- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
- Konu Sahibi littlebirdie
-
canım çok saol verdiğin bilgiler için.Buarada kaşıntı için ben aktardan karışım aldım. Zaten kaşıntı derinin genişlemeye başlamasıyla alakalı. Tavsiye ederim çünkü çok rahatlattı. Tatlı badem yağı, Susam yağı, Sıvı kakao yağı ve buğday yağı.. Benim için spreyli bir şişede karıştırıp verdi. Hatta benim cildim çok kuru olduğu için bacaklarıma bile sürüyorum. Pul pul dökülür ve kaşıntıdan ölürüm ona biye iyi geldi..
Herkese sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum... İnşallah Allahın izniyle bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız :)
canım benim başkent hakkında bir bilgim yok ama doktorundan memnunsan ve hastanenin de yenidoğan yoğun bakımı varsa çok sıkıntılı bir durum yaşayacağını sanmıyorum.selam kızlar :) ben de hastane araştırıyorum hala.normal doğum düşnüyorum.normal doğum kadının kendi çabası olduğu için öyle deli paralar da vermek istemiyorum hastaneye :/ başkente gidiyorum göğşen hocaya ona bebek düşündüğüm için gitmiştim tedavisiz geldi bebeğim ama doktorumun psikolojik olarak bile çok faydası oldu.ama hiç başkentte doğum yapan yorumu alamadım bu yüzden çekiniyorum hastane anlamında..
canım çok saol verdiğin bilgiler için.
çatlak için ya senin bahsettiğin bu karışımdan alıcam ya da mustelanın çatlak kremini alıcam.henüz karar veremedim.
aslında bu karışım daha doğal ama işte badem yağı falan kılları besliyor diye çekiniyorum.çatlak kremlerinin de içeriklerini araştırmadım.böyle idare ediyorum şimdilik.
Bende ilk fırsatta aktara gideyim inşallah.Rica ederim ne demek Badem yağıyla alakalı benim de tereddütüm vardı aktara sordum kıl köklerini beslemez, yani saç gibi var olanları yumuşatır ama çoğaltmaz dedi. Zaten hamilelikte kıllar her türlü artıyo. Ben 13 haftalıkken baya muzdaribim bu konuda.. Olmayan yerlerim bile çoğaldıAma doğumdan sonra normale dönüyor özellikle emzirmeyle birlikte vücut çok çabuk yeniliyor kendini.. Tanıdığım bir kaç kişi sadece badem yağıyla birlikte kurtuldu çatlaklarından.. Ben kesinlikle o pahalı kremlere para vermek yerine bu yağları tavsiye ederim.. Tabiki karar senin
Bende ilk fırsatta aktara gideyim inşallah.
Bende o kremler ne kadar doğal olduğunu iddia etsede inanamıyorum bir türlü.o yüzden doğal yağlar kullanmak daha mantıklı.bir de benim bu kaşıntı çok değişken.bir gün çok dayanılmaz bir gün hiç yok.inşallah ilerleyen günlerde daha da artmaz.
Çok sağol canım.ben bir ara kalım için kullanmıştım badem yağını. Seyrekti bir bölümü kaşımın orası gürleşsin diye sürdüm ve işe yaradı.ama o zaman başka başka yağlarla beraber kullandım.hepsinin etkisi olabilir.bu karışım farklı bir karışım olduğu için kıllar etki etmeyebelir. Gerçi şu aralar kaşıntı hafifledi çok şükür.yeni derdim öksürük.öksürmekten nefessiz kalıyorum neredeyse.Ihlamur kuşburnu tarçın limon kaynatıp içiyorum.bal ve pekmez yiyorum ama özellikle geceleri çok zorlanıyorum.öksürürken bebeğe zarar gelir diye de korkuyorum.allah hepimize hayırlısıyla sağlıkla bebeklerimize kavuşmak nasip etsin inşallah. Amin.Rica ederim ne demek Badem yağıyla alakalı benim de tereddütüm vardı aktara sordum kıl köklerini beslemez, yani saç gibi var olanları yumuşatır ama çoğaltmaz dedi. Zaten hamilelikte kıllar her türlü artıyo. Ben 13 haftalıkken baya muzdaribim bu konuda.. Olmayan yerlerim bile çoğaldıAma doğumdan sonra normale dönüyor özellikle emzirmeyle birlikte vücut çok çabuk yeniliyor kendini.. Tanıdığım bir kaç kişi sadece badem yağıyla birlikte kurtuldu çatlaklarından.. Ben kesinlikle o pahalı kremlere para vermek yerine bu yağları tavsiye ederim.. Tabiki karar senin
Ben hep tırnakla kaşıdım. Bundan sonra dikkat ederim inşallah.Havalar da çok değişken canım birgün soğuk bir gün iyi, bu yaramazlar bizi normalden daha susuz bıraktığı için cilt kuruluğu da kaşıntıyı artırabiliyor :) Aman sakın tırnaklarınla kaşıma, avuç içinle masaj yapar gibi kaşımaya çalış.. Yoksa yağ krem hikaye valla cildine çok zarar verirsin.. Bazen ciden çok dayanılmaz oluyor ama zaten yağı kullanmaya başlayınca azalıyor meraketme :* Aramızda 2 hafta var yaklaşık.. Bu iki haftada çıktı karnım benimde nerdeyse, gerçi kişiden kişiye değişebiliyor.. Ben geçtim hamile pantolonuna valla çok rahat :)
Çok sağol canım.ben bir ara kalım için kullanmıştım badem yağını. Seyrekti bir bölümü kaşımın orası gürleşsin diye sürdüm ve işe yaradı.ama o zaman başka başka yağlarla beraber kullandım.hepsinin etkisi olabilir.bu karışım farklı bir karışım olduğu için kıllar etki etmeyebelir. Gerçi şu aralar kaşıntı hafifledi çok şükür.yeni derdim öksürük.öksürmekten nefessiz kalıyorum neredeyse.Ihlamur kuşburnu tarçın limon kaynatıp içiyorum.bal ve pekmez yiyorum ama özellikle geceleri çok zorlanıyorum.öksürürken bebeğe zarar gelir diye de korkuyorum.allah hepimize hayırlısıyla sağlıkla bebeklerimize kavuşmak nasip etsin inşallah. Amin.
Ben organik katı kakao yağı aldım. Şimdilik memnunum. Ama canım sıkıldı 11. haftaya gireceğim 2 kilo almışım şimdiden. Pantalonuma sığamıyorummmBiraz fazla badem fındık fıstık yedim galiba Şimdilik sadece göbişten alıyorum.
Siz ne yaptınız kilo durumunuz nasıl.
Evet bende gece çok şiddetli öksürdüğümde kasığıma bir sancı giriyor ve çok korkuyorum.inşallah sorunsuz bir hamilelik ve doğum geçirmek hepimize nasip olur.Aman çok geçmiş olsun dikkat et kendine.. Bende gece uykudan uyanıyorum öksürükle bazen, o şiddetle karnıma bir acı saplanıyor çok korkuyorum.. Hayırlısıyla şu ilk 13-14 haftayı atlatırsan, daha rahatlarsın inşallah.. Ben kısmen daha iyiyim artık.. Gerçi her haftanın belli belirtileri sıkıntıları oluyor ama yapacak bişey yok Anne olmak böyle işte.. Karna düşer düşmez başlıyor annelik :) İnşallah sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza alalım valla o günü iple çekiyorum :)
Bende son bir haftadır falan pantalon konusunda iyice sıkıntı yaşamaya başlamıştım.bugün hamile pantalonu aldım bir tane inşallah rahat ederim.ben karnım büyümesine rağmen bir kilo vermiştim hala da öyleyim.nasıl oluyor bende anlamadım.Ben organik katı kakao yağı aldım. Şimdilik memnunum. Ama canım sıkıldı 11. haftaya gireceğim 2 kilo almışım şimdiden. Pantalonuma sığamıyorummmBiraz fazla badem fındık fıstık yedim galiba Şimdilik sadece göbişten alıyorum.
Siz ne yaptınız kilo durumunuz nasıl.
Canım sen hangi aktara gidiyorsun?bana çok ters değilse bende aynı kişiye gideyim.şimdi başka aktara gidip bu karışımı tarif etmekle uğraşmayayım.Katı kakao yağını aktar bana da söylemişti, bu şişedeki karışım bitince ondan vericem diye.. Benim cildim çok kuru kollarımda ve bacaklarımda da kullanıyorum iyi geliyor..
Ben 12.haftaya kadar 3 kilo vermiştim ama mide bulantılarım felaketti hiç bişey yiyemiyordum.. Daha yeni kendime geliyorum şu anda sadece sabahları çıkarıyorum ve buna şükrediyorum valla :) Ama çok şükür biraz yemeye başladım.. Bence salla sende doğumdan sonra veririz yaa :) Bizim yumurcaklar iyi olsunda :)
Evet bende gece çok şiddetli öksürdüğümde kasığıma bir sancı giriyor ve çok korkuyorum.inşallah sorunsuz bir hamilelik ve doğum geçirmek hepimize nasip olur.
Bebek kıyafetlerine bakıyorum bir haftadır.almamak için kendimi zor tutuyorum. Ne şirin şeyler var.çok tatlı telaşlar bizi bekliyor allahın izniyle.
Canım sen hangi aktara gidiyorsun?bana çok ters değilse bende aynı kişiye gideyim.şimdi başka aktara gidip bu karışımı tarif etmekle uğraşmayayım.
Batıkent bana uzak canım.ben bu listeyle bir gideyim bakalım ne diyecek.bu şişe bittikten sonra organik katı kakao yağına geçeceksin değil mi?bende aynı sırayı takip edeyim inşallah.Ben batıkentte oturduğum için orda metro center ın içindeki aktardan aldım.. Aslında tüm aktarlar kendince bir karışım uygulamaya çalışıyorlar.. Bende KK da bir yorumda liste görmüştüm onu götürdüm 8-9 tane yağ vardı onda.. Gittiğim aktara bende böyle bir liste var ama siz ne önerirsiniz diye sordum biraz da kadın olmasından cesaret alarak :) O da sadece bu dört yağın yeterli olacağını, diğer yağların yakıcı özelliği olduğunu hamilelikte nasıl aktarların cesaret edip de verdiğini anlamadığını söyledi... Açıkçası bana da güven verdi, hepsini verse 3 katı fiyat ödeyecektim :) Bu şişe bitince gel organik katı kakao yağıyla devam edelim sadece onu süreceksin dedi..
Ama olur da gittiğin aktarda çekinirsen sormaya sadece yağların ismini söyle al gel :) Eğer elinde boş kolanya şişesi falan farsa onda karıştırsın illa spreyli bir şişe olması gerekmiyor.. Hatta bana verdiği şişenin spreyi basmıyo, kolonya gibi elime döküp uyguluyorum daha kolay oluyor..
Batıkent bana uzak canım.ben bu listeyle bir gideyim bakalım ne diyecek.bu şişe bittikten sonra organik katı kakao yağına geçeceksin değil mi?bende aynı sırayı takip edeyim inşallah.
Bugün bütün gün beşik baktım internetten kafam allak bullak oldu.daha erken ama hiçbir fikrim yok biraz fikir sahibi olayım dedim işin içinden çıkamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?