- 15 Mayıs 2016
- 2.470
- 4.784
- 133
- Konu Sahibi pistachio_27
-
Hayır tatlım çok basit bende anlaşmalı boşandım avukat duruşmayı erkene çektirdi nasıl yaptı bilmiyorum hemencik bosanmistim çok şükür
Burada zaten olay mahkemenin tek celse olması değil. Duruşma günü verilme süresi. Kendiniz diyorsunuz erkene çektirdi, nasıl yaptı bilmiyorum diye.Evet, biliyorum. Çünkü kendim işin içindeyim. Özellikle pandemi dönemi mahkemeler daha da aksadı. Siz kim olarak benim neyi bilip bilmeyeceğimi nasıl biliyorsunuz asıl? Yurt dışındaki mahkemelerin de çok sağlıklı çalıştığını düşünmüyorum bu süreçte keza.
Burda herkese açık bir yerde insanları muhatap alıp iki satır yazan biri sonuçlarına hazır olmalı. Sizi ilgilendirmesin yine, bizi ilgilendiriyor. Eğer şüphelerimiz doğru ise, eşini aldattığı adamın ilgisizliğinden yakınan birini mazur göremeyiz. Herkes aldatmayı hata olarak görmüyor.İnsanların hayatlarıyla o kadar ilgilenmiyorum, ilgimi çekmiyor, ana konuya cevap verip geçiyorum. Kocasıyla arasındaki ilişkiden bana ne? Hayati da öyle yaşıyorum. Ben mükemmel yaşamıyorum ki diğer insanlar mükemmel olsun. Herkesin hataları, yanlışları oluyor, kimsenin hayatı benk bu kadar ilgilendirmiyor açıkçası. Başka insanların hayatlarının didik didik yapılması da bana garip ve gereksiz geliyor.
Evet beni ilgilendirmiyor, sizi ilgilendiriyor. Bana da garip gelen bu zaten, bir insanın hayatı merak edilirde sanal bir ortamda didik didik orayı aramak, buraya sormak, hesap falan yapmak bence saçma.Burda herkese açık bir yerde insanları muhatap alıp iki satır yazan biri sonuçlarına hazır olmalı. Sizi ilgilendirmesin yine, bizi ilgilendiriyor. Eğer şüphelerimiz doğru ise, eşini aldattığı adamın ilgisizliğinden yakınan birini mazur göremeyiz. Herkes aldatmayı hata olarak görmüyor.
Demek istediğim avukatlar yapıyor ben avukat değilim nereden bileyim demek istedim ankara gibi yoğun şehirde bile erkenden bosanabildim bu yüzden daha fazla başkalarının kusurlarını aramaktan vazgeçip kendi kusurlarıniza odaklansaniz yararınıza olur...Burada zaten olay mahkemenin tek celse olması değil. Duruşma günü verilme süresi. Kendiniz diyorsunuz erkene çektirdi, nasıl yaptı bilmiyorum diye.
O boşandım diyor inanıp inanmamak da benim bileceğim iş. Yorumumu da gerçeklere göre yapacağım, konu sahibinin söylediği şeylere göre değil. Araştırmak dediğiniz ne? Ben zaten avukatım. Soruma cevap verdiği anda ben zaten tahmin ederdim Türkiye'de bir il olsaydı, olup olmayacağını. Yurt dışındaki arkadaşlar da zaten samimi, konuştuğum insanlar. Laf arasında sorarım. Soracağım bir cümle, alacağım cevap bir cümle. Sanki oturup kitap kitap araştırma yaptım.Sen neden namus bekçiliği yapıyorsun insanların hatalarını inceliyorsun ..gerçekten çok garipsin ...kadın boşandım diyor yok araştıricam bilmem ne şaka mısın ?
Valla siz avukatsaniz bende buna inanmıyorum hemen bosanalabilecegini dahi bilmiyorsunuz..hadi diplomani at inanayım avukatcigimO boşandım diyor inanıp inanmamak da benim bileceğim iş. Yorumumu da gerçeklere göre yapacağım, konu sahibinin söylediği şeylere göre değil. Araştırmak dediğiniz ne? Ben zaten avukatım. Soruma cevap verdiği anda ben zaten tahmin ederdim Türkiye'de bir il olsaydı, olup olmayacağını. Yurt dışındaki arkadaşlar da zaten samimi, konuştuğum insanlar. Laf arasında sorarım. Soracağım bir cümle, alacağım cevap bir cümle. Sanki oturup kitap kitap araştırma yaptım.
Üzerinize alınacağınız bir durum yoktu. Mesele hukuki işlemlerin ne kadar sürede bittiği değil aslında. Mayıs 2021 konusuna bakın, 2 ayda bu noktaya gelmek tuhaf olan.Demek istediğim avukatlar yapıyor ben avukat değilim nereden bileyim demek istedim ankara gibi yoğun şehirde bile erkenden bosanabildim bu yüzden daha fazla başkalarının kusurlarını aramaktan vazgeçip kendi kusurlarıniza odaklansaniz yararınıza olur...
Neyin benim yararıma neyin benim zararıma olduğuna kim karar veriyor? Size ne benim yorumumdan ayrıca?Demek istediğim avukatlar yapıyor ben avukat değilim nereden bileyim demek istedim ankara gibi yoğun şehirde bile erkenden bosanabildim bu yüzden daha fazla başkalarının kusurlarını aramaktan vazgeçip kendi kusurlarıniza odaklansaniz yararınıza olur...
Kazen'e sorun. Kimliğimi ona bildirdim.Valla siz avukatsaniz bende buna inanmıyorum hemen bosanalabilecegini dahi bilmiyorsunuz..hadi diplomani at inanayım avukatcigim
İşler hızlı ilerleyebilir ben insanları böyle arastirip yargılanmasını hazmedemiyorum ..yalan söylüyor aldatiyorsa vs bu onun vicdani ..sonuçta burda kimseye belge göster deme hakkımiz yok ..kişi derdini anlatıyor biz inanıp ona göre yorum yapıyoruz ..zaten yalan anlattığı detaylar varsa yaptığımız yorumlarda geçersiz olur oda bunun farkında olur ..Üzerinize alınacağınız bir durum yoktu. Mesele hukuki işlemlerin ne kadar sürede bittiği değil aslında. Mayıs 2021 konusuna bakın, 2 ayda bu noktaya gelmek tuhaf olan.
Saygı duyarım, ama herkes mazur görmek zorunda değil.İşler hızlı ilerleyebilir ben insanları böyle arastirip yargılanmasını hazmedemiyorum ..yalan söylüyor aldatiyorsa vs bu onun vicdani ..sonuçta burda kimseye belge göster deme hakkımiz yok ..kişi derdini anlatıyor biz inanıp ona göre yorum yapıyoruz ..zaten yalan anlattığı detaylar varsa yaptığımız yorumlarda geçersiz olur oda bunun farkında olur ..
Namus bekçisi değil kimse hanfendiKonu sahibinin namus bekçileri misiniz? Kadın boşanmış, bosanmamis, evliymis, çocuğu varmış sevgilisi olur muymus... Bide üşenmeyip eskki konuları okuyup, zaman hesabı, mahkeme zamanı hesabı, km hesabı falan yapıyorsunuz
Ya bana göre normal değil ona göre normalmiş. Herkes hayatı aynı mantıkla yürütmek zorun değil.Namus bekçisi değil kimse hanfendi
Ama boşanır boşanmaz tabi boşandıysa erkek peşine düşmesi normal mi sizce?
Bu ne acele
2 çocupu olan koskoca kadın
Ergenler gibi beni aramıyor vende şöyle msj attım sallamadı vs vs bu ne kadar çocukca
Anlaşmalı boşanmanın duruşması bazı küçük yer adliyelerinde daha çabuk bitiyor ancak, duruşma bitince boşanmış olmuyorsunuz. Önce gerekçeli karar yazılıp tebliğ ediliyor sonrasında 2 haftalık istinaf süreniz var. Bu sürede kararı istinaf etmeyeceğinizi yazılı olarak Mahkemeye bildirmezseniz, ancak bu süre geçtikten sonra karar kesinleşiyor ve Mahkeme Nüfus Müdürlüğü'ne yazılı olarak tarafların boşandığını bildiriyor. Yani anlaşmalı boşanma da olsa duruşma sonrası boşanmış olmuyor çiftler. Kaldı ki, Türk vatandaşlarının yurt dışındaki boşanması Türkiye açısından anlam ifade etmiyor. Bunun için burada da bir takım işlemler yapmaları gerekiyor. Yoksa Nüfus Müdürlüğü açısından taraflar halen evli gözüküyor.Çünkü duruşma günü öyle sizin keyfinize göre verilmiyor da o yüzden sordum. Tak diye boşanmak öyle kolay değil anlaşmalı olunca da. Hangi ülkede boşandınız?
Neden her şeyi açıkça yazdınız ki? Ben konu sahibi cevap verseydi başka sorular da soracaktım.Anlaşmalı boşanmanın duruşması bazı küçük yer adliyelerinde daha çabuk bitiyor ancak, duruşma bitince boşanmış olmuyorsunuz. Önce gerekçeli karar yazılıp tebliğ ediliyor sonrasında 2 haftalık istinaf süreniz var. Bu sürede kararı istinaf etmeyeceğinizi yazılı olarak Mahkemeye bildirmezseniz, ancak bu süre geçtikten sonra karar kesinleşiyor ve Mahkeme Nüfus Müdürlüğü'ne yazılı olarak tarafların boşandığını bildiriyor. Yani anlaşmalı boşanma da olsa duruşma sonrası boşanmış olmuyor çiftler. Kaldı ki, Türk vatandaşlarının yurt dışındaki boşanması Türkiye açısından anlam ifade etmiyor. Bunun için burada da bir takım işlemler yapmaları gerekiyor. Yoksa Nüfus Müdürlüğü açısından taraflar halen evli gözüküyor.
Konu sahibi size gelince, ister 2 ay önce boşanmış olun, ister boşanma aşamasında olun, belli ki karşınızdaki kişi sizin kafa karışıklığınızı kullanmaya çalışan biri. Sizinle, size değer verdiği ciddi bir ilişki düşünüyor olsaydı, bu şekilde davranıp sizin kafanızı daha da bulandırmazdı. Belli ki, birbirinize karşı bir sorumluluk altında olmadan, iletişime gerek olmadan sadece görüştüğünüzde keyifli vakit geçireceğiniz bir ilişki istiyor.
Zorunda değil tabi kiYa bana göre normal değil ona göre normalmiş. Herkes hayatı aynı mantıkla yürütmek zorun değil.
Evet bende sizin gibi düşünüyorum ama o onun hayatı, didiklemenin manasınin olmadığını düşünüyorum.Zorunda değil tabi ki
Ama üzülen kendisi olur
Bize ne
2 çocupu olan kadın ergen gibi yok yazdı yok yazmadı derdine düşüyor
Adam belli ilişki falan düşünmüyor konu sahibiyle
Takılmak amaç
Bu kadar büyütmeye gerek yok
Yazdığı msj da çok saçma
Sanki çok yoğun duygular var da adama rest çekiyor
yahu abartmayın gerçekten ne garipsiniz. Ex eltim dava açıldığı günün öğleden sonrası boşanmıştı. Hem de Ankara'da. Bu kadar didiklemeyin insanları ya kadın boşandım diyor işte neyini sorguluyorsunuz? Hem size ne yani boşanmadıysa da onun vicdanına kalmış bi durum. Neyi kanıtlayabilirsiniz ki burdan? Konusu başka, sorusu başka, eğer verecek bi cevabınız yoksa yazmanıza da gerek yok konuya, zorunlu değil yani her konuya yorum yapmak.. Böyle hafiye gibi, sorgular falan.. bi dövmediğiniz kaldı konu sahibini, elinize geçse saçını başını yolacak gibisiniz tavrınız öyle yani.. çok tuhafBurada zaten olay mahkemenin tek celse olması değil. Duruşma günü verilme süresi. Kendiniz diyorsunuz erkene çektirdi, nasıl yaptı bilmiyorum diye.
Ben konu sahibini tanımıyorum eski konularını falan bilmiyorumEvet bende sizin gibi düşünüyorum ama o onun hayatı, didiklemenin manasınin olmadığını düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?