Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kullanıyorum canım kuruluk hıssetmıorum ama öyle gergın ıste doktora gıdınce ancak rahtlıcam hralde.bızede ılk erkek dedı ben 1ay oglum dıye sevdım sonra kız dedı esım cok sevındı meger bana sölememıs ama o kız ıstıomus sımdı yıne degısırse dıye korkuyorum...allah saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın saglıkla gelsınler yeterkı

Slm kızlar ben çok feci çatladım...bildiginiz krem ya da tedavi var mı?moralim çok bozuk şafak 37...bilgi verirseniz seviniriimmm

valla canım benım henuz yok ama ben mustela kullanıyorum ama daha ucuz yaglarda deneyenler var kakao yagı badem veya bugday yagı gıbı

cnm benm okurken gözlerm doldu walla basın sagolsun allah bizlere saglıklı sıhatli ömürler versn torunalrımızı tosunlarımı görelm cocuklarmızı mutlu görelim inşş :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
eminim cok farklı olur kız diyipte erkek cıkması her gittigimde doktorum cinsiyte ne demiştik diye soruyo kız diyorum veet öyle diyo ama gecen esimin yengesi bide bi arkadası rüyasında erkek görmüs dedim yok doktor son 3 seferdr kız diyo hatta son sefer sordgunda degişmiş erkekmi olmus dedim gldü kız dedi kaydirigubbakcemile3 dedim 2falan olursa odur belki onu görmüşlerdir kaydirigubbakcemile3
yok kız erkekler içinde bi sürü kıyafet var bak kac aylık oldu bebiş magzasına girdgmzde ilk kız kıyafetlerine bakıyoruz o sırada esimin gözü erkekk kıyafetlerine carpıyo yada ben bakarken o erkeklere bakıyo bak su ne güsle bu ne güsel diye cokta güsle seyler var ciddn ben görnce hemen söliyims ana yakısıklı olsun oglusun opuyorumnanaktan
biz hiç erkek yada kız demdeik allah ne veririsekaydirigubbakcemile3 fark etmez dedik hep kız oldu kaydirigubbakcemile3 allah sanada bi kız bebiş versin inşşş:Saruboceq:
annanesi oglusunu görür merak etme :1hug:Şeniz[/QUOTE]

Tabiki canım benim hep sağlık diyorum hastalıklarla çok uğraştık Allahım daha kötüsünü vermesin bebeklerimiz sağlıkla doğsun da gerisi hiç önemli değil.
Evet haklısın erkekler için de güsel şeyler oluyor ama bulmak biraz güç :) Geçenlerde LCW den minnacık bir mont aldık ama görsen harika rengi, modeli. Küçük adamıma çok yakışacak şakkıdı

Slm kızlar ben çok feci çatladım...bildiginiz krem ya da tedavi var mı?moralim çok bozuk şafak 37...bilgi verirseniz seviniriimmm

Canım ben henüz çatlamadım ama daha vakit var ne olur bilmiyorum. Lierac ve bebe yağı kullanıyorum. Arada bir de hakiki zeytin yağı sürüyorum. Biraz yağlı oluyosun ama çok yararlı cilt için. Atletimde de lekesi kalmıyor hiç. Çatlamayı önlemese bile cildini yumuşacık yapıyor. Eltim sadece zeytin yağı kullanmıştı hiç çatlamadı.
Ama ne kullanırsa kullan cildin çatlamaya müsaiste çatlıyor. Sadece derinliği ve miktarını etkiler belki.
Hem çok da canını sıkma canım ya bebeklerimizden hatıra kalacak vücudumuzda. Tabi olmasa daha iyi ama olsa da çok önemli değil bence. Ben 3 yıl önce reflü ve mide fıtığından ameliyat oldum. Laparoskopik bir ameliyattı ama amaliyat sırasında iç kanama geçirmişim karnımı boydan açmışlar. Şİmdi o keside skar dokusu oluştu kıpkırmızı, kalın bir iz çok kötü görünüyor ama yapılabilecek bişey yok estetik de olsam cildim yapıyormuş skarı. Şimdi oğluşumdan çatlamışım çok mu önemli?
Hiç kafana takma bence. Sağlıklı doğumlar inşallah...

evet biz bu olayı bilmeden seçmiştik ismini,babası şimdiden kızına çok düşkün hele bu hikayeyi duyunca daha bi sevdi ismini:)

kızlar sızede sorayım sız her ay kan tahlılı yaptırdınızmı bıde tetenoz asısı yaptırdınızmı sız daha kıdemlısınız???
canım ilk aylarda hemen her ay yapıldı kan-idrar tahlili ama şeker yükleme testinden sonra sadece bir kez daha istedi doktorumuz..hatta yeter bitmedi mi dedim,bu son dedi..o da 32.haftadaydı..
tetanoz yaptırmadım,zaten artık gerek yok diye gündeme bile getirmiyor doktorlar çoğunlukla..eskiden doğum ortamı çok streril olmadığından yapılırmış..
doktorunla konuş ama,hepsinin tercihi aynı olmuyor..

saf kakao yağı işine yarayabilir..
ulusta kiler var ya meydanda,onun giriş katında istanbullu baharat diye bir baharatçı var,sahibi mustafa bey acaip bir adam,çalışanlar falan da çok bilgili..
ciddi çalışırlar..derdini söylersin derman olurlar mutlaka..
çatlak önleyici bir listeleri var,yağlar var,onları karıştırıp sürüyorsun..
en baştan beri sürdüm,birkaç çatlağım var..
gerçi annem-teyzem harita gibi onlara göre gayet iyi durumdayım..

Tabiki canım benim hep sağlık diyorum hastalıklarla çok uğraştık Allahım daha kötüsünü vermesin bebeklerimiz sağlıkla doğsun da gerisi hiç önemli değil.
Evet haklısın erkekler için de güsel şeyler oluyor ama bulmak biraz güç :) Geçenlerde LCW den minnacık bir mont aldık ama görsen harika rengi, modeli. Küçük adamıma çok yakışacak şakkıdı[/QUOTE]

ay canım içim gitti..giydir anneannesinin cicilerini mutlaka görür torununu..
allah oğluna uzun ömürler versin..
belki ikincide cici bici elbiseler giydirecek bir kız nasip eder allahım sana..
minik montunuzu da güle güle giyin:)

yok yaw sen yine gittiginde sor ama kesn kız dediyse degişmez heralde yerimseniben
evet allah ahyırlısıyla kucagımıza almayı nasip etsnde saglıkla sıhatle büyütelmde gerisi önemlid egil kızmıs yada erkekmiş opuyorumnanaktan

allah sanada bebişinde hep saglık sıhat mutluluk huzur versn inşşşş:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
güsel gnlerde giysin inşş o minik montunu annesi sen alırsında yakısmazmıalkisalkisalkis

slm..ben çatlamaya çok müsait olmama rağmen -ergenlik dönemimden kalma basenlerimde var ve genlerimdede var annem saolsun:)- şu ana kadar çatlamadım bi kozmetikçi olarak çok araştırdım ve çok baktım kendime belki ondandırbayanssulusmile ama belli olmaz tabi şimdi yokmuş gibi gözüküp doğumdan sonra hortlayabilio bu çatlak denen illeteyvahedigeldismile ben önce saf kakao yağıyla başladım eritip eritip sürdüm her akşam üçbuçuk dördüncü aydan itibaren lierac phytolastil gel e başladım sonrasında roc un çatlaklar için olan yağını kullandım şimdi tekrar phytolastil e geçtim.. benim tavsiyem oluşmuş çatlakların bi çözümü yok malesef önemli olan oluşmamasını sağlamak sana şu aşamada phytolastil jel kıvamında olduğu için yeterli gelmeyebilir ama roc un yağını kullanırsan çatlaklar hafif pembeyken yani başındayken geçirebiliır önemli olan morarıp grileşmemesi.. doğumdan sonrada devam et kullanmaya göğüs hariç çünkü sütüne geçebilir! oluşmuş çatlaklar içinde phytolastil ampul tavsiye ederim..umarım yardımcı olabilmişimdiropuyorumnanaktan

selam kızlara.s.
ben de 28 haftalık hamileyim
loğusa pijaması bakıyorum ankara da nerelerden bulabilirim yardımcı olurmusunuz

selam kızlara.s.

slmmzemuszemus
walla bend aha alamdım ama pijama dünyasında güsels eyler var netten baktım kocabeyoglu pasajının altında yeride snede bi bak istersen cnm
esracım nerdesn sekerm sen naptın aldınmı gerci biras sacma bi soru oldu surda ne kadar kalmıs doguma aldınmı diyorum senin cantan bile hazırdır kaydirigubbakcemile3

selam kızlara.s.

Ben 3 takım aldım. Gelen giden çok olur, bebek kusar kirlenir....., tabi bunlar bahane heves işte ne görsem dayanamayıp alıyorum:)
Birini Ankamall den Nü mağazasından aldım. Spor bir takım. Hamileler için rahat bir model.
Birini Gimsa dan aldım. O da sevimli ve fiyatı uygundu.
En son netten Pijama Dünyasından aldım. Alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim. Hem modeli hem de kumaşı çok güzel. Oldukça kaliteli.Ama Ankara da oturup imkanı olan bence mağazadan alsın. Mağazada pazarlıkla daha ucuza alınır bence. Ben artık gidemiyorum mecburen nete talim :)

Eklentiler

• $small_444444-vert(1)-tile[1].webp
    2,2 KB · Görüntüleme: 53
selam kızlara.s.

canım bende pijama dünyasından alıcam kocabeyoğlu pasajında mağazaları var ayrıca internet siteleride var. çok cici şeyler var zemuszemus

kaydirigubbakcemile3 zeynepcim,aynen tahmin ettiğin gibi,çantam bile hazır:))
benim 2geceliğim 2 pijamam oldu ama kendim almadım,annem 2pijama,bir gecelik ve bir sabahlık alıp yolladı,kayınvalidem de bir tane gecelik aldı.. onların zevkine göre oldu kendim seçemedim ama hazıra kondum:)
pijamanın ve geceliğin biri pembe üstelik!! hatta sabahlık da pembe:)) sevmem ama napalım giycem artık:)
diğer gcelik kırmızı,pijama da turkuaz:) renk renk olcam genesempatiksalakcinni
pijama dünyasını övüyorlar ama cicikom a da bakın netten,bi geceliğim cicikom,çok şeker spor şeyler var..

tabikide önemli degil bebegim için çatlamam ama aldı başını gidiyo acı badem sütü,badem yagı,hodan yagı,kakao yagı vs vs vs kullanmadıgım kalmadı halada kullanıyorum ama gitti gidio yapcak bişii yok 7. auyda karnım birden büyüdü hem cildim çok kuru hemde 48 kilo ile hamile kaldım şuan 57 yim ve şafak 36 o zamana kadar harita benden daha derli toplu olur yinede saol cnm

tşk ederim cnm çok bu son yazdıgını nerden alabilirim:gitme:

Aslında çok da kilo almamışsın canım. Ben 14 kilo aldım. Neredeyse hamileliğimin tamamı zorunlu istirahatle geçti. Yeyip yatmaktan topaç gibi oldum. Çatlamadım henüz ama yavaş yavaş kurumaya başlıyorum. Yapılacak bişey yok işte canım. Başa gelen çekilir. Düşünmemeye çalış bence bebeğine odaklan. Bak az zamanın kalmış. Sağlıkla gelir inşallah bebeğin.:ecrin_bebek:

Merhaba kızlar, gecelik konuşulmuş benim de annem almış hastanede giyilecek geceliklerimi gönderdi bu hafta nü mağazasından almış, şık ve spor. Evde giyeceklerim henüz gelmedi nereden aldı onları bilmiyorum. Hastane için çok pahalı bir şey almayın derim, kanama falan olursa kirlenebilir hemen.
çatlaklar için de kakao yağı kullanıyorum ben ve çok şükür henüz hiç çatlağım yok. Kakao yağının yeni oluşmuş kırmızı çatlakları onardığını söylemişti bir uzman. Bol bol yağlanın yani. Ama bu çatlak olayının genetik olduğunu söylüyorlar, benim annem de iki doğumunu bir-iki karın çatlağıyla tamamlamış. Yanlız bacaklarının üst kısmında var çatlağı ben oraları nemli tutmaya çalışıyorum ne olur ne olmaz diye. Bir de karnınızın alt kısmını yağlamayı unutmayın, şu an göremediğimiz için doğum sonrası sürpriz çatlaklarımız olmasın, gerçi aynayla kontrol ediyorum oramı buramı ama yine de acaba gözümden kaçan var mı diye düşünüyorum. Ne yapabileceksem?kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…