Anaokulu öğretmeni Ceza

cocuga bu sana ceza gıt sokak hayvanını besle dıye verılırse olmaz tabıkı

zarar verdıgın ıcın topluma fayda saglamalısın telafı etmelısın demek lazım

bu uygulama ıslahevi veya resıt olmayan cocukların hatalı davranıslarında da uygulanıyor ve basarı saglanıyor

Bi onceki konusunda uzgun yuzu boyamayi tasirdigi icin verdigini yazmis. Burda yorumda ise rengi begenmedi demis. Bence konu sahibi de ne dedigini bilmiyor.
İlk gerekçe cümleleri oğluma ait. Daha ögretmenle görüşmemiştim bile. Bu konudaki arkadaşa bahsettiğim cümleler ise görüşme sonrası öğretmene ait. Ne dedigimi biliyorum, anlıyorsanız.
Umarım anlatabilmişimdir.

Şimdi, hangi öğretmeni ne yapip da attirabilirim, nasil zarar verebilirim.. herkes eğitim bilimci, herkes davranis uzmani..
Vardir efendim ceza da odul de.. ceza diyince akla gelmesi gereken şey dayak değil zira o literaturde yok.. burda öğretmenin yaptığı da ceza değil ayrica olumsuz pekistirmedir..
Onu bunu yapmasın sabahtan aksama kadar velisi, ogrencisi, idaresiyle ayri ugrassin.. ne yapsın ogretmen?

Benim öğrencilerim büyükler bazen aşırılık yapıyorlar sınıfta bağırıp siyasi kavgaya giriyorlar ya da telefonlarının sesi çok çıkıyor, hemen çık dışarı deyip sınıftan atiyorum. 18 yaşında ders çalışma bilincinde olan bireyin hür iradesiyle yaptığı saygısızlığı tolere edemem. Bir gün bir veli buraya gelip öğretmen oğlumu dersten atıyor arkadaşlarından ayristiriyor onlar önünde rezil ediyor oğlum dersten geri kalıyor diye konu açacak diye tırsmaya başladım. Üstelik kurumda en anlayışlı en öğrencidostu 2 öğretmenden biriyim. Etteniz kemikteniz keşke insanlar evlerinde hayır kelimesinin anlamını çocuklarına öğretse. öğretmne "Yapma konuşma" dedirtmemeyi öğretse. Keşke velilere ev eğitimiyle ilgili puan verebilsek de o puan düşüklüğünde velilere seminer zorunluluğu gelse. çocuk eve 20 saat geçiriyor huy öğreniyor geliyor 4 saat ben çekiyorum.

Sizin çocuklar 18 yaşındaymış. Haklısınız. Ama bunkonudakiler kreş çağında.
İlk eğitimin evde verilmesi konusunda size katılıyorum.

Daha vahim degil mi? Yine sadece cocugunuzun görüşüyle konu actiniz. Demek ki cocuklar olayin aslinda tam olarak sebebini bilemeye/anlatamaya bilir.

Durup durup ogretmen bunu yapti dogru mu? Diye konu aciyirsunuz ki sorunun kaynagini ogrenmeden eksik bilgi ile. O zaman ayni durum bu konudada olabilir.
Ogretmenin davranisi icin cocuklar belki konusmak yerine baska seyler yaptularda bu olay yasandi.
Ben anlatabildim mi?
Ustelik bana inandirici gelmedi ogretmen renge takilmaz ve o cumleleri kurmaz. Kuruyorsa da egitim fakultesi mezunu degildir.

Bunu ve diğer sorununuzu okudum. Yurtdışında eğitim dersleri almış hayalperest bir öğretmen olabilirim.... ama
Öğretmenin eğitim eksikliğinden kaynaklanan bir sorun var ortada. Bu yaştaki bir çocuk için çirkin olmuş kavramı büyük bir hayal kırıklığıdır. Ayrıca hayal dünyası geniş olan yaşlar kesinlikle kısıtlanmaması gereken yaşlardır. İstediği renge boyaması onun kurallara uymadığını göstermez. Ayrıca konuya gelecek olursak ceza adı altında hiçbirşey yapılmaması gerekiyor 5. Sınıfa kadar en az . Sadece ödül sürekli olamamak kaydıyla. Bakınız ödül bir yapıştırma bir aferin yada sıra önüne geçme gibi. Gelelim ne yapmalıyız. Bence burda tekrarlanan kötü davranışlarda tekrarlanan konuşmalar yeterli çocuğu alıp sürekli anlayana kadar öğretmeni olarak konuşacak anlatmaya çalışacak. Bu yaşta çocuklar asla ipe sapa sığmaz tipler değillerdir.
Velhasıl. Belki öğretmenin aslında kötü bir niyeti Yok. sadece başa çıkma tekniği geliştirmeye çalışıyor. Okulu tekrar değerlendirin eğer ceza ve utandırma teknikleri devam ederse çocuğunuzu alın. Bir tane çocuğunuz bir tane çocukluğu var. İşini çok severek yapan bir sürü güzel insana emanet edin onu. Bol şans

Size gore onemsiz olabilir ama anlatiminiz eksik o zaman. Sizin anlatiminiza gore yorum yapiliyorsa konu sizinse neden yorum yapanlari yanlis yonlendiriyorsunuz.
Sadece rengi begenmemis demissiniz. Actiginiz konuda ise bambaska demissiniz.
Ya yine sorunu yanlis biliyorsaniz?

Yaramazlık değil, haylazlık. Hocamın cümleleri kulağımda çınlıyor şu kelimeyi duydukça. “İşe yaramaz şeylere çöp denir. Çocuklar çöp mü? Niye onları önemsiz hissettiriyorsunuz?” demişti. Düşünceliysek burdan başlayalım.

Bu “haylazlık ve konuşma”nı boyutlarını, kaç kere ikaz edildiğini, kaç kere vazgeçirilmeye çalışıldığını, verdiklerini rahatsızlığı biliyor musunuz? Yemek saati diye bir şey var. Çocuk sürekli konuşur yemek yemezse, etkinlik saatinde açım diye ağlayacak. Kaldı ki her şeyin programlı olduğunu, yemek saatinde yemek yendiğini öğrenmek zorunda. Bunu ona öğretecek kişi öğretmen değil, anne-baba.

Etkinlikten mahrum bırakmış. Doğru mu? Gayet doğru benim için. Çocukları daha çok etkileyecek bir şey var: Ödülden yoksun bırakma. Ben olsam öyle yapardım. Başka bir konu için söylüyorum tabi. Yemek yediler diye ödül veremem.

Yaptığı yanlışları savunan, her şeyde hesap soran, öğretmenin bilgisini sorgulayan aile bireyleri olmazsa çocuklar daha çok verim alır emin olun. Eğer beğenmiyorsanız hocasını başka bir hocaya verin. Eminimki ondada sorun yaşarsınız. O zaman alın okuldan cezasiz ve muhteşem bir sabırla siz bakın.

Cocuklariniz yaramazlik yapacak,ortami bozacak,sinif sessizligi saglanmasi gerektigi yerde evdeki gibi kafanisa gore davranacak..Savunma olarak ama o daha 5 yasinda olacak..Oyle bir dunya yok.Artik evlerinin miniş prensesi ve oğluşlari gercek hayata atildi..Ama o daha su yasinda..Bu savunmayi yapan veliden kacmak gerekiyor.En zorlu veli tipidir.Cocuklarini hangi amacla okula gonderdiginin onemi cok buyuk.Davranis degisikligi olusturmak icin mi yoksa onlar isteyken guvenli bir yerde bulunsun diye mi.Bunun ayrimi cok onemli.Sinifta bir tek onlarin cocuklari yok ama ve kontrol mekanizmasi bir sekilde islemek zorunda.Bu bir (belki defalarca ) uyari,tesvik,odullendirme,sevdigi birseyden mahrum birakma ya da "dozunda" ceza ile oluyor.Cezanin her turlusune onay vermem.Asla.Cok sık ta uygulamam ama karşı da degilim.Asla.Kendilerinin evlatlarindan ayri mininum 13-14 tane daha cocugun oldugu ortamda bazen gerekliligine inanirim.Ceza dogru ya da yanlis olabilir.Ama o sinifin kurallarina alisip uymak zorunda yasi ister 4 ister 14 olsun bir cocuklar.Asil uzulunmesi gereken benim fikrim cocugumda hala davranis degisikligi olusmadi olurdu.
Sizler cocuklariniza hala buyumemis gibi davranabilirsiniz ama tavsiyem anasinifi ogretmeni secimi konusunda da bakilacak ilk kriter evlatlariniza cocuk gibi degil birer birey gibi davranan bir ogretmen secmeniz yonunde.2 ev arkadasimda anasinifi ogretmeni.Yasadiklari en buyuk sorun,en fazla ugrastiklari cocuk tipi evde prenses ve prens olup okula gelince kendisi gibi 15 tane daha prens ve prensesle karsilasan cocuk sendromu.Alisirlarsa ne ala ama alismadiklari takdirde en fazla davranis problemi olan cocuklar bu durumdakiler oluyor.Aman dikkat.Cocuklariniz sizin icin essiz ve tek ama ona oyle davranmayin.Fazlasiyla bocaliyorlar.Cok uçlarda cezalarda hakkinizi sonuna kadar arayin ama ufak tefek cezalarin olumlu sonuclar doguracagini unutmayin.

Ben okul öncesi öğretmeniyim. Şunu söyleyim sadece çocuklarınızın anlattığı ile hareket etmeyin. Çocuklar olayları kendi hayal dünyalarına göre biraz degisiklige ugratabiliyorlar. Bir olayı ayrıntıları ile öğretmen ve ogrenci bakış açısıyla değerlendiremezler.
Öğretmen belki o gün aynı çocuklarla birden fazla sorun yaşayıp en sonunda çaresiz kalıp etkinlikten mahrum etme cezasını uygulamış olabilir.
Ben sözlü ve davranışsal şiddet dışında öğretmenin çocuğa disiplin vermek amaçlı verdiği cezalara karşı değilim. Yalnız ceza vermeden önce birçok yöntem kullanılmalı ve çaresiz kalınan durumlarda belli cezalar uygulanmalı. Bir de ceza çok sık uygulanirsa çocuklar cezaya karşı kabullenme ve duyarsizlasma duygusu gelistirebiliyor. Bu ödül için de geçerli.
Mesela düşünme köşesi olur anasinifinda. Burda çocugun yaptığı hatayi düşünmesi için öğretmen bir süre orda bulundurabilir çocuğu. Bu çocuğu inciten bir ceza değildir mesela. Ama çoğu veli çocuğunun böyle bir ceza almasından rahatsız olur. Neden benim çocuğum sınıf düzenini bozdu diye hayiflanmak yerine hem de!

Geçen dede buna benze bir konu vardı.
Şİmdi sınıfın huzuru açısından ve genel ortamı bozmaması açısından yani en azından yaptığı hatayı tekrarlamasın diye vazgeçirmek adına yapmış olabilir.Bize garip gelse de ilk bakışta onlar için doru bir yöntem.

burada bol bol yazıyorum ben ödüle karşıyım diye

geçen sana yani birinci sınıfta oğlum uslu durup X dersinden sticker aldı diye nerede ise dayak yiyordu

eğer sen de uslu durmasaydın öğretmen bizim yaramazlık yaptığımızı, dersle ilgilenmediğimizi düşünmezdi, sen uslu durunca bak X dersi dinleyebiliyor uslu duruyor diyor demişler

ilkokul bir çocuğu bunlar ve en yakın arkadaşları

rehberlikle yapılan görüşmede şaka yaptık biz deyip ağlamışlar

ama asla şaka falan değil cümleler çok bilinçli

yani o ödüllendirilirken kendilerinin cezalandırıldığını hissetmişler ve bu durumu engellemek için ödüllendirilene baskı yapmışlar

Herşeye o öyle olur mu bu böyle olur mu diyorsunuz öğretmenler yaramazlık yapan çocuklara nasıl davranmalı peki aman hiç birşeyi öğrenmesinler hiç birşeye yok denilmesin.
Kuzum öyle deme bu yaş çocukları gerçekten aşırı etkileniyor bak benim kızım 5 yaşında kreşe gidiyor muhteşem öğretmenlerimiz var çok şükür kizim çok hareketli bir çocuktu ve de yaptığı boyamaları görsen gözlerin olurdu
O kadar kötü ve özensizdi ama öğretmeni zamanla düzelicek beklicez dedi gerçekten de bu sene sınıfın en iyileri arasında sınırlı boyamada ama biz yada öğretmen müdahil.etseydi eminim iş sarpa sarardı yani bizim aman ya dediğimiz bir olay çocuk için çok etkili olabiliyor

Valla bir program vardı, onda da çocuklara ufak cezalar veriliyordu ve çok ta işe yarıyordu. Demek ki çocukları çok ta prenses ve prens gibi yetiştirmeye gerek yok.

esasen bu dediğiniz yetişkinlerdeki cezanın da amacı

ıslah etmek

faydalı olmayı öğrenmek

ama bizim aklımıza ceza deyince cezaevi geliyor sadece

Bakın herkesin çocuğu çok değerli ama öğretmen çok aşırıya gitmemiş sadece doğru davranışı öğretmeye öğretmeye çalışmış emin olun 1. Sınıfa kalırsa sınıf kurallarına uyma daha çok sıkıntı. Çekersiniz biraz üzülmüştür tabi ama doğruyu öğrenmiştir öğretmen bi sarılır unutur herşeyi ama doğru davranışı öğrenmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…