Anaokulu öğretmenimizle tartıştık, oğluma yansitirsa:((

Ben tesekkur ederim. Burada "öğretmenle yüz goz olmak" filan diyen arkadaslar oldu. Valla boyle hassas bir durumda susup kendime yabancılaşmak mı, öğretmenle tartışmak mı düşünemedim bile. Birkaç fevri çıkışı olmuştu aynı olayla ilgili, sabrettim. Onu da okuyunca yok artık ben duramıyorum dedim esime ve yazdım. Gözüm kulağım tamamen oglumun üstünde. En ufak bir suphe yok simdilik.. Okul bitsin arkama bakmadan kacicam resmen.. Aslında öğretmene birkaç çift lafım o zaman olacak ama oglum üzüldükten sonra birkaç laf etsem neye yarar?? Bana hala siyasi görüşünü sevmezsin ama susman gerek filan diyenleri üzgünüm anlayamıyorum. Bir aktör paylaşmıştı o günlerde " ülkemiz artık ikiye ayrıldı: vicdanlilar ve vicdansizlar" malesef....... 😭😭

Ne güzel söz gerçekten... Sizin gibi duyarlı bir anneyi görmek genç bir üniversite öğrencisi olarak umutlandırdı beni. Eminim çok güzel bir çocuk yetiştireceksiniz. Miniğin de yanaklarını sıkın yerime

Oy oy oy :)) esas ben sizin üniversiteli, tertemiz yurekli, apaydinlik bir genc olmanizla, yazdiklarinizla umutlandim.. iste akil yasta degil basta:)) insallah benim ogullarimda sizin gibi "insan" olur.. Sizi yetistiren ana babayada, size de sevgiler😊😊

Çok teşekkürler, size de sevgiler:)

Ablacım bence tam tersi, bence bir öğretmen içli dışlı olmamalı veliyle, tartışma sınırına girmemeli.
Veliler her zaman donanımlı olamayabiliyor, öğretmen sınırını belirlemeli..
iki taraf da sınırını korusa hiç fena olmaz :)
ben okul müdürünün velileri okuldan kovduğunu bilirim. kadınlar her gün durum sormaya gelirlerdi hocaya.
yani 1 günde çocuğunda nasıl bi değişiklik bekliyorsa artık.
inanın öğretmen olmak o mesleği hakkıyla yapmak sandığınız kadar kolay değil.
insan yetiştirmeye çalışıyorsunuz. e haliyle dünya derdi var hele bayansa ev işi çocuk falan derken bayağ bi zihnen yoruluyor insan.
öğretmenin öğrencisine ne verdiği önemli, partisi mi önemli.
çoook saçma şeyler çookkk

muhatcım burada partinin öneminden bahsetmiyor konu sahibi ama.
onun bu partiden olmayanlar dinsiz imansız dediği için zoruna gitmiş konu sahibinin. üstelik okumuş, görmüş geçirmiş bir öğretmen nasıl böyle kör cümle kurabiliyor? düşünme yeteneği olan herkes ne kadar saçma bir cümle olduğunu anlar ama o nasıl yazıyor rahatca bunu?

şahsen benim de zoruma giderdi.

birinin de ona bu düşüncesinin yanlış olduğunu bildirmesi gerekiyordu.
bu zihniyette bir öğretmenin vereceği eğitimden korkarım ben. tuttuğu partiyle alakası yok yani

Son düzenleme:
Öncelikle sorunuzun cevabından başlayayım...
Bence veliden dolayı çocuğa kötü davranan öğretmenler çok çok nadirdir. Ben 5 yıllık öğretmenlik hayatımda henüz öyle bir öğretmenle karşılaşmadım. Hele ki ana sınıfı öğretmeni pek zannetmiyorum...

Diğer bir konuya gelince bence öğretmen ve veli/öğrenci sosyal ortamda ekleşmemeliler. Burada gördüğünüz gibi her öğretmenin siyasi görüşü, düşüncesi ya da sosyal ortamdaki konuşma tarzı farklıdır. Misal ben velilerimle öğretmenlerle saygılı konuşurum ama paylaşım sitelerinde çok samimi arkadaşlarımla lanlı lunlu konuştuğum olmuştur. Bunu velinin ya da öğrencinin görmesine lüzum yok, okulda başka bir duruşumuz var çünkü Biraz bu çizgiyi ayırmak lazım...Bence paylaşımlarından rahatsız olduğunuz anda listenizden çıkarmanız gerekirdi...

Siyaset konusuna gelince, okullarda öğretmenler odasında konuşulan baş konulardandır genelde siyaset. O ona ağzına geleni sayar, bu buna etmediği lafı bırakmaz ama her şey şaka yollu olur. Ciddi fanatikler de vardır, öğretmen olunca bir lokma bir hırka işi gücü okul, giyimi kuşamı öğretmen gibi, yahut düşünceleri klasik tek tip bir insan beklemeyin. Okulda gördüğünüz insanla sosyal yaşamdaki insan bambaşkadır.

Son düzenleme:

Düşüncelerine saygı duyuyorum ama ikiye ayrılanlar “vicdanlılar ve vicdansızlar” kime göre vicdanlı yada vicdansız. Tam tanımı nedir?
O şekilde düşünüyor diye onu yargılamanı doğru bulmuyorum. Belki onun üslubu doğru değil ama onu da yaşına ver. Ben bu kadar büyütecek bir şey göremiyorum.

sosyalortamlarda velileri eklemek profesyonelce değil zaten,orası benim özel alanım neden özel alanıma yabancıları dahil edeyimki,problem varsa açar telefonu konuşursun,bütün özeli göze sermeye luzum yok

konu sahibi, çok haklısınız tereddütlerinizde, evlat bu. akan sular duruyor ama böyle dönemlerde ve böyle durumlarda da kendinden farklı düşünenlere dinsiz, imansız, Allahsız diyen eğitimcilere karşı iki çift laf etmezsek kendimize saygımız kalır mı? ve bu çocuğumuza da yansır, çocuğumuzu da "aman sus, aman karışma, aman sana dokunmayan yılan bin yaşasın" diye yetiştirmiş oluruz. size "sana ne başkasının düşüncesinden" tarzında cevap verenler olmuş. başkasının düşüncesi değil ama başkasının benim dinime, imanıma, vatanseverliğime, Ata'ma laf söylemesi beni çoook ırgalar.

çok ta iyi yapmışsınız, herkes haddini bilecek, asıl onun bir eğitimci olarak fikirlerini böyle fanatikçe savunmaması gerekir. her fikirden, her görüşten öğrencisi olabilir, oluyor da işte. ne gerek var.

çocuğunuzun en ufak farklı hareketini zaten farkedersiniz bence, öyle bir durumda da başka bir ana okulu alternatifiniz var.

kolay gelsin,

Dikkatinizi çekerim; sınıf ortamında değil sosyal platformda fikrini savunmuş "kendi kişisel sayfasında"

Canim ben konu sahibesine yazmadim. Bi kaç yorumdan dolayı yazdim onu. hocanin yaptigi zaten yanlis. Hem etik degil hem de ogretmene mi kalmis parti propagandasi yapmak. Canim azcik gerginim anla sen beni:)

Canim ben konu sahibesine yazmadim. Bi kaç yorumdan dolayı yazdim onu. hocanin yaptigi zaten yanlis. Hem etik degil hem de ogretmene mi kalmis parti propagandasi yapmak. Canim azcik gerginim anla sen beni:)

he tamam canım pardon o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…