- Konu Sahibi Angelmelekk12
Kısaca suç sende cahil bi kadına neden anlatıyorsun ondan insani bir cevap alamayacağını bile bile
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet mesajımı sonradan okuyunca ben de biraz kırıcı olduğumu fark ettim. Kusura bakmayın beyin bedava filan hiç hoş olmamış. Mazur görün ama vallahi şaşırdım, bir de işin içinde masum bir bebek olduğu için coştum. Yani esasen şu beni çok şaşırttı, bebek 10 aylık. Futbol açmazsanız olay bitiyor gidiyor yani, çok basit değil mi?10 aylık bebeğe futbol açma olayı tamamen babasının saçmalığıyla başlamış bir olay zaten bukadar kırıcıolmayı haklı gördüğünüze inanmak istemiyorum
Bebeğinden dolayı işe ara verdim bütün günüm onunla geçiyor büyük bir keyif alıyorum ama burda bazı mükemmel annelere göre çarmıha gerilmeliyimNe alakası var ilgisiz anne futbol maçı mi seyrettirir ohooo çocuk o çocuk inada bağlarsa daha büyük sorunlar çıkar futbolu sevmiyor olabilirsiniz ama bunu ilgisiz anne olarak algılamak komik
Bir büyükten tavsiye alacak olursanız önce onların yetiştirdiği çocukların dört dörtlük mü olduğuna bakın en basitinden eşinize ve yine en doğru şeyi siz yaparsınız çocuğunuz için izliyebilir dikkatini çekiyordur çok açmayın sadece yedirirken uyuturken açarsınız olur biter kayınvalidenze söyleyecek söz bulamıyorum kim olsa çok kırılırdı kırgınlığınız hemen geçmesinki anlasınlarKızlar buraya geçen bir konu açmıştım 10 aylık kızım futbol izliyor diye hatırlayan olur elbet. Ben bi durumu iyice kafaya taktım pedagog randevusu aldım konuma da ilginç yorumlar gelmişti ne anneliğim kaldı ne başka bir şey hatta futbol takımından destek beklediğimi bile yazmıştınız:) her neyse. Bu randevuyu aldıktan sonra kaynanamla konustuk telefonda kendisi cahil bi kadın önceden de sorunlar yaşadık kendisiyle. Durumu anlattım böyle böyle kızım diye bana dedi ki el kadar bebeye sahip çıkmıyo musun sende "anan gibi ilgisizsin" demek ki. Annem beni 6 yaşımda terk etti. Üvey ama özden daha güzel bir anneyle büyüdüm Allah razı olsun ondan. Bana bu cümleyi kullanınca deliye döndüm siz ne dediğinizin farkında mısınız beni onunla kıyaslayamazsiniz falan diye tartıştık telefonda ama bu cümle bana o kadar koydu ki. Bu hayatta en büyük korkum öz annem gibi bir anne olmak. Kızımın buna ilgi duyması benim sucum mu gerçekten? Yemek yedirmek ve uyutmak için başka carem olmadığını bile bile bana bu lafı etti aç mı kalsın uyumasın mı elimden gelen her şeyi yaptım inanın ki. Ama bu cümleyi kv den duymak bana çok koydu.
10 ayına kadar değil televizyon radyasyona maruz kalmasın diye yanında telefon görüşmesi bile yapmamıştım hatta bebeğine telefon veren arkadaşlarımı çok kınardım biraz kolaya kaçmış olabilirim ama ilk başta işin bağımlılık raddesine gelebileceğini hiç düşünmedim ve korkmaya başladım araştırmalarıma göre garip olan tarafları var çünkü bu durumun konuyu ilk açtığım günden itibaren bir haftadır yani büyük oranda azalttık bu televizyon durumunu babasıyla bir olup ama yine de huysuz bir bebek oluyor o yüzden şüphelerim devam ediyor benim de büyük tepkiler verme nedenim ilgisiz anne sıfatı hani yarası olan gocunurmuş ya bu konu sahiden de benim yaramEvet mesajımı sonradan okuyunca ben de biraz kırıcı olduğumu fark ettim. Kusura bakmayın beyin bedava filan hiç hoş olmamış. Mazur görün ama vallahi şaşırdım, bir de işin içinde masum bir bebek olduğu için coştum. Yani esasen şu beni çok şaşırttı, bebek 10 aylık. Futbol açmazsanız olay bitiyor gidiyor yani, çok basit değil mi?
Ağlayabilir açmanız için ama şöyle düşünün, eline bıçak almak için ağlayıp dursaydı bıçağı verir miydiniz, yoksa net olup bu senin için zararlı bebeğim deyip sarılır mıydınız?
Şimdiye kadar olan olmuş ama bundan sonra hiç açmayabilirsiniz. İnternetten ekranın bebeklere zararlarına uzmanların yazılarına filan bir göz atın. Zaten kendiniz korkup açmazsınız. Doktorumuz bize demişti ki, bebeğin televizyona dalıp gittiği o kısa anlar bizim için istenmeyen durumlardır. İki yaşa kadar bunu hiç istemiyoruz demişti. Çocuk doktoruna gidin o da öyle diyecektir.
Ben açıkçası açmamak gibi çok çok basit bir çözüm varken buralarda böyle çözüm aramanıza şaşkınım.
Hadi çocuk 3-4 yaşına gelmiş olsa kendi başına açabiliyor olsa bir nebze anlayacağım yine çözüm arayışınız ama 10 aylık, muhtemelen yeni emekleyen bir bebiş.
Kayınvalidenize gelince, evet ettiği laf çok ayıp. Ama kendimden pay biçiyorum, benim yeğenlerim ekransız yemek yiyemeyen çocuklar. Annelerine bir şey diyemesem de, onların gördüğü zarar için üzülürüm hep. Belki o da üzülmüştür torunu için. Tabi ettiği lafı haklı kılmaz o ayrı. Ben bile şu an yedi kat yabancınız olmama rağmen zarar görüyor diye üzüldüm. Çok küçük o, anlamlandıramadığı çok hareketli şeyler oluyor o ekranda. Ben restoranda filan da ekransız yemek yiyemeyen çocukları görünce çok üzülüyorum ve içten içe kızıyorum ailelerine. Oğlum 1 yaşında, biz misafirliğe gittiğimizde bile açık ekran varsa hemen kapatmalarını rica ediyoruz.
Çözüm çok basit ve tamamen sizin elinizde.
Bebeğinden dolayı işe ara verdim bütün günüm onunla geçiyor büyük bir keyif alıyorum ama burda bazı mükemmel annelere göre çarmıha gerilmeliyim
Belki de ekrana maruz kalmak huzursuz etmiştir bebeği olabilir mi? Aklıma bu geldi. Bir süre hiç açmayın her şey normale döner. Normal huysuzlukları, atak haftaları, diş dönemi filan da olabilir. Huysuzluk etmesi normal, hem havalar da çok güzel, açık havalara, çime, risksiz alanlara bol bol çıkarırsanız huysuzluğu da azalır. Bizimkine çok çok iyi geliyor açık hava.10 ayına kadar değil televizyon radyasyona maruz kalmasın diye yanında telefon görüşmesi bile yapmamıştım hatta bebeğine telefon veren arkadaşlarımı çok kınardım biraz kolaya kaçmış olabilirim ama ilk başta işin bağımlılık raddesine gelebileceğini hiç düşünmedim ve korkmaya başladım araştırmalarıma göre garip olan tarafları var çünkü bu durumun konuyu ilk açtığım günden itibaren bir haftadır yani büyük oranda azalttık bu televizyon durumunu babasıyla bir olup ama yine de huysuz bir bebek oluyor o yüzden şüphelerim devam ediyor benim de büyük tepkiler verme nedenim ilgisiz anne sıfatı hani yarası olan gocunurmuş ya bu konu sahiden de benim yaram
yeter be diye bi cırlasaydınız keşke, sinir bozucu insanlar.Arkadaşım deli de geç yoksa insan delirecek noktaya geliyor. Benim eşimin ailesi ben cagirmadim halde lohusayken hastaneden çıkınca benimle birlikte eve yerleştiler. KV, kp, görümce. Arada yatmaya evlerine gittiler bazen. O dönemde öyle laflar duydum ki aylarca ağladım. KV olacak kişi: TV izlemenin derdine düşeceğine çocuğunun derdine düs biraz (TV izlemiyorum). Ben bu çocuğa acıyorum. Kizim (kendi kızı) çocuğu uyut da eve geçelim. Kp: çocuk bir yaşına gelince annesini... (boşver işareti yapıyor) gorumcenin söylediklerini saymıyorum. Rabbim yanlarina koymasin ettiklerini bulsunlar insallah
Keşke öyle biri olsam...yeter be diye bi cırlasaydınız keşke, sinir bozucu insanlar.
Futbol seyreden çocukta bir anormallik yoktur zaten küfür hakaretlerin sesleri kesiliyor tv de evet maça gitseniz anlatım küfür ediliyor ve bence çokta deşarj oluyor insan
Çocuğu daha şimdiden kısıtlamaya başlarsanız o çocuk çok bunalır bence sizde çocuğunuzla futbol maçı seyrederseniz belki birkaç seneye kadar sıkılıp başka şeylere odaklanıcak
sakin olun ve çocuğunuzun anormal bir alışkanlığının olmadığını bilin gayet normal
izliyebilir dikkatini çekiyordur çok açmayın sadece yedirirken uyuturken açarsınız olur biter
Şoktayım bunlar nasıl tavsiyeler. Arkadaşlar bu bebek 10 aylık. Yani onun için çok zararlı. Yedirirken uyuturken açmak daha da zararlı.çocuğunda çok üstüne düşme olabilir izlesin futbol takma yani
Mecbur kalınınca yapılıyor büyük konuşmayın bazen çocuk krize bile giriyor ben sabah akşam oturup izleyin demiyprum dikkatli okuyun yedirmek 10 dakika bile sürmüyor uyutmaktaŞoktayım bunlar nasıl tavsiyeler. Arkadaşlar bu bebek 10 aylık. Yani onun için çok zararlı. Yedirirken uyuturken açmak daha da zararlı.
A Angelmelekk12 rica ediyorum dikkate almayın.
Bunun adı mecbur kalmak değil. Zararlı bir şey tavsiye diye verilmez. Ekran ile yedirdiğinizde kısa sürebilir fakat uzun vadede muhakkak yeme bozukluğu oluşur. Neyse uzatmayacağım ben konu sahibine yazdım, sizin düşüncenizi değiştirme gibi bir derdim yok.Mecbur kalınınca yapılıyor büyük konuşmayın bazen çocuk krize bile giriyor ben sabah akşam oturup izleyin demiyprum dikkatli okuyun yedirmek 10 dakika bile sürmüyor uyutmakta
Şoktayım bunlar nasıl tavsiyeler. Arkadaşlar bu bebek 10 aylık. Yani onun için çok zararlı. Yedirirken uyuturken açmak daha da zararlı.
A Angelmelekk12 rica ediyorum dikkate almayın.
OfffNasıl tavsiyelermiş şoka girecek bişey yok ortada benim kızım da 1 yaşında çocuk dediğin çizgi film seyreder reklam seyreder onu seyreder bunu seyreder sanki siz küçükken seyretmediniz mi de bu kadar şoka giriyorsunuz hepimiz seyrettik noldu öldük mü yoksa akıl sağlığımız mı bozuldu yooo normaliz şükür..
Ayrıca doktorumuz çocuklara çok kısıtlama yapılmaması taraftarı herkes sizin gibi düşünecek değil çocuk durmuyorsa illaki robot gibi bizim dediğimiz yapılacak değil ki istiyorsa açılacak evet telefona karşıyım ama televizyona karşı değilim oyuncaklar da bir yere kadar dışarı çıkıyoruz geziyoruz geliyoruz 7/24 dışarıda duramayacağımıza göre
Toplamda iki saat gündüz iki saat akşam olmak üzere televizyon seyrettiriyorum kızıma çizgi film seyrediyor veya klip
Lütfen küçükken hiç televizyon seyretmemiş gibi şoka girmeyin zira hepimiz seyrettik sizde çocuğunuza illaki seyrettiriyorsunuzdur
Eğitimci olarak şunu belirteyim:Nasıl tavsiyelermiş şoka girecek bişey yok ortada benim kızım da 1 yaşında çocuk dediğin çizgi film seyreder reklam seyreder onu seyreder bunu seyreder sanki siz küçükken seyretmediniz mi de bu kadar şoka giriyorsunuz hepimiz seyrettik noldu öldük mü yoksa akıl sağlığımız mı bozuldu yooo normaliz şükür..
Ayrıca doktorumuz çocuklara çok kısıtlama yapılmaması taraftarı herkes sizin gibi düşünecek değil çocuk durmuyorsa illaki robot gibi bizim dediğimiz yapılacak değil ki istiyorsa açılacak evet telefona karşıyım ama televizyona karşı değilim oyuncaklar da bir yere kadar dışarı çıkıyoruz geziyoruz geliyoruz 7/24 dışarıda duramayacağımıza göre
Toplamda iki saat gündüz iki saat akşam olmak üzere televizyon seyrettiriyorum kızıma çizgi film seyrediyor veya klip
Lütfen küçükken hiç televizyon seyretmemiş gibi şoka girmeyin zira hepimiz seyrettik sizde çocuğunuza illaki seyrettiriyorsunuzdur
1 yaşında çocuğunuz günde 4 saat televizyon izliyor yani, doğru mu anladım?Toplamda iki saat gündüz iki saat akşam olmak üzere televizyon seyrettiriyorum kızıma çizgi film seyrediyor veya klip
Eğitimci olarak şunu belirteyim:
Bir hocamız, bir çocuğu aptal yapmak istiyorsanız reklam izletin, derdi.