- Emoji Skoru
- 726
- Puanlar
- 73
- Konu Sahibi Cipsten Cikan Avakado
-
Bir regl olayım da adetimin 3 günü gideyim hormonlarıma baktırayım amh değerime baktırayım ona göre başlayayım yoluma ne yapayım Hayırlısı ya Olursa olur olmazsa da artık usandım iyiceCanım hiç öyle düşünme bak ben 1 senedır istıyordum hsg cektırdım iki aşılama uaptırdım bu ay kafadan attım tüp bebek parası ayarlıyordum oldu çok şükür kafadan atmak da önemli bide hormonlarına baktır incir havuç kürü var saracoglu onu dene bide soğan suyu onu da araştır ben bu ay soğan suyu sadece iki gün içtim acaba o mu etkı etti
Ya şapşik çıtırsın diyince utandım bi gözlerim doldu niyeyseMaddiyat konusu sebebiyle devlet hastanesi düşünüyorsanız Hacettepe Üniversitesi Hastanesine bakabilirsiniz, Gonca Hoca var çok tatlı çok iyidir, zaten TOBB'dan Hacettepe'ye geçmişti. Etlik Şehir ya da Bilkent Şehir gibi hastanelerdense Üniversite Hastanelerini düşünebilirsin, (Hacettepe, Gazi) hoca muayeneleri için çok cüzi bir fark veriliyor, 300-500 TL gibi. Eğer özel düşünürsenn Hulusi Hocam var, Hulusi Zeyneloğlu, tek geçerim
Üniversite hastaneleri için Hacettepe daha sistemli ilerleyen bir hastane, Gaziyi pek bilmiyorum ama doktorları iyidir. Hacettepe için söylüyorum, zaten infertilite doktorları bi Onur Bey bir de Gonca Hoca var, Gonca Hoca bayan olduğu için kadın kalbinden daha iyi anlıyor bi de gerçekten çok tatlıdır. Hacettepe online randevu yazınca bölüm kadın doğum seçip ilerleyebilirsin. Ben az önce baktım pazartesi gününe de randevu var, bence bi düşünün derim.
Ama çok gençsin çok çıtırsın daha bu işin başı sakinlik, stres yapmamak ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama stres yapmamakta fayda var bir sorun yoksa bile stres bir çok sorun çıkarır.
Dilerim her şey güzel ilerler sizin için
Bu çocuk şeyini umursamıyordum da son zamanlarda Yine içime işledi Bir Çocuğum Olsun bir kızım olsun çok istiyorum Ne bileyim ya etrafımda da hamilelik haberi alınca Bir de teyzem vardı benim çikolata kisti falan vardı Doktor yüzüne Sen kısırsın tüp bebekle bile çocuğun olmaz dedi bayağı rahminden ameliyat olmuştu falan en küçük çocuğu 15 yaşında Teyzem de 40 yaşında falan hani adetini bile çamur gibi olan bir kadındı bacağı için kolajen kullanmıştı artık yumurtalıklarına mı besledi ne yaptıysa 5 haftalık hamile olduğunu öğrendi kadın O da şok oldu gerçi çocuğu aldırmak zorunda kaldı kolesterol ilacı falan kullandığı için Yaşı da sıkıntıydı kullandığı ilaçlar da sıkıntıydı çocuk için onu da duyunca Rabbim nasip edecekse ediyor dedim yineCanım şöyle söyliyim ben de aynı şekilde zeynepkamil’e gittim daha iki senelik evliyim tüp bebek sanırım üç sene evli olmak gerekiyor ben de hiç yani rahim filminde hiçbir sorun yok hormonlarında sadece tiroit bozukluğum biraz yüksek çıktı ama gebeliğe engel olmadığını söylüyorlar ama Zeynep Camille’e açıkçası ben begenmiyorum sevemedim çünkü sürekli asistanlar bakıyor ve adamakıllı yüzüne bile bakmıyorlar gerçekten sana tavsiyem iyi ilgilenen hastaneye gitmek olacak zaten sanırım tüp bebekte iki kez hakkın olduğunu biliyorum ikinci kez olmadığında herhalde ücretliymiş öyle söylemişlerdi bana aynı durum bizde de var ama muhtemelen ben stres kaynaklı düşünüyorum bir de size tavsiyem sağlıklı beslenip spor yaptığınızda eğer ki kilonuz birtık da fazlaysa verin ondan sonra ciddi anlamda görün çok rahat rahatlıkla hamile kalırsınız çünkü bazı şeylerin hep sonu stresle bitiyor eğer ki sakin kafayla düşündüğünüz de bunu umursamadığınızda emin olun rahatlıkla çocuk tutabiliyor çünkü bir sıkıntı da yokmuş sizde bende de yok ama ben her günüm stresli geçiyor ve yani sürekli baş agrilariyla uyanıyorum çocuk meselesini ben de umursamıyorum ama istemsizce her şeyi kafama takıyorum o yüzden şahsen ben buna bağlıyorum Allah’ım inşallah kucağınızı boş bırakmasıneğer ciddi anlamda çevre bile sizi etkiliyorsa hani uzaktan akraba olsun başkaları olsun hani çocuk var mı yok mu meselesi olduğunda da kulaklarınızı tamamen kapatın bence
Çok teşekkür ederim hangi hastaneye ve hangi doktora gittiniz onu bana yazarsanız çok sevinirim Benim demirim Ferit'in falan çok düşük bunun farkındayım ama gittiğim zaman Doktor değerlerin normal diyor galiba Doktora da denk düşmek lazım Kendi Kendime nutraxin markasının Folik asitini B vitamini kompleksini D3 K2 vitaminine CD çinko vitaminini ve woman multivitamin diye bir vitamin varmış onu aldım Şimdilik folik asit ve B12 kullanıyorum B12 bitince CD'ye başlamak istiyorumMerhaba,
Allah gönlünüzden geçenleri kolaylikla nasip etsin...
Bende ankaradayim ve Tup bebek icin devlet hastanesinde hangi bölüme giderseniz gidin dr un kendisine ulaşmak cok zor oluyor sureci bir sure asistanlarla yürütüyorsunuz. Fakat üniversite hastanesinde cuzzi farklar ile hocaların kendisine randevu alip surece başlayabilirsiniz...
Ben de yas faktörü ile birlikte kilo insülin direnci hareketsiz ve tek taraflı yumurta vardi amh 1 idi. Tup bebek tedavisi icin para biriktirip sureci başlayacaktım. Dr umun yönlendirmesi ile oncr dahiliye sonra endokrin sonda kadin doğumun ortak tahlil ve tedavileri ile esim ve ben bazi vitaminlere basladik vitamin ücretlerimiz esim ve benim aylik 20 bin civarı tuttu. Ayrica diyetisyen ile calistik ve spora gittik. Mayis ayında başladığım surece eylul ayinda gebelik haberimi alarak sukurler ettik bizim de kafamızda zaten 2026 ocak ayında tup bebek sürecine girmekti. Dr umuz surec öncesi vücudun hazir olmasini vitaminlerin eksik olmamasi bazi değerlerin optimalde olmasini bekliyorlar bi zemin oluşturmak icin dolayısıyla biz bu zemini oluştururken gebelik haberini aldik. Kesinlikle saglikli beslenmek vitamin takviyeleri hareketli yaşam cok etkiliyor. Soruların olursa seve seve yardımcı olurum.
Aynen İnşallah Eşime de söyledim O da gidecek beraber gideceğiz bakalımEşinize de test yaptırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca tüp Bebek için devlet hastanesine başvuruda bulunabilirsiniz. Rabbim hayırlı zamanda hayırlı şekilde versin
Maşallah Allah analı babalı büyütsün Ankara'da bulamazsam dermanımı artık Bir de o doktora bakacağımYeğenim de 6 yıl hamile kalamadı. Gitmediği doktor kalmadı tüpler tıkalı dediler özelde tüplere bakıldı hiçbir sorun çıkmayıp bir sürü para verdiler. iki kez aşılama oldu yine olmadı. hiçbir sorun olmadığı halde 6 yıl hamile kalamadı.En son kayseride Ahmet emin mutlu doktorumuza gitti iyi ki gitmiş,tek seferde tüp bebek transferi oldu veeee oğlumuz şimdi bir yaşındaRabbim sizin de muradınızı versin inşallah. Ahmet emin mutlu araştırın bakın gerçekten çok mükemmel bir doktor
Etlik şehir Hastanesi'nde 10 gün önce bir doktora gittim Amh hediyelerin düşükmüş seni tüp bebeği yönlendirebiliriz öyle deyince şaşırdım Hani aşılama falan olmadım hiçbir ilaç kullanmadım bir duphaston falan kullanmıştım onu da ne işe yaradığını unuttum millet Klomen falan kullanmış Ben onları da kullanmadım anlayamadım birden tüp bebek deyince korktum da açıkçası ya abur cubur Nadir yiyoruz aslında bu aralar İkimiz de zayıfladık eşimle gözle görülür şekilde eşim de şeker var İlaç kullanıyor Ondan olabilir mi bilmiyorum ben 4 sene önce çektirdim Rahim filmini gittiğim Doktor yeniden çektirmen gerekebilir demişti benim için sorun değil çektiririm 4 sene de değişmiş olabilir belki Bir yerlerim3 sene benimde olmuyordu ve yaşım ilerideydi amh düşüktü kürler neler neler içtim olmadı aşılama olmadı sonra mfk ürünlerini aldım ilk ayda hamile kaldım ama kalbi durdu bebeğimin sonra yine aldım içtim 3 ay ama olmadı doktorlar hep korkuttular beni yaşin ileride diye tüp bebek yaptırdım zar zor 2 tane embriyom oldu transfer ettiler o da olmadı bu arada ünlü bir doktordu sonra o doktor bana 2 tane ilac yazdı bunları iç yeniden yaparız diye ve ben içtim hamile kaldım peş peşe şimdi 2 tane oğlum oldu MaşAllah.Rahim filmi 1 defa çekildiyse yine gerek yok çekmeye ben çektirdim sorun olmadı sonra kürtaj oldum yeniden çektirdim sende kürtaj yok.Bence sen mfk ürününü al kullan kesinlikle inanıyorum etkisini görücen ve abur cubur her ikiniz yemeğin sağlıklı beslenin yürüyüş çok önemli koşarak tüp bebeğe gitme hiç kolay diğil onunla bile olmadı bende doğal kaldım
Doğru Uzman doktora gitmek lazım aslında Doçent doktorlar falan hep asistana bırakıyor yerine GATA da bir tane infertilite bölümü vardı mhrs'de Öyle gözüküyordu olmadı üniversite hastanesine gideceğimGATA’da alerji için gittim, başka ilden üstelik… randevu aldığım hekim yoktu, iki doktor mhrs de varmış ama yokmuş, asistan oturuyordu. Şansıma öyle biri denk geldi ki totosu kaldırmadan sorunum için yanıma gelmedi bile. Tersler gibi konuştu… ama oğlum için de cildiyeye ye gittim o asistwn çok ilgiliydi… asistan cenneti gibi bi yer olmuş…
Gittiğiniz hastanede uzman doktor bulun. Üniversite hastanelerinin bir çoğu asistan dolu. O gün hangi asistana denk gelirsiniz bilinmez. Artık gittiğim hastanede sağlık bakanlığı uzman doktoru arıyorum
Tüp bebek merkezi için yıllar önce anatolia ya gitmiştim.
İnşallah tüp bebeğe gerek kalmadan hemen hamile kalırsınız4buçuk yıllık evliyim. 2.yılımda ilk önce özele gittim engel bir durum var mı diye yok denildi. araştırma hastanesinde öğretim görevlisi doç.dr.a gittim. hem eşime hem bana gerekli tüm testler filmler vs yapıldı. sonuç sebepsiz infertildevlette raporlu tüp bebek hakkı var dedi doktorum. eğer gerekli şartlar varsa. şartlardan biriside 2 adet iğneli aşılamaydı. ben 2 aşılama yaptırdım birisi hap ile birisi iğne ile. ikiside negatif. üçüncü aşılama sürecine başladık hap ile yumurta takibindeyken çatladılar doktor günleri değerlendirin dedi ama o da negatif. ama aradaki aylarda ovulasyonla değerlendiriyoruz ama yok yani önümüzdeki ay son iğneli aşılamayı olup tüp bebeğe geçmeyi düşünüyorum devlette. bana bi raporlu hak veriyorlar madem değerlendirelim
Çok teşekkür ederim Ankara'da yaşıyorum ben Osmaniye'ye gidebilme şansım yok ama yolum denk düşerse hamile kalmazsam dediğiniz Doktora da giderimBak sana sadece şu kadarını söyleyebilirim özellikle diyorum çevremde senin durumunda uzun süredir evli ama çocuğu olmayan birçok insan tanıdım nerede hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum şu kadarını öneriyorum Osmaniye'de özel bir hastane var ibni Sina hastanesi arkadaşım 5 yıldır evliydi ve bu 5 yılda sizin gibi olmuş kürtaj yok düşük yok hamilelik hiç yok tavsiyem üzerine dediğim hastaneye ve doktora gitti 3 ay tedavi gördükten sonra bir oğluşu oldu Rabbim size de nasip olsun hastanenin adı aklınızda kalsın olur ya nasip bir gün gelirseniz şansınızı bu şehirden yana da denemenizi tavsiye ederim
Bende yaş ileri sabrım varken olsun dedim çocuklarEtlik şehir Hastanesi'nde 10 gün önce bir doktora gittim Amh hediyelerin düşükmüş seni tüp bebeği yönlendirebiliriz öyle deyince şaşırdım Hani aşılama falan olmadım hiçbir ilaç kullanmadım bir duphaston falan kullanmıştım onu da ne işe yaradığını unuttum millet Klomen falan kullanmış Ben onları da kullanmadım anlayamadım birden tüp bebek deyince korktum da açıkçası ya abur cubur Nadir yiyoruz aslında bu aralar İkimiz de zayıfladık eşimle gözle görülür şekilde eşim de şeker var İlaç kullanıyor Ondan olabilir mi bilmiyorum ben 4 sene önce çektirdim Rahim filmini gittiğim Doktor yeniden çektirmen gerekebilir demişti benim için sorun değil çektiririm 4 sene de değişmiş olabilir belki Bir yerlerimMaşallah siz de ard arda iki kere hamile kalmışsınız Allah nasip edince Edi veriyor işte ilaçlarınız neydi acaba vitamin falan mı
Olur bekliyorum teşekkür ederimBende yaş ileri sabrım varken olsun dedim çocuklarsana özelden yazıcam
Yok hiç sorun değil elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Benim amh değerim mfk ürünlerine başlamadan önce 0.003 gibi birşeydi hatta elimde de düşük sperm problemi vardı biz mfk ninni eş paketini kullandık. Ben 33 yaşındayım vitaminleri bir 30 yaşımda kullandım bir de şimdi 33 yaşımda kullandım ve yanında başka bir şey kullanmadık çünkü zaten çok fazla vitaminleri var onlar çok çok fazla yeter o yüzden ekstra bir desteğe gerek bile kalmadı. Rahim filmi çektirdim Bu işlem 2 kere oldu bende birşey çıkmadı. Bize aşılamayı hiç önermediler boşuna denemeyin tutmaz dediler Bizi direkt tüp bebeğe yönlendirdiler yaptık ama maalesef oda tutmadı 3 düşüğüm oldu Sonra MFK ürünlerine başladım 3 hafta sonra doğal yolla hamile kaldım.Bilmiyorum ki hiç aşılama falan da başlamadığım için onların Fiyatlarını da bilmiyorum ama 2-3 yorum öncesi tüp bebeğin pahalı olduğunu gördüm yani tüp bebeğin nazaran mfk'nın ürünleri gayet ucuz Doğruyu söylemek gerekirse hangi vitaminleri kullandınız eşli paketleri mi tam ismi nedir acaba Bir de Yaşınız kaç amh değeriniz neydi Eşinizde bir problem var mıydı sadece Vitamin mi kullandınız başka bir şey yaptınız mı yanında Bir de kaç kere aşılamaya da tüp bebek denediniz soru yağmuruna tuttum kusura bakmayın
Beslenme konusunda yararı oluyor. Diyetin yararı çok tüp bebek konusunda. Görüyorum paylaşımlarını. Bende 2 ay denedim regl döngümü düzenlemişti sağolsun. Online bi şekildeDiyetisyen ne için Acaba hangi hastanede
Demek ki kullandığınız ürünler yumurtalıklarınızı güçlendirmiş Ben de şu an nutraxin markasının B vitamini Kompleksi aldım onu kullanmaya başlamadım B12 kullanıyorum O bitince ona başlayacağım aynı zamanda folik asit kullanmaya başladım d3k2 vitamini aldım CD çinko vitamini aldım bir de kadınlar için woman multivitamin diye bir şey varmış onu aldım hepsini üst üste kullanmayacağım Ama bitince başlayayım dedim kadın için olanın içinde hayıt tohumu falan da var Belki işe yarar bilmiyorum sizin düşük amh değerinize tüp bebek önermişler benim 1.13 direkt tüp bebek dediler bazen üzülüyorum Niye olmuyor falan diye etrafımdan hamilelik haberi alınca onlar adına seviniyorum kendi adıma üzülüyorum Neden olmadı diye bir kızım olsun çok istiyorum çünkü sonra teyzem geliyor aklıma kendi 40 yaşında falan rahminden ameliyat oldu Hep çikolata kisti falan da vardı Doktor yüzüne Sen tüp bebekle bile hamile kalamazsın kısırsın ne yaparsan yap demişti her gittiği doktor en küçük çocuğu 15 yaşında şu an dizleri için kolajen almıştı nutraxin markasının 2-3 kutu ondan kullandı Tabii bu aralarda Kolesterolü ve şekeri olduğu için bayağı da ilaç kullandı Rabbim bebek nasip etti kolajen demek yumurtalıklarını güçlendirdi 5 haftalık hamile olduğunu öğrendi ama ilaç kullandığı için çocuğa zarar vermişti ilaç mecbur aldırmak zorunda kaldı ama sonunda Rabbim nasip etti hamileliği yani öyle düşününce de her şeyi Nasip diyorum çabalayım Olursa olur olmazsa olmaz diyorum bazen de kendime baktırayım eşim de gitsin bir şeyimiz varsa derdimize bakalım Yoksa da yolumuza bakalım diyorum Rabbim ne zaman nasip ederseYok hiç sorun değil elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Benim amh değerim mfk ürünlerine başlamadan önce 0.003 gibi birşeydi hatta elimde de düşük sperm problemi vardı biz mfk ninni eş paketini kullandık. Ben 33 yaşındayım vitaminleri bir 30 yaşımda kullandım bir de şimdi 33 yaşımda kullandım ve yanında başka bir şey kullanmadık çünkü zaten çok fazla vitaminleri var onlar çok çok fazla yeter o yüzden ekstra bir desteğe gerek bile kalmadı. Rahim filmi çektirdim Bu işlem 2 kere oldu bende birşey çıkmadı. Bize aşılamayı hiç önermediler boşuna denemeyin tutmaz dediler Bizi direkt tüp bebeğe yönlendirdiler yaptık ama maalesef oda tutmadı 3 düşüğüm oldu Sonra MFK ürünlerine başladım 3 hafta sonra doğal yolla hamile kaldım.
Olabilir bir ara Herbalife kullanıyordum O zaman da iyiydi herhalde adet düzenim Hatırlamıyorum ki Geçenlerde kendiliğinden iyi adet oldum folik asit ve B12 vitamini kullanıncaBeslenme konusunda yararı oluyor. Diyetin yararı çok tüp bebek konusunda. Görüyorum paylaşımlarını. Bende 2 ay denedim regl döngümü düzenlemişti sağolsun. Online bi şekilde
Vallahi şu an ben bile iki seneye gireceğim Allah nasip ederse ben bile bazen diyorum ki istiyorum bazen istemiyorum böyle gelgit lerdeyim çünkü çocuk bakmak gerçekten çok zor ama hep diyorum hayırlısıysa olsun hayırsızsa olmasın ama ben de çevremden dolayı çok böyle nasıl diyim size sürekli hani sorgulatıyorlar acaba hamile mi bir sıkıntı mı var diye merak uyandırıyor yani bende de bir sıkıntı olmamasına rağmen doğal düşünüyorum düşünmek istiyorum buna rağmen benim kendi annem bile hani sürekli tüp bebek yaptır deyip hani zorluyor aslında mantıklı olan zaten doğal yola gebelik kalmak ama bazen de olmayınca mecburen tüp bebek oluyor ama en son çare bence bu peki bu mfk ürün ürünlerin denediniz mi genelde bununla hamile kalanı çok duydum hatta o doktorun yeri de Ankara’daymışBu çocuk şeyini umursamıyordum da son zamanlarda Yine içime işledi Bir Çocuğum Olsun bir kızım olsun çok istiyorum Ne bileyim ya etrafımda da hamilelik haberi alınca Bir de teyzem vardı benim çikolata kisti falan vardı Doktor yüzüne Sen kısırsın tüp bebekle bile çocuğun olmaz dedi bayağı rahminden ameliyat olmuştu falan en küçük çocuğu 15 yaşında Teyzem de 40 yaşında falan hani adetini bile çamur gibi olan bir kadındı bacağı için kolajen kullanmıştı artık yumurtalıklarına mı besledi ne yaptıysa 5 haftalık hamile olduğunu öğrendi kadın O da şok oldu gerçi çocuğu aldırmak zorunda kaldı kolesterol ilacı falan kullandığı için Yaşı da sıkıntıydı kullandığı ilaçlar da sıkıntıydı çocuk için onu da duyunca Rabbim nasip edecekse ediyor dedim yine
üniversite hastanelerinin öğretim üyelerine randevu alırsan direkt kendisiyle görüşebiliyorsun. az bir miktar ödemesi var ama asistan değil doktor bakıyor. mesela hacettepe gonca hanım sadece infertiliteye bakıyorDoğru Uzman doktora gitmek lazım aslında Doçent doktorlar falan hep asistana bırakıyor yerine GATA da bir tane infertilite bölümü vardı mhrs'de Öyle gözüküyordu olmadı üniversite hastanesine gideceğim
Aynen ben de sizin dediğiniz gibiyim şu an kendi Annen de öyle git bir çaresine baktır deyip duruyor Torun istiyorum deyip duruyor çocuk bakmak Bana da çok zor geliyor eşimin eski eşinden bir çocuğu var 4 yaşında pazar günleri bize geliyor 5 saat o zaman bile bana afakanlar basıyor kendi Çocuğum ne olur bilmiyorum rahatlığa da alıştım 30 yaşındayım Bilmiyorum ya Kararsızım da olsun da istiyorum sizin dediğiniz gibi Hayırlısı olsun Hayırsızsa hayra çevirsin diyorum sağlıklıca inşallah Herkes soruyor Var mı yok mu Bir sıkıntı mı var falan diye daha çok Geriliyorum o zaman da niyetim Gidip baktırıp kendime sıkıntı yoksa da sıkıntı yok Rabbim nasip etmiyor şu an zamanı değil belki de diyebilmek aslında MFK ürünlerini hiç denemedim çift ürünleri 18-20 milyar falan Ankara'da doktorun yeri muayene için yazdım 6 milyar istiyorVallahi şu an ben bile iki seneye gireceğim Allah nasip ederse ben bile bazen diyorum ki istiyorum bazen istemiyorum böyle gelgit lerdeyim çünkü çocuk bakmak gerçekten çok zor ama hep diyorum hayırlısıysa olsun hayırsızsa olmasın ama ben de çevremden dolayı çok böyle nasıl diyim size sürekli hani sorgulatıyorlar acaba hamile mi bir sıkıntı mı var diye merak uyandırıyor yani bende de bir sıkıntı olmamasına rağmen doğal düşünüyorum düşünmek istiyorum buna rağmen benim kendi annem bile hani sürekli tüp bebek yaptır deyip hani zorluyor aslında mantıklı olan zaten doğal yola gebelik kalmak ama bazen de olmayınca mecburen tüp bebek oluyor ama en son çare bence bu peki bu mfk ürün ürünlerin denediniz mi genelde bununla hamile kalanı çok duydum hatta o doktorun yeri de Ankara’daymış
Gonca hanım nasıl iyi mi peki bir de raporlu tüp bebek hakkı nasıl oluyor Ben hiç aşılamaya falan başlamadım amh 1.13 Tabii 2022 de öyleydi Belki şimdi düşmüştür amh bide ödemesi ne kadar peki Biliyor musunuzüniversite hastanelerinin öğretim üyelerine randevu alırsan direkt kendisiyle görüşebiliyorsun. az bir miktar ödemesi var ama asistan değil doktor bakıyor. mesela hacettepe gonca hanım sadece infertiliteye bakıyormutlaka raporlu tüp bebek hakkınızı araştırın