Aniden değişen eş.

Arkadaşlar merhaba ben 27 yaşında 3 yıldır evli ve 1 çocuk sahibiyim. Eşimle görücü usulü ile evlendik. Kendisi çok zor bir insan zaman geçtikçe daha da belli oluyor. Evlenirken falan o kadar uysal sakin sinirlenmeyen biriydi ki ama benim çok kötü bir huyum var aşırı sinirleniyorum ama çok uzun sürmez saman alevi gibi işte. Neyse biz evlendik süreç iyiydi çok fazla karışan eden olmadı evimizin eşyalarını vs kendimiz aldık kayınvalidem falan karışmadı çok iyi insanlar hepsini de seviyorum kızı gibi davranır bana. Kayınvalidemler köyde yaşıyor sürekli gideriz. Eşim de hep iyiydi gülerdik şakalaşır film falan izlerdik aramız sıcaktı. Hamileliğin son zamanları benden uzaklaştı soğuk gibiydi neyse hormonlarım yüzünden kuruntu yapıyorum deyip sustum son 1 yıldır da yani bebek doğduğundan beri eşim bi tuhaf olmaya başladı herşeye kızıyor sürekli eleştiri yapıyor benim için hiç bir şey yapmak istemiyor sürekli gezsek dediğimde köye gidelim diye tutturuyor bugün gitmesek desem sen zaten istemiyorsun sevmiyorsun gelmemek için kavga çıkartıyorsun diyo ama ben nişanlandığım zamandan beri zaten hep köye gidiyorum normalde köy falan hiç bilmem kendi köyüme bile gitmem bende artık farklı şekilde gezmek istiyorum ama anlamıyor dinlemiyor sürekli kavga çıkartıp burnumdan getiriyor doğum sonrası kilo aldım şuan diyetteyim kilo aldım diye bana neler söyledi canım çok yandı sözlerine dünde yine beni eleştirirken dozunu arttırdı ve böyle olduğunu bilsem seninle evlenmezdim dedi bende ağladım kahvaltı zehir oldu tabi. Kendisi yedi işe gitti akşama kadar konuşmadık bugün de köyde gitti ben gitmedim ya kızlar davranışı bir gecede pat diye değişti uysal sevecen adam gitti karşımda bağırıp çağıran bir adam geldi herkes birbirimizi sevdiğimizi bakışımızdan anlardı şuan birbirimize bakmıyoruz bile sürekli laf ediyor bana bende zaten ters bir yapıya sahibim kendimi tutmaya çalışıyorum ama üstüme çok geliyor bu kezde dayanamayıp bende ona bağırıyorum çok üzülüyorum güzel bir evliliğimiz vardı mutluyduk ne olduğunu anlayamıyorum adam gece yattı sabah kalktı şeytan görmüş gibi davranmaya başladı ben ne yapayım bilmiyorum akıl akıldan üstündür bir tecrübesi olandan yardım rica ediyorum eşimi seviyorum bu durumu nasıl çözebilirim?
Mrb..once siz
bir psikiyatri görünseniz sonra dr Eşiniz ile birlikte gorunursunuz önce itiydik diyorsunuz çünkü..biraz daha sabırlı olmaya gayret edin...daha yolun başındasınız..

Yazinin ortasinda bir yerlerde gebeligin sonlarinda degisti demissiniz, sonra dun gece degisti olmus.

Esiniz asagi yukari 1 yildir degisik anladigim kadariyla.
Kilo probleminizi dert ediyor diye yorumladim ben.
Hayır gebeliğin son dönemlerinde değişti birden sonra dozu artarak ilerledi. Kilo veriyorum konunun kilo olduğunu düşünmüyorum.

Çok haklısın bu konuda törpülemeye çalışıyorum kendimi ama böyle davrandıkça yapamıyorum çok yıprandım ya çocukta zor hiç bişey bilmiyor anlamıyor sonuçta zorluyor haliyle birde eşim böyle olunca ben arada kaynıyorum

Sanirim iki tarafin da iletisimde problemleri var. Bu konuda destek alabilirsiniz. Bazen ufak degisiklikler iliskilerde bir cok sorunu kaldiriyor

Yazdıklarınızı göre konusuyorum. Belli bir yaştan sonra o saman alevi gibi parlayıp sönen insan karşısındaki insana ona saygısız davranma hakkı veriyor. O huy çekene çok kötü. Dediğinizin arkasinda durun. Bir de kadınlar çocuk bakımında ese rol vermiyor. Rol verin. Babası ile parka gitsin.
İki bir başka kadın yoksa bir anda değişmez. Uzun uzun eşle konuşmanın faydası yok. Erkekler cümle anlamıyor eyleme geçeceksiniz. Kısa konuşma ve eylem.
Bu evliliği bu haliyle devam ettiremiyorum. Ben senin fiziksel hiçbir özelliğine laf etmezken sen onur kırıcı konuşuyorsun. Koyu sevmek ya da sevmemek değil konu sosyal hayatımız. Çift terapisine gidebiliriz. Ancak bir daha onur kırıcı konuşursan bu evlilik benim için biter. Seçim senin. Bitti bu kadar.

Yazdıklarınızı göre konusuyorum. Belli bir yaştan sonra o saman alevi gibi parlayıp sönen insan karşısındaki insana ona saygısız davranma hakkı veriyor. O huy çekene çok kötü. Dediğinizin arkasinda durun. Bir de kadınlar çocuk bakımında ese rol vermiyor. Rol verin. Babası ile parka gitsin.
İki bir başka kadın yoksa bir anda değişmez. Uzun uzun eşle konuşmanın faydası yok. Erkekler cümle anlamıyor eyleme geçeceksiniz. Kısa konuşma ve eylem.
Bu evliliği bu haliyle devam ettiremiyorum. Ben senin fiziksel hiçbir özelliğine laf etmezken sen onur kırıcı konuşuyorsun. Koyu sevmek ya da sevmemek değil konu sosyal hayatımız. Çift terapisine gidebiliriz. Ancak bir daha onur kırıcı konuşursan bu evlilik benim için biter. Seçim senin. Bitti bu kadar.
Deneyeceğim bakalım teşekkür ediyorum. Umarım olumlu yönde gelir çünkü küçücük bir bebeğim var ve bu hayatı o seçmedi bizim saçmalıklarımızı onun ödemesini istemiyorum çabalıyorum 😞

Deneyeceğim bakalım teşekkür ediyorum. Umarım olumlu yönde gelir çünkü küçücük bir bebeğim var ve bu hayatı o seçmedi bizim saçmalıklarımızı onun ödemesini istemiyorum çabalıyorum 😞
Çabalamak varoş erkeklere yalvarmak değil net olmak. Hayırdır ben evimdeyim, isimdeyim, gucumdeyim sen neyin tribindesin demek? Sizin için demiyorum. Burda kadınlar konuşup konuşup kendine hakaret eden adamla aynı yatağa giriyor. 5 saat konuş eylemlerinizle soyleriniz uyumlu olacak.

Acaba çocuk doğunca antropoza falan mı girdi, noluyor bu erkeklere anlamıyorum, en büyük korkum doğum sonrası tüm iletişimin yok olması 😒 bebek aileyi ilk zamanlar biraz sarsıyor gibi geldi, sizin gibi bebekten sonra eşi tuhaflaşan birçok konu okudum , tecrübeli hanımların yorumlarını bekliyorum, ben de daha yeni bir anne adayı olarak bu konu ile ilgili yorumları merak ediyorum, mesela benim eşim bana karşı çok merhametli ve koruyucu acaba doğumdan sonra değişir mi ki 🤔
Benim eşimde öyleydi ya çocuk gibi severdi resmen beni bebek doğduktan sonra bunalıma girdi sanırım acısını benden çıkartıyor bir dediğimi iki etmez alınacak bişey falan olursa o konu da değişmedi duygusal olarak uzaklaştık acaba sorun bende mi diyorum ben mi uzaklaştım?

Çabalamak varoş erkeklere yalvarmak değil net olmak. Hayırdır ben evimdeyim, isimdeyim, gucumdeyim sen neyin tribindesin demek? Sizin için demiyorum. Burda kadınlar konuşup konuşup kendine hakaret eden adamla aynı yatağa giriyor. 5 saat konuş eylemlerinizle soyleriniz uyumlu olacak.
Anlıyorum doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim çabayı çocuğum için veriyorum yalvarmak değil söylediğim zaten. Daha net konuşmak konuşamadığım söylemeye korktuğum şeyleri söylemek sanırım daha doğru olacak.

Ay yemin ediyorum işte aynen öyle rahatım bozuldu ben bekarken gezerdim tozardım şöyle böyle evde çocuk bakamam deyip diyor halbuki çocuk bakıyorum dediği de sabah kahvaltısı hazırlanan kadar sonra yer çıkar gider

Kendi ruhsal, bilişsel, sosyal gelişimini tamamlayamamiș insanlarin,
sırf çiftleşme ve üreme amaçlı evlenmesi, ebeveyn ve olmasi engellenmeli.

Acaba çocuk doğunca antropoza falan mı girdi, noluyor bu erkeklere anlamıyorum, en büyük korkum doğum sonrası tüm iletişimin yok olması 😒 bebek aileyi ilk zamanlar biraz sarsıyor gibi geldi, sizin gibi bebekten sonra eşi tuhaflaşan birçok konu okudum , tecrübeli hanımların yorumlarını bekliyorum, ben de daha yeni bir anne adayı olarak bu konu ile ilgili yorumları merak ediyorum, mesela benim eşim bana karşı çok merhametli ve koruyucu acaba doğumdan sonra değişir mi ki 🤔

Doğuma kadar eşim her işi yaptı. Yeri geldi duşumu bile aldırdı. Hamilelik benim için çok zor bir süreçti.
Ancak doğumdan sonraki süreçte kopma noktalarımız oldu. Sonra toparladık ama erkekler de bence lohusa depresyonuna giriyor :D gerçi eşime bunu söyledim diye kocaman bi kavga çıkarmıştı :D

Benim eşim de çok merhametli ve korumalıdır ama doğumdan sonra bir süre bize de birşey oldu sanki, uzaklaştık sanki adam hiçbirsey yapmıyor gibi geliyordu ve sanki karşımda mutsuz biri vardı, o mutsuz olunca ben de mutsuz ve sinirli oluyordum ama bu ilk 6 7 ay sürdü uzun gibi gelebilir ama benim kendimi toplamam durumu fark etmem vs o kadar belki daha fazla zaman aldı, sonra baktım uzaklaştık birbirimizden sakince sordum neden böyle olduk diye, eskiden böyle değildik daha mutluyduk şimdi çok mutsuz görünüyorsun,yüzün gülmüyor benim de içimden gelmiyor vs dedim, eşim de sana hiçbirsekilde yetemiyorum, inan kosturuyorum ama yine sinirlisin dedi, ben de mutlu görünmediği için sınırlı oldugumu vs söyledim, konuştuk ikimizde hatalarımızı fark ettik çok şükür, o konuşma çok iyi geldi birbirimizi anladık, sonrası çok şükür çok iyi oldu...doğumdan sonra ikinizde de değişimler olabilir, ilişkinizde değişimler olabilir çok uzatmadan konuşun ve çözün

Valla bende anlamadım bazen babamın evinden getirmişim gibi davranıyor 🤣 halbuki çocuğunu da çok sever oyunlar oynar okşar öper uzak ketum bir baba değildir ama 2 dk bıraksam hemen söyleniyor ben çocuk bakıyorum diye 🤯
E bakacak tabi. Onunda çocuğu ya. Lütfettin paşam diyeceksin böylelerine !

Kendi ruhsal, bilişsel, sosyal gelişimini tamamlayamamiș insanlarin,
sırf çiftleşme ve üreme amaçlı evlenmesi, ebeveyn ve olmasi engellenmeli.
Yok artık sizde hanımefendi eşim normalde gerçekten iyi bir insan şu sıralar biraz benimle duygusal anlamda sorun yaşıyor bunun farkındayım. Babalığına asla laf edilecek bir yönü de yok . Ben zaten babalığına değil eşliğine sitem ettim. Baştaki yazıyı okumadan yorum yapmışsınız. Konumuz babalık değil. 🤌

Benim eşim de çok merhametli ve korumalıdır ama doğumdan sonra bir süre bize de birşey oldu sanki, uzaklaştık sanki adam hiçbirsey yapmıyor gibi geliyordu ve sanki karşımda mutsuz biri vardı, o mutsuz olunca ben de mutsuz ve sinirli oluyordum ama bu ilk 6 7 ay sürdü uzun gibi gelebilir ama benim kendimi toplamam durumu fark etmem vs o kadar belki daha fazla zaman aldı, sonra baktım uzaklaştık birbirimizden sakince sordum neden böyle olduk diye, eskiden böyle değildik daha mutluyduk şimdi çok mutsuz görünüyorsun,yüzün gülmüyor benim de içimden gelmiyor vs dedim, eşim de sana hiçbirsekilde yetemiyorum, inan kosturuyorum ama yine sinirlisin dedi, ben de mutlu görünmediği için sınırlı oldugumu vs söyledim, konuştuk ikimizde hatalarımızı fark ettik çok şükür, o konuşma çok iyi geldi birbirimizi anladık, sonrası çok şükür çok iyi oldu...doğumdan sonra ikinizde de değişimler olabilir, ilişkinizde değişimler olabilir çok uzatmadan konuşun ve çözün
Umarım kolay olur , bebekli hayat güzel olduğu kadar da zor 🙃

Back
X