Arkadaşlar,
Erkek arkadaşım ve annesi haftaya Irak'tan gelecekler. Kadın Türkiye'ye ilk kez geliyor. Ankara'yı gezmek istiyormuş. Ancak nerelere gidilebilir hiç bir fikrim yok. Erkek arkadaşım da Türk olan sensin programı sen yap biz uyarız dedi ama şu şehri bir bilsem..
Önerebileceğiniz yerler nerelerdir acaba?
Anıtkabire gittik daha önce oraya gitmek istemedi. Çiftlikte ne var?
gıtmedınmı hıc bız genelde gece godersın kokarec mesur koftesı guzel yemek yencek yerler varr
Be istediğine bağlı müze gezmek istiyosa anodolu medeniyetleri müzesi kale koç müzesini filan gezdirin ama yemek alışveriş tarzı düşünüyosanız bir sürü alternatif var
Ankara yemek: tavacı recep usta. Tek gecerim:))
Hah taam adamına sordun şekerim başlıyorum :)
Sabah uyandık ilk iş Ulus'taki Hamamönüne gidiyoruz orada mis gibi bir köy kahvaltısı yapıyoruz (2 saat)
Öğlen oldu Hamamönünü geziyoruz (2 saat ) . Süs eşyalarından alıp müstakbel kayınvalidemize hediye ediyor jest yapıyoruz .
Oradan çıkıyoruz Ankara Kalesiine gidiyoruz orayı da geziyoruz (2 saat )
Kaleden çıkmadan Kınacızade Konağında Türk Kahvelerimizi içiyoruz (1 saat )
7Saat oldu zaten akşam ettik :)
Çıkınca zaten yorulmuş olursunuz . Damak zevklerine göre ki bence Tunalı'daki Kebap 49 yada Bahçeli'de Kazakistan caddesindeki Öz Urfalım tek geçerim .
Sonra da uğurluyoruz konuklarımızı
Kaç gün kalacaklar ona göre bir kaç plan daha yapayım . Araba durumunuz da önemli tabii
Park vadi, emek ve umit koyde Var. Google da arat istersen meshur tavaci recep usta diye menusunu gorursun istanbul da da var ama her ankaraya gittigimde giderim hele o ayran aman aman :))
Bence tunalıyı tercih et aspava vardır esatta özçelik aspava ben ankaraya ilk defa gelenleri oraya götürürüm. Ama daha modern bir yere götürüyüm diyosan yine tunalıda gaga manjero var kesinlikle önceden rezarvasyon yaptır çok popüler bir yer. Yine modern lüks biraz da tuzlu bir yer big chefs var kavaklıdere de. Türk yemekleri yediriyim diyosan tarihi çiçek lokantası olabilir eskişehir yolunda armada yanında. Çayyolu park caddesindede bir sürü hoş mekan var tiki kaynıyo yalnız orası söyleyim. Sonra eskişehir yolunda sado by var balıkçı kazık bir yermiş hiç gitmedim ama güzel diye duydum.
Bir arkadaş çiftlik demiş çiftlikte tren istasyonunu restoran yapmışlar çok güzel bi brunch ve kahvaltı mekanı hemde tarihi bir yer ama ben uzun zaman oldu gitmedim el değiştirmiiş ne durumdadır şimdi bilmiyorum.
Canım bi şey dicem ben senin yazdığını yanlış anlamışım erkek arkadaşın iş içün birisini gezdirecek sanıyorum:). Ama anne gelicekmiş genelde gençlerin takıldığı yerleri yazmışım bide :) aslında hava güzel olursa altınızda arabanızda varsa ben size göksu yada kızılcahamam soğuksu milli parkınıda önerebilirim
lipalipa gel de gezdireyim seni :)
21 yıllık Ankara'lıyım her yerini karış karış bilirim :) üniversiteden arkadaşlarım sürekli gelirler rehber olurum :)
Hah taam adamına sordun şekerim başlıyorum :)
Sabah uyandık ilk iş Ulus'taki Hamamönüne gidiyoruz orada mis gibi bir köy kahvaltısı yapıyoruz (2 saat)
Öğlen oldu Hamamönünü geziyoruz (2 saat ) . Süs eşyalarından alıp müstakbel kayınvalidemize hediye ediyor jest yapıyoruz .
Oradan çıkıyoruz Ankara Kalesiine gidiyoruz orayı da geziyoruz (2 saat )
Kaleden çıkmadan Kınacızade Konağında Türk Kahvelerimizi içiyoruz (1 saat )
7Saat oldu zaten akşam ettik :)
Çıkınca zaten yorulmuş olursunuz . Damak zevklerine göre ki bence Tunalı'daki Kebap 49 yada Bahçeli'de Kazakistan caddesindeki Öz Urfalım tek geçerim .
Sonra da uğurluyoruz konuklarımızı
Kaç gün kalacaklar ona göre bir kaç plan daha yapayım . Araba durumunuz da önemli tabii
Benim rehberlik programlarım en az 3 günlük ama canımKonuklarım evlerine döndüklerinde yorgunluktan uyuyamıyorlar :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?