Anaokulu yıl sonu gösterisi

Şöyle ki otizm gibi dehb’de yelpaze aslında. Kızımın hiperaktivitesi de dikkat dağınıklığı d dürtüselliği de çok yoğun. İlaca dirençli. Dikkat dağınıklığı ile birlikte ve apraksi ve karşıt gelme bozukluğu da var. Doktorumuzun dediği çok büyük ihtimal disleksisi de olacak. Belirtileri uzun süredir bizimle. Keşke sizin dediğiniz gibi olsa

Dehb’nin ne olduğunu biliyorum. Dil terapisi alıyor mu çocuk? Raporu yok dediniz, bu kadar sorun varken neden raporu yok?

ilginc bir bakis aciniz var. anne neden üzülsün ki 5 yasindaki cocugum sıkıldı oynamadi diye?
hem de "çok üzülmek"
yillar önce bizim evde buyuyen bir cocuk vardi, kardesim diyebilirim. onun anaokulu gösterisine gitmistim, o da utanmisti dedikleri anlasilmiyordu bile. biz çok gülmüştük bol bol da alkislamistik.
erkek arkadasim da okul oncesi öğretmeni, yilda 2 büyük sovlari oluyor ilkine gitmistim. onun grubu 3 yas cocuklari ve tamamen ingilizce egitim olan bir kurum. cocuklarin da neredeyse hepsi Türk. onlarda da aksakliklar olmustu, aglayanlar olmustu, oynamayip gosteriden cikip annesinin kucaginda izleyen olmustu vs. her aile gayet mutlu ve heyecanliydi çocuklarının gösterisini izledikten sonra.
dedigim gibi ben de birinci sinif gosterimde berbattim, ucuncu sinifta gösteriden atildim vs ama annem uzulmemistir ya niye üzülsün
"ah anneleri ne üzülmüştür" diye düşünüp aglayan birisi bana normal gelmedi çünkü cocugunun gösterisi kötü gecti diye çok üzülen anne anormal zaten. cocuk bu yani okul öncesi

Dehb’nin ne olduğunu biliyorum. Dil terapisi alıyor mu çocuk? Raporu yok dediniz, bu kadar sorun varken neden raporu yok?
Haftada 5 saat özel eğitim, 4 seans dil terapisi ve 2 seans ergoterapi alıyor. Doktorumuz maddi olarak zorlanmıyorsak şimdilik rapora gerek olmadığını söylüyor

Ama davranışlarınız öyle değil. Çocuk hisse değil davranışa bakar. Ve malesef çocuğu olduğu gibi kabul etmiyorsunuz hep mücadele etmesini başarmasını bekliyorsunuz. Lütfen terapi alın..çocuğunuzun geleceği için bunu yapın

Haftada 5 saat özel eğitim, 4 seans dil terapisi ve 2 seans ergoterapi alıyor. Doktorumuz maddi olarak zorlanmıyorsak şimdilik rapora gerek olmadığını söylüyor
Raporu olunca ne olacakmış, doktorunuza sordunuz mu?

Neyse veliye dert anlatma kotam dolmuş bu hafta, enerjim kalmadı. Umarım her şey yolunda gider ufaklık için.

Ben 6. sınıftayken belediyenin 10 kasım programında şiir okumak için seçilmiştim haftalarca çalıştım unutmuyorum koskoca çocuğum yani ama şiir okuma esnasında heyecandan tutukluk yaptım bazı yerlerini unuttum tamamen heyecandan. Yani böyle şeylere fazla anlam yüklememek lazım 3 gün önce göndermiş falan ama ezberlemiş sonuçta. Çocuğunuz özel gereksinimli olmasa da unutabilirdi heyecandan bu kadar takılmak bana manasız geliyor

yuzde yuz katiliyorum.
cocugunuz icin yaptiklariniz, emeginiz takdire şayan ama bu surec sizi de yipratmis bence.

Tipik çocuklar da aynı bu şekil davranabiliyorlar.

Muhtemelen özel okum ve aynı öğretmen girecektir, çocuğun mizacini ve özel durumunu bir ogretmen hatırlar ya da not alması lazım ve ciddiye de alması lazım

Yani tek bir durumla bağlantılı olarak yorumluyorsunuz. Çok uzun ve zor bir yol yürüdük. Ağlamadan 1 dk durmayan, asla oturmayan, okul kapısında saatlerce ve aylarca ağlayan bir çocuktan servise binip okuluna giden, her gece yarın okul var mı anne diyen, derdini uzun uzadıya anlatan, etkinliklere katılan bir çocuğa dönüştü kızım. Biz onun herşeyini ve her halini seviyoruz.

yuzde yuz katiliyorum.
cocugunuz icin yaptiklariniz, emeginiz takdire şayan ama bu surec sizi de yipratmis bence.
Tabiki de yıprandığımız doğru. 2 tane daha kızımız var. Onlarla minimum ilgilenerek, kendimize hiç vakit ayırmayarak, haftada 3 gün toplan 3 saat yol gidip gelerek ulaştık bu günlere. Gelecekle ilgili kaygılarımız da hat safhada.

Ben haklı olduğunuz noktalar var ama çocuğunuzun durumu nedeniyle fazla olabilecek beklentileriniz de var. Farklı gelişim gösteren veya özel durumu olan çocukların da yapılan etkinliklerde bulunabiliyor olması çok kıymetli öncelikle. Ama öğretmen bir sınıf için gösteri planlarken sınıf dinamiğini de göz önünde bulundurmak zorunda. Şarkı söylettiği sınıflardaki çocukların genelinin potansiyeli, cümleleri söylemeye uygun olmayabilir. Sizin sınıfın dile yatkınlığı diğer sınıflardan daha iyi olabilir. Ya da belki sosyal duygusal açıdan sizin ve bahsettiğiniz diğer sınıfın gelişimi bireysel olarak kendini göstermelerine daha müsait olabilir. Öğretmen yaptırdığı etkinlikleri buna göre seçmiş olabilir. Durum buysa, bence kendi açısından haklı ve sorun yok.
Size de şu konuda hak veriyorum; cümleleri önceden öğrenme talebiniz daha erken karşılanabilirdi ve sahnede kızınıza çok dikkat çekmeyecek şekilde destek olunabilirdi.

Çok sıkıntılı gelmedi bana durum, okurken daha kötüsünü bekledim o yüzden belki.

Alternatifiniz var mı bilmiyorum, ben anaokulu/kreşte gösterilere karşıyım, çocukları yazdırdığımız okullarda ilk sorularımdandı bu.
Seneye devlet anaokuluna gidecek kızım, kesin olacak ve bence hiç hoş değil.

Seneye de aynı yere gidecek dediğinize göre alternatifiniz yok, 1 yaş büyümüş olacak, daha kolay olur muhtemelen.
Ama oğlumu düşünüyorum, yaş 9, dehbli, bir gösteride kısa da olsa replik söylemesi zor.
Başka şekilde dahil edilse daha iyi olur.

Maalesef alternatif yok. Kreşler var onlar da eğitim açısından yeterli değil. Keşke bu kadar uzun tutmasalar bu gösterileri. Çocuklar doya doya eğlense. Sonra dondurmasını yeyip, uçan balonunu alıp evine dönse

Öğretmen kızınızın söyleyeceği cümleleri daha önce göndermeme ve gösteri esnasında arkadan söyleyerek yardımcı olmama kısmında hatalı bence. Çocuklarımın bu hafta içi tiyatro gösterileri oldu, kızınızdqn daha büyük ve gelişiminde ilgili herhangi bir sorun olmayanlarda da söyleyeceklerini unutanlar oldu ve hocaları yandan destek verdi. Bunun haricinde kendisinde bir hata olduğunu düşünmüyorum. Kızınızla beraber diğer çocukları, onların potansiyellerini daha iyi ortaya koyacak şekilde bir gösteri yapmak istemesi normal. Zaten kızınızın yaşadığı da çok büyük bir olay değil gerçekten. Konuyu başka türlü bir ayrımcılık yaşandığını düşünerek okumuştum.

Dehb bir oğlum var . 7 yaşında . Sadece sizi anlıyorum demeye geldim .

Cevap yazan herkese teşekkür ederim. Yorumların çoğunluğu aşırı hassas davrandığım yönünde oldu. Öğretmenle konuşma fikrinden vazgeçtim. Sanırım aynayı biraz da kendime tutma zamanım gelmiş. Bazen akıntıya kapılıp kendimizi sorgulamayı unutuyoruz. Kızımla ilgili tutumlarımı, endişelerimi sorgulayıp yanlış olanlardan kurtulmam gerekiyor demek ki Bunu farketmemi sağlayan herkese teşekkür ederim

Yahu siz niye başka birinin çocuğu için acıyarak ağlıyorsunuz ? Çocuktur bu bundan daha normal bir şey olabilir mi ? Asıl acıyor olmanız düşünce sisteminizi ortaya koyuyor bence ve bu çok yanlış bir sistem.

Kendi çocuğum tüm gösteri boyunca arkada daireler çizerek dolansaydı çok üzülürdüm çünkü. Belki annesi üzülmemiştir bilemiyorum ama ben kendi çocuğumun gösterilerini kalbim ağzımda izliyorum. 2 büyük çocuğum var hiçbirinin hiçbir etkinliğinde böyle hissetmedim ama küçük kızımda bu histen kurtulamıyorum malesef. Ağlayacak mı, tokasını çıkarıp tekrar takmaya mı çalışacak hep bir endişe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…