Anan gibi ilgisiz misin?

Bak bunlar benim en sevdiğim kitaplar. Al oku pişman olmazsın. Özellikle de harika haftalar. Çocukların büyüme dönemi huysuzlukları, onları nasıl oyalayabilirim vs çok güzel bilgiler veriyor.Eki Görüntüle 2655008
Bu kitaplara ek olarak Kim West İyi uykular Tatlı Rüyalar kitabını şiddetle tavsiye ederim. Alışkanlıklarını yavaş yavas biraktirip desteksiz uykuya geçisinize yardımcı olur.

Kızlar buraya geçen bir konu açmıştım 10 aylık kızım futbol izliyor diye hatırlayan olur elbet. Ben bi durumu iyice kafaya taktım pedagog randevusu aldım konuma da ilginç yorumlar gelmişti ne anneliğim kaldı ne başka bir şey hatta futbol takımından destek beklediğimi bile yazmıştınız:) her neyse. Bu randevuyu aldıktan sonra kaynanamla konustuk telefonda kendisi cahil bi kadın önceden de sorunlar yaşadık kendisiyle. Durumu anlattım böyle böyle kızım diye bana dedi ki el kadar bebeye sahip çıkmıyo musun sende "anan gibi ilgisizsin" demek ki. Annem beni 6 yaşımda terk etti. Üvey ama özden daha güzel bir anneyle büyüdüm Allah razı olsun ondan. Bana bu cümleyi kullanınca deliye döndüm siz ne dediğinizin farkında mısınız beni onunla kıyaslayamazsiniz falan diye tartıştık telefonda ama bu cümle bana o kadar koydu ki. Bu hayatta en büyük korkum öz annem gibi bir anne olmak. Kızımın buna ilgi duyması benim sucum mu gerçekten? Yemek yedirmek ve uyutmak için başka carem olmadığını bile bile bana bu lafı etti aç mı kalsın uyumasın mı elimden gelen her şeyi yaptım inanın ki. Ama bu cümleyi kv den duymak bana çok koydu.
Bu hayatta kanser dahi olsan kimseye soylemeyeceksin
Bende onceden cok ufak meseleleri anlatirdim
O kadar alakasiz yerden vuruyorki insanlar bi bakiyosun hep sen yanlis hep sen eksiksin
Kimseye biseyini anlatma annende olsa kaynananda olsa
Ben artik anlatmiyorum hic biseyimi

Kv hadsiz ve acımasız.
Siz de ne yazık ki bilinçsiz bir annesiniz.
Önceki konunuzu da hayretle okumuş, bebeğinizin tepkilerini
abartmış olabileceğinizi düşünmüştüm.

2-7 yaş arasındaki çocuklarla çalışan bir uzmanım.
Pedagoga gidecek bir durum yok ortada.
Tv'yi bebeğinizin uyanıkken kapalı tutarsanız sorun çözülür.
Kalkıp kendisi açamayacağına göre...
Bununla birlikte kendiniz için psikolojik destek alabilirsiniz.
Çocuk eğitimiyle ilgili biraz kitap/web yazısı okumanızı ayrıca tavsiye ederim.

Ay bu arada kk nın mükemmel anneleri gelmiş. Çocuguna TV izletmeyen robot gibi düğmelerine basınca oturan yemek yiyen mükemmel pilli bebekleri olan harika anneler. Ellerinden telefon düşmeyen sürekli kadınlar kulubü ne girip yardım isteyen annelere ateş püsküren klavye anneleri bir gidin ya. Valla sırf bunlar yüzünden çaresiz anneler depresyona giriyor. Yön göstermek yerine dip gösteriyorlar
Bebeklerimiz de bizde mükemmel değiliz, ama siz de çaresiz değil kolaycı ve rahatiniza düskunsunuz.
Zor çocuğun alasını büyüttüm, ekrana sarilmadim, medet ummadim.
Ama yapsaydim ömrüm uzardi orası ayrı.

Asıl çocuğum da algı bozukluğu başladı ekrandan dolayı, çok pişmanım yazanlar çaresiz.

Herkes size neden saldırıyor anlamış değilim, sanki kimse evde televizyon açmıyor da çocuk onu görmüyor gibi Bi aralar tafralar. Olabilir çocuk bir şeye ilgi duyup odaklanabilir. Buradaki mükemmel anneler de sizi eleştirip duruyorlar zira kendileri çocuklarına beş yaşına kadar sadece klasik müzik dinlettiler :işsiz: sizde kimseye laf anlatmak için uğraşmayın, pedagogla da görüşecekmişsiniz zaten en iyisi o.
Gayet de TV açmadik hele ki on aylıkken.
Şuan 4 yaşında ve kısıtlı.
Ayrıca klasik müzik demisken oğlum bir senedir piyano kursuna gidiyor bayıla bayıla.
Oluyor yani böyle şeyler 😁

Bebeklerimiz de bizde mükemmel değiliz, ama siz de çaresiz değil kolaycı ve rahatiniza düskunsunuz.
Zor çocuğun alasını büyüttüm, ekrana sarilmadim, medet ummadim.
Ama yapsaydim ömrüm uzardi orası ayrı.

Asıl çocuğum da algı bozukluğu başladı ekrandan dolayı, çok pişmanım yazanlar çaresiz.
Konu sahibi ben değilim ki. Ben kendi çocuklarıma TV izletiyorum demedim.kolaycı ve rahat düşkünü yazmışsınız?

Arkadaşım deli de geç yoksa insan delirecek noktaya geliyor. Benim eşimin ailesi ben cagirmadim halde lohusayken hastaneden çıkınca benimle birlikte eve yerleştiler. KV, kp, görümce. Arada yatmaya evlerine gittiler bazen. O dönemde öyle laflar duydum ki aylarca ağladım. KV olacak kişi: TV izlemenin derdine düşeceğine çocuğunun derdine düs biraz (TV izlemiyorum). Ben bu çocuğa acıyorum. Kizim (kendi kızı) çocuğu uyut da eve geçelim. Kp: çocuk bir yaşına gelince annesini... (boşver işareti yapıyor) gorumcenin söylediklerini saymıyorum. Rabbim yanlarina koymasin ettiklerini bulsunlar insallah
Cok affedersiniz sormadan edemeyecegim cocuga neden aciyormus? El kadar bebegi falakaya mi yatiriyordunuz ya da iskence mi ediyordunuz? Iyice astilar kendilerini. Cocuguna aciyorum nasil bir laftir yahu..

Kızlar buraya geçen bir konu açmıştım 10 aylık kızım futbol izliyor diye hatırlayan olur elbet. Ben bi durumu iyice kafaya taktım pedagog randevusu aldım konuma da ilginç yorumlar gelmişti ne anneliğim kaldı ne başka bir şey hatta futbol takımından destek beklediğimi bile yazmıştınız:) her neyse. Bu randevuyu aldıktan sonra kaynanamla konustuk telefonda kendisi cahil bi kadın önceden de sorunlar yaşadık kendisiyle. Durumu anlattım böyle böyle kızım diye bana dedi ki el kadar bebeye sahip çıkmıyo musun sende "anan gibi ilgisizsin" demek ki. Annem beni 6 yaşımda terk etti. Üvey ama özden daha güzel bir anneyle büyüdüm Allah razı olsun ondan. Bana bu cümleyi kullanınca deliye döndüm siz ne dediğinizin farkında mısınız beni onunla kıyaslayamazsiniz falan diye tartıştık telefonda ama bu cümle bana o kadar koydu ki. Bu hayatta en büyük korkum öz annem gibi bir anne olmak. Kızımın buna ilgi duyması benim sucum mu gerçekten? Yemek yedirmek ve uyutmak için başka carem olmadığını bile bile bana bu lafı etti aç mı kalsın uyumasın mı elimden gelen her şeyi yaptım inanın ki. Ama bu cümleyi kv den duymak bana çok koydu.
Bir daha kızın hakkında konuşma kayınvaliden ile. Normal sıradan eften pütfen konuşup kapatın. Yoksa daha cok canını sıkacak belli.

Cok affedersiniz sormadan edemeyecegim cocuga neden aciyormus? El kadar bebegi falakaya mi yatiriyordunuz ya da iskence mi ediyordunuz? Iyice astilar kendilerini. Cocuguna aciyorum nasil bir laftir yahu..
Ben bebeği uyutacaktim, eşim aradı, sana ugrayacaklarmis dedi. Ben de bebeği görmek isterler, beş dk görsünler sonra uyuturum diye düşündüm. Geldiler, kalkacagiz kalkacagiz deyip oturuyorlar. Onlar öyle oyalayinca çocuk iyice uykusuz kaldı. Kadın da dönüp kızına öyle söyledi, ben varım ama o bekar ergen kızına söyledi bunu. Yani hala çok sinirleniyorum aklima geldikçe.
Aradan yıllar geçti, geçen aylarda kızı hastalanmış. Ben de onu aradım dedim ki ne biçim annesin sen, bir kiza bakamiyorsun, acıyorum ona :)

Neden bunu kayınvalidenize anlattığınızı anlamadım? Attığınız her adımdan haberdarlar mı? Zaten cahil bir kadın diyorsunuz gerçekten sizi anlayabileceğini düşündünüz mü? Öyle olmasa bile gereksiz, sizin evinizin içi kayınvalideyi ilgilendirmez

10 aylık bebeğe futbol açıp sonra “siz” futbol açtığınız ve bebek heyecanla izlediği için pedagoga götürmek neyin kafası?
Pedagog olsam size çok gülerdim. Futbol açmayın demesi için bir de para ödeyeceksiniz sanırım. Beyin bedava.
Ayrıca kayınvalide haklı. 10 aylık bebeğe futbol açtınız diye sizi tebrik mi edecekti insanlar ne sandınız? Üzülüyordur kadın torununa.
Bebeği değil siz kendinizi bir psikoloğa gösterin.
10 aylık bebeğe futbol açma olayı tamamen babasının saçmalığıyla başlamış bir olay zaten bukadar kırıcıolmayı haklı gördüğünüze inanmak istemiyorum

Neden bunu kayınvalidenize anlattığınızı anlamadım? Attığınız her adımdan haberdarlar mı? Zaten cahil bir kadın diyorsunuz gerçekten sizi anlayabileceğini düşündünüz mü? Öyle olmasa bile gereksiz, sizin evinizin içi kayınvalideyi ilgilendirmez
Doğru bu da benim cahilliklerimden biri

Kızım 10 aylıkken Ben fero hayranıydı. Hep beraber hava kapalı hadi akalım arabaya bindik yürü bakalım diye tepişirdik. Özellikle bu şarkı ve klibine hayrandı. Şimdi 22 aylık bildiğin topun peşinde erkek çocugu gibi koşuyor top sürüyor çokta hoşuma gidiyor. En iyisi ben kendime psikiyatriden kızıma da pedagogtan randevu alayım :KK70:

Kızım 10 aylıkken Ben fero hayranıydı. Hep beraber hava kapalı hadi akalım arabaya bindik yürü bakalım diye tepişirdik. Özellikle bu şarkı ve klibine hayrandı. Şimdi 22 aylık bildiğin topun peşinde erkek çocugu gibi koşuyor top sürüyor çokta hoşuma gidiyor. En iyisi ben kendime psikiyatriden kızıma da pedagogtan randevu alayım :KK70:
Klibe hayranlık normal olabilir fakat hareketli bir cisim olan topu takip etmesi benim çok garibime gitti genel olarak

Bende küçüklükten beri futbola bağlı bir kadınım
Galatasaraylıyım ve her maçını seyrettim seyrediyorum elimde olsa her maçına gitmekte isterim içerde ve deplasman hiç farketmez..hatta eşime de söylerim ne güzel maça gitmiştik yine gidelim diye..
Futbol seyreden çocukta bir anormallik yoktur zaten küfür hakaretlerin sesleri kesiliyor tv de evet maça gitseniz anlatım küfür ediliyor ve bence çokta deşarj oluyor insan 😎😂
Dediğim gibi futbola ilgisi olan çocuklarda bir anormallik yoktur belki ilerde futbolcu olacak (kadınlarda futbol oynayabiliyorlar)
Çocuğu daha şimdiden kısıtlamaya başlarsanız o çocuk çok bunalır bence sizde çocuğunuzla futbol maçı seyrederseniz belki birkaç seneye kadar sıkılıp başka şeylere odaklanıcak
İlerde büyüyecek bu çocuk sevgilisi olacak ben bu arkadaşını sevmedim ayrıl diyemeyeceksiniz aynı futbol gibi içinde futbol aşkı varsa ne yaparsanız yapın bırakmıycak ve inada bağlıycak o yüzden sakin olun ve çocuğunuzun anormal bir alışkanlığının olmadığını bilin gayet normal
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki hırsızlık yapmış bu çocuk
Kayınvalidenize gelecek olursam evet çok cahil biriymiş her ne olursa olsun sana o iğrenç cümleyi kurmamalıydı seni hassas yerinden vurup güya sen hiç iyi anne değilsin o çok mu iyi bir anneymiş
İyi bir anne olsaydı zaten gelinine bu tarz bir cümle söylemezdi

Siz ilgisiz bir anne değilsiniz olsaydınız cözüm aramak yerine bebeğinizin futbol izlemesi cazip gelirdi oyalanıyor diye.
Kayınvalideniz edepsizin önde gideni.
Cahile laf anlatılmıyor maalesef

Ne alakası var ilgisiz anne futbol maçı mi seyrettirir ohooo çocuk o çocuk inada bağlarsa daha büyük sorunlar çıkar futbolu sevmiyor olabilirsiniz ama bunu ilgisiz anne olarak algılamak komik

Back
X