Ankara’daki Taksiciler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.248
25.556
548
Selam kızlar
2 örnekle genelleme yapmicam.
Ama yaşadığım şu iki olaya bakar mısınız?

1. Olay
Taksiyle eve geliyorum 10.50 tl tutuyor taksimetrede..
Adam “dönüp bırakim” diyor 11 tl yazıyor..
Gayriihtiyari “ne kadar” diye soruyorum..
13 tl diyor..
20 veriyorum, “ablam bozuh yoh” diyip 5 tl veriyor para üstü!!!!
Normalde çok konuşkan bir insanken yaşadığım olay karşısında afallayıp başkası adına utanıp kendimi arabadan atıyorum elimde 5 tl ile..

2. Olay:
Taksiye biniyorum. 36 tutuyor.
50 uzatıyorum..
Adam para üstünü veriyor iniyorum araçtan.
Adam gaza basmış giderken elime bakıyorum para üstü 13 tl...

Salak bir insan olduğumu kabul etmiyorum..
İnsanların 3-5 tl için harama tenezzül etmeyeceğini düşünecek kadar saf olabilirim..
Ama şu bir gerçek ki, şehirde yeni olduğumuzu fark edip o şaşkınlığı bir güzel kullanan insanlardan nefret ediyorum..

Taksiciler kusura bakmasın hiç beğenmiyorum ben hal ve tavırlarını.
Ankara da uzak yola gidiceksem transfer çağırıyorum ben.
Kibar şoförler, konforlu arabalar oluyor genelde.
Birde önceden fiyat bilgisi veriyorlar.

İstanbul’da da var tatlım onlardan. Adama para üstü eksik diyoruz aplaa taksiyi yeni aldım borçlarım var diyor. Affallıyor sinirleniyoruz tabi adam gaza basıp gidiyor.

1. Taksimetreyi kendiniz de takip edin.
2. Para üstünü saymazsanız hak iddia edemezsiniz, bunu da takip etmelisiniz.

Gideceğiniz güzergahları önceden google haritada inceleyin. Güzergah ve süreyi görüyorsunuz. Sizin yolu bilip bilmediğinizi test etmek için ne taraftan gidelim diye soruyla olta atıyolar. Eğer biliyorsanız anlıyolarki kekleyemem ben bunu...

Maalesef var böyleleri ama siz de önce size düşenleri yerine getirirseniz iyi olur. Yani araçtan indikten sonra bakmayın paraya, sayın, eksikse söyleyin, bozuk yok diyosa bozdurun ben bekliyorum deyin vs vs

Uber en iyisi valla ehehe.

Şaka bir yana ben uzun zamandır taksi kullanmıyorum ama kullandığım zamanlar taksimetreyi takip eder ve hızlıca inmem taksiden. Mutlaka para üstümü sayarak alırım. Bir de duraktan biniyorum taksilere hiç yoldan çevirip binmem. Hiçbiriyle de sorun yaşamadım, hepsi efendi insanlardı. Benim şansıma da denk gelmiş olabilir tabi.

taksicler her yerde öyle ama ankaradakiler daha pis

bitaksi kullanıyodum ankarada yaşadığım olay sayesinde sildim yani o gerizekalı mahluklara hiçbir yaptırımları yok

odtü metro istasyonundan aşti 14 liralık yol adam dolaştırdı dolaştırdı yol kapalı diye dedim ben burası 15 liralık yol abla dedi ben senden ona göre alırım ve 76 lira 70 versen olur diyor şaka gibi
valla verdim 20 lira indim bi de hakkımı helal etmiyorum diyor dedim sen zaten etme

iyi bıçaklanmadım o gün

Kızlar kendimi salak hissettim ya. Acaba dedim enayi miyim bunlara maruz kalıyorum.

Ben 15 tutmuştu, 20 verdim bi de o kadar uğraştım atm bulup çektim verdim gerizekalı bozuk yok deyip 5 liranın üstüne yattı hıyar oğlu hıyar o zaman kaldır kıçını da bozdur ben atm den çekene kadar.

Taksimetreyi gördüğünüz halde neden 13 tl demesini.kabul ediyorsunuz neden eksik para üstünü kabul edip hak aramıyorsunuz eksik diye kaldı ki aldığınız para üstüne de bakmadan iniyorsunuz sizin bakmanız lazım böyle böyle soyuyorlar insanları işte ama hiçbişey yapmayıp sonra şikayet etmeniz enteresan bu taksiciler hep böyle

Kucağınızda bebeğiniz yoksa yürüyemeyecek durumda değilseniz binmeyin. Cidden başa çıkamazsınız bunlarla. Yok kızılay trafiktir, yok kısa mesafe müşteri beğenmezler. Bozukları zaten hiç olmaz. Otobüse binemem derseniz borca girin araba alın ama bu kazananı belli mücadeleye girip sinirinizi bozmayın boşuna.

Yalnız değilmişim en azından.
Terbiyesiz, sanki bizim sorunumuz para üstü olmaması.

Bu taksicilerin hep böyle olduğunu bu iki tecrübeden sonra öğrendim. Hayatım boyunca nasıl sahtekarlardan uzak yaşamışsam, o an afallamaktan hak arayamadım. İkinci meselede ise son anda elime baktım 3 tl görünce araba toz olmuştu bile.

Diyorsunuz..
Galiba haklısınız..
Kötü komşu ev sahibi yapar hesabı, kötü taksici araba sahibi yapacak..

Ben uzunca bir sure uzak dururum herhalde
Boyle durumlarda bolca bozuk birakmak ve tam para vermek tercihim.
Istanbulda sirf taksi kullanmamak icin harem /eminonu /gidecegim yer seklinde yolculuk yapiyorum bu sefer otobuslerde binbir macera oluyor
Gozlemledigim bsy varki son 1,5 2 yildir hizla masumiyeti ve durustlugu kaybettik
Disari cikip en iyi ihtimalle sasirmadigim gun yok
Marketlerde verilmeyen para ustleri de ayni kategoride onlar icinde visa kullanmaya basladim.
Siz bozuk bulundurmaya calisin parayi verin inin

İstanbuldaki ulaşım kolaylığı burda olsa keşke taksi hiç kullanmam. Burda mahalleme dolmuş gitmez otobüs kullancaksam önce mutlaka kızılay yapmam gerekir. Enteresan sistem.

Eşimin iş arkadaşı (kadın) gece aştiden taksiye biniyor, aştiden çıkarkenki güvenliğin bakışlarına anlam veremiyor falan. Sonra yolda anlıyor ama adamın uyuşturucu kullandığını. Kendini de zor atmış taksiden zaten.

Öyle de pis işte bunlar.

Ben de Ankara'da birkaç kere bindim ama ne para üstü bıraktım ne de sıkıntı yaşadım, orası ayrı.

Okuyunca benimde aklıma Ankara'da lanet bir taksici ile yaşadığım olay geldi

Yıllar önce ramazan ayı, önce Ankara merkeze geldim ve uçağa yetismem gerekiyor seferi olduğum için oruç değilim ama hani bişey de yiyemiyorum insanlar oruç diye taksi duragi buldum girdim geceden kalmış mezeler ve bir kac buyuk vardi ama ustunde sinekler ucuyor duragın icinde ve
kimse yok allahim dedim hadi ramazani gectim kendi günahları da işyeri sonuçta yasak hadi onuda geç 1m'2 yerde yaz gunu diye söylendim baktım bir adam aracının içinde yatıyor uçağa yetişmem lazım boş taksi var mı dedim adam ağzında ki sakızı patlattı şu hayatta tahammul edemedigim en büyük şeylerden biri sakız diyebilirim
Yetistiriz ablam dedi cıvık cıvık sonra benim de aklıma gördüğüm rakı geldi alkollü degilsiniz umarım dedim ehh işte azıcık dedi piskinlik mi ahlaksizlik mi bilmiyorum.. açtım ağzımı
Sonra şikayet ettim baska taksi aradim derken uçağı da kaçırdım zerre pişman değilim

Şimdi giderim paşa paşa havaalanina bırakırım arabami park ücreti oderim yinede muhatap olmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…