Yeni Dogan icin;
1adet 10lu hastane cıkısı
1 adet cıtcıtlı body zıbın
2tane ıc dıs zıbın
3 tane uzun kollu body
5 tane corap
1 tane kadife battaniye
1 tane örgü battaniye(ben ördüm)
0-3 ay icin;
1 tane penye yelek
2 tane ayaklı takım
1 tane tulum
1 tane takım(body-pijama-penye battaniye)
1 tane takım(hırka-body-pantolon)
3 tane corap
baska ne alayım?kafamda olan yeni dogan ıcın tulum almak 2-3 tane bıde 0-3 ay body almak onlarıda mothercare de ındırıme gırmesını beklıorum..herkes baska bısey dıyo tecrubeli anneler ne dersınız?
Canım merhaba.Yeni Dogan icin;
2tane ıc dıs zıbın
3 tane uzun kollu body
5 tane corap
1 tane kadife battaniye
0-3 ay icin;
1 tane penye yelek
2 tane ayaklı takım
1 tane tulum
3 tane corap
baska ne alayım?kafamda olan yeni dogan ıcın tulum almak 2-3 tane bıde 0-3 ay body almak onlarıda mothercare de ındırıme gırmesını beklıorum..herkes baska bısey dıyo tecrubeli anneler ne dersınız?
Selam canım. İyi bekledin valla. Nazar deymesin. Ben 37'yi zor yapmıştım :)Kızlar selam...Dün doktora gittim ya hemen haberlerimi veriyim size..
Normal ultrasonda nstde baktı filan sancı mancı yok..Pazartesiye kadar bekleyelim dedi ozamanda 40 haftayı geçmiş oluyo.Doğum şekilleri hakkında konuştuk falan filan derken c.tesiye kadar normal olmazsa sezaryana karar verdik.Suni sancı epidural şu bu herşeyi konuştuk ama benimde heyacanım korkum sonucunda buna karar verdik.
Yani bebişime 2 gün daha süre tanıdık normal için gelmezse c.tesi sezaryan olcam..
Kızlar benim için hayırlısını isteyin dualarınızı bekliyorum..opuyorumnanaktan
Denizcim çok sağol cnım evet iyi bekledim valla.Zaman geçtikçe sancında olmayınca bu seferde insan telaşlanmaya stres yapmaya başlıyo günü geçince allah korusun ya içerdeyken kötü bişey olsa diye.
VAlla çok düşündük en sonunda sezaryana karar verdik.Saol cnım tekrar soylediklerin için.Bazıları ee biraz daha bekle normal olsun filan diyolar ama dediğin gibi artık sezeryanı normali düşünmüyorum.Sağlıkla gelsinde bebişim hiç farketmez.:Saruboceq:
Sen nasılsın bebişin nasıl?Alışabildinmi yeni hayata?Senide bebişinide çok öpüyorummopuyorumnanaktan
Seni çok iyi anlıyorum canım. Kimseyi dinleme. En doğru kararı sen ve doktorun beraber verirsiniz zaten. Her şey çok güzel olacak inşallah görürsün bak.
Biz çok şükür iyiyiz canım. Ufak tefek sıkıntılar oluyor tabi. Ben hamileyken karşılaştığım çocuklu bayanlar "Bu günlerin tadını çıkar. Bol bol uyu" derlerdi. Gerçekten öyle yapmak lazımmış. Uykuya hasret kalıyorsun.
Ama ne olursa olsun herşeye değer...
selam kızlar kandiliniz mübarek olsun
Selam karciceğim seninde kandilin mubarek olsun ayrıca diğer arkadaşlarında...:Saruboceq:
Yeni Dogan icin;
2tane ıc dıs zıbın
3 tane uzun kollu body
5 tane corap
1 tane kadife battaniye
0-3 ay icin;
1 tane penye yelek
2 tane ayaklı takım
1 tane tulum
3 tane corap
Tatlım hadi hayırlı uğurlu olsun bir ömür mutluluklar dilerim ablana:Saruboceq:
Eh artık dinlenme zamanı bu düğün işi çok yordu cnım seni.Bak çok stres yapıyosun çok kendini yoruyosun tamam muhakkak can sıkıcı şeylerdir ama bebğini kızını düşün bitanem.Bak sana kırgınlığını çok hareket etmiyerek belli etmiş bile.Lütfen bebiğini düşün ve ağlayıp üzülme!klava:
Bak ne kadar kaldı şurda az daha sabret sancılarda yoklamaya başlamış.İşallah vaktinde hayırlısıyla doğurursun hayatım..
Benimde bugün kontrolüm var 16:00da bakalım ne dicek doktor ara ara sancılrım oluyo yürürkende rahim kasılıyo sızlıyo resmen:39+2 deyim insan zaman geçtikçe bu seferde korkuyo ya içerde kakasını filan yaparsa ya aksi bişey olursa diye..benneyaptımki
Ya hayırlısıyla bi doğursaydıkkopuyorumnanaktan
canım hatice ve deniz de çok güzel yorumlamış ama ben de kendimce yazayım hemen:))
hastaneye illa birkaç hastane çıkışı götürmene gerek yok,bir tanesi yeter...
çünkü hepsi kullanılmıyor,şimdiki aklım olsa sadece alt üst takım alırdım..ki 2 takım ve 2 de alt üst koymuştum..
mevsim de önemli,geçen ay serindi bi ara o zamanlar çıtçıtlı atlet üzerine uzun kollu giydirdim hep ama artık atlet ve kısa kollu giydiriyorum..
çok çabuk büyüyorlar o yüzden yenidoğan ya da 1 ay gibi ölçülerde olandan almasan iyi olur..mothercarede yenidoğan boyu var sakın kanma:))
2 hafta giyer en fazla:))
tulum çok rahat geldi,tek parça giy çıkar da kolay..bir de alt üst pek şık görünmüyor..
hele ben takıntılıyımdır,çorabına kadar takım giydiriyorum,tulum kesin çözüm:))
bol şeylerle rahat ediyor bebişler,büyük almaktan çekinme derim..
ama ayaklı tulum-pantolon vs de kullanışsız boyu uzayınca giyemez,patiksiz olursa bikaç ay idare eder..
hergün yıka-ütüle derdi olmasa az kıyafet işini görür ama body yedekte olursa çok işine yarar..
bir de mothercareden almıştım 7li çıtçıtlı atlet,aldığım en işe yarar şeymiş,hep giydiriyorum içine..
gün boyu defalarca değiştiriyoruz üzerini,minicik şey nasıl kirletir diyordum ama çiş-kaka ya da kusmuğu üzerine bulaştırma uzmanı bu afacanlar:)))
ağız mendili çok işe yarıyor,benim 20 tane kadar ama ne ara hepsi kirlendi anlamıyorum:))
birçok şeyi bi kere giydirdim sonra sığmadı o nedenle büyük olsun diye yineliyorum,tecrübeyle sabit yani:)))
ama en çok ıslak mendil depolayın:))
biz unibabyi bıraktık,huggies kullandık çok güzeldi o da..
sonra en son eşim bulamamış pampers almış,o da güzel ama huggies çok güzeldi..
unibabyden daha uygun fiyatları da..
kıyafet konusunda da bir formülüm var,ben ne giyersem bi kat fazla giydiriyorum kızıma,misal şimdi bende tek tshirt var ona da atlet+tshirt giydiriyorum gibikaydirigubbakcemile5
ayy destan yazdımmsempatiksalakcinni
Kızlar selam...Dün doktora gittim ya hemen haberlerimi veriyim size..
Normal ultrasonda nstde baktı filan sancı mancı yok..Pazartesiye kadar bekleyelim dedi ozamanda 40 haftayı geçmiş oluyo.Doğum şekilleri hakkında konuştuk falan filan derken c.tesiye kadar normal olmazsa sezaryana karar verdik.Suni sancı epidural şu bu herşeyi konuştuk ama benimde heyacanım korkum sonucunda buna karar verdik.
Yani bebişime 2 gün daha süre tanıdık normal için gelmezse c.tesi sezaryan olcam..
Kızlar benim için hayırlısını isteyin dualarınızı bekliyorum..opuyorumnanaktan
kandiliniz mübarek olsun kızlar...o zaman bu aldıklarım yeterli gibi bugun zaten bi ayaklı tulum daha aldım bide chicconun önceki sezon kısa kollu bodylerınden aldım 4lu 24tl ama chıcconun kalıbı dar baska bısey almıcam kafam rahatladı bı dogsun saglıkla zaten armada özelcan cok yakın bıze annem kocam falan hemen alır lazım olan seyi.artık ev tasıcam ya ona konsantre olucam.temmuz sonu gıbı odası ıcın bı dolap bı besık sıparıs vercem bıde özelcana gıdıp kuvet falan otur bakım urunlerını alıcam bıde bebek sekerı malzemesi alıp agustos boyunca evden cıkmamayı planlıyorum cok sıcaak yaaaa yerlerde yatasım gelıo yaaaa...sagolun kızlarr yıne sorum olursa kafanızı sısırırım kaydirigubbakcemile3
hatıce hadi ahyırlısı sen ve bebek ıcın en kolayı saglıklısı nasılsa öle olsun ıns ama bızı habersız bırakma hepnızı opuyorum dua edın bız dogurcaklara...
Canım düğün işi zor tabi kendini yormamaya çalışsan da yorulursun. Bunda sonra dinlen bari.
Annenleri de mümkün olduğunca takma canım. Ben de babamla çok kötüyüm. Anne öldükten sonra baba dayı olur diyorlar ya istisnalar olsa da doğru bir yargı bence. Hamileliğimde her karşılaşmamızda tartışmalar ağlamalar falan.. Hamileliğim boyunca bir kez arayıp nasılsın demedi o kadar zor bir hamilelik geçirdiğimi bildiği halde. Evin kapısının kilidini değiştirmiş o yokken girmeyelim diye. Düşünebiliyor musun?
Ama doğum yaptığımı duyunca hemen geldi hastaneye. Çok heyecanlıydı. Hem kızgındım hem üzüldüm. Ne bileyim işte herşey, herkes istediğin gibi olmuyor yaşamda.
Dediğim gibi mümkün olduğunca üzülmemeye çalış annenlere. Bir süre sonra arkana dönüp baktığında daha farklı hissedeceksin.
Canım ağrılarına da dikkat et. Tolga Bey kabul edecektir bence. Keşke ben de Tolga Bey'le devam etseydim. Korkunç bir doğum yaşadımBir daha cesaret edemem heralde.
34. haftandasın canım artık eskisi kadar sık hareket etmez zaten kuzun. Ben de hep tedirgin olurdum ama sakin olmaya çalış. Sen koştururken bebişin de yorulmuştur sarsılmaktan:) Uzun süre hareket etmezse korkmalısın dediler bana hep. Hareketleri kontrol et tabiki ama her gün eskisi kadar sık hareket etmesini bekleme.
Hepinizi öpüyorum çokopuyorumnanaktan
kızlar selam..yarın sabah 8de sezaryana giriyorum.Benim için dua edin lütfen..Hepinizi çok öpüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?