Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

prag güzel geçti, çok güzel bir şehir. sadece hava çok soğuktu. kalın mont almıştım ama bere atkı vs de almak lazımmış ne yazıkki..

kalite ve hücre sayısı farklı şeyler... kaliteyi belirleyen faktör, hücrenin bölündüğü zaman bölünen hücreler aynı-benzer boyutta, temiz vs olması gerekiyor. hücre birikintisi parçalar olmamalı. hücre sayısı da başka bir faktör. 4-8 arası hücre sayısı bekleniyor 3. gün.
bende 7-6-5 hücreli 5 tane 1. kalite yumurta vardı. ben biraz pimpirikli olduğumdan her gün sorup öğreniyordum :)) bir tane de 5 hücreli 2. kalite vardı. neyse 1. kalite olanlar donduruluyor.
umarım senin de yolunda gider herşey ve miniklerine kısa sürede kavuşursun.
öpüyorum.

inşallaaahh.senin ne zaman transfer edicekler dondurulmuşları?

Utkumm canim umarim şu an iyisindir aklim sende kaldi.
Şimdi okudum çok uzuldum birsey olmamis ama cok korkmussundur.
9 ay boyunca hersey olabilir insanin aklina neler geliyor.
Ama bak gorursun hersey yolunda gidecek. Dualar bizi koruyacaktir.
Senin ve bebeklerin icinde her gece dua ediyorum.

Ladybird hosgeldin cnm özlettin kendini.
Dinlenmis ve eglenmis olarak döndün artik tedaviye hazir hissediyor musun?

canlarım hepinize çok teşekkür ederim..
bugun Aydın Beyle görüşmemiz hiç iç açıcı değildi, kanamayla ilgili bir problem yok ama bebeklerin gelişimleri ile ilgili sorun olabilir...Aralarında 4 gün fark var... ve büyük olanın ense kalınlıgı Aydın Beyde şüphe oluşturdu, kızlar sabahtan beri ağlıyorum biliyorum herşey Allah'tan ama kendime mukayet olamıyorum çok üzülüyorum Rabbim hepimize de bana da saglıcakla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı...
Dualarınızı bekliyorum..

Utkumm, canim gecmis olsun. Kendini koyverme, guclu ve pozitif olmaya calis lutfen. Cok zor oldugunun farkindayim ama henuz uzulmek icin cok erken. Bebeklerin seninle, ve sen pozitif psikolojinle onlara destek olmalisin.
Aydin Bey ne dedi simdi? Sadece dinlenecek misin? Yoksa baska tetkikler ilaclar vs gerekiyor mu?

Canim, kendine cok dikkat et ve bebeklerin icin yurudugun gunlerdeki gibi onlara kavusacagin gunlerin yaklastigini hatirla.

Sana kocaman sarilmak istiyorum. Yanaklarindan opuyorum.

saol canım koryon biopsisi yapılacak 3 tane prof. ismi verdi hangisine yaptıracagımıza karar verecegiz, ama karmakarışık bir durumdayım olumsuz bişey derlerse ben nasıl kıyarım onlara, ve böyle bir fikri geçirirsem kalbimden saglıklı dogacak cocuklarımın gelecek yaşamlarını nasıl garanti ederim...Rabbim bana böyle zor bir tercih yaşattırmasın..Oherşeye kadirdir, O nasıl istemişse öyle olacak bunların hepsinin farkındayım ama üzülmemek elde degil..
aglamaktan beynim zonkluyor, tutamıyorum kendimi, dualar ediyorum, tesbihler çekiyorum ama bir yerde tıkanıp gene aglamaya başlıyorum...

Ladybird hosgeldin cnm özlettin kendini.
Dinlenmis ve eglenmis olarak döndün artik tedaviye hazir hissediyor musun?

aslında hiç dinlenmedim. pragda da çalışmam gerekti..

dönünce de çok yoğun geçti. eve geliş saatim 11-01 arasında değişti durdu.
neyse her şey bitti, fuardan sonra yani mayıs sonunda rahatlarım demiştim ki..
bugün yeni bir şey öğrendim. daha önce sizlere bahsetmemiştim, bir taraftan da doktora yapıyorum, tez aşamasındayım ama yoğun iş temposunda çok zor oluyor tabi, istediğim gibi gitmiyor. hatta çocuk niyetine tamamen bırakmaya bile karar vermiştim. yalnız bugün öğrendim. burs başvurusu yapmıştık hocamla birlikte ve burs çıkmış. gelen para laboratuvarda kullanılacak bir cihaz için gerekiyor ama okulu bırakırsam yada tezi vermezsem para geri alınıyor. kısacası şu anda okulu da bırakamam artık. 6 ayda bir jüriye rapor sunmam lazım ama hiçbirşey yapmadım. 30 haziranda raporu sunmam lazım ama........ imkansız.. ben başarısızlık nedir bilmezken bunu da öğreniyorum bu süreçte..

kısacası tedaviye hazır falan değilim. ama genede mayıs sonunda bir deneme yapacağım. en önemli faktör olan stres benden uzak kalamıyor.. yada ben stressiz olamıyorum... yada belki de ertelemeliyim en azından 2 ay daha..

oysaki şu dönem en çok istediğim şey sadece bir bebek. ama en rahat ertelenen konuda bu oluyor maalesef...

neyse canım, bir dokun bin ah işit oldu benim yazdıklarım. umarım senin için her şey yolundadır.
kendine iyi bak.
sevgiyle kal.

Allahım dualarını görüp, kabul edecek inşallah canım, inan çok üzüldüm bende, elden ne gelir bilmiyorum. ikisini de mi kontrol edecekler? sadece biri için endişelendi demiştin?
inşallah hiç bir şey çıkmayacak, herşey yolunda gidecek.
senin hislerin güçlüdür. duaların da öyle. bizlerde dua edeceğiz seninle.
inşallah birşey çıkmayacak. ne olur çok üzme kendini...
sadece bir endişe şu anki durumun. geçeceğine inan. şimdiden bir karar vermeye uğraşma..
vakti gelirse düşünürsün.
çok öpüyorum canım.

Merhaba;
Buradayım:) Her akşam girip yazdıklarınızı okuyorum. Doğru: 15 Nisanda regli olursam tüp bebeğe başlayacağım demiştim. Nedendir bilinmez 10 Nisanda yani olmam gereken tarihten 5 gün evvel regli oldum malesef. Artık hep aranızda olacağım. Reglimin ikinci gününden itibaren Microgynon doğum kontrol hapına başladım. 8 tanesini bitirdim bile:)

Utkumm;
Çook üzgünüm.. Lütfen güçlü ol ve HERSEY GÜZEL OLACAK diye düşünmeye çalış olur mu.. Sen güçlü olursan bebeklerin de güçlü ve sağlıklı olacaklar inşallah..

utkumm canım bak insallah goreceksin bosuna bunca gozyası... bebislerin sana bu kadar sıkı sıkı tutunmuslarken bırakmayacaklar guzel allahım onları saglıcakla kucagınına almayı nasip edecek insallah keske elimden bisey gelse de sana yardımcı olabilsem ama dualarım seninle...

utkumm canım kıyamam yanında olduğumu bil. aydın beyin tanısı tabiki çok önemli ama 4 gün fark çok fazla değil sanki.peki ense kalınlığı şüphe oluşturdu ama ne dedi?bence daha birşeylerin belli olması için çok erken kanamada etkilemiş olabilir.üzülme diyemiycem ama geçicek diyebilirim şimdi seni nasıl bir takibe alıcaklar?aydın beyin bilgisi ve profesyonelliğine diyecek söz tabiki yok ama belki duymuşsundur gebeliğin 18-22 haftaları arasında detaylı ultrasonla bu konuda uzman birisi bakıyor.benim geçen hamileliğimde sorunlarım olduğu için Nuri bey beni yukarıda belirttiğim haftalardan çok daha erken riskli gebelikler ve detaylı ultroson takibi konusunda çook uzman olan Rıza Madazlı'ya yönlendirmişti.Muayenehanesi Nişantaşında randevu almak biraz zor olabiliyor amaa durumun sıkıntılı ve biraz acilse Rıza Bey mutlaka ayarlıyor randevunu tabii Nuri Beyin ismi de etkili olucaktır.yaklaşık 45 dakika falan muayene ediyor bütün kan akımlarına bebeğin beynine beyinciğine kalp kapaklarına herşeyine ama herşeyine bakıyor.çok çok açıklayıcı ve tatlı biri önce uzuun uzun bakıp sonrada odasında çize çize detaylı detaylı anlatıyor eğer kendini daha iyi hissediceksen deneyebilirsin.tek bir husus var muayene ücretini peşin ödüyorsun birde yanlış hatırlamıyorsam 300tl idi. ama ben bir kere bu ücreti ödedim daha sonra 2 kere daha gittim rıza bey'e tekrar değerlendirilmek üzere ve benden tekrar ücret almadı.dualarım seninle Allah koruyacak bebeklerini korkma nolur konuş onlarla.

neden kendine erken çileler çektiriyorsun henüz tercih yapmak falan zorunda değilsin yapılsın tüm tetkikleri inşallah gerek kalmayacak hiç bir sıkıntıya rabbim seni deniyor belkide böyle düşün sen çok iyi bir anne olucaksın.

neyse vardır herşeyde bir hayır senin içinde hayırlısı budur inşallah tekrar hoşgeldin aramıza başlamak bi nebze bitirmek diyorlar ama pekte öyle olmuyo valla bana bu aralar zaman hiiç geçmiyor ama doğum kontrol haplarını içerken sanki en rahat zamandı e risksizde bir zaman dilimiydi yanii ben derim ki 8 tanesi bitmiş kalmış 13 güün tadını çıkar rahat rahat hopla zıpla insan sonra sakınıyor mecburen kendini.bideee ben mirogynon'a başladığım günden itibaren eşimi ve beni yeme kürüne aldım bilmem işe yarıyacakmı ama denemekten ne çıkar diye hergün meyze suları sıktım içtim eşimede her sabah havuç suyu içirdim e vitamini ve folic asit içirdim...

Canlarım benim,Allah razı olsun hepinizden hepiniz çok tatlı insanlarsınız iyi kii varsınız ve sizinle paylasabiliyorum duygularımı...
Aydın bey ense pilisi kalınlığını 4mm ölçtü, eger 3mm üstündeyse bebegin patolojik olma ihtimali 18 kat artıyormuş...
Herşeyin hayırlısı olsun bugün daha iyiyim Allah'a şükürler olsun...

Simdi wikipedia'dan baktim. Canim yaa insallah bir sey cikmaz. Hala ihtimallerden konusuluyor cunku. Sen binde 3'de bir ihtimalle ikizlerine hamile kaldin. Dr Ihtimaller artiyor demis. Bosversene. Sonucta ihtimal bu.tek yumurta ikizi de cok kucuk ihtimaldi ama oldu. Ve bebeginin saglikli olmama ihtimalini matematiksel verilerle degerlendirme. Hayirlisiyla saglikla dogacak onlar. 2 yaramaz oglancik :))

kendinde demişsin ihtimal olmıycak allahın izniyle olmıycak öyle birşey.aydın beyin önerdiği doktorlar arasında rıza madazlı var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…