Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhaba kızlar
nasılınız bende bebek şekerlerine takıldım alsam mı yoksa yapsam mı diye bu konuyuda paylaşırsak sevinirim ayrıca 35,5 haftalık hamişim

merhaba kızlar
nasılınız bende bebek şekerlerine takıldım alsam mı yoksa yapsam mı diye bu konuyuda paylaşırsak sevinirim ayrıca 35,5 haftalık hamişim

canım git suluhana al geç derim,fiyat olarak da bişi farketmiyor..bu haftadan sonra yorma kendini..
ben tanesini 1 liraya almıştım..
geçen sayfalarda çok konuşmuştuk bu konuuyu ama sana eziyet olmasın özetleyeyim:))
ulustaki suluhandan malzemeleri alıp yapabilirsin ya da ordan hazırlardan alırsın ya da istediğini tarif edersin yaparlar..
hem fiyatları da çok uygun..

iyiyim hayatım sen nasılsın dügün için kosturdum kac gndür abiye falan cok yoruldumda dinleniyorum bugnde
zeyno nasıl sen nasılsın azda olsun toporlandınmı?

süslüü,abiyeni yesinlerbayanssulusmile
zeyno parmağında oynatıyor beni cadı kaydirigubbakcemile2
bugun sabah annem gitti,kaldık kızımla:gitme:
çalışıyor kadın,izni bitti,gitti mecbur..
3gün önce de kardeşimle babam gitmişti,yavaş yavaş gittiler birden yalnız kalmayayım diye..
5yıldızlı otel konforum bitti düştük pansiyon konforuna diyorumsempatiksalakcinni

kız yok süslü degilim aslında ama 2 hafta arayla dügün olunca böle oluyo diyorum ikiside tam evlencek zmnı bulduboshayallersmile
ikisindede cevre cok farklı hemde ikisi için gidip bu halimde 2 abiye alamam walla bitane aldım yeter ikisinede kaydirigubbakcemile3 zaten olsun dügün hemen koycam resmimi buarada masllah sana albmüne baktım göbüşlü göbüşlü nezmndır sölicem unutuyorum cok güselsin masallah albümünü cok kıskandım bende albüm yapcam koycamkaydirigubbakcemile3
kız varya hala resm cekeblmiş degilim ama cidden azimliyim cekcem :roflol:
walla bizimkide öle olcak gibi benmki ii oynuyo içerde masllahgeceleri uyutmamaya basladı dogunca bilemiyorum artık napcaz boshayallersmile kızınında nazı sana geciyo annesi napsın Şenizopuyorumnanaktan
bencede birden gitmemeleri ii olmus ama sonuncta gittiler gene kaldın yalnızboshayallersmileama olsun sekerm üsülme biz varızzzzopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
ee o düsük pansiyon olayınada alısırsın zmnla kaydirigubbakcemile3

zeynepcim iyi yapmıssın dugun dernekte aradan cıkmıs ıyı olmus kaydirigubbakcemile3
esra olucak okadar ama annesi o daha coook kucuk azıcık nazını cekıceksın artık annenlerde gıtmıs ılk belkı zor olur ama alısırsın ya zaten cokta kımseye bagımlıymıs havası uyandırma halledersın evelallah...benim hala herseyim muallakta ev bulamadım ne olcak bılmıorum bu evım de kucuk tasınamazsam napıcam bılmıorum canım cok sıkılıor bakalım.....

aradan cıkıyoda sekrm psikolojk olarak daha dügünleri olmadan daralltılar beni sıkıntı bastı yemn ederm olsa bitsede bende rahatlasm boshayallersmile
cnm sen altınparkın orda oturuyodun demi yanlıs bilmiyorum bizde aradık subayevlernde bisürür ev satılıkta olsa olur dedik olmadı kiralık baktık yok bulamdım bizde vazgectk ama denk gelir bulursak cıkcaaz yine aklımızda yane ama zor iş ya ev tasımak falan bide böel cıkcazmı cıkmıcazmı onu düsünce dedgin gbii sıkılıyo insan allah kolaylık versn cnm biz bulamadık siz bulursunuz inşşş:Saruboceq:

canım bız cukurambarda oturuyoruz burda ev bulmak daha zor ev varda cok yuksek kiralar suanki evim 3+1 ama aslında 2 odayı bırlestırınce bı oda eder bız tıklım tıkıs yasıyoruz bıde bebek ve malzemeleri tasınamazsam napıcam bılmıorum bı ev alana kadar ıyı bıyer bulsamda bı daha hıç tasınmasam ıstıyorum suanki ev sahibimizde sorunlu zaten bide apartmanımız hep ofis büro doldu yani oturulcak biyer diil ama iste mecbur dua edin bana da söyle huzurlu oturabilecegim yer bulabıleyım ıns
sen dugun dernek abıey falan derken zaman cabuk gecer ıste sıkılmazsın.bı de bakmıssınn gun gelmıs kızın kucagında eksıklerı tamamladın heralde sen ne kadar kaldı senın canım???

zeynebim,albüm konusunu ihmal etme derim,zaman öyle çabuk geçiyor ki,bak kızım bugun 2haftalık oldu bile:)
hem görelim göbüşünü:)
düğün dernek diye süslenip püslenince çektir bol bol:)
ebicim canım eğer zorınlu bir durum yoksa taşınma işini erteleseniz biraz,bak stres oluyorsun boş yere..
ya da eryamana gelin bak burda hem evler büyük hem kiralar uygun:)

hmm yanlıs hatırlamısım demekki :sinifsinif: evet biliyorum orayı cok fazla kiraları ev alıyım desen o zaten masllah cok cok daha pahalı allah yardımcınız olsun subayevleride öle evler kücücük kücücük 300 den asagı ev yok neyse allah yardımcımız olsun ne diyim boshayallersmile
kız zmnz cabuk geciyo gercekten ama bunların dügün deretleri sıkıyo beni herkes ayrı telden calıyo zorla sinirlendiriyolar ama neyse ben sakinm kaydirigubbakcemile3
yok kız ne tamamlaması oda takımını aldık daha oda gelemdi haftaya gelcek onun dısında bi kac kıyafet hala bisey yok bizde kaydirigubbakcemile3 biz cokmu rahatız ne kaydirigubbakcemile3eşime diyorum cıkıp bakıyoruz falan ama bi gelişme yok cıkar alırız bikerede biter diyo ama bakalım inş öle kolay olurkaydirigubbakcemile3
ayyy inşş ognlerde gelsin bian önce cok ösledim yaw kızımı görmek istiyorum bian önce Şeniz
31.haftamız bitti teyzesi az kaldı inş temmuz sonu dogumun bi aksilik olmassa inş :Saruboceq:

heyyyyyyyyy aynı anda yazmısızzzzzzopuyorumnanaktanŞenizwalla ya senn cadı 2 haftalık oldu saka bi yana allah 2 yasını 20 yasnın dügününü kendi torunalrınıda göstersin inş aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnkaydirigubbakcemile3
wallaha ya resm cekcem bende yaaa halbuki okdar cok severmki resm cekmeyi dur zomn hamiş olmadan önceki resmlerimi koyuyım bari öle bi albümüm olsun bide hamiş albümü yaparım artıkkaydirigubbakcemile3 hangi göbüş buarada kaydirigubbakcemile38 aylık olcam nerdeyse sanarsın 5 aylık:roflol:
bak cevizlidereyede alabiliriz seni burdada evler büyük kiralaarda uygun kaydirigubbakcemile3

albümü actım acmasınada :roflol: resimleri ekleyemiyorum bi türlü hata verip duruyo bos albüme bakarsnız artık:roflol:

amin zeynebim,alalhım sana da göstersin..
cuma mübarek gün allahım kabul etsin dualarımızı,kuzucuklarımza uzun sağlıklı ömürler versin..
şansları hep bol olsun,çook güzel hayatlar yaşasınlar..
albümünü sabırsızlıkla bekliyorum,açılışı bi yap,gerisi gelir:)))
göbüşün son haftalarda birden pırtlayabilir belki,benim 30dan sonra çok büyümüştü,her gören doğum yakın mı diyordu hakkaten bildiler 36da geldi kızım:))))
ev konusunda üste para verseler bırakmam eryamanı,9 senedir burdayım,öğrenciyken gelmiştim:))
hem 4+1 de oturuyoruz,475lira,şehirde bu paraya bırak bu kadar büyük evi,kiler bile vermezler:)))
üstelik göksu göletine yürüyüş mesafesindeyiz
bebişler büyüsün gün yapcaz dimi:))

gerçi denizle göksu fantazimiz vardı kıyamam piknikte top çarptı ya karnına,o günden beri göksu diyince üzülüyorum ama bensiz gitti,yoksa korurdum ben onuguclubacismile

zeynepcim ahhh derdim sadece tasınma diil ki bende ev tasıcam dıye bisey almıorum bide onlarla ugrasmıyım dıye.evet kiralar ucuyor burda ama kayınvalidemler 1 sokak arkamda annemlerde yakın sayılır ben gözümü karartıp yeterki genis eve gideyim diye baska daha uygun kiralı yerlere gidelim diyorum esim annesinden ayrılamıyor.genis evlerde kirası cok dıyor ay napıcam bilmiorum yaaa.gercekten geriliorum ama napiyim böyle iste...esracım gelebilsem keske de iste oralrı esim hiiiiiiiç istemez...kızlar benimde öle göbegim cok yok ama ben 5kilo aldım ama kalcalrım genislemeye basladı herkes kız cocuk oldugu belli olmaya basladı diyo ve sanırım iştahım daha da açıldı bu hep böyle devam etmez heralde dimi.korkuyorum ...

ebicim,ailenin yakınındaysan küçük falan deme kal oralarda:)
benim ailem izmirde,15 gün kalabildiler,dün gitti annem,sudan çıkmış balık gibi oldum önce,yeni alışıyorum bugun..
kayınvalidemleri hiç sevmem ama zorla eryamana taşınmaya ikna ettik,h.sonu taşınıyorlar,arada nefes almak,eşimle başbaşa bi yerlere gitmek istesek yakın olsunlar bırakalım dedik..
ki benim kayınvalidem mikrobun önde gidenidir:))))) napalım çıkar ilişkisi kurcaz artık:))))))
albüm için de hemen ekliyorum seni,bak teyzesi kızıma da:)

iştahın da açılsın bırak,ömrünce vicdanın sızlamadan bu kadar yiyebileceğin başka bir dönem yok:))
ben 12 kg aldım yarısı gitti şimdiden:)

Eveeet sıra biz de:)) Baştan söyleyeyim uzunca bir hikaye olacak, umarım okurken sıkılmazsınız.

2002 Ekim de başladı eşimle birlikteliğimiz ve 2007 Temmuz ayında evlendik. Ben hep iki yıl bebek düşünmem diyordum eşim de aynı fikirdeydi. Evlenmeden bir ay önce doktora gidip hormon tahlilleri yaptırmış ve doğum kontrol hapına başlamıştım. Dokuz ay hap kullandım, sonra okulumdan bir arkadaşım çocuk sahibi olamamasının nedeninin hap olduğunu söyledi. Bunun bilimsel olarak kanıtlanmadığını biliyordum ama kafama takılmıştı bir kere. Eşimle konuşup endişelerimi anlattım ve artık hap kullanmak istemediğimi söyledim. Eşim saygıyla karşıladı düşüncemi ve o korunmaya başladı. Haziran ayında evliliğimin ilk yılı dolduğu için genel bir kontrol amacıyla doktora gittim. Hormon tahlilleri yapıldı, muayene oldum, doktor bir problem olmadığını söyledi. Ancak meraklı ben internetten araştırmalar yapıp, doktorlara sonuçları gönderdim ve fsh ımın yüksek olduğunu ve yumurta rezervlerimin azalmış olabileceğini erken menopoz tehlikesi altında olabileceğimi öğrendim. Allah'ım ne büyük bir endişe yaşamıştım, ağlıyordum. Hemen eşimin embriyolog bir arkadaşını arayıp durumu anlattık, o da çalıştığı hastanenin kadın doğumcusuyla görüşmemizi sağladı. Doktor bu sonuçlara göre menopoz karar verilemeyeceğini, muayene ile yumurta rezervlerine bakılması gerektiğini söyledi. Hemen doktor araştırmasına giriştik, yine o embriyolog arkadaşımız, yeni başladığı hastanenin profunu önerdi, üzerine doktor tanımam diyecek kadar da iddialıydı. Gittik, yine testler ve muayeneler yapıldı. Doktorumuz çok tatlıydı ve durumu bize çok güzel açıkladı. Tahlil sonuçları bize erken menopoz tehlikesi var gibi gösterse de önemli olan fizik muayene sonucudur ve muayene sonucunda böyle bir risk görülmüyor dedi. Eşimin testleri de yapıldı ve onda da bir problem çıkmadı çok şükür. Altı ay deneyin sonra tekrar görüşelim dedi doktorumuz. Biz altı ay denedik fakat her ay hüsrandı, ben bu arada hayıt tohumu içiyor, her ay gidip hormon tahlili yaptırıyor, ateş ölçüyor ve her adet oluşumda gözyaşı döküyordum. Altı ayın sonunda tekrar doktorumuza gittik, yine kontroller yapıldı ve çatlatma denemeye karar verdik. ıki ay çatlatma iğnesiyle denedik, benim iki ay da dörder yumurtam gelişmiş ancak yine sonuç negatif olmuştu. Ramazan gelmek üzereydi ve doktorumuzla konuşup Ramazan'dan sonra aşılama yaptırmaya karar verdik. Bu arada eşimle aramızda bazı problemler ortaya çıktı, aramızı düzelttikten sonra ben çocuk fikrini ertelemeyi önerdim eşime o da zaten 10 aydır beklediğimizi ve ertelememiz gerektiği söyledi. Ama ben artık ilişkiden sonra saatlerce yatmıyor, ateş ölçmüyordum, herşeyi akışına bırakmıştık. Derken ben o ay adetimin 2 gün geciktiğini fark ettim ama hiç konduramıyorum herhalde mevsimsel bir gecikme diye düşünüyorum. Test yapmak istiyorum fakat aylardır gördüğüm tek çizgili testlere biri daha eklenecek kokusuyla yapamıyorum. Neyse, cesaretimi topladım ve okul dönüşü eczaneden bir test alıp yaptım. Veee ikinci çizgi belirdi. Ellerim tir tir titriyordu, ne yapacağımı şaşırmıştım. Eşim gelince testi paket yapıp görebileceği bir yere bıraktım, bu ne diye sordu, bilmem sana gelmiş dedim. Paketi açtı veeee… Birbirimize sarıldık, uzun süre bu mutluluk sarhoşluğu içindeydik. Hep söylediğim gibi evliliğimin ikinci yılını doldurup hamile kalmıştım. Dokuz aylık süreç bu şekilde başladı. Allah’a çok şükür bebeğim beni hiç üzmedi. Mide bulantısı, aşerme, ağırlaşma vs. yaşamadım. Çok güzel bir hamilelik geçirdim. Kendim 8 aylık doğduğum için bebeğim de erken doğar mı diye endişelerim oldu zaman zaman. 39+0 da doktor kontrolüne gittim, her şey normaldi, doktorum bir hafta daha bekleyelim, bebek gelmezse iki günde bir kontrolle bir hafta daha bekleriz dedi. Bense daha fazla beklemek istemiyordum, bebeğimle konuştum annem lütfen bu hafta dolmadan gel dedim ona. Benim tatlı oğluşum beni dinledi. O gece koltukta uyuya kalmışım saat 2 gibi eşim yerime yatmam için uyandırdı. Yerime yattım ama ben de bir huzursuzluk var, uyuyamıyorum. Sonra bebeğim hıçkırmaya başladı eşimle elim karnımda onun hıçkırıklarını hissediyoruz. O kadar uzun süre hıçkırdı ki şaşırdık. Tam uykuya dalacakken karnımın içinden güm diye bir ses geldi. Hiç abartmıyorum resmen güm sesini hissettim ve o an sancılarım başladı. Saat 3.30 falandı. Hemen tuvalete gittim nişanım geliyordu. Annemi uyandırdım. Sancılarım 10 dk. da bir geliyordu. Ben bütün evi dolaşıyorum, ve sancılarımı not ediyorum, aralar sürekli kısalıyor. Eşim panik halde, biraz yatsan geçmez mi acaba diyor. Canım yatacak durumda değilim bugün doğururum ben diyorum. Annem arkamda ben yürürken belime masaj yapmaya çalışıyor, eşim beni o halde görmeye dayanamıyor kah kitapları düzeltiyor kah bebeğin odasındaki eşyaları düzenliyor. Bu arada beni gülme krizi tuttu hem sancı çekiyorum hem gülüyorum. Saat 6 civarı sancılarım şiddetlendi ve 2-3 dk. da bire düştü hastaneye gittik. Asistan beni muayene etti ve 3cm açıklığın var ve bebek %80-90 yol almış sen baya ilerlemişsin kısa sürede doğum yaparsın dedi. Beni hemen odaya aldılar, nst bağlandı, doktoruma haber verildi. Epidural yapılacaktı ama anestezist gelinceye kadar yaklaşık bir buçuk saat geçti. Epidural yapıldıktan sonra sancılarım baya hafifledi ve rahatladım. Kısa sürede tam açıklığa ulaşmıştım, doktorum gelip kontrol edip beni asistanına emanet edip gitmişti, telefonunu da benim odamda bırakmış, asistan arıyor fakat telefon bizim yanımızda çalıyordu. Bu arada bebeğim artık çıkmak istiyordu, inanılmaz bir ıkınma hissi vardı fakat asistan sakın ıkınma hoca gelecek diyordu. Hocam elimde değil çok fenayım derken doktorum geldi ve iki üç ıkınma sonrası bebeğim gelmişti. Onu hemen sarıp götürdüler benim dikişlerim tamamlandı ve odamda küçük prensimle buluştuk. Allah’ım, o an tarif edilebilir mi? Rabbim’e binlerce şükürler olsun, isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın. Yavrularımıza analı babalı, sağlıklı, mutlu, huzurlu ömürler nasip etsin. Rabbim'e şükürler olsun zor bir doğum değildi, herşey çabuk gelişti, eğer doktorum biraz daha erken gelseydi belki bir saat daha erken doğum yapabilirdim ama çok şükür bebeğim de ben de sağlıklıyız önemli olan da bu.

Son düzenleme:
canım ne güzel bir hikaye bu

allahım analı babalı ve mutlulukla büyütmeyi kısmet etsin..
küçük prensinizle birlikte uzuun bir ömür diliyorum..

umarım hamileliğin ve doğumun gibi kolay olsun küçük prensini büyütmek de..

yerime kokla oğlunu..

seni ve eşini tebrik ediyorum..

xara canım çok güzel bir hikayeydi. Allahım bebeğini analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah. Hamile kalman kolay olmamış ama hem hamileliğinin hem doğumunun kolay olmasına çok sevindim. İnşallah tüm hayatınız böyle kolay ve sağlıkla geçer.

Zeynepcim çarşamba günü Tolga Bey'in randevularından biri iptal olmuş çağırdılar hemen gittik. Allah'a şükür bebeğim biraz daha uzamış. Artık korkumuz kalmadı şükürler olsun. Nasıl rahatladım bilemezsin. Şu an boyu yaklaşık 3 hafta geri ama sadece kısa boylu olacak, bir hastalık göstergesi yok dedi. Bugün de kendi doktoruma gittim o da uzamış dedi. Şu an yaklaşık 45 cm diyorlar. Yani tehlikeli sınırı geçtik sayılır. Bundan sonra da uzar inşallah. Kİlomuz da 2800 civarında.
Veeeeeeeeee inşallah 14 Haziran'da doğum yapacağım tabi oğluşum erken gelmek istemezse :)
Son haftalar daha zor geçiyor artık. Nasıl bekleyeceğim bilmiyorum. Ama oğluşum büyüyor ya şimdi daha rahatım. Korkunç rüyalarım biter artık inşallah.

aminnnnnnnnnnnnnnn cnm aminnnnn hepimize göstersin hepimizin bebegnn hayatı hep güsel olsun inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşopuyorumnanaktan
albmü actımda acmasına resmleri eklemiyo smdi tekrar denicem boshayallersmile
walla görmcelerimde aynıs eyi diyo son aylaarda birden büyücek sen karnın diye ama bakalım hayırlsı zemuszemus
senn cadı sabırsız cnm bekleyemedikaydirigubbakcemile3
:roflol:dogru walla evi bırak kiler vermezler benmde evm cok güsel beklerim bigün opuyorumnanaktan benmkide 4+1 ve evmn yapısını cok seviyorum cok düzenli yapmıslar odarlrı falan ideal evn büyük olması cok ise yarıyo hiç cıkmaya niyetm yok ama kayınvalidemlern oraya gidelm diye diyoruz ama bu gidişle gidemicezde kaydirigubbakcemile3
oh walla bizim evnde öle bi imkanı olsa hiç cıkmıcam önnde bi park falan ama o yok işte canın sıkıldıkca cık yürü boshayallersmile
aaaa ayıpsın sekerm yapcaaz tabi sen dogurmamıs olsaydın abslardık benmde su dügnler dogum gecsn zaten benden önce doguruyo herkes ozmnada sizin bebişler topalar bende dogurmus olurum yaparız günümüzü kız adana grubu gün yapıp hazrladıkları masnın resmni bile koymus biizm neyimz eksikkaydirigubbakcemile3

cevizlidere yakın cukurambara buralardaa evler büyük bi bakın istersenz kiralarda uygun sayılır tabi esranınkyle kıyaslamamk lazım orası bayaaa bi uygunkaydirigubbakcemile3
dert etme hayatım öle sıkınca kendini olcagı varsada olmuyo bak bana rahat rahat geziyorum sanki herseym tamammıs gibi cocugun erken dogcagı tutsa ortada bisey yokkaydirigubbakcemile3tabi zmnında gelir inş kuzucum Şeniz
kız ben 5 aylıkken yoktu nerdeyse kaydirigubbakcemile3alısveriş merkeznde kapıdan gecmiyodumda cins cins bakıyolardı neden gecmiyo bu diye kaydirigubbakcemile3 benmde öle skerm kalcalar genişledi sırtım kilo aldı ama olur okdar esranında dedigi gibi baska ne zmn kilo alcaksın eşimde diyoki hamileligin neseside kilo almak alın sanki nolcak kaydirigubbakcemile3alalım sanki nolcakkaydirigubbakcemile3

Arkadaslar babymax 2010 model 104 modelini görüdnüzmü. Yakat alacagım kararsızım. Kullanan yada alan arakadslardan yardım istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…