cocuga bu sana ceza gıt sokak hayvanını besle dıye verılırse olmaz tabıkıKüçük bir çocuk için başka yetişkin için başka bence bu konu, ceza adı altında yapıldığı için bu şekilde düşündüm ben de ama pedagojik bilgim kesin bir cevap verecek kadar yok tabi kişisel düşünce sadece
Burayı çok beğendim çok güzel bakış açısı gerçektenzarar verdıgın ıcın topluma fayda saglamalısın telafı etmelısın demek lazım
İlk gerekçe cümleleri oğluma ait. Daha ögretmenle görüşmemiştim bile. Bu konudaki arkadaşa bahsettiğim cümleler ise görüşme sonrası öğretmene ait. Ne dedigimi biliyorum, anlıyorsanız.Bi onceki konusunda uzgun yuzu boyamayi tasirdigi icin verdigini yazmis. Burda yorumda ise rengi begenmedi demis. Bence konu sahibi de ne dedigini bilmiyor.
Evet ya saygi vardi ogretmene. Ogretmende ona gore davraniyordu. Simdi agzinda sakiz ay kiz bilmem ki nolcak bu cocuk diye konusan velileri egitmekle baslamak gerekte. Naparsin
Yinede tek bir prensibim var. Egitimde kaybedilecek birey yoktur. Elimden geleni yaparim ki vicdanim rahat olsun. Meslegimin hakkini vereyim. Gerisi zaman
Sizin çocuklar 18 yaşındaymış. Haklısınız. Ama bunkonudakiler kreş çağında.Benim öğrencilerim büyükler bazen aşırılık yapıyorlar sınıfta bağırıp siyasi kavgaya giriyorlar ya da telefonlarının sesi çok çıkıyor, hemen çık dışarı deyip sınıftan atiyorum. 18 yaşında ders çalışma bilincinde olan bireyin hür iradesiyle yaptığı saygısızlığı tolere edemem. Bir gün bir veli buraya gelip öğretmen oğlumu dersten atıyor arkadaşlarından ayristiriyor onlar önünde rezil ediyor oğlum dersten geri kalıyor diye konu açacak diye tırsmaya başladım. Üstelik kurumda en anlayışlı en öğrencidostu 2 öğretmenden biriyim. Etteniz kemikteniz keşke insanlar evlerinde hayır kelimesinin anlamını çocuklarına öğretse. öğretmne "Yapma konuşma" dedirtmemeyi öğretse. Keşke velilere ev eğitimiyle ilgili puan verebilsek de o puan düşüklüğünde velilere seminer zorunluluğu gelse. çocuk eve 20 saat geçiriyor huy öğreniyor geliyor 4 saat ben çekiyorum.
Daha vahim degil mi? Yine sadece cocugunuzun görüşüyle konu actiniz. Demek ki cocuklar olayin aslinda tam olarak sebebini bilemeye/anlatamaya bilir.İlk gerekçe cümleleri oğluma ait. Daha ögretmenle görüşmemiştim bile. Bu konudaki arkadaşa bahsettiğim cümleler ise görüşme sonrası öğretmene ait. Ne dedigimi biliyorum, anlıyorsanız.
Umarım anlatabilmişimdir.
Bunu ve diğer sorununuzu okudum. Yurtdışında eğitim dersleri almış hayalperest bir öğretmen olabilirim.... amaMerhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Size gore onemsiz olabilir ama anlatiminiz eksik o zaman. Sizin anlatiminiza gore yorum yapiliyorsa konu sizinse neden yorum yapanlari yanlis yonlendiriyorsunuz.Sizofren değilim Allaha şükür
Hangisi doğru demişsin.Her ikisi de doğru.10 nesnenin yanlizca birinde taşırma+siyah renk. Öğretmenin kurduğu cümleler neyse onu aktardim.
Önemli detaylar yakalıyormuş gibi hesap sormalar falan ilginçsiniz.
Bunu ve diğer sorununuzu okudum. Yurtdışında eğitim dersleri almış hayalperest bir öğretmen olabilirim.... ama söylenen herşeyin doğru olduğunu varsayarak”
Öğretmenin eğitim eksikliğinden kaynaklanan bir sorun var ortada. Bu yaştaki bir çocuk için çirkin olmuş kavramı büyük bir hayal kırıklığıdır. Ayrıca hayal dünyası geniş olan yaşlar kesinlikle kısıtlanmaması gereken yaşlardır. İstediği renge boyaması onun kurallara uymadığını göstermez. Ayrıca konuya gelecek olursak ceza adı altında hiçbirşey yapılmaması gerekiyor 5. Sınıfa kadar en az . Sadece ödül sürekli olamamak kaydıyla. Bakınız ödül bir yapıştırma bir aferin yada sıra önüne geçme gibi. Gelelim ne yapmalıyız. “ e ne yapalım bizde öğretmeniz diyen varsa”Bence burda tekrarlanan kötü davranışlarda tekrarlanan konuşmalar yeterli çocuğu alıp sürekli anlayana kadar öğretmeni olarak konuşacak anlatmaya çalışacak. Bu yaşta çocuklar asla ipe sapa sığmaz tipler değillerdir.
Velhasıl. Belki öğretmenin aslında kötü bir niyeti Yok. sadece başa çıkma tekniği geliştirmeye çalışıyor. Okulu tekrar değerlendirin eğer ceza ve utandırma teknikleri devam ederse çocuğunuzu alın. Bir tane çocuğunuz bir tane çocukluğu var. İşini çok severek yapan bir sürü güzel insana emanet edin onu. Bol şans
Merhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Odul uygulamasi da eleştiriliyor. Olumlu davranis gosteren ogrenciler surekli odul alirken. Olumsuz davr gosteren ogrenciler odul alamiyor. Bu sebepten belli bir sure sonra cocukta ben zaten yaramazim diye olusan duygu ile olumlu davr gosterme yoluna girmiyor ve diger arkd tarafindan etiketleniyor.
Kuzum öyle deme bu yaş çocukları gerçekten aşırı etkileniyor bak benim kızım 5 yaşında kreşe gidiyor muhteşem öğretmenlerimiz var çok şükür kizim çok hareketli bir çocuktu ve de yaptığı boyamaları görsen gözlerinHerşeye o öyle olur mu bu böyle olur mu diyorsunuz öğretmenler yaramazlık yapan çocuklara nasıl davranmalı peki aman hiç birşeyi öğrenmesinler hiç birşeye yok denilmesin.
cocuga bu sana ceza gıt sokak hayvanını besle dıye verılırse olmaz tabıkı
zarar verdıgın ıcın topluma fayda saglamalısın telafı etmelısın demek lazım
bu uygulama ıslahevi veya resıt olmayan cocukların hatalı davranıslarında da uygulanıyor ve basarı saglanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?