xara ne guzel anlatmıssın yaa gözlerim doldu allahım hepımızı kurtarsın bı cırpıda bebeklerımızı alalım kucagımıza ıns...
Amin canım.
esracım demek sende sabunla yıkananlardansın :roflol: bız bıde sobanın yanında legende yıkandık onları hıc unutmam ben ne gunlerdı yaaa gamyoncuiremsu
zeynebim,görmedim anketi hemen bakıyorum şimdi:kedi:
sizin daha güzel bir hikayeniz olsun inşallah canımın içiolumunekankayizsmile
kesinlikle tavsiye ettiklerimi yazayım hemen,ukalalık etmek için bugunu bekliyordum zaten:))))))
mustela vitamin barrier pişik önleyici,
sebamed şampuan ve losyon..
pudra kullanılmıyor,sabun da öyle..
iki gündür de johnson's baby vücut yıkama jeli kullanıyorum vucuduna miss gibi kokuyor..
bir de mustelanın durulanmayan temizlik sıvısı var,hastaneden numunesini verdiler,çok kullanışlı,yıkayamadığın zaman onla silebilirsin ama şart değil,önümüz yaz,yıkarsın bol bol:)
haa bir de doğal sünger şartmış ben almamıştım ama ilk fırsatta alcam çünkü lifle falan olmuyor..
başka neyi istersen sor bitanem,yardımcı olabilirsem ne mutlu banaopuyorumnanaktan
isim konusunda burdan da yazayım fikrimi,beren tek başına daha güzel çünkü her isme su ekledi herkes bu aralar:))
sonra okulda sugiller olacak çocuklar:))
zeynebcim sen cevizliderede nerde oturuyosun?sagolasın hayatım oraya gelirsem zaten elimmden kurtulamazsın komsu olursun bana hayırlısı bakalım.önce su doktoruma karar vermem lazım ....
annesinin kuzusuuuu ne tatlı bi kelebek öyle kıyamam ben ona allah nazarlardan korusunesra bende ılk olarak sebamed kullanmayı dusunuyorum cunku esım falan cok alerjikmis kızım ona cekerse sebamed öneriyo doktorlar bide bübchen diye bi marka var yengemler onu kullanırdı cok hosuma gıderdı bıraz buyuyunce onu kullanırım cok guzel kokuyor :)))) ben sımdı bı kosu dogum hıkayen okuyayım ...
Esracım merhaba canım. Ben de hala küvet filesi almadım. Küvetimiz biraz iri, baktıklarım hep küçük geldi. Senin söylediğin nasıl bişey? Markasını biliyor musun?zeynebim,küvet için file alırken mutlaka içinde minik top top köpük olanlardan al,minder gibi oluyor,üstüne yatırıyorum zeynomu,kendi başıma yıkayabiliyorum:)
unibaby yenidoğan ıslak mendili bol al,10 paket kullandık şimdiye kadar,batırcak bu mendil bizi:)))
penye battaniye de 3-4 tane olsun derim..
aklıma geldikçe yazarım yineopuyorumnanaktan
Esracım merhaba canım. Ben de hala küvet filesi almadım. Küvetimiz biraz iri, baktıklarım hep küçük geldi. Senin söylediğin nasıl bişey? Markasını biliyor musun?
Helal valla sana:lepi: Ben kendim yıkayamam. Tırsarım:roflol:
Ben de şimdilik 8 paket aldım. Buralarda unibaby yok. Hep toplu alıcam galiba Ankara'dan. Cidden o kadar çok kullanılıyorsa mahfolduk:)
Bir de Cuma günü Cepa'daydım. Joker'de unibaby ıslak mendil 40lık 3 paket 9.90'dı. Baya uygun geldi bana. Şimdi diyorum keşke daha çok alsaymışım bilmiyorumkismile
zeynebim,küvet için file alırken mutlaka içinde minik top top köpük olanlardan al,minder gibi oluyor,üstüne yatırıyorum zeynomu,kendi başıma yıkayabiliyorum:)
unibaby yenidoğan ıslak mendili bol al,10 paket kullandık şimdiye kadar,batırcak bu mendil bizi:)))
penye battaniye de 3-4 tane olsun derim..
aklıma geldikçe yazarım yineopuyorumnanaktan
walla hepsini tek tek not aldım teyzesi önce dogum yapmanın faydalarıkaydirigubbakcemile3
en cok onu merak ediyodum kendi basına yıkayabiliyomuusn diye aldım cvbımıkaydirigubbakcemile3 gerci alısmak lazım zaten hem daim birisi olmuyo yanındaboshayallersmile
baya kullanmısınız okadar cok nereye gidiyo yaw boshayallersmile ben bi kac yere baktımda cidden cok pahalı cocuklar için olan hersey zaten amsllah pek bi pahalı.bitane penye yelek 25 tl masllah yane kaydirigubbakcemile3
havlu falan yazdım hepsini ben bi düşiniyim aklıma geldikce sorarrım cnm cok cok tskr ettik teyzesiiiiiiiiiiopuyorumnanaktan
canım benim merhaba:)
sevibebenin çok fonksiyonlu banyo filesi&minderi diye geçiyor,link vereyim bi bak,açmazsa da sevibebenin sitesinden bakarsın.. http://www.sevibebe.com/
1 saat evvel yıkadım yine,yatırıyorum fileye,ohh foşur foşur köpürtüyorum kuzumu:))
bi kere yapsan alışırsın sn de:)
ama ıslak mendil olayına çözüm bulamadım henüz,günah yaa,12lisi 50lira,biz indirimden almıştık ebebekten,36 mı neydi,bi daha denk gelse keşke..
cepadaki de çok uygunmuş..öteki mendillerde krem-losyon vs var,unibaby de su ve pamuk diyor,maliyeti daha az olması lazım niye pahalıysaklava:
banyo dmişken en az 2-3 tane banyo havlusu lazım oluyor,çiş falan yapıveriyor ya da biri kirlideyken öteki iş görüyor..ya da kaka sonrası sadece popoyu yıkamak için gerekiyor falan..
opuyorumnanaktan cnm benmmmmopuyorumnanaktan
esracım bide sey sorcam sana eşim cok merak ediyo daha dogrusukaydirigubbakcemile3 göbegi nasıl duruyodu ne zmn düstü nasıl oluyo yane kaydirigubbakcemile3
bide okadar ıslak mendil nereye kullanılıyo anlamadım bilmiyorumkismilebide yıkıyosan cocugu sürekli ay cocuk öle süreklimi yıkancak kac gnde bir yıkanması gerekirki ama altını falan kirletiyo ya hergn yıkanırmı sen nasıl yapıyosun ay gene soru yagmuruna tuttum senikaydirigubbakcemile3
Esracım söylediğin fileye baktım çok güzel gerçekten. Daha önce göremiştim. Ama kalın bişeye benziyor. Yazın bebekleri her gün yıkarız. Hemen kuruyor mu bu file?
Islak mendilde indirim görürsek haberleşelim canım. Gerçekten poposu önemli kuzuların ama bu kadar paraya da günah. Sonuçta popoyu silip atıyoruz di mi :)
Ben ilk zamanlar için niveanın alkol ve parfümsüzünü almıştım 3 paket. Ama artık unibaby alıcam. Zaten nivea da pek ucuz sayılmaz. 63'lüsü 6,5 TL. Hem unibaby saf su ya daha sağlıklıdır herlade.
Banyo havlusu iki büyük bir küçük aldım canım.
Bir de bizde banyo sonrası bebeğin başını bir süre bağlarlar eşarpla. Ben hazırladım 2 beyaz eşarp oyaladım. Sen de yapıyor musun? Gerçi havalar sıcak ama yine de kafasını üşütürse Allah korusun gözlerinden ya da kulaklarından rahatsızlanabilirmiş bebekler.
bende aynı seyi sorcaktım denizcim sen benden cok yasıcaksın zemuszemus
biras kalın duruyo dedigin gibi onun kuruması yıkanması zor olmasmı bide file seklinde olanı var oda güsel duruyodu kuruması acısından falan aynı işi görmüyolarmı acaba :uhm:
sekrm sne anptın buarada kontroller nasıl gidiyo ne alemde bebiş sen nasılsın dinleniyomusun yormuyosun dimi kendini bak kızarız sonraklava:
Kendi soruma kendim cevap yazayım:) Azcık araştırdım da bu filenin içindeki köpük gibi şeycikler çabuk kuruyormuş ve mikroorganizma üremezmiş. Ben de sacdece file düşünüyordum ama bu hem file gibi hem de yatarak ya da oturtarak minder gibi kullanılıyormuş Daha kullanışlı gibi. Olmazsa hem file hem bundan alırım. Yedekli olur.bende aynı seyi sorcaktım denizcim sen benden cok yasıcaksın zemuszemus
biras kalın duruyo dedigin gibi onun kuruması yıkanması zor olmasmı bide file seklinde olanı var oda güsel duruyodu kuruması acısından falan aynı işi görmüyolarmı acaba :uhm:
sekrm sne anptın buarada kontroller nasıl gidiyo ne alemde bebiş sen nasılsın dinleniyomusun yormuyosun dimi kendini bak kızarız sonraklava:
canım göbek kesilmiş bağırsağa benziyor:))
ucunda plastik bi klips var,düşene kadar duruyor,kuruyor gun geçtikçe bizimki 6.gün düştü ama her bebek farklıymış,daha erken ya da geç olabilirmiş..
mendiller de popo silmek için kullanılıyor,bi pakette 40 tane var,ee ilk gunler acemilikle 10tane mendil gidiyordu bi alt değiştirmede:))))
artık kaka yapınca popoyu yıkıyoruz,yoksa bittik:)))
banyoyu da hergun yaptırıyorum,rahatlasın kuzum..doktor göbeği düşünceye kadar yıkamayın sonra hergun yıkayın dedi..
benm eşim hiç gelemez öyle seyelre bakamaz dokunazmaz nasıl olcak napcaz demeye basladı gerci ilk gnden beri diyodu ama dün diyoki bi sorsana nasıl oluyomus dokunabiliyomuymus dedim sorıyım:roflol:
görmcemde cok ıslak mendil kullanma yıkarsın sürekli diyoduda ondan sordum cnm havada sıcak yıkanması en mantıklısı mis mis gezer kuzucuk opuyorumnanaktan
filede hemen kuruyosa mantıklı zaten bu gidişler hep ben yıkıcam gibi görünüyo ondan en rahatını almak en iisi kaydirigubbakcemile3
bazı cocuklar sapka giymeyi hiç sevmezlermiş sennkide onalrdan heralde ama cok yakısıyo ya ben cok seviyorum benm kızım sver inşşşşkaydirigubbakcemile3
Kendi soruma kendim cevap yazayım:) Azcık araştırdım da bu filenin içindeki köpük gibi şeycikler çabuk kuruyormuş ve mikroorganizma üremezmiş. Ben de sacdece file düşünüyordum ama bu hem file gibi hem de yatarak ya da oturtarak minder gibi kullanılıyormuş Daha kullanışlı gibi. Olmazsa hem file hem bundan alırım. Yedekli olur.
Canım dün Ayaş'taki devlet hastanesine gittim us ve nst için. Herşey yolunda çok şükür. Pazartesi de kendi doktoruma gidicem. Bugün konuştuk doktorumla 11'ine doğum randevumu ayarlamış. Yani son 9 gün inşallah. Ama kocam izin alabilecek mi belli değil. Napalım artık hayırlısı.
Oğluşumun keyfi yerinde teyzesi. Bazen karnımı delmeye çalışıyor :) Babası kızıyor hemen annene eziyet etme yaramaz diye :)
Son iki haftadır inanılmaz kilo alıyorum ve her yerim şişti. Şu an itibariyle 17 kiloyu devirdim :lepi:
Hamilelikte mide bulantısı olmamasının ve hareketsizliğin zararı işte. Neyse veririz sonra inşallah :)
Bir de karar verdim doğum yaptıktan birkaç ay sonra (ayıptır söylemesi :) ) lazer epilasyona başlayacağım. Keşke hamilelikten önce halletseymişimİnsanın başına ne geleceği belli olmuyor.
Aaaaaa son üretimlerimi göstereyim sana. Kapı süsümüz ve son şekerlerimiz teyzesi :)
ayyyyyyyyyyyyyyyyyyy cok az kalmıs inşşş cnm ya ben dügün hazırlıgı yaparken sen dogum hazırlıgı yapcaksın inşşşşş opuyorumnanaktansenn kuzuda gelsin oooo kuzular cogalıyo yerm ben onlarıŞeniz
alır cnm yanında olur istedigin kadr inşşşş:Saruboceq:
az kaldı ya cıkmasına cocukta hazırlık yapıyo annesi dısarda yapcaklarının provasını yapıyo kaydirigubbakcemile3
aman al noclak verirsin ben boyuna kustumda noldu ölede zor oluyo bulantın ya az olsun ya olmasın daha iyia.s
ben agdaya gidiyorum simdilik bi sıkıntım yok ama görümcem gidiyo lazere o cok memnun ama ben alıstım agdaya lazere gidermiyim bilmiyorum bilmiyorumkismile
kız bana marifetlisin derlerdi bende iş yokmus anldım simdikaydirigubbakcemile3 kapı süsün ne güsel olmus nasıl yaptın onu bide skerlern nekadara mal oldu ben vazgectm gibi bisey istedgim gibi bisey bulmadım sinirledim dedim mevltte dagıtırım artıkboshayallersmile
dedimki tüllü olmasın ya ayakkabı olsun yada böle kutu o sekilde hem görntü hem saklamsı daha güsel tülü acıyolar bozuyolr sinir oluyorum ama ölede istedgim gibi bulamdım senn bu yaptıkalrın arabalı falan iiymiş nekadar mal oldu bunlr nerden aldın bide ay gene sordum sordum bitiremedm kaydirigubbakcemile3
Az kaldı canım ya bazen şaka gibi geliyor yani hiç bitmeyecekmiş gibi :)ayyyyyyyyyyyyyyyyyyy cok az kalmıs inşşş cnm ya ben dügün hazırlıgı yaparken sen dogum hazırlıgı yapcaksın inşşşşş opuyorumnanaktansenn kuzuda gelsin oooo kuzular cogalıyo yerm ben onlarıŞeniz
alır cnm yanında olur istedigin kadr inşşşş:Saruboceq:
az kaldı ya cıkmasına cocukta hazırlık yapıyo annesi dısarda yapcaklarının provasını yapıyo kaydirigubbakcemile3
aman al noclak verirsin ben boyuna kustumda noldu ölede zor oluyo bulantın ya az olsun ya olmasın daha iyia.s
ben agdaya gidiyorum simdilik bi sıkıntım yok ama görümcem gidiyo lazere o cok memnun ama ben alıstım agdaya lazere gidermiyim bilmiyorum bilmiyorumkismile
kız bana marifetlisin derlerdi bende iş yokmus anldım simdikaydirigubbakcemile3 kapı süsün ne güsel olmus nasıl yaptın onu bide skerlern nekadara mal oldu ben vazgectm gibi bisey istedgim gibi bisey bulmadım sinirledim dedim mevltte dagıtırım artıkboshayallersmile
dedimki tüllü olmasın ya ayakkabı olsun yada böle kutu o sekilde hem görntü hem saklamsı daha güsel tülü acıyolar bozuyolr sinir oluyorum ama ölede istedgim gibi bulamdım senn bu yaptıkalrın arabalı falan iiymiş nekadar mal oldu bunlr nerden aldın bide ay gene sordum sordum bitiremedm kaydirigubbakcemile3
Az kaldı canım ya bazen şaka gibi geliyor yani hiç bitmeyecekmiş gibi :)
Ben de ağdaya gidiyordum ama riskli gebelik olunca üçüncü aydan sonra gidemedim bir daha. Lazer kesin çözüm. Kurtulacağım :lepi:
Sağol canım benim valla yapması çok kolay. Kapı süsünün içine hani denizde çocuklar batmasın diye süger gibi bir boru kullanıyorlar ya ondan kullanıyorsun. Etrafına kalın kurdela ve tüllerden şekiller yap yapıştır, süsle okadar.
Acayip eğlenceli. Ben severim böyle şeyleri. Rahmetli annem nakış yaptı yıllarca ondan el işi alışkanlık galiba.
Arabalı olan biraz pahalıya maloluyo ama birkaç tane yaptım onları bebeğimin odasına ve yakın akrabalara. Arabalı olan 2 TL, bisikletli olan 1,5 TL ye maloldu. Ama resimlerden çok daha güzel görünüyor herkes bayıldı :)
Buzdolabına yaptıklarımı hatırlıyor musun? Onlar gayet şık ve 80 kuruşa maloldu. Yaklaşık 40 tane onlardan yaptım. Toplam 70 tane falan oldu heralde. Artık yeter sanırım:)
Malzemelerin hepsi suluhanda var canım. Yani düğünlerden vakit bulursa yap derim ben moral oluyor insana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?