tüpünü aldıktan sonra transfer ederiz dedi...yani yine bana ameliyat yolu gözüktü,zaten karnım harıta gibi oldu...
ama bi taraftanda sevindim çünkü en azından bu yolda bi sorundan daha kurtulurum..yine tutmadığında bu yüzdenmi acaba diye şüphelere kapılmak istemiyorum..
bu arada puregon kullanan arkadaşlar 900 lük yerine 300 lük olandan alırsanız daha hesaplı oluyor. çünkü 300 lüğün içinde 425 ünite falan var galiba üzerinde yazıyor. yani 3 iğnede 1 iğne fazladan çıkıyor. bunları birleştirip kullanabiliyorsunuz. birleştirmeyi hemşireler size gösterebilir. dolayısı ile dozajınıza göre hesaplayıp ona göre hangisi hesaplı ise (900 veya 300 ) onu alın derim. ben 300 lük kullanmıştım daha uyguna gelmişti.
kızlar bu su işi nedir ASM de 3 defa denedim 1 taze 2 doldurulmuş hiç bir kontrolde sudan, sıvıdan bahsetmedik. Neymiş bu
merhaba kızlar..Bugün 09:30 randevum vardı..5 tane yumurta var biri çok hızlı büyümüş sağda bir tanesi 20 olmus.yarın çatlatma iğnesi kullancam.p.tesi sabah 9 da yumurtlar toplanacak.2 tüp bebek denememi ebru hanım yaptı.bu sefer aydın bey yapacak insallah şans getirir bana.haftaya perşembe cuma 2 tane transfer olacak kızlar.bana sans dileyin.herkese bolll sanslar hayırlı bebeklerimizi kucagımıza almak nasip etsin..görüşmek dileğiyle hoşçakalın
merhaba kızlar..Bugün 09:30 randevum vardı..5 tane yumurta var biri çok hızlı büyümüş sağda bir tanesi 20 olmus.yarın çatlatma iğnesi kullancam.p.tesi sabah 9 da yumurtlar toplanacak.2 tüp bebek denememi ebru hanım yaptı.bu sefer aydın bey yapacak insallah şans getirir bana.haftaya perşembe cuma 2 tane transfer olacak kızlar.bana sans dileyin.herkese bolll sanslar hayırlı bebeklerimizi kucagımıza almak nasip etsin..görüşmek dileğiyle hoşçakalın
Belizzciğim,
Günaydın bıdığım..
gunaydiiiiiiinDDD gerci tunaydin demeliyiz artik:)))) evde olsaydim gunaydin olurdu, ah ah bu saatlerde daha uyuyo oluodum (((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?