Anaokulu öğretmenimizle tartıştık, oğluma yansitirsa:((

Ögretmen açik açik demis "ak partili olmayan insanlar müslüman degil, zaten onlarin ne namazi, ne abdesti var" demis.
Bu gerçekten normal bir yorum degil. Yasadigim ülkede ögretmenler siyasi görüslerini belli ettikleri zaman bile
islerden atiliyorlar. Ki kalmis, böyle bir yorum yapmalari. Kesinlike bu ögretmen isten atilirdi. Bu yorum baska insanlari yadirgiyor.
Dindar olan fakat akpli olmayan için bu yorum çok kirici oluyor. Böyle düsünen bir insan, nasil iyi bir ögretmen olabiliyor? Kendi kafasinda bile insanlari kutuplastiriyor, ayristiriyor. Cocuklara niye yapmasin degilmi?

Ben olsam hatta direk müdür hanima sikayet ederim. Madem Türkiyede ögretmenler siyasi görüslerini belli edebiliyorlar, en azdinan o ögretmen velileri facebook listesine almaya bilirdi. Yani suç tamamen o ögretmende diye düsünüyorum. O kiskirtici fikrini söylüyorda, veli niye söylemesin?

Eğer olaylara objektif bakabilen bir egitimciyse cocugunuza ayrim yapmaz.Yalniz merak ettigim bir nokta var.Yorumu profil baglantisina yapmissiniz anladigim kadariyla.Yani sadece ogretmen degil diger veliler ya da tanidiklariniz da gormustur.Yanlis anlamayin da ben cocugumu o okuldan alirdim.Kucuk falan demeyin cocuklar herseyi ailesinden duyar.Ya da surekli ogretmenle muhatap oldugunuzda bu konu icinize dert olacaksa.Ne evliyim ne cocugum var.Cok muhalif bir karakterim var ama aradaki saygi cizgisini korudugumu dusunuyorum mumkun oldugunca.Belki bir anlik tepkiyle yazdiniz ama karismamaniz gerekiyordu.Ayrica basimdan soyle bir sey gecti ben de bu soayal paylasim sitelerine boyle kendi goruslerimi yazarim.Lisede bir hocam yorum yapti.O kadar uzuldum ki.Gonderiyi de sildim ozel mesaj atarak durumumu anlattim bir gerginlik olmadi.Ben baska sehirdeyim bayadir gormedim kendisini.Ama yuzyuze bakacak olsam ne yalan soyleyeyim ne dusunuyor diye tedirgin olurdum

Sanırım siz sosyal medya üzerinden öğretmeninizin yorum yapma durumuna kızmışınız ve hatalısınız . Onlar onun düşüncesi, saygı duymak gerek doğru veya yanlış.Nihayetinde dışardaki hayatı kendisini ilgilendirir tıpkı sizinki gibi.Ha iş yerinde çocuğunuza siyasi bi şey empoze ettiğni düşünüyorsanız tepki verirsiniz hakkınızdır da.Ama herkesin kendi haytı ve söyleyecek sözleri var.Eğer sizi rahatsız ediyorsa siliverin öğretmeninizi faceden olsun bitsin ne siz gerilin ne de öğretmeni gerin.Veli çocuğun durumunu takip edeceğine öğretmeni takip ediyor hey allahım ya.Öğretmeniniz de ilginç veliyle böyle vıcık vıcık içli dışlı olunur mu ya.

Hiç kimseye yorum yazabilecek zamanım yok ama herkese kibarca tesekkur ettim. Sizinde yazdiklariniz evet mantikli amenna.. Herseye eyvallah ama siz benim cocuğumun durumunu takip edip etmediğimi nereden bilebilirsiniz? Boyle birsey varmi bu paylaştıklarımda? Sapla samanı lutfen karıştırmayın.. Ben gayet ilgili bir veliyim. Bu Ogretmen Hanım'da dahil Ogretmen ve müdüründen bunu kac kez duydum, tebrik edildim.. Aman diyim..

Arkadaslar ben siyasi görüşlerini Facebook gibi bir ortamda paylaşacak, paylaşanlarla polemiğe girecek bir insan değilim. Herkesin görüşüne saygım var, kaldı ki kime oy vereceğim bile net degil ( kime vermeyeceğim belli diyelim) Asla fanatikliklik, particilik abuk sabuk birsey yapacakta değilim. Ama bu Ogretmen hanım gezi parki olaylarinda yaralanan yakın zamanda ölen 15 yaşındaki cocuğun cenazesi sonrası "100 bin kişilik cenaze töreni, 90 bini abdest almasını bilmiyor" tarzı bir cümle paylaştı. Ve ben buna dayanamadım. Ha düşünüyorum bugün olsa yine yazarım yine yazarım. "Hocam o doksan binin icinde bir kisi biliyorsa günahına girdiniz. Bunu bilebilecek olan Allahimdir. Sizi eğitimci olarak bu derece fanatik olabilmenizi yadırgadim." yazdım. Ben kendini daha iyi ifade edecek diye düşünürken Ogretmen hanım siyasi konulara girdi, ben devamını getirecekten esim beni durdurdu. Olay budur. Bu konu hakkında icim huzurlu. Huzursuz oldugum bu meseleyi cocuğuma yansıtır mı? Daha endişe verici olansa kendi fikirlerini yansıtır mı?? Tabiki şikayet etmeyi filan düşünmüyorum somut birsey olmadan cocuğuma karşı. Olay budur. Simdilik bir sıkıntı olmazsa donemi tamamlamayı düşünüyorum olgusumun düzenini bozmamak adına.. Simdi buyrun lutfen :)

Arkadaşlar ne kadar abartmışsınız konu sahibinin tepki vermesini ya hu
ne demek hakkın yok kim ne derse desin falan.

bu öğretmen insan eğitiyor bilmem farkında mısnız? elbette birinin onun körlüğüne tepki vermesi gerekiyordu.
bir öğretmen x partiyi tutmayanlar namazsız , abdestsiz diyecek kimse de sen yanlışsın demeyecek öyle mi ?
yapmayın Allah aşkına vurdumduymaz mı olsun insanlar yani? çoğunuz da siyasi tercihine tepki verdiğini sanmış üstelik .

herhangi biri olsa belki es geçersin ama öğretmen bu milletin çocuğuna akıl veriyor, ders veriyor.
bazen çok şaşırıyorum yorumlara ya hu

başta sizi haksız bulmuştum ama bunu okuduktan sonra fikrim değişti
umarım bu hastalıklı düşüncelerle çocukların beynini yıkamıyordur
yinede keşke hiç bulaşmasaydınız. okulların bitmesine çok birşey kalmadı
ana okulu öğretmeni sınıf öğretmeni gibi kalıcı değil sonuçta. çok kafanıza takmayın.

Son düzenleme:

katılıyorum sana
başbakanı sevmeyenler müslüman değil tarzında cümle kuracak bir öğretmen sonrada saygı bekleyecek çocugum olsa asla böyle bir öğretmeni olmasını istemezdim

Arkadaşlar herkes sosyal paylaşım sitelerinde görüşlerini bir şekilde dile getirebiliyor, fanatikçe ya da değil. Bu kişi eğitimci olunca mı size dokundu anlamadım ki.. Benim siyasetle işim olmaz, anlamam siyaset konuşmaktan da ama "bir eğitimciye bu derece fanatik olmayı yakıştıramadim" ne demektir ya?

Ama konu sahibi arkadaşım korkma, o hakkında atıp tuttuğun öğretmen evladına irticai faaliyetler yaptırmıyordur emin olabilirsin.

Okulda öğretmen kimliğinde olması onun dışarıda veya internet ortamında fikirlerini beyan etmesine engel değildir.

katılıyorum sana
başbakanı sevmeyenler müslüman değil tarzında cümle kuracak bir öğretmen sonrada saygı bekleyecek çocugum olsa asla böyle bir öğretmeni olmasını istemezdim

bilinçli insanlar yanlışa tepki verir, vermeli.
her zaman susarsak, aman karışma boşver dersek olur mu?

böyle düşüncedeki öğretmen benim çocuğumu nasıl eğitecek? yazık değil mi o çocuklara. yarın bir gün çocuk aynı bu düşünceyi benimserse o zaman da karışma boşver diyebilecek mi anne babalar acaba?

bu kadar fanatik olan ve sapkın düşüncelere sahip birinin de bir şekilde o çocuklara bu düşünceleri yansıtacağını düşünüyorum. belki yanlış düşünüyorum. belki asla yansıtmıyordur..keşke ben haksız olsam ama hiç sanmıyorum.
keşke öğretmenler kpss denen sığ bir sınavla seçilmeseler..

Anlıyorum, çok saçma bir harekette bulunmuş. Kimsenin Allahı kitabı ona kalmış bir şey değil. Maalesef çevremizde bu tür örümcek beyinli insanlar olmakta. Istediginiz kadar tartışmaya girin" ne kadar okumuşta olsa "cahile laf anlatmak kolay değildir.

Isterseniz bir ara okula gidip ogretmeni
bir yoklayın. Illa ki davranışlarından anlarsınız. Ama küçük bir çocuktan hıncını çıkaracak kadar kinci değildir umarım. .

Karşıt düşüncedeki insanların paylaşımlarına yorum yapsak ne olacak ki? Karşındaki adam hangi görüşe sahip olursa olsun, ister eğitimci ister doktor olsun isterse işsiz olsun, sen onun görüşünü hiçe sayamazsın. Sen x partisini tutuyorsun sen yanlış düşünüyorsun eğitimcisin böyle yorumlar yapamazsın diyebilir miyiz kimseye? Hayır.
Dediğini farz edelim, yaptığın yorumdan sonra adamın görüşü değişti mi? Hayır. Eee? O zaman yorumu yapmanın ne amacı vardı ki? Yapmayın Allah aşkına çevremizde bizden farklı düşünen o kadar çok insan var ki hepsini yargılamaya kalksak ohoo...
Bu arada öğretmenin yaptığı paylaşım bu ülkenin başbakanına yahut sizin desteklemediğiniz herhangi bir partinin başkanına "küfür!" niteliğinde dahi olsa yine aynı şekilde karşı çıkar mıydınız? Hayır.
Ayrıca yanlış anlaşılmasın, şunu da belirteyim kimse kimsenin abdestine günahına da karışamaz hocanın yaptığı şey de doğru gibi görünmüyor.
Sadede gelecek olursak, oğlunuza yansıtmaz. Merak etmeyin. O kadar acemi bir eğitimci olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
yok canım yansıtmazlar mı tabi ki yansıtıyorlar. öğretmenlikle kendi düşüncelerini karıştırıp sunan o kadar cok insan var ki.
daha geçen gün haber çıktı bununla ilgili. müdürler, öğretmenler çocukları dövüyor bile bu düşüncelerinden dolayı. bizzat erkek arkadaşımın öğretmen tanıdğı yapmış böyle üstelik. haberlere bile çıktı..

kimse sanmasın her öğretmenin çocuklara aynı mesafede yaklaştığını yani.

bu yorum sadece siyasi görüşünü göstermez ki. ne kadar merhametsiz dar bakış açısına sahip muhakeme yeteneği olmayan biri olduğunu gösterir. ben çocuğumu böyle birinin eğitmesini istemezdim. siyasal görüşler ve dil,üslup düşünce yapısı sonucudur. eminim her alana sinmiştir bu kafa yapısı. ayrıca o öğretmen olarak bunu alenen paylaşmakta sakınca görmüyorsa tepkiye de hazırlıklı olmalı.tabii ki tepki verebilirsiniz.

Keşke birşey yazmasaydınız o zihniyetteki bir 'eğitimci' ayrımcılıkta yapabilir diye düşünüyorum. Her sinirlendiğinde aklına bu olay gelebilir malesef.

Zekalarına ise diyecek kelime bulamıyorum. Benim babannemden duyduğum kadarıyla ibadet gizli olurdu, öylesi doğruydu. Fakat rant peşinde koşmak uğruna çok şey değişti buralarda.

meseleyi çocuğunuza yansıtmasından ziyade ben çocuğumu bu düşünceleriyle eğitecek olmasından endişe ederdim. Siz hiç karşısında mahcup durmayın tam tersine o utansın böyle zihniyetle yorum yaptığına ve eğittiği çocukların velilerinin bile bu paylaşımı görmesine. Dediğim gibi çocuğumu da bu zihniyetle eğitmesi tek korkum olurdu, çocuğuma abuk sabuk şeyler anlatıp etkilese okula gider başına yıkarım o okulu.

Gerçek bir eğitimci, çocuğa katiyen yansıtmaz, yansıtmamalıdır da. Ki burada öğretmen arkadaşlarımız da var, eminim çoğu da yansıtmaz.
Fakat, velisiyle siyasi tartışmaya giren, yani tartışmaktan kastım fikir akışverişi değil, direk tartışma, çocuğa da farklı davranabilir.
Siz bişey deseniz bile, filanca hanım tartışmayalım diyebilirdi. Çünkü öğretmen olan, örnek olması gereken o.
Karışık valla. Çocuğunuza sorun, nasıl davranıyor neler diyor falan diye.

Burdaki kimliğim gizlidir bu sebeple istediğim şekilde yorum yazabiliyorum ama facebookta ve twitter'da düya görüşümün uymadığı,siyasi olarak tamamen zıt görüşlü arkadaşlarım fazlsıyla var. Kadınlar kulubunde ne kadar çok konuşabiliyorsam diğer sosyal mercilerde bir okadar siyasi paylaşım yapmıyorum arkadaşlarımı kırmamak,düşüncelerine bir nebze olsun saygı göstermek adına.
Tamam burda belki fevri davranıp tepki göstermekle hata belki sizde ama asıl kaynağa inersek bu öğretmenimizin ki öğretmenin toplumda bir misyonu vardır.Simdi öğretmenimiz eğer ki profesyonel bir öğretmen değilse duygularını oğlunuza yansıtacaktır.Bu bilinçaltı.İnşallah sınıftan içeri girdiğinde o siyasi partizan kimliğini çıkartır ve birşey olmamış gibi davranır.Siz biraz zamana bırakın.Hemen olayı çözmeye,konusmaya gitmeyin.Biraz geçsin..

Vicdanı olan hiç bir öğretmen anne, babanın hatası, cahilliği ya da saygısızlığı
yüzünden çocuğuna kötü davranmaz diye düşünüyorum.
Onlar masum.. Koca koca insanların tartışmaları, çatışmaları onları etkilememeli..

Ancak açık konuşmak gerekirse öğretmen, veli, öğrencilerin face gibi ortamlarda birbirlerini
eklemelerini çok saçma ve yanlış buluyorum.
Bu kadar samimiyet yersiz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…