Anahtar meselesi

Aslında biraz kadının yetişme tarzıyla alakalı.
Mahrem olgusu ağır basıyor.
Kendi aileniz,kendi anneniz olunca rahatsız etmiyor.
Ama erkek tarafi olunca o mahremiyet algısı zedeleniyor sanki.
İçten içe rahatsız ediyor.

Eşin seni çiğnemiş. Ben kimseye evimin anahtarını vermem ben veya kocam yokken evime gelmelerini istemem tek başlarına. Kendi ailem de dahil. Ben olsam direkt kayınvalideye söylerdim ben hoşlanmıyorum lütfen tekrarlanmasın diye.

Yapıyorlar çok gördük , bir de zekiler planlar planlar ama evdeki kamerayı unutanlar için üzücü koca da ses edemiyor böyle olunca teknolojinin faydaları
Ciddi misiniz böyle bişey mi yaşadınız? Sonrasında farkedince naptınız

Ya kopyasi cikarttiysa bu durumda? korkunc ya bu kvler ne merakli gelinlerin evleri

Ayni binadayiz. Evime o kadar merakli degil. Sadece hosuma gitmeyin bir davranis oldu bir kere o yüzden geri aldim. Yoksa kendimiz tatile gittimiz icin birakmistik her hangi bir olay olur diye.

Kızmayın ama şu 6 şubat olaylarından sonra ben hiç mala mülke eve önem vermiyorum ya.
ne olacak gelsinler bi kanepede uyuklarlar siz gelene kadar. Biraz içiniz temiz olsun bu kadar sakınmayın her şeyi gerçekten gerek yok. Ölümlü dünya, kalp kırmaya gerek yok hele ki öz aileleri küstürmeye değmez bu dünya..
Keşke işteyken kvalidem gelse de arasa ben geldim dese anne güzel ellerinden bi çorba içerim akşam derim mutlu olurum ne bileyim ben mi çok safım ama düşüncem böyle :)

Harikaaaa bir yorum daha objektif yaklaşmamız lazım tam da böyle

Kadinin yetişme tarziyla değil de karsidaki ailenin de kulturuyle alakali. Ben mahrem filan diye tutturmam illa. Normal davranacaklarini bilsem "erkek tarafi" demem kvye de verebilirdim. Olaylar iki tarafli olunca tek tarafin yetişme tarzina göre yürümüyor işler.

Asla kabul etme gerekirse büyük kavga çıkar, eğer en başından dur demezsen evin yol geçen hanı gibi olur ve de kimse artık seni sallamaz, en baştan tepkini koy...

Ben iki tarafa da vermezdim acil bir durum olmadıkça...

Ben yeni evliyken eşimin çok akıllı, kaynana tipli, zeka küpü babası bizim evin anahtarından kendilerine de kopyalamis ve benim bundan haberim yok , eşim de öyle bir Çekinir ki ailesinden o dönemler de asla kendini savunamazdı ailesine karşı( şimdi cin gibi oldu ) Neyse biz tatile gittik eşim annesini arayıp evdeki çiçekleri sulayın demez mi tabi anahtar mevzusu ortaya çıktı, koptu kiyamet, dönünce evin kilidini değiştirdim hemen , belki eş ailesi bu kadar baskıcı ve bu kadar dediğim dedik olmasaydı farklı tepki verebilirdim fakat 2 yıl beni çok bunalttılar, yani bir de anahtar verseydim vay benim halime , kaynana ha bire oğlumun evi vurgusu yapardı daha neler neler, bence en baştan taviz verilmemeli, sustukça ve tahammül ettikçe herşeyi kendilerine hak görürler ve zorbalık ederler , açıkça hayır deyin ve taviz vermeyin ...

Kıyametı koparırım. Benim evimin anahtarının benden izinsiz kimsede işi yok.
Geri alırım o anahtarı.

Benim ailem Turkiyede yaşamiyor zaten. Ben evde yokken eve gelecek halleri yok. Ama bisey olsa kalalim deseler veririm.
Ya kız ailesi zaten kaynana gibi değil ki , eve gelirsin yemek yapmış annen , bir bakmışsın evi temizlemiş ama kayın aile öyle mi , insanın tepesine biniyorlar oğlumuzun evi diye ...

Siz evinizde niye olmuyorsunuz o kısmı anlamadim.Sabah çıkıp akşam dönmüyor musunuz evinize ? Hangi ara gelip kalacaklar ki yazlık mi orası?

Zaten merkeze yarım saat uzaklıkta oturuyorlarmiş,ne gereksiz bir istek Genelde böyle absürt fikirler erkek ailelerinden çıkıyor.Oğlumuzun evi bizim evimiz kafası

12 yıldır anahtarım hem annemde hem kayınvalidemde. Sadece ilk anneler günümde kayınvalidem sürpriz yapmak için eve girmiş koridora çiçek bırakıp çıkmıştı. O kadar onun haricinde kimse evime girmedi. Asla istemem ben talep etmeden evime girilsin. Annem Kv hiç farketmez çünkü ev benim özelim olduğu kadar eşimin de özeli. Böyle taleple gelen insanlar sınır ihlaline çok meyillidir dikkat

burada mala mülke önem verildiği için sorun edilmiyor, evin tapusunu alabilecek değiller sonuçta.
mahremiyet söz konusu
kv'nin zırt pırt eve geldiğini, o gün kafanızın dolu olduğunu düşünün her seferinde böyle yaklaşım gösterebilecek misiniz.
bilmiyorum fazla iyi niyetlisiniz karşınızdakiler de sizin gibiyse ne ala.

Tam da bu konulardan sebep kv ile ipleri koparan ben maalesef bu fikrinize katılmıyorum. Kayınvalide kayınvalidedir maalesef benim anahtarım kendisinde vardı evdeki eşyaların yerini,çarşafımı(öyle bir isteğim olmaması halinde) değiştirmeyi hak gördü kendisine. Oğlumun yani “benim” evim hissine kapılıyorlar maşallah.

Anneme neden vermeyeyim ki? Temizliğimi yapar yemeğimi yapar nereyi ne için karıştırsın?
Kabul edelim erkek anaları karışıyor maalesef karışıyor.

Galiba öyle bilmiyorum kv mi severim iyidir kötü birine aksi çekilmez birine denk gelseydim böyle rahat konuşamazdım haklısınız :/ :/

Anneniz de eşinize göre kayınvalide yalnız kayınvalide kayınvalide demeyelim, sizin kayınvalideniz karıştırmış diyelim. Konunun çok erkek kadın anneliğiyle alakası yok, kız anası olup ortalığı birbirine katanlar yokmuş gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…