Ankara da doğum yapacak olan anneler hastane ve bilgilerimizi paylaşalım..

merhaba Allah analı babalı büyütsün meleğinizi. Koru hastanesini bir arkadaşım tavsiye etmişti sanırım Gazi Üni. hocaları orada toplanmışlar. Peki SGK ile anlaşması var mı ve muayene ücretleri ne kadar bilginiz varsa paylaşırsanız çok seviniriz.

iyi dilekleriniz için teşekkürler SGK ve çogu kurumlarla anlaşması var hastanenin doktorlarına muayene farkı 17 lira sanırım ama hocaların muayenehanesi ayrı onların ücreti 250 lira birde hastanenin altyapısı hep gazinin hoclarından oluşmakta hocaya muayene olmasan bile korunun doktorlarıda çok içten çok iyiler senin kafanda soru işareti kalmadan herşeyi cevaplıyorlar bebeğimin kontrollerini orada devam ettireceğim inşallah tavsiye ederim

hacettepe hakkında bilgisi olan var mı kızlar? orada işleyiş nasıl doktorlar nasıl? hocalara nekadar ücret ödeniyor mesela?öncelikle hastanenin iyi olması önemli ardından doktor ve son olarakta ben fiyat konusunu da hesaba katıyorum açıkçası.3000 tl gibi bir rakam vermek istemem mecbur kalmadıkça.lokman hekimde kontrollere gidiyorum doktorumdan da memnunum ama daha iyi bir hastane olabilir belki diye araştırmalarım devam ediyor.hacettepe hakkında fikir verebilirseniz sevinirim.

3 hafta önce Ankara HRS hastanesinde epidural sezaryanla doğum yaptım. Doğumunu bu hastanede yapmak isteyenler için, hastanenin memnun olduğum ve olmadığım yönlerini yazayım.

Memnun olduğum yönleri, hastanenin anestezi uzmanı Beril Hanım ve diğer anestezi teknisyenleri, çocuk doktoru Elif Hanım, sancılarım sırasında bakımımı yapan hemşire hariç bütün hemşireler, temizlik görevlilleri ve yemek servisi.

Memnun olmadığım yönleri ise, doğumdan sonraki 2. gün gördüğüm muamele, normal doğum sancısıyla gittiğimde alttan yapılan ilk muayene ve hastanenin danışma görevlisi.

Normal doğum sancısıyla gitmeme rağmen açılmam olmadığı ve de ağrılarım dayanılmaz olduğu için doktorumla epidural sezaryana karar verdik. İlk doğumumda epidural almadığım için bu anestezi çeşidinin yan etkilerinden korkuyordum. Ama Beril hanım ve diğer anestezi teknisyenleri sayesinde başarılı bir epidural+spinal anestezi uygulandı. doğum sonrası, ağrı pompası olduğu için ağrı hissetmedim. Tek yan etki, ağrı pompasına fazla bastığım için 2. gün idrarımı tutamayışımdı. Ama eve geldikten sonra, 3. gün akşamı bu problem de yavaş yavaş ortadan kalktı. Gerçi bir daha idrarımı tutamayacağım diye de korkmadım değil, ilk etapta. Çocuk doktoru Elif Hanım da tatlı ve pozitif bir insan. İlk gün ve özellikle de gece bakımımı yapan hemşireler işinde çok iyiydi. Bir de, sezaryan sonrası ilk kez ayağa kalkmama yardımcı olan temizlik görevlisi. Hepsine burdan teşekkür ediyorum.

Yalnız 2. günün sabahı hastanenin büyüsü birden kayboldu ve en büyük memnuniyetsizliğim başladı. Doğum yaptığım ilk günle 2. gün birbirinden gece gündüz kadar farklı. 1. gün ilgi alaka yüksekti ama 2. gün kimse uğramaz oldu. Sabah gelen hemsire gelip "Öğlen taburcusunuz." dedi. Ama ben hastaneden çıkmaya henüz hazır değildim. İdrarımı tutamadığım için her yerim kan ve idrar oldu. Bütün bakımımı annem yapmak zorunda kaldı. Hastanede 1. günkü ilgi alaka kalmadı. Bana ve eşime sürekli öğleden sonra 4'e kadar ödeme yapmamız gerektiği hatırlatıldı (Kendimi otelde kalıyormuş gibi hissettim). Bizi bir an önce hastaneden gönderme istekleri vardı. Ama ben hastaneden çıkacak durumda değildim. Aslında o gece de hastanede kalmak istedim. Benim doktorum hastanenin kendi doktoru değildi. Dışarıdan bir doktordu. Doktorum hamileyken bize paket fiyat sunmuştu. Paket fiyatın içine sezaryanda 2 gece dahildi. Sadece fiyatı konuşurken "Hasta kendini iyi hissederse, eve gönderiyoruz." demişti. Ama ben iyi hissetmiyordum idrar probleminden dolayi. Ben 2. gece de orda kalmak istedigimi belirtince ekstra ücret vermek zorunda olduğumu söylediler. Ben de en azından doktorun vizitine, aksama kadar kalmak istedigimi belirttim. Akşam doktor gelince hastaneden ciktim. Zaten ilgi alaka kalmayinca ben de "En iyisi evime gideyim" dedim orada kalmanın pek anlamı kalmamıştı.

2. memnuniyetsizliğim, sancılarım sırasında alttan yapılan ilk muayene. Hamileliğimin başından beri normal doğum istediğim için hep kadın doktor arayışı içerisindeydim ve çok araştırma yapıp kendime kadın bir doktor buldum. Erkek doktor istemediğim icin de doğumda devlet hastanesi veya üniversite hastanesi seçmedim. Ama isteğim ve hassasiyetim hikaye oldu Normal dogum sancisiyla HRS'ye gece 12:30'da gittim. Ama doktorum hemen gelmedi. Hemen gelmeyince oradaki erkek doktor beni muayene etti. Kendisi kibardı ama ben kendimi çok kastığım için canım çok acıdı. Ben 9 ay erkek doktor istemem derken ilk muayenemi erkek doktor yapmış oldu Eğer böyle bir hassasiyetiniz varsa, doktorunuz gelesiye kadar oradaki nöbetçi doktor kimse sizi o muayene ediyor. Dikkatinize..

3. memnuniyetsizliğim de, hastanedeki danışma görevlisi. Hamileyken hastane seçimi için HRS'ye ilk gidişimizdeki ters davranışlarından tutun da, daha sonra bebeğimle ilgili test raporlarını almak istediğimde kesin bir dille böyle rapor veremeyeceklerini söylemesine kadar (Ki daha sonra çocuk doktoru bu raporu kendisinden kolaylıkla alabileceğimizi söyledi) Siz siz olun, bu hastanede doğum yaparsanız kendisiyle rapor işleri için falan muhattap olmayın. Kendisiyle iletişim kurmak pek mümkün değil. Ayrıca doğum raporlarınızı da kontrol edin. Biz doğum raporu için hastaneye 2 kez gittik. Her iki rapor da yanlış yazılmıştı.

Doğumdan 1 hafta sonra bebeğim enfeksiyon geçirdi ve biz yakınımızda olan Koru Hastanesi'ne gittik. 5 gün bu hastanede doğum servisinde yattık. Oradaki muameleyi görünce, HRS'nin Ankara'nın en iyi doğum hastanesi ünvanını hakketmediğini düşünüyorum. Orada kalınca 2 hastaneyi karşılaştırma fırsatım oldu. Koru Hastanesi küçük bir hastane doğum katı da çok büyük değil, yemekleri HRS kadar iyi değil belki ama doktorların ve hemşirelerin ilgisi çok iyi. Sonucunda hastaneye sağlık hizmeti almaya gidiyorsunuz, otel hizmeti almaya değil. Koru'da yatarken "Niye burda doğum yapmadım" diye içimden geçmedi değil. Hastane seçiminde çok dikkatli olun bence.. HRS'ye verdiğiniz paraya değmiyor, maalesef. Otelcilik anlayışıyla hastane yönetilmez.

hayırlı olsun cnm.. darısı bize inşllh . bende aydan hocaya gidiyorum koruda yapacam doğumu mu ? kaç gün yattınhastanede ?bide bişe sorcam çalışıyomusun ? heyet raporu verecek mi dr un ?

ben hacettepenın yenıdoğan unıtesı kaldırıldı dıye bılıyorum ben oraya gıtcektım...

Meraba arkadaşlar bende AYDAN BİRİ nin hastasıyım gebeliğimin 23. haftasındayım ben çok memnunum gerek ilgisi gerek güleryüzü herşeyi çok mükemmel ...ben üçüz hamileyim doğal olarak riskli bir gebeliğim var ama inanın bana çok destek ve moral oluyor...gitmek isteyen herkese tavsiye ederim..

Merabalar öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün...bende aydan biriye gidiyorum ben üçüz hamileyim benim doğumumda koru da olabilir ...biz şimdiye kadar hiç fiyat falan sormadık ...ama fiyatlar epey pahalı gibi birde benim önceden yatmam gerekebilirmiş birde erken doğum olacağı için bebekler küvezde kalabilir...siz sosyal güvenceniz olduğu haldemi bu kadar ödediniz birde kaç gün kaldınız hocaya ayrı para ödedinizmi...çok soru sordum şimdiden teşekkürler..

Bende aydan biriye gidiyorum oda herhengi bişey olduğunda koruya yönlendiriyor sgk ile anlaşması var ...benim gebeliğim riskli olduğu için sürekli heyet raporu veriliyor bana aydan hanım arıyor korunun kadın doğumcuları yazıyor raporu..muayene ücreti 32 lira heyet raporu içinde 100 lira alıyorlar bilginiz olsun...

Arkadaşım bebişlerini inşallah sağlıcakla kucağına alırsın. Düşünüyorum da üç minikle uğraşmak zor olacak ama onlarla oynamak, sevmek müthiş bişey olacak. Ben de aydan biriye gidiyorum henüz 12. haftadayım sadece bir kere gittim bir sonraki randevumu hemen aldım. Çok tatlı bir bayan sana da çok yardımcı olduğuna eminim. Bebişlerine de sana da sağlıklı günler :)

hayırlı olsun cnm.. darısı bize inşllh . bende aydan hocaya gidiyorum koruda yapacam doğumu mu ? kaç gün yattınhastanede ?bide bişe sorcam çalışıyomusun ? heyet raporu verecek mi dr un ?

Aydan Biri'ye giden üç olduk sanırım. Mutlu oldum belki bekleme salonunda karşılaşırız bir gün :)

öncelikle bebeklerinize sağlıklı sıhhatli bir şekilde kavuşmanızı dilerim.verdiğim fiyat sosyal güvence+3.500 ödedik .yalnız duyumlarıma göre aydan hanımın doğumları 4.000 4.500 tabi ben bunu olanlardan duydum hastaya göre değişir mi bilemem.duyduğumda çok şaşırmıştım aydan hanım bildiğim kadarıyla prof felan değil yanılıyorsam düzeltin,hatta prof olmadığı halde ne kadar pahalı demiştim sonuçta aynı hastane.ben 37+4 te sancılandım hiç para felan konuşmamıştık hemen apar topar ameliyata alınca eşim ahmet beye sormuş oda hastanenin paketi var demiş akşam 8'de doğum oldu ertesi gün 5'te çıktım tabi hastanın durumuna görede taburcu ediyorlardır muhakkak.paket 3.500 idi.bu paketten 2.500 ünü ahmet bey ve songül hanım gerisini hastane alıyormuş.zaten ahmet bey gazi'deykende 2.000 alıyordu(yengem altı ay öncesi miyom aldırmıştı ordan biliyorum)

canım bende fatih te yapmayı düşünüyorum,aylin ayrım diye bir doktorvarmış bilgin varsa sevinirim.bu doğumfiyatları güncel mi?yani eski değil dir umarım,çünkü 4 sene önce fatihe 1200vermiştik,oyüzden merak ettim.bilgiler için saolun.

mrb cnm ben deniz hanım a gidiyrm.deniz hnm da gebe.doğumu benden 2 hafta önce.eşim deniz hnm a sormş doğm fiyatlarını güncel bahsettiğim tutarlarda olduğunu söylemş.benim doğuma giremeyecek deniz hnm.Aylin hnm a yönlendireceğinden bahsetmşti tabi daha net bişey yok.Aylin hnm da deniz hnm da ii die biliyrm ikisinin de hasta sayısı oldukça fazla.

cnm gerçekten çok pahalı geldi 4-5 milyar.teşekkür ederim bilgilendirdiğin için

cnm deneyimini paylaştığn için teşekkür ederim.allah bebeğinle sağlık sıhhat versin inşallah.darısı bizlere olsn.

merhaba, ben Keçiören eğitim araştırma hastanesine Uğur beye gitmeye başladım. hastane çok hoşuma gitti. hem evime de yakın. bu hafta cuma günü nasipse 2li teste gideceğim.

HRS ' de yaptırıyorum kontrollerimi, doğum da aynı şekilde orada olacak. Doktorumdan çok memnunum, hastanenin donanımı, temizliği, çalışanların ilgisi tartışılmaz bile. Çok sakin bir yer. Butik hastane zaten, bekleme salonunu hiç kalabalık görmedim. Daha doğum yapmadığım için diğer konular hakkında haliyle bir fikrim yok bilgim sadece bu kadar.

Fiyatlar da hemen hemen aynı dğer hastanelerle. sezeryan 4250 normal 3400 Eğer standart oda harici daha büyük odalar isterim dersen de suit oda için gecelik 150 lira ekstra ödeme yapıyorsun. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Merhaba sadece yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum benim yaşadıklarımı başkaları yaşamasın

Eşim ve ben cocuk sahibi olmaya karar verdik bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine 2010 yılında Dr Sevtap Handemir Kılıç dan özel muayenesinde randevu aldık(180 tl ) muayene sonucunda dr hanım 6 cm capında miyom tespit etti ve bu mıyom a ragmen bıze gebe kalmamızı tavsıye etti. ve sacma sapan bir iki ilaç kullanmamızı istedi. sonra sevtap hanıma acıkcası guvenemedik başka bir doktor arayışına girdik yine bir cok metnini duyduğumuz Gazi Universitesi Prof larından Ahmet Erdem den randevu aldık. (185 tl) ahmet hoca cok sakin ve iyi birine benziyordu. Ahmet Hoca muayeneden sonra Çift rahim ve 3 cm capında miyom oldugunu soyledi, ve diger doktoru eleştirdi.ve benim için rahim içi filmi çekme geregi bile duymadı . Oysaki biz sonradan ögrendik ki böyle durumlarda rahim filmi çekilip rahimin durumu miyomun yeri tam olarak incelenip hamileliğe müsait olup olmadığına karar verilmeliymiş. Ahmet Bey sorunsuz bir sekilde hamile kalabilcegimi söyledi ve hamile kaldıktan sonra takipler için bizi çagırdı.Bu Saygı deger Doktora güverenek hamile kaldım.
SONUÇ : 14+3 de Yogun bir Kanama ve Sancı ile Düşük Yaşadım Bebeğimde hiç bir sorun olmamasına rağmen
Nedeni ise Rahim darlıgından ve miyomum ilk 3 ayda 6,5cm ulaşıp bebeği sıkıştırmasından dolayı.

Ben ve Eşim Bu doktorlara Hakkımızı Helal etmiyoruz baştan tam teşhiş konulup müdahele edilseydi belkide bunların hiç biri yaşanmayacaktı.

Şimdi Gittiğim Doktorum bana Riskli Gebelik durumunda oldugumu bu yuzden rahim içi Filmi çekilmeden hamile kalmamamı bunun hem benim hemde bebegim için riskli oldugunu belirti.

eger Riskli bi gebelik söz konusuysa lütfen bu konuda uzman bir doktora görünün, her adını iyi duyduğunu z doktora da lütfen güvenmeyin.

Ögretmenim ; basına gelenler için cok üzüldüm umarım bir daha yasamazsınnn

bende uzun arastırmalarım ve cevremdeki dr ların tavsiyeleri sonucu Ebru Saraca gidiyorum.suan 34 haftalık hamileyim cok cok memnunum umarım dogumum da iyi gecer de sizlerle paylasırım.imkanınız varsa ebru saracın muaynanesine mutlaka gidin derim herhangi bir hastaneye baglı degil muayene ücreti de 250 tl.doguma da dısardan gelecegi için biraz pahalı oluyor kabul etmek gerekirse..

bu aralar tüm hastaneleri gezmeme ragmen hala tam karar veremedim.güven ,tobb etü,bayındır hastanesini gezdim.güven cok eski köklü bir hastane evet ama odaları vs cok kötü hersey cok eski hiç begenmedim diyebilirim.tobb etü güvene göre daha iyi cok da deneyimli bir hemşire grubu var.bir de medicanaya bakmak istiyorum ondan sonra kararımı vericem.simdilik tobb etü gibi görünüyor orada dogum yapan arkadaslar varsa begendiginiz ve begenmediginiz yönlerini yazarsanız cok sevinirim.normal dogum olucak inş bu arada ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…