Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sagol esra ins gecer hala sis duruyo ((
gull sen gelene kadar belki hatice dogurur :)))))) bak sonra sıra sana gelicek...
zeyneb te su dugunu dernegı bı bıtırsede bebısın odasını gorsek.ben hala karar veremedim krem mi takım alayım yoksa beyaz mı?bide bebek odasına yeni tül yaptırdınızmı?normal tul takılı kalsa olmazmı?benim evim zaten kira tekrar tul yaptırmasam

canım çok dantelli bicili bişi değilse dursun,biz düz tül taktık..
zaten uyku setinin perdelerini takınca gayet gösterişli durdu,bir de cici bici bişey çok yorar dedik gözü..

selam kızlar,,
az önce drdan geldik..kızımı gördüm..doktorum doğum tarihini kesinleştirdi..
kızlar 1 temmuzda rabbim kısmet ederse sezeryan olcam..
37+4 olcak kızım..baktı ultrasonda bundan sonra beklememizin bi anlamı yok dedi..
bizi endişelendirmek istemedi fakat kordon ve kan akımıyla ilgili endişelendi sanırım..
ben 8 temmuz diyordum,1 hafta önce olması çok heyecanlandırdı ve endişelendirdi..
bana dua edin kızlar..
rabbim hepimizin sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin
:Saruboceq:

ay esracım kafam cok karıstı bız ev bulduk tamda tasınma fıkrını kafamdan cıkarmıstım.ev cok buyuk dııl asagı yukarı bızım evle aynı ama apartman ıyı bıde 2 kapalı balkonu var yatak odasındakı balkonu depo gıbı kullancam.30unda ev bosalıyor bızde heralde tmızlık boya falan 4-5gıbı tasınırız.benım oturma odamdakı tul fazla gelıo o eve onun parcasını takıcam artık tul duz tul ıcınde ınce lıla cızgılerı var zaten tul ayılı falan olsun ıstemıorum ben duvarını ucuk pembe yada lilaya boyatsam olur heralde beyaz yada krem mobılyada hala kararsızım beyz bazen cok hosuma gıdıyo bazen ciğ duruyo gözüme bılemedim.benim hayatım cok hareketli oluyo birden...allah yardım etsin ne diyeyim...
esra hadi hayırlı olsun günün kesinlesmis panik yapma hayırlısıyla gelsin kuzucugun ins...

teşekkür edirim canım ..darısı başına ..
ev iiçinde hayırlısı olsun..ev taşımak çok zor ama bir o kadar da güzel..mis gibi oluyo herşey:))
hangi semtteydin sen?

kızlarrrr huuuuuu!!!! ay nıye kımse yok ?zeyneb naptın dugun dernek bıttımı?cok oynamasaydın yazık cocuga zaten kac gundur kosturuyosun yayık ayranı oldu cocuk kaydirigubbakcemile3...
ben cukurambarda oturuyorum bı sokak arkamızda ev bulduk ıste baklıoruz 30unda bosalcakmıs.zaten en guzel tarafı o tasınmanın dıp kose mıs gıbı oluyo hayırlısı allah yardım eder ıns...

Canım evet geri sayımdayım ama hala tık yoksenağlama

39.haftadayım hala tık yok arasıra sancım oluyo hafiften okadar.Valla sanki çarşambayıda geçicek gibi bakalım çarşamba doktor ne dicek.CADIARZUAmin işallah hepimiz bir avazda doğururuz.:Saruboceq:

Kızlar merhabaaaaaaaopuyorumnanaktan
Bir türlü fırsat bulup gelemedim aranıza gelen giden,malum oğluşum ilgi bekliyor, bütün gün süt verip alt temizliyorum :)
Allahım isteyen herkese yaşatsın. İnanılmaz güzel bir duygu bu. Dinlensin ve büyüsün diye uyumasını istiyorsun ama uyuyunca da özlüyorsun. İnsan başka hiçbirşeye ya da hiç kimseye karşı bu kadar güçlü duygular besleyemez.
Bugün Poyrazım 11 günlük oldu. 8. gün göbeğimiz düştü ama hafif hafif kanama yaptı göbeği o yüzden dün yıkayabildik. Misler gibi oldu oğluşum.:ecrin_bebek:
Şimdi babamız geldi, beni bekliyor oğluşumu yıkayacağız yine.
Geçmişi biraz okudum kimsede sorun yok gibi maşallah.
En kısa zamanda görüşmek üzere :)opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

denizim,iyi olmanıza çok sevindimmmopuyorumnanaktan

poyrazımız da kocaman olmuş annesi
hergün yıkıyorum ben de zeynomu,daha çabuk büyürmüş yıkandıkça:)
mis oğlunu kokla yerimeopuyorumnanaktan

15günden sonra iyice prof olursun,gelirsin bol bol:))))

çok öpüyorumm

hadi gözün aydın canım,sağlıcakla gelsin yavrunopuyorumnanaktan

canım taşınma konusunda çok yorulmayacaksan taşının lmaz:

tülü de dert etme,düz tülü as gitsin:))

mobilya da beyaz çok çiğ durmuyor zaten kar beyaz değil,bizimki beyaz,çok ferah duruyor..uyku setini renkli seçince gayet hoş oluyor ama sen bilirsin tabi..
zeynep nerelerde,düğün dernek bitmiştir ama hala gelmedibilmiyorumkismile

mrb kızlarrr zeynebten hala ses yok hayırdır ıns...
deniz buyuttun oglusunu vay be 11gun oldu demek cabuk gecıo zaman ohhh mis gibi banyo sezonunu da actınız yani bebek kuvetımı kullanıyosunuz kızlarr rahat oluyomu?ben daha öyle seyler hic almadım onları evi tasıdıktan sonra temmuz sonu agustos basında özelcandan gidip alıcam topluca kuvet fırca sampuan otür seyler iste...bugun mothercare e gıttım allahım kadınlar eziyolardı beni sempatiksalakcinni herkes cıldırmıs gıbıydı bı takımda ben aldım.cok fazla kıyafette almadım allahım nasıl hallolcak bukadar sey yaaaa....

kızlarrr günaydın ben geldim zemuszemus
cok ösledim hepiniziŞeniz okudum yazıları dennizcimmm öp mis kokulu oglusunu bizim yermize bol bol opuyorumnanaktan
haticemde 39 olmus o naptı acaba:uhm:
ebicim sandaa hayırlı olsun yeni evinz tülün varsa yaptırmana gerek yok bosuna masraf yapma..
kac gndr yoklugumu anlatyım canlarım cok sagolun merak etmişinz Şeniz
cumartesi dügün oldu ablamı gnderdik rizeye cok sükür iiymiş konustumdaopuyorumnanaktan
biras yoruldum galiba dügünde ama oynamadım masları gezdm elmden geldigince oturdum ama yoruldum galiba aksama sancum tuttu yattım hep ondan öncede crsmba abiyeyei almaya gittigim gün cok yorulmusum galiba 2gün kıvrandım resmen neyse tam dnlendm dedm dügün oldu sonra pazar esimde bende hasta yattık pzzrtsi gene yattım dnlendim dün gene ara arasancım oldu neden böle oluyo anlamdım dügündede teyzemn kızı falan korkuttu beni sennki cok asagıda duruyo dogurcakmısın gibi cok gezme dnlen içerde bir gün kalsa senn için kardır erkn dogum falan olmasın bak annennde erken olmus diye annemde abimi 7 aylık ablamı 8 aylım beni 9 aylık dogurmus ogünde yoruldum geldim sancım tutunca aklımda bu sorualr iice geznmeye absladı gerildima cıkcası pzrtside annemler geldi sagolsun herzmnki gibi sinirlerimi hoplattı gittiler aksama kadar agladım gözler şişti davul gibi sonra kızımdan özür dielrim anne seni üsdü diye hareket ediyodu ama dünden beri cok az hareket etmeye absldı bi tekme atıyo duruyo sürekli oynardı az az oynamaya basladı esmde oakdar cok agladınki cocuk soka girdi diyosenağlamasenağlamasenağlamasenağlama ama ben konusmustum kızımla oada bana cvp vermişti smdi neden böle oldu analamdım düsünmemeye calısıyorum benm kızım akılllı annesni üsmez oynar diyorum ama aklımada takılmıyo degil neyse inş melegm annesini üsmezde oynamaya devam eder eskisi gibi senağlama benden smdilik bukadar esracım msjınıda yeni gördm kac gndür girmedigim için bisey oldugu zmn hemen haber verriim hayatım sana walla annemleden cok düsünüyosunuz beni canlarım benmsenağlamasenağlamasenağlama sizi cok seviyoruz teyzeleri cok dua edin kızımasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

zeyneb cim sanada yazık kızınada yazık yaaa nıye böle yapıosun üzme kendini kuzuya yazık canım yaaa.ya senin kacıncı haftan sancıların devam ederse doktorla konus bı ıstersen mazallah bısey olmasın sen dınlen yat hep bebıs yorulmustur ondan yatıyodur yaaa.canım dıkkat et sen yıne doktor randevun ne zaman?

ya ben pazartesı balkon yıkadım benım balkonda cok buyuk kova tasıdım faln yıkadım belıme karnıma bı agrı gırdı yattım kaldım nasıl korktum sımdı evı tasırkende cok dıkkat etcem bebegım herseyden kıymetli...

cnm benm evet yazık el kadar cocuk en cok ona üsülüyorum ama bunların hiç umrunda degil kızın yazık son zmnalrı germeyelim dicekleri yuerde daha cok gerip sinirlendiriyolar beni düsünen yokki hiç senağlamasenağlamasenağlama
34 bitiyo cnm yarın cumada randevm var bakalım tolga beye inş kabul ederde ona devam edeiz yoksa gene eski doktoruma gidicem ama en azından bi bakmıs olur cuma gittigimde senağlama
süt falan içtm oynamaya basladım kızm masllah diyimde opuyorumnanaktan
bana diyosunda cnm sende az dikkat etsen hani nasıl olurklava:esine söle sin yıkasın bak bi baklonda ne hale gelsmişin e tasınırke otur kalkma sen yernden kolay degl ev tasımak zorla yorucaksın kendini annenler kayınvaliden yapsın sen otur senn bebeişinede yazık senağlama

Tatlım hadi hayırlı uğurlu olsun bir ömür mutluluklar dilerim ablana:Saruboceq:
Eh artık dinlenme zamanı bu düğün işi çok yordu cnım seni.Bak çok stres yapıyosun çok kendini yoruyosun tamam muhakkak can sıkıcı şeylerdir ama bebğini kızını düşün bitanem.Bak sana kırgınlığını çok hareket etmiyerek belli etmiş bile.Lütfen bebiğini düşün ve ağlayıp üzülme!klava:
Bak ne kadar kaldı şurda az daha sabret sancılarda yoklamaya başlamış.İşallah vaktinde hayırlısıyla doğurursun hayatım..
Benimde bugün kontrolüm var 16:00da bakalım ne dicek doktor ara ara sancılrım oluyo yürürkende rahim kasılıyo sızlıyo resmen:39+2 deyim insan zaman geçtikçe bu seferde korkuyo ya içerde kakasını filan yaparsa ya aksi bişey olursa diye..benneyaptımki
Ya hayırlısıyla bi doğursaydıkkopuyorumnanaktan

Bak bak hem zeynebe diyo hem kendi napıyooklava:
Canım benim olacak işmi ya oyle balkon yıkamak kova taşımak Allah korusun aksi bi durum olsa kızlar lütfen dikkat edin ya.Geçende burdan bi kız karpuz kaldırmış suyu gelmiş yani neler oluyo..Aman ev taşırkenke çok dikkatli ol lütfen..Herşeyden önemlisi kıymetlini düşün..opuyorumnanaktan

Canım merhabaopuyorumnanaktan
Kayınvalidem yanımızda, her gün yıkıyoruz bebişimi ama artık babamızla yıkamaya çalışacağım. Çünkü ne kadar iyi ve yardımcı olursa olsun kayınvalideyle beraber yaşamak zor. Hele de lohasalık döneminde... Uykusuzluk beni saldırgan yapıyor :)
Bugün oğluşumu sağlık ocağından istediler, gittik, ölçülerimizi aldılar. Oğluşum çok güzel kilo alıyor maşallah
Aslında uysalız ama şu gaz sorunumuz da olmasa Erkek bebeklerde daha çok oluyormuş gaz problemi. Oğluşum ıkına ıkına kıpkırmızı oluyor. Bütün gün gaz çıkarıyoruz ama hepsi çıkmıyor demek ki.
Zeyno nasıl canım? Bir soun yoktur inşallah.
Şimdi oğluşumu koklayacağım senin yerine. Sen de Zeynoyu kokla benim için olur mu annesi :)
Öpüyorumopuyorumnanaktan

Merhaba Ebicim. Evet canım hamilelikte zaman geçmiyordu ama şimdi gün saymıyorum ya daha çabuk geçiyor sanki benim için de.
Hergün yıkayıp yağlıyoruz oğluşumu. Büyük boy küvet ve file kullanıyorum ben. Ama Esra çok fonksiyonlu fileyi önerdi onu da alıcam.
Mothercare'de indirim mi var ki? Valla dayanamam :roflol:
Canım sadece ilk ay giyeceği şeyleri alsan yeter. Gerisini sonra da alırsın. Ama ilk ay dışarı çıkman zor olabilir. Her dakika emmek istiyorlar :)

Canım düğün işi zor tabi kendini yormamaya çalışsan da yorulursun. Bunda sonra dinlen bari.

Annenleri de mümkün olduğunca takma canım. Ben de babamla çok kötüyüm. Anne öldükten sonra baba dayı olur diyorlar ya istisnalar olsa da doğru bir yargı bence. Hamileliğimde her karşılaşmamızda tartışmalar ağlamalar falan.. Hamileliğim boyunca bir kez arayıp nasılsın demedi o kadar zor bir hamilelik geçirdiğimi bildiği halde. Evin kapısının kilidini değiştirmiş o yokken girmeyelim diye. Düşünebiliyor musun?
Ama doğum yaptığımı duyunca hemen geldi hastaneye. Çok heyecanlıydı. Hem kızgındım hem üzüldüm. Ne bileyim işte herşey, herkes istediğin gibi olmuyor yaşamda.
Dediğim gibi mümkün olduğunca üzülmemeye çalış annenlere. Bir süre sonra arkana dönüp baktığında daha farklı hissedeceksin.

Canım ağrılarına da dikkat et. Tolga Bey kabul edecektir bence. Keşke ben de Tolga Bey'le devam etseydim. Korkunç bir doğum yaşadım Bir daha cesaret edemem heralde.

34. haftandasın canım artık eskisi kadar sık hareket etmez zaten kuzun. Ben de hep tedirgin olurdum ama sakin olmaya çalış. Sen koştururken bebişin de yorulmuştur sarsılmaktan:) Uzun süre hareket etmezse korkmalısın dediler bana hep. Hareketleri kontrol et tabiki ama her gün eskisi kadar sık hareket etmesini bekleme.

Hepinizi öpüyorum çokopuyorumnanaktan

ya guzelım ne desen haklısın ama anladım ev tasırkende cok dıkkat etcem ins hallederız yavas yavas yerlescem artık neyse böylece dogum temizliginden yırtcam he he he :))) hersey dokulup havalanıyo ve temızlenıyo ya ona bayılıyorum aman kızlar kuzulara dıkkat edelım klava:
hatice hatice hatice hadi sende dogur artık yaaa sona gulll sonra zeyneb az kaldı sıra bana gelsin ayyy ben ev tasıcam zeyneb sen dogurdugunda ya benim internetim olmazsa ben catlarım meraktan neyse baglanana kadar annemlere kayınvalideme kacarım artık ay ins saglıkla kucagımıza alırız bebısleri.
kızlar aldıklarımı yazayım azmı cok mu söleyin ben de su üst bas isi bıtsın ıstıyorum kı tasındıktan sonrada mobılyayı halledeyım bıtsın bugun dısarı cıktım fenalık geldi ben hıc dısarı cıkamam son ay hep evde yatmayı dusunuyorum

Yeni Dogan icin;
1adet 10lu hastane cıkısı
1 adet cıtcıtlı body zıbın
2tane ıc dıs zıbın
3 tane uzun kollu body
5 tane corap
1 tane kadife battaniye
1 tane örgü battaniye(ben ördüm)
0-3 ay icin;
1 tane penye yelek
2 tane ayaklı takım
1 tane tulum
1 tane takım(body-pijama-penye battaniye)
1 tane takım(hırka-body-pantolon)
3 tane corap
baska ne alayım?kafamda olan yeni dogan ıcın tulum almak 2-3 tane bıde 0-3 ay body almak onlarıda mothercare de ındırıme gırmesını beklıorum..herkes baska bısey dıyo tecrubeli anneler ne dersınız?

Kızlar selam...Dün doktora gittim ya hemen haberlerimi veriyim size..

Normal ultrasonda nstde baktı filan sancı mancı yok..Pazartesiye kadar bekleyelim dedi ozamanda 40 haftayı geçmiş oluyo.Doğum şekilleri hakkında konuştuk falan filan derken c.tesiye kadar normal olmazsa sezaryana karar verdik.Suni sancı epidural şu bu herşeyi konuştuk ama benimde heyacanım korkum sonucunda buna karar verdik.
Yani bebişime 2 gün daha süre tanıdık normal için gelmezse c.tesi sezaryan olcam..
Kızlar benim için hayırlısını isteyin dualarınızı bekliyorum..opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…