- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.863
- 73
- 33
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
-
çok iyi yapmışsınız , olayın enerjisi aynen sizin olayınız gibi aslındaBen seni haklı buldum konu sahibesi, doktor arkadaş markadaş denecek biri değil. Zaten bu bir işyeri ne olursa olsun ... Hanım/Bey denmeli. Saygı çerveçesini tutturanlar artık az sayıda toplumda, hele ki karşında çok eğitimli biri varsa olduğu yere saygı göstermek gerekiyor.
Ben de gevşeklikten hiç hoşlanmıyorum. Başıma gelen bir olayı anlatayım, birkaç yıl önce yaz tatilinde Türkiye'deydim. Söylemişimdidr, mühendisim. Bilindik bir şirket de çalışmalaırmı görüyromuş, Linkedinden takip ediyorlarmış beğenmişler, 1 takıma 1 günlük seminer yapar mısınız dediler. ben de tamam dedim, gittim. neyse gayet güzel geçti, herkes bir sürü şey kaptık dediler. Eğitime gelenler de proje yöneticisi ve mühendis tarafıydı konuşurken herkes hocam, Cherry Hanım diye seslendi buraya kadar gayet normal. Sonra bir tane herif geldi cherry aşağı cherry yukarı demeye başladı. ben de dönüp baktım, cherry böyle dememler rahatsız olmadınız değil mi dedi böyle sırıta sırıta. Ben de açıkçası oldum gevşeklikten pek hoşlanmam dedim. Kaldı tabi orda umarım bir daha gevşememiştir kimseye
sıkıntı ne biliyor musunuz kurumum degisecek komutaya geecip o az bile yapmış dediğiniz attlerin tam olarak amiri olacağımATT bile derken hanfendi? Siz kendinizi ne zannediyorsunuz ya? Arkadaşlar az bile yapmış diye yorumladım umarım kurumunuz değişene kadar aynılarına devam ederler.
başlık eksilendi cidden ama yorumların çok fazlası destekler yöndeNeden bukadar eksilendiginizi anlamadim. Ben size hak verdim. Nasil meslektas olabilirsiniz ki resmen emeginize hakaret bikere. Bunun ego ile alakasi yok hissetdikleriniz gayet dogal..
36 kalktı her yer kaldırdı mi emin değilim.Doktorlar gerçekten çok özeverili hatta fazla özeverili çalışıyor bence. Paralanana kadar 36 saat nöbet ben olsam tutmazdım mesela, 16 saatten sonra uykum gelirse gider yatardım. Doğrusu da o zaten, çalışsın diye insanların sağlıkları pahasına sırtarına binmek çok yanlış. En azından çalışma saatleri azaltılmalı.
Hiyerarşik olarak doktorlar sizin üstünüzde, branşları sizden daha zor daha teknik. Siz 2 yıl okuyorsunuz onlar 6 hatta daha fazla. Neden bunu kabul etmek yerine habire bir doktorları yerme çabası anlamıyorum ki. Lisansta üstünlük yok demişsiniz, bir hemşire olarak çalıştığınız hastanede gerçekten doktorlar sizin üstünüz değil mi? Belki şu an bile nöbettesiniz ve doktorlardan emir alıyorsunuz. Ve puanınız yetseydi seve seve tıp yazıp saygınlığından yararlanacaktınız. İtiraf edemiyorsunuz kendinize.Her tarafından ego kokuyor.Ben kendimle çelişmiyorum siz her yorumu kendi doğru diye düşündüğünüz kalıba uydurmaya çalışıyorsunuz.Uymayınca çık yok olmaz.
Mesleklerin üniversitede okuduğun sene ile sıraya dizilişi falan yoktur. Yüksek Lisans yapan doktora yapan hemşireler var mesela onlar sizden fazla okudukları için sizden üstünlerin.Oldu mu bu şekilde?
Hadi bunlar bile neyse, çırak zamanla usta olur, bir sağlık çalışanı aradan zaman geçse de doktor olamıyor. Bunu inatla kabul etmiyor sağlık çalışanları. Çoğu doktor olmaya can attığı halde istemem yan cebime koy modundalar… Kendileri tıp okusa egonun alasını yapacaklar ama kızcağız “siz” denilmesini istedi diye oooo bu ne ego diyip saldırıyolar garipYa sanayiye git hepsi ekip, ama cirak ustaya arkadasim demiyo yani, avukat da hakime haci naber demiyo anlatamadim kiyok emir komutaymis bilmemneymis askeriyede, sonunda ölüm yoksa eller havaya demek ki, herkes birbirine canim cigerim naber beybisu hfhhfhf
Evet kesin ve sadece zorluk yaşayan siz degilsiniz herkes kendi işine emek veriyor saatlerini veriyor uykusuz kalıyor ama şu bir gerçek sağlık çalışanları hemşiresi doktoru vs daha çok emek veriyor bu yüzden sağlık çalışanlarınin hepsine saygı duyuyorum bu iş sadece para için yapılmaz ...hayattan fedakarlığı gerektirir.evet meslektaş olmadığımız kesin bence de.
Işte bunlar hep kompleks annemHadi bunlar bile neyse, çırak zamanla usta olur, bir sağlık çalışanı aradan zaman geçse de doktor olamıyor. Bunu inatla kabul etmiyor sağlık çalışanları. Çoğu doktor olmaya can attığı halde istemem yan cebime koy modundalar… Kendileri tıp okusa egonun alasını yapacaklar ama kızcağız “siz” denilmesini istedi diye oooo bu ne ego diyip saldırıyolar garip
Attığınız başlık " aniden gelen ben bi halt oldum hissi" çoğu kadın arkadaş hak verince bi halt olmuşum diye emin oldunuz demek, okey.yok emin olamamıştım, çoğu kadın arkadaş bana hak verince emin oldum
ve siz aynı bölüm mezunusunuzBir örnek vereyim, savcı hakim avukat hepsi hukuk mezunu. Üstelik bir avukat ile bir hakim savcı aynı birime bağlı değil, biz avukatlar barolara bağlıyız onlar ise hakimler savcılar kuruluna. Aramızda hiyerarşik hiçbir durum yok, emir talimat verme durumu yok. Ona rağmen hiçbir avukat herhangi bir hakim savcıya senli benli üslupta konuşamaz, biz meslektaşız derse de komik duruma düşer. Arada ciddi bir resmiyet ve görünmeyen bir üstünlük söz konusu.
Tabii mesela hakim karar verirken, yemin ettirirken ayağa kalkarız bu bile saygı göstergesi. Sağlık ve hukuk camiaları yoğun resmiyet ve saygı isteyen alanlar. Mühendislikte bu ayrım pek yok insanlardan duyduğum kadarıyla ama bizde kesinlikle ortam bunu gerektiriyor senelerdir düzen bu.ve siz aynı bölüm mezunusunuz
buna rağmen böyle.
Ateyizler buna da cevap versin hadiBir örnek vereyim, savcı hakim avukat hepsi hukuk mezunu. Üstelik bir avukat ile bir hakim savcı aynı birime bağlı değil, biz avukatlar barolara bağlıyız onlar ise hakimler savcılar kuruluna. Aramızda hiyerarşik hiçbir durum yok, emir talimat verme durumu yok. Ona rağmen hiçbir avukat herhangi bir hakim savcıya senli benli üslupta konuşamaz, biz meslektaşız derse de komik duruma düşer. Arada ciddi bir resmiyet ve görünmeyen bir üstünlük söz konusu.
Hukuk bambaşka bir alan ama. Yargı mercii bir nevi. Hizmet sektöründe böyle bir durum yok. Saygıyı kişiler bireysel olarak kazanmak zorunda. Doktorum bana saygı duyacaksın dersiniz ama duyan duyar duymayan da kafasına göre davranır.Ateyizler buna da cevap versin hadi
Şimdi şöyle düşünebiliriz, hukukta problemi teşhis eden hakim, kararı veren hakim. Sağlıkta da aynı mantıkla tanıyı koyan, tedaviye karar veren ve onu sonuçlandıran doktor. Doktor bana saygı duyacaksın dedikten sonra kimse kafasına göre davranamıyor, herkes gayet saygı gösteriyor. Ambulansta doktor normalde bulunmadığı için konu sahibi istisnai bir durumun içine düşmüş.Hukuk bambaşka bir alan ama. Yargı mercii bir nevi. Hizmet sektöründe böyle bir durum yok. Saygıyı kişiler bireysel olarak kazanmak zorunda. Doktorum bana saygı duyacaksın dersiniz ama duyan duyar duymayan da kafasına göre davranır.
Anam hukuk bambaşka, ordu balbaska, oto yan sanayi bile bambaska. Bi doktorlar tü kaka anladim ben hxhxhhxHukuk bambaşka bir alan ama. Yargı mercii bir nevi. Hizmet sektöründe böyle bir durum yok. Saygıyı kişiler bireysel olarak kazanmak zorunda. Doktorum bana saygı duyacaksın dersiniz ama duyan duyar duymayan da kafasına göre davranır.
E hukuk ve askeriye farklı ama. Ben hukukçu da değilim asker de değilim ama gerçek bu yani.Anam hukuk bambaşka, ordu balbaska, oto yan sanayi bile bambaska. Bi doktorlar tü kaka anladim ben hxhxhhx
Sanayi de kaportacı Seyhan usta var, ona usta diyebiliyo muyuz peki?E hukuk ve askeriye farklı ama. Ben hukukçu da değilim asker de değilim ama gerçek bu yani.
Devlette öğretmen de müdüre saygı duymalı ama alttan alta gıcıklık yaparsa yapar mesela. Eninde sonunda müdürün dediğini yapsa bile gıcıklık yapıp huzursuz edebilir. Suç teşkil etmiyorsa problem yok. Ama bir savcıya bunu kaç avukat yapabilir? Ya da üst rütbedeki bir askere kaç astı bunu yapabilir? Doktorluk saygın bir meslek olsa bile ve amir konumunda dahi olsa altlar gıcıklık yapabiliyor işte. Burada da bireysel özellikler sayesinde söz geçirebilme kabiliyeti ortaya çıkıyor. Sizce şoför bilmiyor mu meslektaş olmadıklarını? Sinir olsun diye yapmış işte.Şimdi şöyle düşünebiliriz, hukukta problemi teşhis eden hakim, kararı veren hakim. Sağlıkta da aynı mantıkla tanıyı koyan, tedaviye karar veren ve onu sonuçlandıran doktor. Doktor bana saygı duyacaksın dedikten sonra kimse kafasına göre davranamıyor, herkes gayet saygı gösteriyor. Ambulansta doktor normalde bulunmadığı için konu sahibi istisnai bir durumun içine düşmüş.
Demek isterseniz dersiniz bir yaptırımı var mı?Sanayi de kaportacı Seyhan usta var, ona usta diyebiliyo muyuz peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?