aniden gelen ben bir halt oldum hissi

çok iyi yapmışsınız , olayın enerjisi aynen sizin olayınız gibi aslında

ATT bile derken hanfendi? Siz kendinizi ne zannediyorsunuz ya? Arkadaşlar az bile yapmış diye yorumladım umarım kurumunuz değişene kadar aynılarına devam ederler.
sıkıntı ne biliyor musunuz kurumum degisecek komutaya geecip o az bile yapmış dediğiniz attlerin tam olarak amiri olacağım
beddualariniz hep bu şekilde mi tutuyor

36 kalktı her yer kaldırdı mi emin değilim.
şartlar iyiye gitti açıkçası son sene ama benim üzüldüğüm verilen inanılmaz ötesi emeğin begenilmemesi.
cidden olması gerekenin yapıldığı yeri görseler dediğim gibi Avrupa Amerika vs inanamayacaklar bizim yaptıklarımiza
olmuyor ama.

Hiyerarşik olarak doktorlar sizin üstünüzde, branşları sizden daha zor daha teknik. Siz 2 yıl okuyorsunuz onlar 6 hatta daha fazla. Neden bunu kabul etmek yerine habire bir doktorları yerme çabası anlamıyorum ki. Lisansta üstünlük yok demişsiniz, bir hemşire olarak çalıştığınız hastanede gerçekten doktorlar sizin üstünüz değil mi? Belki şu an bile nöbettesiniz ve doktorlardan emir alıyorsunuz. Ve puanınız yetseydi seve seve tıp yazıp saygınlığından yararlanacaktınız. İtiraf edemiyorsunuz kendinize.

Hadi bunlar bile neyse, çırak zamanla usta olur, bir sağlık çalışanı aradan zaman geçse de doktor olamıyor. Bunu inatla kabul etmiyor sağlık çalışanları. Çoğu doktor olmaya can attığı halde istemem yan cebime koy modundalar… Kendileri tıp okusa egonun alasını yapacaklar ama kızcağız “siz” denilmesini istedi diye oooo bu ne ego diyip saldırıyolar garip

evet meslektaş olmadığımız kesin bence de.
Evet kesin ve sadece zorluk yaşayan siz degilsiniz herkes kendi işine emek veriyor saatlerini veriyor uykusuz kalıyor ama şu bir gerçek sağlık çalışanları hemşiresi doktoru vs daha çok emek veriyor bu yüzden sağlık çalışanlarınin hepsine saygı duyuyorum bu iş sadece para için yapılmaz ...hayattan fedakarlığı gerektirir.

Işte bunlar hep kompleks annem

Bir örnek vereyim, savcı hakim avukat hepsi hukuk mezunu. Üstelik bir avukat ile bir hakim savcı aynı birime bağlı değil, biz avukatlar barolara bağlıyız onlar ise hakimler savcılar kuruluna. Aramızda hiyerarşik hiçbir durum yok, emir talimat verme durumu yok. Ona rağmen hiçbir avukat herhangi bir hakim savcıya senli benli üslupta konuşamaz, biz meslektaşız derse de komik duruma düşer. Arada ciddi bir resmiyet ve görünmeyen bir üstünlük söz konusu.

ve siz aynı bölüm mezunusunuz
buna rağmen böyle.

ve siz aynı bölüm mezunusunuz
buna rağmen böyle.
Tabii mesela hakim karar verirken, yemin ettirirken ayağa kalkarız bu bile saygı göstergesi. Sağlık ve hukuk camiaları yoğun resmiyet ve saygı isteyen alanlar. Mühendislikte bu ayrım pek yok insanlardan duyduğum kadarıyla ama bizde kesinlikle ortam bunu gerektiriyor senelerdir düzen bu.

Ateyizler buna da cevap versin hadi

Ateyizler buna da cevap versin hadi
Hukuk bambaşka bir alan ama. Yargı mercii bir nevi. Hizmet sektöründe böyle bir durum yok. Saygıyı kişiler bireysel olarak kazanmak zorunda. Doktorum bana saygı duyacaksın dersiniz ama duyan duyar duymayan da kafasına göre davranır.

Şimdi şöyle düşünebiliriz, hukukta problemi teşhis eden hakim, kararı veren hakim. Sağlıkta da aynı mantıkla tanıyı koyan, tedaviye karar veren ve onu sonuçlandıran doktor. Doktor bana saygı duyacaksın dedikten sonra kimse kafasına göre davranamıyor, herkes gayet saygı gösteriyor. Ambulansta doktor normalde bulunmadığı için konu sahibi istisnai bir durumun içine düşmüş.

Anam hukuk bambaşka, ordu balbaska, oto yan sanayi bile bambaska. Bi doktorlar tü kaka anladim ben hxhxhhx

Devlette öğretmen de müdüre saygı duymalı ama alttan alta gıcıklık yaparsa yapar mesela. Eninde sonunda müdürün dediğini yapsa bile gıcıklık yapıp huzursuz edebilir. Suç teşkil etmiyorsa problem yok. Ama bir savcıya bunu kaç avukat yapabilir? Ya da üst rütbedeki bir askere kaç astı bunu yapabilir? Doktorluk saygın bir meslek olsa bile ve amir konumunda dahi olsa altlar gıcıklık yapabiliyor işte. Burada da bireysel özellikler sayesinde söz geçirebilme kabiliyeti ortaya çıkıyor. Sizce şoför bilmiyor mu meslektaş olmadıklarını? Sinir olsun diye yapmış işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…