Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Tatlım selam..doğuracam işallah merak etme bende can atıyorum vallakaydirigubbakcemile3
Listene baktımda tabi annelerimizin yazması daha doğru olur ama benim listeme bakınca ben çok abartmışım gibi geliyo..Kendi fikrimce çıtçıtlı badi ayaklı altlar ve penye battaniyeler çok lazım oluyomuş sanırım.Onları bi:hulya:raz fazla tutabilirsinopuyorumnanaktan

Canım merhaba.
Azıcık tecrübeli bir anne olarak fikrimi söyleyeyim istedim :) Umarım işine yarar.

Ben hastaneden 4. gün çıktım. 2 takım hastane çıkışı hazırlamıştım ama yetmedi.

İç zıbını sadece göbeği düşene kadar kullandım çünkü o sürede badi giydirmek zor oluyor. Ama göbeği düşünce kısa kollu çıtçıtlı badi giymeye başladık. Üzerine dış zıbın ya da uzun kollu tişört giydiriyorum.

Hava sıcak ve bebeğim her uyandığında terlemiş oluyor. Günde 2-3 badi değiştiriyoruz. Eğer her gün çamaşır makinasını çalıştırmak istemiyorsan 0-3 ay çıtçıtlı badiyi biraz artır.

Sizin bebekleriniz biraz daha sıcağa denk gelecek ama yine de ilk 10 gün kendi ısısını sağlayamadığı için daha dikkatli olmak gerekiyormuş.

Penye battaniye çok kullanılıyor. Ben 4 tane almıştım. Birini anne çantasında bulunduruyorum. 3 tane de anca yetiyor. Ama dediğim gibi her gün makina çalıştırmıyorum 3 günde bir falan yıkıyorum. Zaten makina dolmuyor başka türlü. Hem de her gün ütü derdi çekilmiyor.

Tulum henüz hiç giydirmedim. Benim bebeğim biraz ufak doğduğu için 0-3 aylar çok büyük geliyor. Tulumlar hiç olmuyor.

Penye alt da çok gerekli. Zira benim oğluşum her alt değiştirmede tetikte bekliyor ve ne yaparsan yap heryeri batırıyor. Benim pijamalarımı bile :)

Ben yaklaşık 10 tane mendil oyalamıştım. 10 tane falan da penye mendil almıştım. Önceleri niye bu kadar çok aldım dedim ama çok rahat ettim. Mendillerin temizliği çok önemli bence ağzına, yüzüne sürüyoruz sonuçta. Bir dekıyafet uyumuna düşkünsen benim gibi bol bol mendil bulundur canım :)

Bir de çıtçıtlı badilerin bazılarının yakaları çok açık oluyor. Benimkilerin çoğu öyle malesef. Mothercareden aldığım badilerin yakalarında çıtçıt yok ve çok açık. Biraz da benim bebeğim ufak olduğu için galiba göğsü hep açıkta. Üstüne giydirdiğimle kapatmaya çalışıyorum. Yaz için sorun değil ama serin zamanlar ve bebeğin ilk haftaları için badilerin yakasının kapalı olmasına dikkat et bence.

Penye yeleği sadece gece hastaneye götürürken giydirdim 1 tane yeterli olur. Havalar soğuduğunda da bebeğin büyümüş olur zaten 0-3 ay giyemez.

Ay yoruldum valla. Aklıma geldikçe yazarım ben yine. Öptüm.opuyorumnanaktan

Selam canım. İyi bekledin valla. Nazar deymesin. Ben 37'yi zor yapmıştım :)
Bence de doğru karar vermişsin canım. Normal doğum mu sezeryan mı daha sağlıklı tartışmasına girmeyeceğim. Hamile kişi, bebek ve o an için hangisi doğruysa o daha sağlıklı olanıdır. 40 hafta olduktan sonra beklemek de biraz riskli. Hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah. Dualarım hepinizle. Allah kurtarsın canım.:Saruboceq:

Denizcim çok sağol cnım evet iyi bekledim valla.Zaman geçtikçe sancında olmayınca bu seferde insan telaşlanmaya stres yapmaya başlıyo günü geçince allah korusun ya içerdeyken kötü bişey olsa diye.
VAlla çok düşündük en sonunda sezaryana karar verdik.Saol cnım tekrar soylediklerin için.Bazıları ee biraz daha bekle normal olsun filan diyolar ama dediğin gibi artık sezeryanı normali düşünmüyorum.Sağlıkla gelsinde bebişim hiç farketmez.:Saruboceq:

Sen nasılsın bebişin nasıl?Alışabildinmi yeni hayata?Senide bebişinide çok öpüyorummopuyorumnanaktan

Seni çok iyi anlıyorum canım. Kimseyi dinleme. En doğru kararı sen ve doktorun beraber verirsiniz zaten. Her şey çok güzel olacak inşallah görürsün bak.
Biz çok şükür iyiyiz canım. Ufak tefek sıkıntılar oluyor tabi. Ben hamileyken karşılaştığım çocuklu bayanlar "Bu günlerin tadını çıkar. Bol bol uyu" derlerdi. Gerçekten öyle yapmak lazımmış. Uykuya hasret kalıyorsun.
Ama ne olursa olsun herşeye değer...

İşallah cnım benim çok saol iyi dileklerin için.:Saruboceq:
Artık oyle valla olumsuz şeylere kulak tıkıyorum tek düşündüğüm bebeğim..Ay uykusuzlukta ne zor şey ya banada çevremdekiler oyle diyo valla doya doya uyu diye..
Ben dün doktordan geldim gece heyecandan uyuyamadım sabah bikaç saat anca uyuyabildim heyecanlıyım çok bugün ve cumada uyayabileceğimizi sanmıyorum.eyvahedigeldismile
Amannnn uykusuz kalıyım sezeryan olayım ne olursa olsunda yeterki bebişim sağlıcakla kucağımda olsun.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım hatice ve deniz de çok güzel yorumlamış ama ben de kendimce yazayım hemen:))

hastaneye illa birkaç hastane çıkışı götürmene gerek yok,bir tanesi yeter...
çünkü hepsi kullanılmıyor,şimdiki aklım olsa sadece alt üst takım alırdım..ki 2 takım ve 2 de alt üst koymuştum..
mevsim de önemli,geçen ay serindi bi ara o zamanlar çıtçıtlı atlet üzerine uzun kollu giydirdim hep ama artık atlet ve kısa kollu giydiriyorum..
çok çabuk büyüyorlar o yüzden yenidoğan ya da 1 ay gibi ölçülerde olandan almasan iyi olur..mothercarede yenidoğan boyu var sakın kanma:))
2 hafta giyer en fazla:))
tulum çok rahat geldi,tek parça giy çıkar da kolay..bir de alt üst pek şık görünmüyor..
hele ben takıntılıyımdır,çorabına kadar takım giydiriyorum,tulum kesin çözüm:))
bol şeylerle rahat ediyor bebişler,büyük almaktan çekinme derim..
ama ayaklı tulum-pantolon vs de kullanışsız boyu uzayınca giyemez,patiksiz olursa bikaç ay idare eder..
hergün yıka-ütüle derdi olmasa az kıyafet işini görür ama body yedekte olursa çok işine yarar..
bir de mothercareden almıştım 7li çıtçıtlı atlet,aldığım en işe yarar şeymiş,hep giydiriyorum içine..
gün boyu defalarca değiştiriyoruz üzerini,minicik şey nasıl kirletir diyordum ama çiş-kaka ya da kusmuğu üzerine bulaştırma uzmanı bu afacanlar:)))
ağız mendili çok işe yarıyor,benim 20 tane kadar ama ne ara hepsi kirlendi anlamıyorum:))

birçok şeyi bi kere giydirdim sonra sığmadı o nedenle büyük olsun diye yineliyorum,tecrübeyle sabit yani:)))
ama en çok ıslak mendil depolayın:))
biz unibabyi bıraktık,huggies kullandık çok güzeldi o da..
sonra en son eşim bulamamış pampers almış,o da güzel ama huggies çok güzeldi..
unibabyden daha uygun fiyatları da..

kıyafet konusunda da bir formülüm var,ben ne giyersem bi kat fazla giydiriyorum kızıma,misal şimdi bende tek tshirt var ona da atlet+tshirt giydiriyorum gibikaydirigubbakcemile5
ayy destan yazdımmsempatiksalakcinni

kandiliniz mübarek olsun kızlar...o zaman bu aldıklarım yeterli gibi bugun zaten bi ayaklı tulum daha aldım bide chicconun önceki sezon kısa kollu bodylerınden aldım 4lu 24tl ama chıcconun kalıbı dar baska bısey almıcam kafam rahatladı bı dogsun saglıkla zaten armada özelcan cok yakın bıze annem kocam falan hemen alır lazım olan seyi.artık ev tasıcam ya ona konsantre olucam.temmuz sonu gıbı odası ıcın bı dolap bı besık sıparıs vercem bıde özelcana gıdıp kuvet falan otur bakım urunlerını alıcam bıde bebek sekerı malzemesi alıp agustos boyunca evden cıkmamayı planlıyorum cok sıcaak yaaaa yerlerde yatasım gelıo yaaaa...sagolun kızlarr yıne sorum olursa kafanızı sısırırım kaydirigubbakcemile3
hatıce hadi ahyırlısı sen ve bebek ıcın en kolayı saglıklısı nasılsa öle olsun ıns ama bızı habersız bırakma hepnızı opuyorum dua edın bız dogurcaklara...

cok tskr ederim cnm darısı tüm bekarların basınazemuszemus
walla pek dinlenem zmnı degil dinlenemiyorum resmen bebişimn alısverişi yapılcak pzrtsi yigenmn kınası var cumada dügün ay okadar yoruldumki son zmnalrda manevi olarak cökms hissedyorum kendmimafoldumben
kızım için zaten hersey kendi kendime süldgmle kalıyorum yazık bebişimezemuszemus
yook sen hiç korkma hersey cok güsel oclak sende en saglıklı sekilde kucagına alcaksın inşş oglusunu opuyorumnanaktan

su dgnde gecsn yatcam zaten cnm bi saat bile dısarı cıksan yorgnluktan ölmüs vaziyette geliyorum eve havada ck sıcak tahammül edemiyorum artık...
senn babada ne diyim allah selamet versn dün gene sinirlerimi hoplattılar ama takmıyorum artık bebişim üsülüyo:dilcikar:
ay inşşş ya dua edin ugn randevm var inşş kabul eder :Saruboceq: yok sende öle deme her sefrnde aynı olcak diye bisey yok bidahaki sefere tolga beye gidersn cooook güsel bi dogum yasarsın inşşşş:Saruboceq:
cok öpüyorum cnm dikkat et kendinede bebişinedeopuyorumnanaktan

Canım düğün işi zor tabi kendini yormamaya çalışsan da yorulursun. Bunda sonra dinlen bari.

Annenleri de mümkün olduğunca takma canım. Ben de babamla çok kötüyüm. Anne öldükten sonra baba dayı olur diyorlar ya istisnalar olsa da doğru bir yargı bence. Hamileliğimde her karşılaşmamızda tartışmalar ağlamalar falan.. Hamileliğim boyunca bir kez arayıp nasılsın demedi o kadar zor bir hamilelik geçirdiğimi bildiği halde. Evin kapısının kilidini değiştirmiş o yokken girmeyelim diye. Düşünebiliyor musun?
Ama doğum yaptığımı duyunca hemen geldi hastaneye. Çok heyecanlıydı. Hem kızgındım hem üzüldüm. Ne bileyim işte herşey, herkes istediğin gibi olmuyor yaşamda.
Dediğim gibi mümkün olduğunca üzülmemeye çalış annenlere. Bir süre sonra arkana dönüp baktığında daha farklı hissedeceksin.

Canım ağrılarına da dikkat et. Tolga Bey kabul edecektir bence. Keşke ben de Tolga Bey'le devam etseydim. Korkunç bir doğum yaşadım Bir daha cesaret edemem heralde.

34. haftandasın canım artık eskisi kadar sık hareket etmez zaten kuzun. Ben de hep tedirgin olurdum ama sakin olmaya çalış. Sen koştururken bebişin de yorulmuştur sarsılmaktan:) Uzun süre hareket etmezse korkmalısın dediler bana hep. Hareketleri kontrol et tabiki ama her gün eskisi kadar sık hareket etmesini bekleme.

Hepinizi öpüyorum çokopuyorumnanaktan
[/QUOTE]

esracım nasılsın hayatım kızın nasıl görüsemdik uzun zmndır bi toparlanamadım bugn tolga beyden cıkınca hemen msj atcam sana 11de randevm var dua edin banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:Saruboceq:
senn bu tecrübelerin cok işe yarıyo walla bedne 0-3 ayı 5tane alsam yeter ozmn iç zıbın için buarada uni ıslak mendl almak isteyenler ben dün bebegmden aldım 3lü paket 10 tl kızlar...
senn cadı napıyo kocamn olmustur öp annesi bol bol mis kokuluyu
cok öpüyorm hayatım kendne dkkat et görüsürüzopuyorumnanaktan

haticecims ennkinin içerden cıkmaya niyeti yok keyfi yerinde demkkikaydirigubbakcemile3
hakkaında hayırlııs olsun cnm inşşş o an ne olması gerkiyosa nsıl mutlu olcaksn rahat hissediceksne bebgn rahat olcaksa öyle olsun hersey cok güsel olur inşşş dualarındasın opuyorumnanaktan

cnm benm senn ve herkesnde kandili mübarek olsu gec oldu biras ama kaydirigubbakcemile3ben smdilik alıyorum biseylar ama yetmezse cıkılıp alnır okadarda deret etmememk lazım yane...bnde bi cıkıp topluca alıcam yatıcam sonra zaten kalkmıcam yermden dedigin gibi cok sıcak daralıyorum bide uyuyamıyorum buaralar iice dengem bozuldumafoldumbensende otur yorma kendiniev falan yat dnlen havalar sıcak zaten dikkatli ol cnm cok öptm görsürüzzzzzzzzzzzzzopuyorumnanaktan

kız ne dinlenemsi daha bitmediki pzrtsi yigenmn kınası var cuma dügün bebeişim alısverişi var bunlar btsn yatcam kalkmıcam zaten kaydirigubbakcemile3
senn babayada ne diyim allah selamet versin bende kendi kendime üsüldgmle kalıyorum yazık cocugum üsülüyo dün gene hoplattılalr sinirimi ama takmıyorum artık inşşş
ay dua et cnm yaa kabul eder inşşşş sende öyle düsünme bu kötü olmus olabilir ama bidahakine tolga beye idersn cook güsel bi dogum yasarsın inşşşşş
bebişede kendinede dikkat et cok öpüyorummm cnm

buarada bisey sorcam kızlar uyku setini yıkadınızmıııı ???? yan korumaları falan yane pikeyi yıkıcamda içindeki nevresimi falan ama onlara karar veremdm deforme olurmu acba diye???

zeyneb bugun erkencisin.. valla sekerim senin dugun dernek bıtmez allah yardımcın olsun herseye sen dolanıyosun ne dıyeyım...randevudan gelınce bıze yaz mutlaka ıns bı sıkıntı cıkmaz...

hayırlı cumalar canlarımmopuyorumnanaktan

zeynebim çıkmış muayeneden çok güzel geçmiş,detayları gelir gelmez anlatacakzemuszemus

kızlar selam..yarın sabah 8de sezaryana giriyorum.Benim için dua edin lütfen..Hepinizi çok öpüyorum..

allahım yardımcı olsun,dualarımız seninle haticecimopuyorumnanaktan
inşallah sağlıcakla kucağına alacaksın yavrunu saatler sonra..
güzel haberlerini bekliyoruz..
kuzucuğumuzu al gel annesi:asigim:

allahıma emanetsiniz:1hug:

canım allah yardımcınn olsun evett bebısı de al gel annesi en kısa zamanda haber beklıoruz hayırla gel allah kurtarsın canım...

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr kaydirigubbakcemile3 günaydın ben geldim

dün eve geldim ay cok yorulmusum arabayla gidip gelemme ragmen yattım aksama kadar ondan yazamadım hıh smdi hemen anlatıyorumzemuszemus

tolga bey sordu önce nasıl gecti nedir ne degildir su varmı buvarmı dedm o yok bu yok süper bi hamilelik geciriyorum diyosun ozmn dedi dedim öyle heralde neyse gel bakalım dedi baktık ki aynen benm dedigim gibi 3ü gecmez kilosu 3ü gecer diye bekleme dedi dedim tahmn ediyodum zaten dedim su anda 2200 kiloymus ve en fazla 2700 2800 dogar dedi ama boyu uzun 45 cm dedi opuyorumnanaktan suyun normal herseyn normal hiç bbisey yok dedi cok skürrr:Saruboceq: smdilik bukadar cok yorulma falanda dedi işte baskada bisey demedi ay zaten surdan suraya bi adım atsan ölüyorum yorgnluktan havada sıcak ya artık iice yorulmaya basladım dügünden sonrada bi hafta yatmasam bari yaaa neyse öyle işte güselmiş iiymiş hersey sevndm geldm kaydirigubbakcemile3

buarada teyzeleri kızımın odasının kapı süsü geldi samsundan sipariş vermiştim burdan bu bayandan cok güsel olmus ay bide cok temz calısmıslar bazıalrı bi parmak silikon sıkıyo cok kötü gözüküyo falan cok güsel olmus odası bitsn yollıcam hemen resimleri inşş tabi bi bitebilirse boshayallersmile

buarada haticem kuzusuyla yatıyodur smdiiiiiiopuyorumnanaktanŞeniz

hoşgeldin zeynebimm,
maşallah kuzuma,hep böyle sorunsuz gitsin inşallah

doğum konusunu konuştunuz mu? kabul etmiştir inşallahhhh..

hatice de sağlıkla kucağına almıştır inşallah yavrusunu:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…