Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
esracım demek sende sabunla yıkananlardansın :roflol: bız bıde sobanın yanında legende yıkandık onları hıc unutmam ben ne gunlerdı yaaa gamyoncuiremsu

esracım demek sende sabunla yıkananlardansın :roflol: bız bıde sobanın yanında legende yıkandık onları hıc unutmam ben ne gunlerdı yaaa gamyoncuiremsu

aynen:roflol::roflol::roflol:
sonra banyoda soba olan dönemi de yaşadım,ne günlerdi bee:roflol:
şimdi halimize bak,elimde termometre oda sıcaklığını ölçüyorum kızım için sempatiksalakcinni

amin cnmmm inş :Saruboceq: bugnde bi arkdasım bi nefeste dogurursun hemen inş diye dua etti ay nasıl sevndm dedm inşşşşopuyorumnanaktan
estagfrllah cnm ne ukelalıgı sen anlatınca biz mutlu oluyoruzopuyorumnanaktan
walla hayatım simdilik aklıma gelenler bukadar alısveris listesi yapıyodumda senn aklına gelen sunalrı alın sun alr daha cok kullanılıyo diceggns eyler varsa onalrı ögrenebilirim minik küvet ve içine file flan alıncak süngeri yazdım listeme baskada ne biliyim beynm durdu ya sunların dügünlerini düsünmekten beynm sulandı :bbo:gecsede artık kendi işlerini rahat kafayla halletsem artıkfisfisfis
:roflol:e vet öle oclak biras ben hep 2 isim derdm ondan öle dedim ama babasıyla son kararımızı verdik beren olcak inşşşşşşş

ben cevizliderenin sonundayım cnm karapınar diye geciyo walla gel teyzesi bekleriz opuyorumnanaktan
evet kızlar ben olayı planladım:roflol: ben dogurana kadar sizikiler büyür zaten kaydirigubbakcemile3benmkide toparlanır bi kac haftada hemen baslarız günümüzeopuyorumnanaktan süper fikir demi kaydirigubbakcemile3

zeynebim,küvet için file alırken mutlaka içinde minik top top köpük olanlardan al,minder gibi oluyor,üstüne yatırıyorum zeynomu,kendi başıma yıkayabiliyorum:)
unibaby yenidoğan ıslak mendili bol al,10 paket kullandık şimdiye kadar,batırcak bu mendil bizi:)))

penye battaniye de 3-4 tane olsun derim..
aklıma geldikçe yazarım yineopuyorumnanaktan

Esracım merhaba canım. Ben de hala küvet filesi almadım. Küvetimiz biraz iri, baktıklarım hep küçük geldi. Senin söylediğin nasıl bişey? Markasını biliyor musun?
Helal valla sana:lepi: Ben kendim yıkayamam. Tırsarım:roflol:
Ben de şimdilik 8 paket aldım. Buralarda unibaby yok. Hep toplu alıcam galiba Ankara'dan. Cidden o kadar çok kullanılıyorsa mahfolduk:)
Bir de Cuma günü Cepa'daydım. Joker'de unibaby ıslak mendil 40lık 3 paket 9.90'dı. Baya uygun geldi bana. Şimdi diyorum keşke daha çok alsaymışım bilmiyorumkismile

canım benim merhaba:)
sevibebenin çok fonksiyonlu banyo filesi&minderi diye geçiyor,link vereyim bi bak,açmazsa da sevibebenin sitesinden bakarsın.. http://www.sevibebe.com/
1 saat evvel yıkadım yine,yatırıyorum fileye,ohh foşur foşur köpürtüyorum kuzumu:))
bi kere yapsan alışırsın sn de:)
ama ıslak mendil olayına çözüm bulamadım henüz,günah yaa,12lisi 50lira,biz indirimden almıştık ebebekten,36 mı neydi,bi daha denk gelse keşke..
cepadaki de çok uygunmuş..öteki mendillerde krem-losyon vs var,unibaby de su ve pamuk diyor,maliyeti daha az olması lazım niye pahalıysaklava:
banyo dmişken en az 2-3 tane banyo havlusu lazım oluyor,çiş falan yapıveriyor ya da biri kirlideyken öteki iş görüyor..ya da kaka sonrası sadece popoyu yıkamak için gerekiyor falan..

walla hepsini tek tek not aldım teyzesi önce dogum yapmanın faydalarıkaydirigubbakcemile3
en cok onu merak ediyodum kendi basına yıkayabiliyomuusn diye aldım cvbımıkaydirigubbakcemile3 gerci alısmak lazım zaten hem daim birisi olmuyo yanındaboshayallersmile
baya kullanmısınız okadar cok nereye gidiyo yaw boshayallersmile ben bi kac yere baktımda cidden cok pahalı cocuklar için olan hersey zaten amsllah pek bi pahalı.bitane penye yelek 25 tl masllah yane kaydirigubbakcemile3
havlu falan yazdım hepsini ben bi düşiniyim aklıma geldikce sorarrım cnm cok cok tskr ettik teyzesiiiiiiiiiiopuyorumnanaktan

esra teyzesi kurban olsun berenimeopuyorumnanaktan

opuyorumnanaktan cnm benmmmmopuyorumnanaktan
esracım bide sey sorcam sana eşim cok merak ediyo daha dogrusukaydirigubbakcemile3 göbegi nasıl duruyodu ne zmn düstü nasıl oluyo yane kaydirigubbakcemile3
bide okadar ıslak mendil nereye kullanılıyo anlamadım bilmiyorumkismilebide yıkıyosan cocugu sürekli ay cocuk öle süreklimi yıkancak kac gnde bir yıkanması gerekirki ama altını falan kirletiyo ya hergn yıkanırmı sen nasıl yapıyosun ay gene soru yagmuruna tuttum senikaydirigubbakcemile3

Esracım söylediğin fileye baktım çok güzel gerçekten. Daha önce göremiştim. Ama kalın bişeye benziyor. Yazın bebekleri her gün yıkarız. Hemen kuruyor mu bu file?
Islak mendilde indirim görürsek haberleşelim canım. Gerçekten poposu önemli kuzuların ama bu kadar paraya da günah. Sonuçta popoyu silip atıyoruz di mi :)
Ben ilk zamanlar için niveanın alkol ve parfümsüzünü almıştım 3 paket. Ama artık unibaby alıcam. Zaten nivea da pek ucuz sayılmaz. 63'lüsü 6,5 TL. Hem unibaby saf su ya daha sağlıklıdır herlade.
Banyo havlusu iki büyük bir küçük aldım canım.
Bir de bizde banyo sonrası bebeğin başını bir süre bağlarlar eşarpla. Ben hazırladım 2 beyaz eşarp oyaladım. Sen de yapıyor musun? Gerçi havalar sıcak ama yine de kafasını üşütürse Allah korusun gözlerinden ya da kulaklarından rahatsızlanabilirmiş bebekler.

bende aynı seyi sorcaktım denizcim sen benden cok yasıcaksın zemuszemus
biras kalın duruyo dedigin gibi onun kuruması yıkanması zor olmasmı bide file seklinde olanı var oda güsel duruyodu kuruması acısından falan aynı işi görmüyolarmı acaba :uhm:
sekrm sne anptın buarada kontroller nasıl gidiyo ne alemde bebiş sen nasılsın dinleniyomusun yormuyosun dimi kendini bak kızarız sonraklava:

canım göbek kesilmiş bağırsağa benziyor:))
ucunda plastik bi klips var,düşene kadar duruyor,kuruyor gun geçtikçe bizimki 6.gün düştü ama her bebek farklıymış,daha erken ya da geç olabilirmiş..
mendiller de popo silmek için kullanılıyor,bi pakette 40 tane var,ee ilk gunler acemilikle 10tane mendil gidiyordu bi alt değiştirmede:))))
artık kaka yapınca popoyu yıkıyoruz,yoksa bittik:)))
banyoyu da hergun yaptırıyorum,rahatlasın kuzum..doktor göbeği düşünceye kadar yıkamayın sonra hergun yıkayın dedi..

canım bu file çok kullanışlı hakkaten,hemen 5dkda kuruyor,içinde minik köpükler var strafordan..
ıslak mendile bi çözüm bulmak şart oldu,ebebekte indirim oluyor arada,takip etmek lazım,haberleşiriz..
aa aklımdayken ebebekte park yataklar 99liraya düşmüş,soran olursa haberiniz olsun..
eşarp-tülbent falan olabilir ama hava zaten sıcak denizim,bi de benimki saçlı,saç kurutma makinasıyla kurutuyoruz saçlarımızı:))
bere de giydiremedik hiç,giyince ağlıyor cadı:)
nasıl alışırsa öyle gidermiş,çok nazlı alışmasın,ben kısa kollu tişört giydirdim dün-bugun,açtık sezonu:))

file olanı alma canım,onda bebeği tutmak daha zor ama bu dediğimde kendin yıkarsın kolaycaguclubacismile

Kendi soruma kendim cevap yazayım:) Azcık araştırdım da bu filenin içindeki köpük gibi şeycikler çabuk kuruyormuş ve mikroorganizma üremezmiş. Ben de sacdece file düşünüyordum ama bu hem file gibi hem de yatarak ya da oturtarak minder gibi kullanılıyormuş Daha kullanışlı gibi. Olmazsa hem file hem bundan alırım. Yedekli olur.
Canım dün Ayaş'taki devlet hastanesine gittim us ve nst için. Herşey yolunda çok şükür. Pazartesi de kendi doktoruma gidicem. Bugün konuştuk doktorumla 11'ine doğum randevumu ayarlamış. Yani son 9 gün inşallah. Ama kocam izin alabilecek mi belli değil. Napalım artık hayırlısı.
Oğluşumun keyfi yerinde teyzesi. Bazen karnımı delmeye çalışıyor :) Babası kızıyor hemen annene eziyet etme yaramaz diye :)
Son iki haftadır inanılmaz kilo alıyorum ve her yerim şişti. Şu an itibariyle 17 kiloyu devirdim :lepi:
Hamilelikte mide bulantısı olmamasının ve hareketsizliğin zararı işte. Neyse veririz sonra inşallah :)
Bir de karar verdim doğum yaptıktan birkaç ay sonra (ayıptır söylemesi :) ) lazer epilasyona başlayacağım. Keşke hamilelikten önce halletseymişim İnsanın başına ne geleceği belli olmuyor.
Aaaaaa son üretimlerimi göstereyim sana. Kapı süsümüz ve son şekerlerimiz teyzesi :)

Eklentiler

• $DSC00054.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 34
  • $DSC00002.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 33
  • $DSC00005.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 33
  • $DSC00008.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 44

Az kaldı canım ya bazen şaka gibi geliyor yani hiç bitmeyecekmiş gibi :)
Ben de ağdaya gidiyordum ama riskli gebelik olunca üçüncü aydan sonra gidemedim bir daha. Lazer kesin çözüm. Kurtulacağım :lepi:
Sağol canım benim valla yapması çok kolay. Kapı süsünün içine hani denizde çocuklar batmasın diye süger gibi bir boru kullanıyorlar ya ondan kullanıyorsun. Etrafına kalın kurdela ve tüllerden şekiller yap yapıştır, süsle okadar.
Acayip eğlenceli. Ben severim böyle şeyleri. Rahmetli annem nakış yaptı yıllarca ondan el işi alışkanlık galiba.
Arabalı olan biraz pahalıya maloluyo ama birkaç tane yaptım onları bebeğimin odasına ve yakın akrabalara. Arabalı olan 2 TL, bisikletli olan 1,5 TL ye maloldu. Ama resimlerden çok daha güzel görünüyor herkes bayıldı :)
Buzdolabına yaptıklarımı hatırlıyor musun? Onlar gayet şık ve 80 kuruşa maloldu. Yaklaşık 40 tane onlardan yaptım. Toplam 70 tane falan oldu heralde. Artık yeter sanırım:)
Malzemelerin hepsi suluhanda var canım. Yani düğünlerden vakit bulursa yap derim ben moral oluyor insana :)

allah sana ailene bebişine hayırlı saglıklı sıhatli uzun ömürler versin inşşş cnm benmmopuyorumnanaktan
yok yaw bende cok seviyorum takı yaprkende öle gider suluhandan bisürü boncuk alır gelirdim gösterrdim hemen ablama cocuk gibisin kücücük boncuklaramı bukadar cok seviniyosun derdikaydirigubbakcemile3
yapmasına yaparımda istedigim malzemelri bulamayınca haliyle sinirlendim ve vazgectm neyse bakıyorum yinede bulurum belkiboshayallersmile
kız resmlerdede cok güsel daha nasıl olcak zemuszemus
o magnetlileri hatırlıyorum ama ben öle degil işte böle araba ayakkabı kutu gibi otür seyler istiyorum acıldıgı zmn bozulmıcak ama bakalım sonuc ne olcak CADIARZU
o suluhandaki yavuza gittm sinir oldum sanki adamı zorla ben calıstırıyorum öle bi cvp veriyoki biblo soruyorum orda varsa vardır yok söledir böledir kız dısarda gördm bisürü sey var içerde soruyorum cvp bile vermiyo snirlendm cıktım bende
benm smdiye kadar sıkıntılı bi durumum olmadı allaha sükür ama agdaya gitmemde bi sakınca varmıdır acaba yaa:uhm:

denizim ellerine sağlık hepsi çok güzel olmuş,fotoğraflar bile çok güzel eminim yakından çok daha güzeldir..
sağlıcakla gelsin de herkese o günü ömür boyu hatırlatsın..

deniz cok guzeller bende kendim yapmaya karar verdim bana bi tarif edermisin malzemeleri aldıgın yeri falan ben kacırmısım o sohbeti.ben sordum senin 80 kurus dedıgın sekerlerı 1.5-2mılyona satıyolar.sımdı bebek battanıyesı oruyorum bıtmek uzere o bıtsın bende malzemelrı alırım yaparım neler gerekli silikon tabanca falan lazım heralde bilgi verirsen sevinirim.bu arada az kaldı ddoguma safak 9 yani :ecrin_bebek: hadi bakalım allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin ins..
esracım cok faydalı oluyosun canım sen böyle anlatmaya devam et insan cok muallakta kalıyor kullanılırmı kullanılmazmı en önemlileri ne diye düsünüp duruyorum.yeni tecrübelerini bekliyorum.minik kuzuyuda öp benim icin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…