- 6 Kasım 2011
- 7.499
- 26.121
- 748
- Konu Sahibi BettyRuble
-
Okuyunca benimde aklıma Ankara'da lanet bir taksici ile yaşadığım olay geldi
Yıllar önce ramazan ayı, önce Ankara merkeze geldim ve uçağa yetismem gerekiyor seferi olduğum için oruç değilim ama hani bişey de yiyemiyorum insanlar oruç diye taksi duragi buldum girdim geceden kalmış mezeler ve bir kac buyuk vardi ama ustunde sinekler ucuyor duragın icinde ve
kimse yok allahim dedim hadi ramazani gectim kendi günahları da işyeri sonuçta yasak hadi onuda geç 1m'2 yerde yaz gunu diye söylendim baktım bir adam aracının içinde yatıyor uçağa yetişmem lazım boş taksi var mı dedim adam ağzında ki sakızı patlattı şu hayatta tahammul edemedigim en büyük şeylerden biri sakız diyebilirim
Yetistiriz ablam dedi cıvık cıvık sonra benim de aklıma gördüğüm rakı geldi alkollü degilsiniz umarım dedim ehh işte azıcık dedi piskinlik mi ahlaksizlik mi bilmiyorum.. açtım ağzımı
Sonra şikayet ettim baska taksi aradim derken uçağı da kaçırdım zerre pişman değilim
Şimdi giderim paşa paşa havaalanina bırakırım arabami park ücreti oderim yinede muhatap olmam
Muhakkak.ankara da yaşıyorum 1 yıl okula taksiyle gittim hiç bir sorun yaşamadım.hepsi aynı değil taksicilerin her mesleğin var çakalı sahtekarı
Oy o ne.Para üstü vermemek için nolur benim gönlümü yapsan diyen taksiciye denk geldiğimde şoke olmuştum. Dangalağa bak sanki babamın oğlu da gönlünü yapacağım.
Çok çok iyilerine de denk geldim tabi asla genelleme yapamam. En güzeli kendi araban. Yıllardır binmiyorum taksiye ve hiç özlemedim.
bende bi taksiciye denk geldim. Kufur etmemek icin zor tuttum. Taksimetre de 22. Tl yaziyor adam 44 tl diyor. Bende taksimetre var goruyorum fiyati dedim. Ee bunun bide buraya gelisi var dedi. Sadece arabayi bindigine saymicaksin dedi oylemi dedim. Evet dedi. Bilmiyordum kusura bakmayin dedim indim arabadan. kardes para vermedin dedi. sen sadece evin onune getirdin. Birde bunun iceri girmesi var dedim. Bastim giderken haram olsun diyor. orada cocuklar vardi. noldu abla dediler boyle boyle dedim. Taksiye dogru giderken taksici basti gitti hizlica. Pismanmiyim hazid
bende bi taksiciye denk geldim. Kufur etmemek icin zor tuttum. Taksimetre de 22. Tl yaziyor adam 44 tl diyor. Bende taksimetre var goruyorum fiyati dedim. Ee bunun bide buraya gelisi var dedi. Sadece arabayi bindigine saymicaksin dedi oylemi dedim. Evet dedi. Bilmiyordum kusura bakmayin dedim indim arabadan. kardes para vermedin dedi. sen sadece evin onune getirdin. Birde bunun iceri girmesi var dedim. Bastim giderken haram olsun diyor. orada cocuklar vardi. noldu abla dediler boyle boyle dedim. Taksiye dogru giderken taksici basti gitti hizlica. Pismanmiyim hazid
Ee, ankara'ya ozel bi durum mu bu simdi? Başlık hoş olmamış..Selam kızlar
2 örnekle genelleme yapmicam.
Ama yaşadığım şu iki olaya bakar mısınız?
1. Olay
Taksiyle eve geliyorum 10.50 tl tutuyor taksimetrede..
Adam “dönüp bırakim” diyor 11 tl yazıyor..
Gayriihtiyari “ne kadar” diye soruyorum..
13 tl diyor..
20 veriyorum, “ablam bozuh yoh” diyip 5 tl veriyor para üstü!!!!
Normalde çok konuşkan bir insanken yaşadığım olay karşısında afallayıp başkası adına utanıp kendimi arabadan atıyorum elimde 5 tl ile..
2. Olay:
Taksiye biniyorum. 36 tutuyor.
50 uzatıyorum..
Adam para üstünü veriyor iniyorum araçtan.
Adam gaza basmış giderken elime bakıyorum para üstü 13 tl...
Salak bir insan olduğumu kabul etmiyorum..
İnsanların 3-5 tl için harama tenezzül etmeyeceğini düşünecek kadar saf olabilirim..
Ama şu bir gerçek ki, şehirde yeni olduğumuzu fark edip o şaşkınlığı bir güzel kullanan insanlardan nefret ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?