Anan gibi ilgisiz misin?

Ay bu arada kk nın mükemmel anneleri gelmiş. Çocuguna TV izletmeyen robot gibi düğmelerine basınca oturan yemek yiyen mükemmel pilli bebekleri olan harika anneler. Ellerinden telefon düşmeyen sürekli kadınlar kulubü ne girip yardım isteyen annelere ateş püsküren klavye anneleri bir gidin ya. Valla sırf bunlar yüzünden çaresiz anneler depresyona giriyor. Yön göstermek yerine dip gösteriyorlar
10 aylık bebeğe televizyon izletmiyorum ve izletilmesini tasvip etmiyorum. Bu beni mükemmel bir anne değil doktor tavsiyesine uyan ve bebeğinin fiziksel-zihinsel sağlığını önemseyen bir anne yapıyor. Birinin kalkıp bebeğine ciddi bir zarar verdiğini göre göre buna alkış tutamayız. Konudaki anne çaresiz falan değil sadece televizyonu kapatacak o kadar.
Bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor haberiniz yok konunun ciddiyetinden galiba.

Sizin daha önceki konunuzu da biliyorum. 10 aylık bebek istediği bişey için tabi ki ağlar. Ama eğer onu elde edemiceğini öğrenirse bi süre sonra susacaktır. Ama ağlayıp onu her seferinde elde ederse bi sonraki isteğine daha çok ağlayarak isticektir. Evet burda sizin onun ağlamasına dayanıp asla taviz vermemeniz önemli olan. Siz yemek yerken yada uyuturken tv açtığınız için daha çok ağlaması normal. Evet keşke hiç açmasaydınız hiç izlemeseydi.

Herkes size neden saldırıyor anlamış değilim, sanki kimse evde televizyon açmıyor da çocuk onu görmüyor gibi Bi aralar tafralar. Olabilir çocuk bir şeye ilgi duyup odaklanabilir. Buradaki mükemmel anneler de sizi eleştirip duruyorlar zira kendileri çocuklarına beş yaşına kadar sadece klasik müzik dinlettiler :işsiz: sizde kimseye laf anlatmak için uğraşmayın, pedagogla da görüşecekmişsiniz zaten en iyisi o.

Kv sacmalamis ama yine yaziyorum 10 aylik bebek uyumuyor ac kaliyor tv izlemezse diye bir sey yok. 10 aylik bebek bu, sizin sorumlulugunuzda. Siz ne verirseniz onu alir. Benim oglum da 10 aylik. Ek gida alma konusunda isteksiz. Onune telefon koyarsam tabi ki yer. Ama koymuyorum, yemesin, anne sutu aliyor zaten. Telefonla yiyecegi 2 lokmadan gelecek fayda da olmayiversin. Bebeklerin huylari cok cabuk degisir. Siz istikrarli ve kararli olduktan sonra tv bagimliligi kalmaz.

Herkes size neden saldırıyor anlamış değilim, sanki kimse evde televizyon açmıyor da çocuk onu görmüyor gibi Bi aralar tafralar. Olabilir çocuk bir şeye ilgi duyup odaklanabilir. Buradaki mükemmel anneler de sizi eleştirip duruyorlar zira kendileri çocuklarına beş yaşına kadar sadece klasik müzik dinlettiler :işsiz: sizde kimseye laf anlatmak için uğraşmayın, pedagogla da görüşecekmişsiniz zaten en iyisi o.
Şahsen biz bebeğimiz uyanıkken hiç açık tutmuyoruz. Yani az filan değil, hiç. Bütün doktorlarımız da bunu ısrarla söylüyor zaten. Artık tüm çocuk doktorları söylüyor 2 yaşına kadar ekran tamamen yasak diye. O yüzden kendi adıma kafadan sallamıyorum.
Önceki konuyu okuduysanız ve her şey size normal geldiyse eyvallah 😎

Kızlar buraya geçen bir konu açmıştım 10 aylık kızım futbol izliyor diye hatırlayan olur elbet. Ben bi durumu iyice kafaya taktım pedagog randevusu aldım konuma da ilginç yorumlar gelmişti ne anneliğim kaldı ne başka bir şey hatta futbol takımından destek beklediğimi bile yazmıştınız:) her neyse. Bu randevuyu aldıktan sonra kaynanamla konustuk telefonda kendisi cahil bi kadın önceden de sorunlar yaşadık kendisiyle. Durumu anlattım böyle böyle kızım diye bana dedi ki el kadar bebeye sahip çıkmıyo musun sende "anan gibi ilgisizsin" demek ki. Annem beni 6 yaşımda terk etti. Üvey ama özden daha güzel bir anneyle büyüdüm Allah razı olsun ondan. Bana bu cümleyi kullanınca deliye döndüm siz ne dediğinizin farkında mısınız beni onunla kıyaslayamazsiniz falan diye tartıştık telefonda ama bu cümle bana o kadar koydu ki. Bu hayatta en büyük korkum öz annem gibi bir anne olmak. Kızımın buna ilgi duyması benim sucum mu gerçekten? Yemek yedirmek ve uyutmak için başka carem olmadığını bile bile bana bu lafı etti aç mı kalsın uyumasın mı elimden gelen her şeyi yaptım inanın ki. Ama bu cümleyi kv den duymak bana çok koydu.

Çocuk bakımı konusunda ahkam kesemem çocuğum yok çünkü ancak kv niz gibi insanları kanayan yerlerinden vuran insanları iyi bilirim. Asla eğilip bükülmeyin karşısında, ağzının payını verin bu tipler nezaketten anlamaz

10 aylık bebeğe televizyon izletmiyorum ve izletilmesini tasvip etmiyorum. Bu beni mükemmel bir anne değil doktor tavsiyesine uyan ve bebeğinin fiziksel-zihinsel sağlığını önemseyen bir anne yapıyor. Birinin kalkıp bebeğine ciddi bir zarar verdiğini göre göre buna alkış tutamayız. Konudaki anne çaresiz falan değil sadece televizyonu kapatacak o kadar.
Bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor haberiniz yok konunun ciddiyetinden galiba.
Tabiki izletmeyin bende aynı fikirdeyim ama uslup da önemli değilmi? Bunu anneyi yerden yere vurarak yapmanın anlamı yok tabi size demedim öyle yazan annelere dedim. Azarlar şekilde değilde tavsiye eder şekilde yazarsak konu sahibi insana daha çok yardımcı olabiliriz.anneliğimizle Böbürlenerek karşı tarafı aşagıya çekmek buradaki annelere yardımcı olmuyor. Bu yazdıkları sizin yazdıklarınıza istinaden yazmadım kk nın bunu yapan annalerine yazdım. Tartışmaya gitsin istemiyorum Benim yazacaklarım bu kadar.

Kızlar buraya geçen bir konu açmıştım 10 aylık kızım futbol izliyor diye hatırlayan olur elbet. Ben bi durumu iyice kafaya taktım pedagog randevusu aldım konuma da ilginç yorumlar gelmişti ne anneliğim kaldı ne başka bir şey hatta futbol takımından destek beklediğimi bile yazmıştınız:) her neyse. Bu randevuyu aldıktan sonra kaynanamla konustuk telefonda kendisi cahil bi kadın önceden de sorunlar yaşadık kendisiyle. Durumu anlattım böyle böyle kızım diye bana dedi ki el kadar bebeye sahip çıkmıyo musun sende "anan gibi ilgisizsin" demek ki. Annem beni 6 yaşımda terk etti. Üvey ama özden daha güzel bir anneyle büyüdüm Allah razı olsun ondan. Bana bu cümleyi kullanınca deliye döndüm siz ne dediğinizin farkında mısınız beni onunla kıyaslayamazsiniz falan diye tartıştık telefonda ama bu cümle bana o kadar koydu ki. Bu hayatta en büyük korkum öz annem gibi bir anne olmak. Kızımın buna ilgi duyması benim sucum mu gerçekten? Yemek yedirmek ve uyutmak için başka carem olmadığını bile bile bana bu lafı etti aç mı kalsın uyumasın mı elimden gelen her şeyi yaptım inanın ki. Ama bu cümleyi kv den duymak bana çok koydu.
Kaynananız terbiyesizlik etmiş evet ama tv açmak için bahane üretmek sizi bu durumdan kurtarmaz. Yemek eğitimi diye bir şey var. Aç Bırak, sun aç bırak ve tekrar sun şeklinde. Ben hayatımda ÇOCUĞUNUZ YEMEK YEMİYORSA TV İZLETİN diyen bir tane doktor görmedim. Kardeşim yeğenime bir kere tv açmadı. 40 takla attı ama yemek yedirdi tv telefon olmadan. Komik değil mi savunmanız? Yemek yerken ölen beyin hücrelerini, yediği bir tabak yoğurt ya da çorba mı telafi edecek?

Son düzenleme:
Ay bu arada kk nın mükemmel anneleri gelmiş. Çocuguna TV izletmeyen robot gibi düğmelerine basınca oturan yemek yiyen mükemmel pilli bebekleri olan harika anneler. Ellerinden telefon düşmeyen sürekli kadınlar kulubü ne girip yardım isteyen annelere ateş püsküren klavye anneleri bir gidin ya. Valla sırf bunlar yüzünden çaresiz anneler depresyona giriyor. Yön göstermek yerine dip gösteriyorlar
Robot gibi olduklarını kim söyledi
Kafanızdan kurup durmayın
Asıl robato çocuğun eline 7/24 telefon verip ne zaman konuşacağına yiyeceğine karar veren anneler büyütüyor
Kadın gezmeye gidiyor
Arkadaşları ile toplanmış
Kendisi rahat etsin diye telefonu çocuğun eline veriyor
Çocuk yok 3 saat kalmıyor o telefonu bırakmıyor
Yani şimdi bu doğru mu
19 yaşında kızımın telefonu hala tuşlu
Dahada makyaj nedir bilmez
Mükemmelmiyim hayır değilim
Birçok yanlışım var
Ama bile bile evladıma yanlış yapmam
İsterimki konu sahibide yapmasın
Bir öğün yemek yemesin
Yada bir bir keyfinden evladın için mahrum kalsın ne olacak
Sırf muhalet olsun diye muhalefet yapılmaz

Bel altından vurmuş ilk fırsatta. Adi kadın. Kırık cam teorisi bu aralar çok ilgimi çekiyor okusana.

Robot gibi olduklarını kim söyledi
Kafanızdan kurup durmayın
Asıl robato çocuğun eline 7/24 telefon verip ne zaman konuşacağına yiyeceğine karar veren anneler büyütüyor
Kadın gezmeye gidiyor
Arkadaşları ile toplanmış
Kendisi rahat etsin diye telefonu çocuğun eline veriyor
Çocuk yok 3 saat kalmıyor o telefonu bırakmıyor
Yani şimdi bu doğru mu
19 yaşında kızımın telefonu hala tuşlu
Dahada makyaj nedir bilmez
Mükemmelmiyim hayır değilim
Birçok yanlışım var
Ama bile bile evladıma yanlış yapmam
İsterimki konu sahibide yapmasın
Bir öğün yemek yemesin
Yada bir bir keyfinden evladın için mahrum kalsın ne olacak
Sırf muhalet olsun diye muhalefet yapılmaz
Ben kk nın kendini mükemmel anneleri olarak görenlerine yazmıştım. Siz mükemmel değilim demişsiniz neden üstünüze alındınız? Bende sizinle aynı fikirdeyim TV vermesin ama veriyorsa buradan fikir isterken annelerin saldırması. Yardım istemiş azar istememiş ki. Öyle sert yazmışlar ki. Onların iyi anne olduğundan şüpheliyim. Çocuklarına da böyle konuşup tavsiye veriyorsa üzülürüm o çocuklara. Sürekli kendilerini överek konu sahibine yetersizliğimi ima ediyorlar.

Ilk konularınızi hatırlamıyorum. Ama konu sadece futbol ise televizyonu ya kapatacaksınız komple bir süreliğine, evden çıkaracaksınız yada çocuğunuza başka alternatif sunacaksınız. Benim oglum da ciugi film diye kafayı yediğinde "televizyon bozuldu" diyw iki hafta evde televizyon açmadık. Başka etkinlikler yaptık. Öyle geçti. Kv denin söylediği terbiyesizlik. Sahsen bir süre görüşmezdim, ondan sonra cok mesafeli. Bir insani hassas noktasından vurmak şerefsizliktir. Baska birsey degil

Son düzenleme:
Aman canını sıkmaya değmez it ürür kervan yürür birdaha arama o kadını görüşme hatta terbiyesiz sanki kendisi mükemmel anne ,çocuk konusundada doktora gidecekmissiniz zaten genel herşeyi sorun buradan değil doktordan fikir öneri alin derim.

O kaynana haddini aşmış
Bardağı taşırmış ne söylesen hakkındır
Aç ağzını yum gözünü herşeyi affederim anneme iyi veya kötü o beni ilgilendirir kimse ağzına alamaz doğduğuna pişman ederim Allah yarattı demem elimden kurtulamaz kimsede alamaz benim annemi anneliğimi hiç kimse sorgulayamaz terbiyesiz kadın

Doktorluk bir durum göremiyorum. Fişi çekmek, sonrasında yemek yedirirken şarkı söyleyerek eğlenceli hareketler yapmak yeterli olacaktır.

Konu sahibinin abarttığının farkındayım ama tepki verirken çok abartılıyor. Resmen kayınvalide nin o aşağılık tavrı desteklenmiş. Benimde evimde TV fişi henüz takılmamıştır ama bu bana yinede kendimi yeterli hissettirmiyor çünkü şuan elimde telefon var ve buraya yorum yapacak kadar teknolojiyi kullanmaya devam ediyorum.

Özellikle annenin çözüm aradığı konularda, anne psikolojisinin yine çocukları etkilediğini hatırlamamız ve ona göre konuşmamız bence daha faydalı olur.

Kvnin karaktersizliği.Resmen canını acıtmak istemiş senin yazık çok yazık ona.Herkes kendine yakıştığı gibi davranır

‘’Hata bendeki senin gibi bir cahil ile bu konuyu konuştum anneliğimi sorgulayacak son kişi bile değilsin’’deseydin ....

Bazı insanların kalbi nasil bu kadar sert oluyor. O cümleyi nasıl kurdun be insan diyesim geldi. Düşmanıma canını acıtmak için bile olsa belalti vurmam. Ki siz gelinisiniz. Ama kendi kaybetti. Aile olmayı samimiyeti bundan sonra sizden bir evlat bir gelin gibi olmanızı beklemesi hata olur. Bu arada kvnize cvp olarak hadsiz, anne bildik derdimizi anlattık birdaha merhaba merhaba seninle derdim. Açıklama bile yapmayın

Kayınvalide bundan sonraki ilişkinizi çizmiş, kendi topuğuna sıkmış aslında.
Mesafe istiyor demek ki, araya giren mesafeden ötürü sizi suçlarsa hatırlatırsınız.

Pedagog randevusunu anlamadım.
Çocuklar ağlar, bebekler daha da ağlar.
Sorun çözümsüz değil, çok da basit.
Ne gibi katkı sağlayacak uzman size?

Back
X