• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı sorunu

Teşekkür ederim uzunca yazmışsınız.

1. Ben asla 10 dakika falan geç kalmam yani muhakkak ki anneanne vs yönlendiririm. Ben de meslekten sayılırım. Öğretmenin de hayatı okul değil bunu çok iyi biliyorum. Benim takıldığım konu yönetim öğretmene 5te çıkmazsa kızıyormuş, bu bana inandırıcı gelmedi. Böyle saçma bir yalan bir öğretmene yakışmıyor. Yani 5i 5 geçe çıkarsa okul müdürü kızıyor mu öğretmene? Ben 5i 5 geçe çıksın demiyorum ama böyle bir gerekçe mantıklı değil. 15 dakika önce tüm çocuklar çıkmış olacakmış. Yani aslında öğretmen tam 5te yani mesai bitiminde evde oluyor. Yıllarca çalıştım asla böyle bir durumum olmadı açıkçası.

2. Parkı kayıp olarak görmem mümkün değil. Doğduğundan beri oğlumu her gün parka götürdüm sırf bu sebeple bahçeli ev aldık. Yaz kış çıkarız. Bu noktada da takıldığım hiç bir eğitim yok okulda. 1 aydır her gün resim boyama yapılıyor. Eğlenceli değişik etkinlikler veya müfredat ışığında hafta hafta konu işleme görmedim. Yani benim zamanımda haftalık ve günlük plan yapardık her haftanın bir konusu olurdu. Mesela ben kimim, mevsimler, meslekler vs. Ya artık bu değişti bilemiyorum. Her gün ver resmi boyasınlar staj zamanında bile görmedim bunu. Boyaları yapıp hop çizgi film hadi oradan da parka çıkarmak. Yani böyle bir sistem görmedim ben??

3. Yemek saatini örnek olarak verdim ben neden yarım saat yemek var anlamında demedim. Ki zaten beslenme olduğu gibi geliyor hiç yenmeden. Menü de her gün hamur işi türevleri evden isteniyor. Bu ayrı bir muamma. Onu yazmadım bile.

Madem ki meslektensiniz umarım anlamışsınızdır demek istediğimi. Oğlum geçen yıl pandemiden gidemedi ve geri kaldı bazı şeyleri öğrenmekten. E artık bitti mi her şey yani? Öğretmen boya yapamıyor tam evde öğretirsiniz diyor. Yani yapabilen yapar, yapamayan kalsın öyle gibi bir eğitim olur mu? O zaman ben öğretirim her şeyi. Sadece boya ve parktan ibaret bir anaokulu olabilir mi yani? Yoksa benim parkla zorum yok.
Devlet kurumlarında mesai saatleri dışında bulunmanız için resmi izin ( fazla mesai oluru diyoruz buna şu tarihlerde şu şu saatler arası fazla mesai yapmam gerekmektedir şeklinde) almanız gerekir.

Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.

Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...

Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.

Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.

Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????
Bazı öğretmenler, her r şeyi idare atıyorlar kendilerini kurtarmak için, gidin idareye sorun bence,

Bir okul öncesi öğretmeni olarak, söylediklerinize biraz cevap vermek isterim.
Okul öncesinde konu ve haftalık planlar degil, kazanim ve kavramlar ile aylık ve günlük planlar vardir. Bu biraz detay bilgidir ama kafa karışıklığıni gidermek istedim.
Tasirmadan boyama yaptirma/yaptırmaya çalışma, yapamayanlarin da calistirilmasi gerektigi durumu, yaraticilikla ve çocuk dunyasiyla bagdasmayan, cok ilkel kalan bir uygulamadir, burada aslolan çocuğun kucuk kas gelişimi ile ilgili bir problem olup olmadığıdır. Bir problem durumunda da ek çalışmalar, uygulamalar verilir aileden de destek olması istenir, eglenceli ve çocuğa çaktırmadan yapabileceğiniz etkinlikler velilere anlatılarak yönlendirme yapilir.
Okul oncesinde 'etkinlik' denilen surec her sey dahil en fazla 1 saati kapsar, butunlestirilmis etkinlik uygulanir, cocuklarin dikkat suresine uygun hazirlanir, drama, matematik, turkce dil, oyun, sanat gibi basliklardan o gun hangileri plana alinmissa onlar yapilir, esneklik ön plandadır, çocukların yonlendirmesine gore değişikliklere gidilebilir, tüm etkinlikler 'OYUN' ile verilmeye çalışılır. Geri kalan sure yemek, temizlik, hazırlık, serbest zaman gibi cok önemsediğimiz süreci kapsar, bos zaman olarak nitelendirilmez, aksine çocukların tum karakterlerinin sekillendigi süreçtir.
Kesinlikle son yarım saat degerlendirme, toparlanma ve eve gitmeye hazirlik sürecidir, etkinligin yarim kalmasi hali nadiren olabilmekle birlikte, surekli oluyorsa plansizlik soz konusudur, çocuklukların gunu değerlendirme ve toplanma suresinden alınmaz.
Yaz kış bahcede vakit geçirmek, uygun kıyafet kosullari saglandigi sürece elzemdir, uygunsuz hava yoktur, uygun olmayan kiyafet vardır.
Devlet okullarında ASLA yardimci ogretmen yoktur, olamaz, böyle bir kişinin olmasi mümkün değildir. Bahsettiginiz kisi stajyer ogrenci olabilir.
İlkokullarin cikis saati ile anasınifinin cikis saati uymadığı için temizlik ve yonetm gec kalmasin diye anladığım kadariyla 1 saat once çıkarıp kapi kilitleme gıbi sacma bir uygulama geliştirmisler ki bu direkt yonetimle görüşülmelidir, boyle bsy kabul edilemez.
Eğitim suresi okullarin durumlarina gore ufak oynamalarla degistirilebilir, bu idarenin inisiyatifindedir, boyle bir düzenleme hakki vardır. Ornegin biz anaokuluyuz, ikili egitm uyguluyoruz. Arada temizlik icin 1 saat bosluk olması adina 4bucuk saatlik eğitim yapmak zorundayiz, bu okulca en basindan belirlendi ve velilere bilgi verildi. Ve sınıflar 5er dk ara ile iceri alınıp, cikista da 5er dk ara ile veriliyor, veliler bahceye alınmıyor ki kargasa olmasin. Ama buna ragmen biz burda 5 dkdir bekliyoruz bu giris cikis saatlerine duzenleme getirilsin diyen veli tipleri ile de uğraşıyoruz. Mesela sabah grubu 75 cocuksa ayni anda alsak rahatlayacak herhalde 😄
Cocuklarin dakikalara uygun birakilip alınmasını istiyoruz, önemle vurguluyoruz. Erken almak, biraz gec bırakmak durumunda kalan velilerimizle ilgili sorun yok cunku bu durum genel duzeni bozmaz, ancak hep gec kalan ve erken birakmak isteyen veli olursa duzen bozulur, çünkü sinif temizleme, havalandirma gibi yogun isleyen rutinler var ve bu kişilere gore surekli aksayamaz. Bir öğretmen cocuklari teslim edip hemen çıkmaz okuldan, çünkü sinfii toparlamasi, ertesi güne hazirlik yapmasi, ya da duzenlemesi gereken durumlar olur. Ancak kirk yilda bir her turlu aksilik olablr ve veli elbette geç kalabilir, insanlik hali. 1-2 kere yapilan bsyde de hiç kimse bu kadar anlayissiz olamaz.
Devlet okullari böyle, isinize gelirse gibi bir genellemeyi de kabul etmiyorum. Vizyon çok önemlidir. Okul da veli de sınırını bilmeli, iletişim becerileri kuvvetli olmalidir. İki taraf da olumlu dil kullanmak ZORUNDADİR. Cunku odagimiz, merkezimiz, aslolan konumuz çocuktur. Burda ogretmen ve veli dusman ve karşı saf degil, birlikte hareket eden bir zincir olmalıdır. Yoksa bir arpa boyu yol gidemeyiz.

Merhaba öncelikle.

Ben konu derken haftalık temaları kastediyorum. Mesela 23 Nisan haftası Atatürk konularının işlenmesi veya yukarda yazılmış hayvanlar gününde hayvanlarla ilgili etkinlikler ya da yeni yıl haftasında yılbasıyla ilgili etkinlikler gibi şeyler yapılması. Bunlar yapılırken de kavramları verebilmek gibi. Evet drama, matematik, sanat vs etkinliklerin olması gerekiyor ben de bundan bahsediyorum zaten.

Ben serbest zaman etkinlikleri boş demiyorum ki. Yukarda da yazdım. Bir gününüzü düşünün. Yarım saate yakın geç giriliyor. Alalade bir fotokopi veriliyor çocuklara boyayın deniyor. Boyayan boyuyor. Sonra yemek yeniyor. Çizgi film ve direk park. Zamanından önce çıkış ve kapanış. Evet totalde 1 saat sürsün az ama öz olsun sorun değil benim için. Ama o öz de yok. Mesela örneğin biz eskiden artık mataryel çalışmaları yapardık, katlamalar yapardık çocuklarla. Mesela yılbaşı haftasında konumuz yılbaşı, kış vs olurdu. Veya para birimleri, meslekler... Bu tür konular işlenirdi. Konularla kavramlar bir arada verilirdi. Ben mi yanlış biliyorum anlayamadım? Mesela her gün sünger Bob resmi boyuyor oğlum bu kadar. Taşırmasın demiyorum ressam gibi neden boyanıyor demiyorum ben çok da önemli değil sünger bobu düzgün boyaması. Neden doğa konusu neden mevsimler konusu yok? 29 Ekim geliyor mesela bakalım bununla ilgili ne yapılacak? Ben bu işteyken üniteler ben kimim le başlardı. Vücudumuzu tanıma vs vs bunla ilgili tonla yaptırılacak şeyler var. Ben çok geri kaldım herhalde...

Stajer yok 40lı yaşlarında bir bayan var. Çantaları falan dışarı çıkarıyor. Öğretmen bir şey gerektiğinde ondan istiyor. Sıfatını bilemiyorum o zaman ben.

Öğretmen her gün evimizin yolunu kullanarak evine gidiyor. Her gün son çocukla birlikte çıkıp gidiyor. Yemin ederim ki her gün görüyorum bunu. Hatta oğlumu 5e 3 dakika kala alıp fırça yediğim gün oğlum ayakkabısını giyerken hemen fırladı okulun dışında bekledi bizi. Öğretmen 15 dakika önce herkesin çıkmış olmasını istiyor ve direk çıkıyor. Zaten ertesi gün boyama var neyin hazırlığını yapacak ki?

Devlet kurumlarında mesai saatleri dışında bulunmanız için resmi izin ( fazla mesai oluru diyoruz buna şu tarihlerde şu şu saatler arası fazla mesai yapmam gerekmektedir şeklinde) almanız gerekir.

Yani 2 dakika geç kalınsa izin kağıdı lazım. Tamam resmi olarak bu olabilir ama 15 dakika önce herkesin çıkmış olması gerekiyor diyor öğretmen. Benim takıldığım bu. Ve o da son çıkan öğrenciyle çıkıyor. Yani 5e 10 kala gitsek fırça yiyoruz. Benim derdim geç kalırsam ne yaparım değil. 5e çeyrek kala değil 5e 10 kala gitsek sıkıntı oluyor. Derdim bu.

Çıkış saati konusunda hak veremiyorum size, siz evden 15 dk erken çıkamayın ama öğretmeniniz keyfi olarak sizi (ki yukarıda bir öğretmenin de anlattığı gibi birbirinden ilhm alan diğer velileri) beklesin. Başınıza kaza bela gelse geç kalsanız bir kaç dk rica etmek için arasanız bir şey demeyecektir eminim. ama sizin için beklediği süre o kişinin mesai dışı yaşamından mesela çocuğundan kesiliyor.

ayrıca mesajlarınızdan anladığım kadarıyla anaokulundan beklentilerinizle çocuğunuzu verdiğiniz kurumun işleyişi örtüşmüyor. bu noktada beklentileriizi karşılayacak bir eğitim sistemi uygulayan bir yere bakmak yararlı olabilir. anlattığınız içerikte tv saatine takıldım, ben de çocuğumun tv izlemesini istemem ancak mesela her gün resim boyama yapmasına takılmam. terisne sürekli bir şey öğretme kaygısı olan bir kuruma gitmesini istemem. burada velinin beklentisi çok kişisel, o yüzden kurumla beklentilerinizi istişare edebilir ve buna göre seçim yapabilirsiniz.

Yani 2 dakika geç kalınsa izin kağıdı lazım. Tamam resmi olarak bu olabilir ama 15 dakika önce herkesin çıkmış olması gerekiyor diyor öğretmen. Benim takıldığım bu. Ve o da son çıkan öğrenciyle çıkıyor. Yani 5e 10 kala gitsek fırça yiyoruz. Benim derdim geç kalırsam ne yaparım değil. 5e çeyrek kala değil 5e 10 kala gitsek sıkıntı oluyor. Derdim bu.
Geç kalsanda erken çıksanda isterse idare savunmanı alır. Öğretmenlikte nasıldır bilmem ama kurumlarda giriş çıkışlarda 15 dk dan fazla tolerans yoktur atıyorum 8-17 ise mesain 8:15 ten önce 16:45 ten sonra imza dosyasına imzanı atman gerekir. Ki öğretmenlerinde rapor vs gibi teslim etmeleri gereken işin resmi kısmıda olabilir.

Merhaba öncelikle.

Ben konu derken haftalık temaları kastediyorum. Mesela 23 Nisan haftası Atatürk konularının işlenmesi veya yukarda yazılmış hayvanlar gününde hayvanlarla ilgili etkinlikler ya da yeni yıl haftasında yılbasıyla ilgili etkinlikler gibi şeyler yapılması. Bunlar yapılırken de kavramları verebilmek gibi. Evet drama, matematik, sanat vs etkinliklerin olması gerekiyor ben de bundan bahsediyorum zaten.

Ben serbest zaman etkinlikleri boş demiyorum ki. Yukarda da yazdım. Bir gününüzü düşünün. Yarım saate yakın geç giriliyor. Alalade bir fotokopi veriliyor çocuklara boyayın deniyor. Boyayan boyuyor. Sonra yemek yeniyor. Çizgi film ve direk park. Zamanından önce çıkış ve kapanış. Evet totalde 1 saat sürsün az ama öz olsun sorun değil benim için. Ama o öz de yok. Mesela örneğin biz eskiden artık mataryel çalışmaları yapardık, katlamalar yapardık çocuklarla. Mesela yılbaşı haftasında konumuz yılbaşı, kış vs olurdu. Veya para birimleri, meslekler... Bu tür konular işlenirdi. Konularla kavramlar bir arada verilirdi. Ben mi yanlış biliyorum anlayamadım? Mesela her gün sünger Bob resmi boyuyor oğlum bu kadar. Taşırmasın demiyorum ressam gibi neden boyanıyor demiyorum ben çok da önemli değil sünger bobu düzgün boyaması. Neden doğa konusu neden mevsimler konusu yok? 29 Ekim geliyor mesela bakalım bununla ilgili ne yapılacak? Ben bu işteyken üniteler ben kimim le başlardı. Vücudumuzu tanıma vs vs bunla ilgili tonla yaptırılacak şeyler var. Ben çok geri kaldım herhalde...

Stajer yok 40lı yaşlarında bir bayan var. Çantaları falan dışarı çıkarıyor. Öğretmen bir şey gerektiğinde ondan istiyor. Sıfatını bilemiyorum o zaman ben.

Öğretmen her gün evimizin yolunu kullanarak evine gidiyor. Her gün son çocukla birlikte çıkıp gidiyor. Yemin ederim ki her gün görüyorum bunu. Hatta oğlumu 5e 3 dakika kala alıp fırça yediğim gün oğlum ayakkabısını giyerken hemen fırladı okulun dışında bekledi bizi. Öğretmen 15 dakika önce herkesin çıkmış olmasını istiyor ve direk çıkıyor. Zaten ertesi gün boyama var neyin hazırlığını yapacak ki?
Bu aciklamalari sizi eleştirmek icin yapmadim, genel yargıları ve yanlış bilinenleri aciklamak icin yaptim. Yani tavir ve yapılanlari her iki açıdan değerlendirdim. Olmasi gerekenden bahsettim, sizin durumunuzdan degil.
Okul öncesinde konu ve unite yoktur. Kazanim ve kavram listemiz vardır. Meslekler, yilbasi, kış vs bunlarin hepsi araçtır. Konular kazanim ve kavramlarla verilmez, kavramlar ve kazanımlar seçilen temalarla verilir. Aslolan kavram ve kazanımı vermektir. 29 Ekim ise belirli gun ve haftalar dahilindedir ve evet plan dahilinde olmak zorundadır. Okul öncesinde boyama vermek, boyama kagidi vermek artık cok eskide kalan ve yapilmamasi gereken bir uygulamadir. Yani ben de size katılıyorum. Hele de tasirmadan boyama gibi bir gaile ise hic olmamalidir. Önemli olan küçük kas gelisimidir. Yardımcı öğretmen değil, olsa olsa sinif icin görevlendirilen personeldir. Sinif icinde yapılan tüm etkinlikler ile ilgili eve gelen boya kagidi disinda nasil haberdar oluyorsunuz? Muhtemelen bulunduğunuz okulda yapilan uygulamalar oldukca ilkel kalıyor, bu anlattiklarinizdan bunu çıkarıyorum.
Cizgi filmse kesinlikle özel sinema günu, planla ilgili kısa videolar vs hariç kesinlikle coook eskilerden kalan bir uygulama ve hala devam etmesi kabul edilemez.

Çıkış saati konusunda hak veremiyorum size, siz evden 15 dk erken çıkamayın ama öğretmeniniz keyfi olarak sizi (ki yukarıda bir öğretmenin de anlattığı gibi birbirinden ilhm alan diğer velileri) beklesin. Başınıza kaza bela gelse geç kalsanız bir kaç dk rica etmek için arasanız bir şey demeyecektir eminim. ama sizin için beklediği süre o kişinin mesai dışı yaşamından mesela çocuğundan kesiliyor.

ayrıca mesajlarınızdan anladığım kadarıyla anaokulundan beklentilerinizle çocuğunuzu verdiğiniz kurumun işleyişi örtüşmüyor. bu noktada beklentileriizi karşılayacak bir eğitim sistemi uygulayan bir yere bakmak yararlı olabilir. anlattığınız içerikte tv saatine takıldım, ben de çocuğumun tv izlemesini istemem ancak mesela her gün resim boyama yapmasına takılmam. terisne sürekli bir şey öğretme kaygısı olan bir kuruma gitmesini istemem. burada velinin beklentisi çok kişisel, o yüzden kurumla beklentilerinizi istişare edebilir ve buna göre seçim yapabilirsiniz.

Ben anlatamıyorum sanırım. Benim derdim geç kalırsam beni beklesin değil. Çıkış saati 5. Öğretmen 5e çeyrek kala herkes çıkmış olsun diyor. Diyelim ki ben 5e 10 kala gittim almaya. Fırça yiyorum. Sorun bu.

Resim boyaması sorun değil. Bütün gün SADECE resim boyaması sorun. Oğlumun anaokulunda bir günü şu. Yarım saat geç giriş. Boyama yapma. Yemek yemek. TV. Park. Erkenden çıkış. Sadece boya yapılıyor sadece sünger Bob boyanıyor 1 aydır he bazen de ayıcık falan. Anlatabildim mi?

Ben anlatamıyorum sanırım. Benim derdim geç kalırsam beni beklesin değil. Çıkış saati 5. Öğretmen 5e çeyrek kala herkes çıkmış olsun diyor. Diyelim ki ben 5e 10 kala gittim almaya. Fırça yiyorum. Sorun bu.

Resim boyaması sorun değil. Bütün gün SADECE resim boyaması sorun. Oğlumun anaokulunda bir günü şu. Yarım saat geç giriş. Boyama yapma. Yemek yemek. TV. Park. Erkenden çıkış. Sadece boya yapılıyor sadece sünger Bob boyanıyor 1 aydır he bazen de ayıcık falan. Anlatabildim mi?

anlatabildiniz. öğretmeninizle uygun bir uslupla konşuşup bilgi isterseniz size açıklama yapar, yaptığı açıklamadan tatmin olmazsanız/bilgilendirme yapmazsa ilgili birime bilgi verirsiniz, inceleme yapılır, gerekli uyarılar ve sonucunda düzenlemeler yapılır.

Resim boyaması sorun değil. Bütün gün SADECE resim boyaması sorun. Oğlumun anaokulunda bir günü şu. Yarım saat geç giriş. Boyama yapma. Yemek yemek. TV. Park. Erkenden çıkış. Sadece boya yapılıyor sadece sünger Bob boyanıyor 1 aydır he bazen de ayıcık falan. Anlatabildim mi
İki şeyi merak ediyorum. Yazdıysanızda görmemişim. Çocuğunuz yarım gün mü okula gidiyor. Birde siz çocuğunuzla hafta sonları neler yapıyorsunuz.

Bu aciklamalari sizi eleştirmek icin yapmadim, genel yargıları ve yanlış bilinenleri aciklamak icin yaptim. Yani tavir ve yapılanlari her iki açıdan değerlendirdim. Olmasi gerekenden bahsettim, sizin durumunuzdan degil.
Okul öncesinde konu ve unite yoktur. Kazanim ve kavram listemiz vardır. Meslekler, yilbasi, kış vs bunlarin hepsi araçtır. Konular kazanim ve kavramlarla verilmez, kavramlar ve kazanımlar seçilen temalarla verilir. Aslolan kavram ve kazanımı vermektir. 29 Ekim ise belirli gun ve haftalar dahilindedir ve evet plan dahilinde olmak zorundadır. Okul öncesinde boyama vermek, boyama kagidi vermek artık cok eskide kalan ve yapilmamasi gereken bir uygulamadir. Yani ben de size katılıyorum. Hele de tasirmadan boyama gibi bir gaile ise hic olmamalidir. Önemli olan küçük kas gelisimidir. Yardımcı öğretmen değil, olsa olsa sinif icin görevlendirilen personeldir. Sinif icinde yapılan tüm etkinlikler ile ilgili eve gelen boya kagidi disinda nasil haberdar oluyorsunuz? Muhtemelen bulunduğunuz okulda yapilan uygulamalar oldukca ilkel kalıyor, bu anlattiklarinizdan bunu çıkarıyorum.
Cizgi filmse kesinlikle özel sinema günu, planla ilgili kısa videolar vs hariç kesinlikle coook eskilerden kalan bir uygulama ve hala devam etmesi kabul edilemez.

Evet işte seçilen tema yok. Çok uzun yıllar oldu tam teorik isimleri hatırlayamıyorum aktif yapmadığım için. Sadece bu şekil değildi onu biliyorum. Oğlumla konuşuyorum oyun şarkı vs hiç bir şeyden haberi yok. Ki çabuk kapar oğlum öğrendiği şarkıları hep söyler (benim ögrettiğim) normalde anlatır. Veya sınıfa, sınıfın girişine bakabiliyoruz. Hiç bir farklı etkinlik görmedik daha. Dergiler alındı hala kapıda yığılı duruyor paketleriyle. Tüm veliler de aynı şeyleri söylüyor.

İki şeyi merak ediyorum. Yazdıysanızda görmemişim. Çocuğunuz yarım gün mü okula gidiyor. Birde siz çocuğunuzla hafta sonları neler yapıyorsunuz.

Evet yarım gün. Hafta sonları değişiyor sürekli yaptığımız rutinler yok. Ama bazen doğada oluruz orman, piknik, kamp, kapalı oyun parkları vs. Bazen evde otururuz. Ailece kutu oyunları, legolarla oynarız, puzzle yaparız. Lego, puzzle nerdeyse her gün var zaten. Bazen de bunaltmadan etkinlik kitaplarıyla etkinlik yaparız kesme vs. Değişiyor. Bunu neden sordunuz?

Evet işte seçilen tema yok. Çok uzun yıllar oldu tam teorik isimleri hatırlayamıyorum aktif yapmadığım için. Sadece bu şekil değildi onu biliyorum. Oğlumla konuşuyorum oyun şarkı vs hiç bir şeyden haberi yok. Ki çabuk kapar oğlum öğrendiği şarkıları hep söyler (benim ögrettiğim) normalde anlatır. Veya sınıfa, sınıfın girişine bakabiliyoruz. Hiç bir farklı etkinlik görmedik daha. Dergiler alındı hala kapıda yığılı duruyor paketleriyle. Tüm veliler de aynı şeyleri söylüyor.
Eskiden konu ve unite vardı, artık yok. Temalarin da hicbir onemi yok. Onemli olan kazanim ve kavramlar, o da istenilen sekilde verilebilir. Dergi setlerine başlanmamis olabilir. Henüz yeni oturdu kurallar ve duzen. Aslinda dergi setleri uygulaması bile güncel bir uygulama değil ☺️ belki oglunuz anlatmayi tercih etmiyordur bilemem ama cizgi film ve boyama kagidi sistemi yeterince sorunlu zaten. Bu sekilde anlattiginizda mesai saati dolsun da gideyim, çocuklar da olabildiğince sabit dursun diyen bir öğretmen canlandi gözümde. Bilmiyorum eğer öyleyse cocuk dunyasina aykırı. Ancak okul her yaptigini paylaşmak zorunda da degil, oyle bir beklentiye de girmemek lazım. Cunku maalesef surekli paylaşım yapıldığı icin yapmayanlar etkinlik yapmamis sayiliyor. Eger söylediklerinizden eminseniz, cocugunuz mutsuzsa ve görüşmeleriniz sonuçsuz kaliyorsa kurum değistirmek dışında yapabileceginiz bir şey kalmıyor. Ama ozel devlet olarak ayirmayin, cunku bu bir genelleme degil, ogretmen ve kurumla alakalı. Ben de devletteyim, ancak bu uygulamalara -eger böyleyse- tahammul edemiyorum. Okulumuzda da kimse boyle bir uygulama yapmıyor.

Evet yarım gün. Hafta sonları değişiyor sürekli yaptığımız rutinler yok. Ama bazen doğada oluruz orman, piknik, kamp, kapalı oyun parkları vs. Bazen evde otururuz. Ailece kutu oyunları, legolarla oynarız, puzzle yaparız. Lego, puzzle nerdeyse her gün var zaten. Bazen de bunaltmadan etkinlik kitaplarıyla etkinlik yaparız kesme vs. Değişiyor. Bunu neden sordunuz?
Bir çocuktan ve okuldan yarım günde çok şey bekliyorsunuz gibi. Bugün boyama yapar Birgül kesme biçme birgün kurabiye şu an turşu zamanı belki turşu yaparlar. Yeşilay haftası gelir Kızılay haftası gelir doğum günleri gelir. Daha okullar açılalı ne kadar oldu.

Bir çocuktan ve okuldan yarım günde çok şey bekliyorsunuz gibi. Bugün boyama yapar Birgül kesme biçme birgün kurabiye şu an turşu zamanı belki turşu yaparlar. Yeşilay haftası gelir Kızılay haftası gelir doğum günleri gelir. Daha okullar açılalı ne kadar oldu.

Olabilir evet. Belki de. Ben zaten konuyu ben ne kadar haklıyım diyerek açtım. Değişik fikirlere ihtiyacım olduğu için. Teşekkür ediyorum. Umarım güzel şeyler katar oğluma okulu.

Okullar daha yeni açıldı
Biraz gözlem yapın
Hala aynu rutinde devam ediyorsa ben olsam çocuğumu alırım
Akademik bilgi öğrensin diye değil,
Yaratıcılığı gelişsin diye
Her gün sünger bob boyayarak yaratıcılık, problem çözme becerileri vs gelişmez.

İlla sanat etkinliği yaptıracaksa bunun binbir yolu var.
Her gün ayıcık resmi mi boyanır?
Bunu anaokulu öğretmeni ve bu alanda bir uzman olarak söylüyorum.

Çizgi film saati de sıkıntı. Kazanım ve gösterge doğrultusunda izletiliyorsa sorun yok. Ama vakit geçsin ben de kenarda takılayım diye her gün açılıyorsa sıkıntı.

Çizgi filmden sonra sohbet ediliyor mu?
Veya öncesinde öğretmen dün ne izletmiştik diye soruyor mu?
Bunlar yapılıyorsa yine bir yere kadar tamam.

Bu arada sınıfın kalabalık olması gerçekten kalifiye bir öğretmen için bahane değil.
Zorlayıcı ama her gün basit etkinlik yaptırmak için bahane olamaz

Kimse bu mesleğin başında herkes 5 10 kişilik sınıflarda olacak diye vaat etmedi.

Benim bir arkadaşım var. Van ın bir köyüne atandı. Malzeme yok, sınıfta halı bile yok, oyuncak yok, materyal yok. Çocuklar Türkçe bile bilmiyor. Bir kaç ayda kartondan vs kendi de eğitici oyuncaklar yaparak çiçek gibi yaptı orayı. Yani eldeki malzeme sınırlıysa malzemesiz de etkinlik yapılır. Yeter ki öğretmen mesleğinin hakkını versin.

Hiçbir şey yapamazsam marketten boş koli alır yine çocukların yaratıcılıklarına dokunurum. Öğretmenin bunu hedeflemesi, kendini geliştirmesi yeterli...

Bu sebeple bence haftaya da gözlem yapıp sonra konuşabilirsiniz...

Eskiden konu ve unite vardı, artık yok. Temalarin da hicbir onemi yok. Onemli olan kazanim ve kavramlar, o da istenilen sekilde verilebilir. Dergi setlerine başlanmamis olabilir. Henüz yeni oturdu kurallar ve duzen. Aslinda dergi setleri uygulaması bile güncel bir uygulama değil ☺️ belki oglunuz anlatmayi tercih etmiyordur bilemem ama cizgi film ve boyama kagidi sistemi yeterince sorunlu zaten. Bu sekilde anlattiginizda mesai saati dolsun da gideyim, çocuklar da olabildiğince sabit dursun diyen bir öğretmen canlandi gözümde. Bilmiyorum eğer öyleyse cocuk dunyasina aykırı. Ancak okul her yaptigini paylaşmak zorunda da degil, oyle bir beklentiye de girmemek lazım. Cunku maalesef surekli paylaşım yapıldığı icin yapmayanlar etkinlik yapmamis sayiliyor. Eger söylediklerinizden eminseniz, cocugunuz mutsuzsa ve görüşmeleriniz sonuçsuz kaliyorsa kurum değistirmek dışında yapabileceginiz bir şey kalmıyor. Ama ozel devlet olarak ayirmayin, cunku bu bir genelleme degil, ogretmen ve kurumla alakalı. Ben de devletteyim, ancak bu uygulamalara -eger böyleyse- tahammul edemiyorum. Okulumuzda da kimse boyle bir uygulama yapmıyor.

Evet işte ben de öğretmen hakkında böyle düşündüğüm için rahatsızım. Yoksa park vs ile zorum yok. Bir an evvel birşeyler yapılsın ve gün bitsin deniliyor sanki. Ve bu intiba bütün velilerde oluştu. Ben özele de verebilirdim ama devleti tercih ettim bilerek. Bana daha güven veriyor devlet okulu.

Oğlum mutlu aslında pek bir zoru yok. Ama gidişata göre bir yol çizeceğim. Teşekkürler.

Okullar daha yeni açıldı
Biraz gözlem yapın
Hala aynu rutinde devam ediyorsa ben olsam çocuğumu alırım
Akademik bilgi öğrensin diye değil,
Yaratıcılığı gelişsin diye
Her gün sünger bob boyayarak yaratıcılık, problem çözme becerileri vs gelişmez.

İlla sanat etkinliği yaptıracaksa bunun binbir yolu var.
Her gün ayıcık resmi mi boyanır?
Bunu anaokulu öğretmeni ve bu alanda bir uzman olarak söylüyorum.

Çizgi film saati de sıkıntı. Kazanım ve gösterge doğrultusunda izletiliyorsa sorun yok. Ama vakit geçsin ben de kenarda takılayım diye her gün açılıyorsa sıkıntı.

Çizgi filmden sonra sohbet ediliyor mu?
Veya öncesinde öğretmen dün ne izletmiştik diye soruyor mu?
Bunlar yapılıyorsa yine bir yere kadar tamam.

Bu arada sınıfın kalabalık olması gerçekten kalifiye bir öğretmen için bahane değil.
Zorlayıcı ama her gün basit etkinlik yaptırmak için bahane olamaz

Kimse bu mesleğin başında herkes 5 10 kişilik sınıflarda olacak diye vaat etmedi.

Benim bir arkadaşım var. Van ın bir köyüne atandı. Malzeme yok, sınıfta halı bile yok, oyuncak yok, materyal yok. Çocuklar Türkçe bile bilmiyor. Bir kaç ayda kartondan vs kendi de eğitici oyuncaklar yaparak çiçek gibi yaptı orayı. Yani eldeki malzeme sınırlıysa malzemesiz de etkinlik yapılır. Yeter ki öğretmen mesleğinin hakkını versin.

Hiçbir şey yapamazsam marketten boş koli alır yine çocukların yaratıcılıklarına dokunurum. Öğretmenin bunu hedeflemesi, kendini geliştirmesi yeterli...

Bu sebeple bence haftaya da gözlem yapıp sonra konuşabilirsiniz...

Sonuna kadar katılıyorum size. Demek istediklerimi ifade etmişsiniz. Ben hiç bir zaman sistematik bir şekilde ders mantığıyla gidilsin demiyorum veya saatlerce etkinlik yapılsın da demiyorum. Ama enayi yerine konulmak işte yapsınlar bir şeyler ben çıkıp gideyim mantığı rahatsız ediyor.

Arkadaşınızı da tebrik ediyorum. Bu tarz gerçek öğretmenlere ihtiyaç var bu ülkede. Sadece bu sebeple özele yollamadım çocuğumu. İyi eğitim parayla satın alınmamalı. Ama ne yazık ki o duruma gelmiş çoğunluk. Burda bile eğitim için paramızın konuşması gerektiğini okudum. Üzücü gerçekten.

Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.

Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...

Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.

Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.

Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????
Çıkış saatinde çocuğunuzu almalısınız ,özel bir durum yoksa geç kalma gibi bir lüksünüz yok. Ayrıca hiçbir öğretmenin 3-4 dakika geç kalmaya laf edeceğini sanmıyorum. Okul önceci arkadaşlardan biliyorum (normalde çıkış saati 5 olan okulda) saat 7’ye kadar Veli bekleyip gelmeyince çocuğu eve kendilerinin götürdükleri bile oluyor. Fiziksel etkinlik adına son 1 saatte dışarıda etkinlik yapılıyor olabilir çocuklar koştuğu için de mont giydirmiyordur. Özellikle rica ederseniz, çocuğa da tembihlerseniz zaten giydirirler. Ayrıca hiçbir okulda ders içi planlamaya karışma hakkınız yok. Daha da kapsamlı ve özel bir ilgi, özel bir muamele isterseniz özele verin. Bu arada evet öğretmenin de bir ‘mesai’ saati var. Bilmeyenler için söylüyorum normalde öğretmen mesai saati bitince çıkar öğrencinin velisi gelmediyse de öğrenciyi nöbetçi öğretmene teslim eder. Sizin öğretmeniniz belli ki nöbetçi öğretmene teslim etmek istememiş.

Son düzenleme:
Back
X