O halde milyonlarca cocuk hic annelerine baglanmadilar! Ben genelde senin yorumlarini begeniyorum fakat bu senin mantigina uyuyor mu? Iki kisi bir cocuga baktiginda, o cocukta niye sorun olsun? Niye baglanma olmasin? O zaman her calisan annenin cocugu hic annesine baglanmis olmazdi.
Hadi onlari gectim. Anneye baglanmak kadar babaya baglanmak önemli degilmi? Baba figürü ancak 2 yasindan sonra mi ortaya cikacak? Madem baglanma Günes beyin dedigi gibi oluyor, o zaman o bebek hic babaya baglanmamis olur!
Ben bu konuda egitim aldim. Ve güvenli baglanma dedikleri sey cok yalnis anlatiliyor burda. Bir cocuk daima ebeveynlerine baglanir zaten. Ister calissinlar, ister ikiside bebege baksinlar. Güvenli baglanmak tam tersi mesela ebeveyni asiri baglanmis cocugu ele aliyor. O cocuk mesela güvenli baglanmadi, neden? Cünkü dünya'yi kesf edemiyor. Sürekli ebeveynin yanina gitmek istiyor mesela. Bu baglanma teorisi konusunda Bowlby ve Ainsworth'u arastirabilirsin.
Adem Günes bilimsel teorileri yarim yamalak kendi kisisisel muhafazakar ajandasi icin kullanan birisidir.