Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hosbulduk cnm amin cnm inşşşşşşşşşş:Saruboceq:
yok cnm konusmadık 38de konusuruz dedi...

zeynebcim cok sevindim herseyin guzel gıtmesine masallah ıns dogumda böle gıder kolay ve sorunsuz.ay resimlerini sabırsızlıkla bekliorum ben daha odayla ılgılı hıcbıseye baslamadım ya merak edıyorum neyse sen dınlen dınlene yap yorma kendını sakın...
ıns hatıcenın dogumu rahat gecmıstır sımdı kuzusu kollarındadır neyse bıkac gune haberını alırız heralde sımdı sırada gul var :)))))

ebiiiiiii sıra sana geliyoooorzemuszemus

bak tek tek bebişler geliyor,takvim işliyor:))

zeynebim özelden msj attım,bak tatlım:)

kıslarrrrrrrrrrrrrrrrr selammmmmmmmmmm biz geldik çok şükür yollarda doğurmadan gelebildim. bu sabah indim ankaraya sizleri çok merak ettim.

hatice nin sezeryanı vartmıştı bugün yavrucuğunu kollarına almıştıer :)) darısı başımıza artık.

zeyneppp maşallah canım kuzuna

hosgeldin gull ıyı saglıkla geldın evıne bak neler oldu sen yokken hatıce de sırasını savdı ins. bak sıra sendeee.senınde sezeyanmıydı....
ay esra nerdeeee bana daha cok var yaa.benim zaten daha cok ısım var saglıkla gelsın de baska bı ıstegım yok daha dogum konusuna bıle alısamadım hem bıran önce alayım kucagıma ıstıyorum hemde hep karnımda durcakmıs gıbı gelıor kaydirigubbakcemile3
neyse ins haticenin bi sıkıntısı yoktur...

hoşgeldin güla.s.
haticemiz de savdı sırasını,sen de sağlıkla kucağına al yavrunu da ebi'ye gelsin sıra:))
sayılı gün çabuk geçiyor ve insan hamileyken hep öyle kalacak sanıyormuş diyorum şimdi:)) hamilelik fotoğraflarına bakınca da ayy bu kadar kocaman mıydı göbüşüm diyorum:))
bugun 36günlük oldu nerdeyse kırkımız çıkacak kızlar:)

gül canım nasılsın? ne var ne yok?

Selam kızlar, yazamaım uzun zamandır. Hatice bebişine kavuşmuş, hayırl olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Sıradakilere de Rabbim kolay doğum yapmayı, hem kendilerinin hem de bebişlerinin sağlıklı olmasını nasip etsin. Benim kuzumun sarılığı hala geçmediği ve kabız olduğu için dün doktora götürdüm. Dün acayip huzursuzdu uykusu çok bölündü, sinirleni ve çok ağladı. Doğduğundan beri hiç bu kadar ağlamamıştı kuzucum. Üstüne bir de iki tüp kan aldı doktor amcası, bir de ona ağladı yavrum. Tiroidine bakıldı, tam kan ve idrar tahlilleri yapıldı. Allah'a şükür bir problem çıkmadı, sarılığı da çok düşmüş, zaten 10. gününden sonra problem olmaz dedi doktorumuz. Tenindeki ve gözüneki sarılık 3 aya kadar uzayabilirmiş ama problem olmazmış. Bizden haberler böyle, öpüyorum hepinizi.

hoşbuldum kıslarrr muhtemelen sezeryan olacak bizimde tosunum iyice büyüdü sıramızda gelmiş oyoyoyoyoyo bizim daha eksiklerimiz varrrrrrr neyse bakalım yarın alışverişe çıkıcaz :)) yaa kıslar ayaklarım şişti yolda normalde yoktu şişliğim çarşamba sabah kontrolümüz var umarım indirebilirim yoksa doktor amcamız kızar ((

canım geçmiş olsun umarım tez zamanda iyileşir.

canım çok geçmiş olsun,tahlil sonuçlarında problem çıkmamış çok şükür..
ağlayınca kıyamıyor insan,ne yufka yürekli yapıyor insanı annelik:)
sarılık da artık sorun değil canım,geçtiniz tehlikeli günleri..
bir de bizim doktor 15.gün ilk muayenede 1 ay sonra görüşelim dedi ama baktım herkes bir ay olunca gidiyor 2.muayeneye ve aşıya,
acaba yanlış anlaşılma mı oldu,kafam karıştı bugun ama mesai bitmişti arayamadım da..
p.tesi arayıp sormak lazım..

canım ayaklarını tuzlu suda bekletip sonra da biraz yüksekte tutarsan belki işe yararkaydirigubbakcemile5

o zaman senınde ıkı haftan mı kaldı gull hadi hayırlısı....
xara gecmıs olsun neyse atlatmıssınız ıns. benım bı arkadasımında oglu cok zor atlattı hatta bı gece ısık tedavısı gordu yazık ınsan dayanamıyor bı lokmmacık bebısler aglayıp hastalanınca neyse gecsın gelmesın allah beterınden korusun...

Kızlar iyi dilekleriniz için yeşekkür ederim.
Esracım doktorunuz 1 aylık olunca mı demek istedi acaba? Aşılarını hastanede mi yaptıracaksın? Evine yakınsa hastaneniz problem olmaz ama sağlık ocağında da yaptırabilirsin. Dün oktorumuz sağlık ocağında yaptırabilirsin aşılarını gönül rahatlığıyla dedi. Aşımızı pazartesi yaptıracağız biz inşallah.Sen doktorunu ara sor açıklığa kavuşturun.
gull canım geri sayım başlamış, sağlıkla kavuşun inşallah. Ayakların şişmesi normal, bileklerinden yukarı çıkmasın yeter, esracımın dediklerini yaparsan bir nebze hafifletebilirsin şişliklerini.

Merhabalar kızlaropuyorumnanaktan

Azıcık geçmişi okuyayım dedim. Yoruldum valla :)

Hatice doğum yapmış, haber alan var mı? İnşallah bebek de kendisi de sağlıklıdır.:Saruboceq:

Gülcüm hoşgeldin. Bugün alışveriştesin galiba. Tadını çıkar bari. Bizim için de gez, kuzucuna güzel güzel ciciler al annesi. Ayaklarım benim de 36. haftadan sonra biraz şişmişti. Ama asıl doğumdan sonra şişti. Hem de o kadar çok şişti ki yürümekte zorlanıyordum. Birkaç gün kocamın çoraplarını giydim :) Tuzlu su kesinlikle iyi geliyor.

Xara merhaba canım. Çok çok geçmiş olsun kuzucuğuna. Ama bak tahlilleri iyimiş. Sarılık da bu kadarlıktan sonra doktorun da dediği gibi tehlikeli olmuyor. Benim Oğluşum da biraz sarardı. İnsan tedirgin oluyor tabi ama bundan başka sorun olmasın inşallah.

Esracım selam canım. Nasılsın? Zeynom nasıl?
Bence de ara doktorunu canım. Çünkü 1. ayın dolduğunda 2. hepatiti yapmaları gerekiyor diye biliyorum. Bu arada Xara'nın dediği gibi aşıları sağlık ocağında yaptırabilirsin. Ben geçenlerde götürdüm Poyrazımı sağlık ocağına. Çok güzel ilgilendiler. Muayene ettiler, ölçümlerini aldılar. Bir de ben oğluşumu özel hastanede bir doktora

Merhabalar kızlar

Azıcık geçmişi okuyayım dedim. Yoruldum valla :)

Hatice doğum yapmış, haber alan var mı? İnşallah bebek de kendisi de sağlıklıdır.

Gülcüm hoşgeldin. Bugün alışveriştesin galiba. Tadını çıkar bari. Bizim için de gez, kuzucuna güzel güzel ciciler al annesi. Ayaklarım benim de 36. haftadan sonra biraz şişmişti. Ama asıl doğumdan sonra şişti. Hem de o kadar çok şişti ki yürümekte zorlanıyordum. Birkaç gün kocamın çoraplarını giydim :) Tuzlu su kesinlikle iyi geliyor.

Xara merhaba canım. Çok çok geçmiş olsun kuzucuğuna. Ama bak tahlilleri iyimiş. Sarılık da bu kadarlıktan sonra doktorun da dediği gibi tehlikeli olmuyor. Benim Oğluşum da biraz sarardı. İnsan tedirgin oluyor tabi ama bundan başka sorun olmasın inşallah.

Esracım selam canım. Nasılsın? Zeynom nasıl?
Bence de ara doktorunu canım. Çünkü 1. ayın dolduğunda 2. hepatiti yapmaları gerekiyor diye biliyorum.
Bu arada Xara'nın dediği gibi aşıları sağlık ocağında yaptırabilirsin. Ben geçenlerde götürdüm Poyrazımı sağlık ocağına. Çok güzel ilgilendiler. Muayene ettiler, ölçümlerini aldılar.
Bir de ben oğluşumu özel hastanede bir doktora götürüyorum. Özel hastanelerde aşılara fark ödüyormuşuz. Her bir aşı için 75 TL civarındaymış. Önceleri sağlık ocağında bu aşılar yokmuş ama artık aynı aşılar sağlık ocaklarına geliyormuş. Hem de kayıtlı bebeklerin sayısı kadar gününde geldiği için daha taze oluyormuş. Bana aşılar için sağlık ocağı mantıklı geldi. Tabi diğer tahliller ve kontroller için doktoruna götürücem düzenli olarak.

Poyrazım artık daha iyi. Gaz sorunumuz için Nurse şurup, karnına ve ayaklarına acı elma yağı masajı ve ayaklarına sıcak termos tedavimiz var. Ama en iyi tedavi yöntemi babası. Bir yerde okumuştım bebekler babalarının omzunda iyi gaz çıkarırlar diye. Tecrübeyle sabittir. Valla omzuna aldığı anda rahatlıyor oğluşum.

Gece uykularımız da biraz daha iyi. Tabi bunda babasının uykusuzluğa alışmasının da rolü var :) Bir de park yatağındaki müziği açıyoruz gece. O sese alıştı biraz daha kolay uyuyor.

Bizen şimdilik bu kadar. Öpüyorum hepinizi.opuyorumnanaktan Sağlıklı günler...

slm kızlar nasılsınız
4 gün falan annemde kaldım eşim şehir dışına çıkınca..
güllcüm benimde eller ayaklar şişti iice..
istrahat etmek gerekiyor sanırım..
hatice doğum yapmış darısı başımıza inş..
benimde nasipse 11 günüm kaldı..delikafadulden
ebi taşıdın mı evinii??
esracım sen nasılsın??zeynomuz nasıllar..dışarı çıkabiliyo musun kızınla?
denizerdo gaz için metsil damla demişlerdi..denedin mi??gerçi senin yaptıkların 1 numara zaten..bazen senin yediklerinden ve ayaklarını üşütmektende bebek gazlı olabiliyo sanırım..

kıslarrrrrrrrr günaydınnnnnnnnnnnnn oğluşuma birsürü cici aldık teyzeleri özelcana gittik eşimi ilk defa pazarlık yaparken gördüm gaza geldi sanırım benim anlattıklarımdan kaydirigubbakcemile3 tuzlu suyu denedim birazda dinlenince şimdi daha iyi durumda ayaklarım sağolun şekerler opuyorumnanaktan dün bide eşimin babasına gittik kayınvaldem yine aldıklarını vermedi gerçi pek bişeyde almamış ama sanırım oğlum yaşına girerken getirecek kaydirigubbakcemile3

ay cok hossun gul demek yasında gıycek oglusun ne dıyeyım belki hepsını dogduktan sonra getırır bazıları öle yapar ya cocuk dogduktan sonra gostere gostere verır neyse bılmeden konusmayım...gule gule saglıkla gıydır cıcılerını ıns...
denız artık buyuyo oglun dımı yavas yavas bı duzene gırer artık baba omuzu gercekten dogru cozum benım dayım aynı seyı yapardı cocugu koyardı omuzuna anında rahatlardı cocuk tuhaf bı durum.ya bu bebek bakımında eslerın rolu cok önemli bende esime guvenıyorum bu konuda.dun mısafırımız vardı aksam cocuk bakma ve oyalama konusunda oldukca basarılı masallah
ben daha tasınamadım canım yaaa bu hafta sonu bosalıyo ev sonra boya temızlık falan ıns sonrakı haftasonu da ben tasınırım kazasız belasız ıns...

GÜNAYDIN CANLARa.s.

teyzeleri anlatayım da biraz gülün,zeynom kaka yapmak için altını açmamızı bekliyor,bezle siper alıp bekliyoruz:)))))) gunde en az bir kez üstüm başım kaka oluyor:))
dün sabah eşim ben uyuyayım diye aldı kızını ama babalar gününde elini öpemeyince kaka yapmış eline:)))

dün de çıngırak koydum yanına,arada sallıyorum hani anladığından değil ama bakıyor öyle:))
neyse arkamı döndüm çıngır çıngır ses geliyor,şok oldum alıp sallayacak değil ya dedim,
aa bi baktım nasıl becermişse koluna takmış,kolunu salladıkça ses çıkıyor:)))))

uyurken pırt yapıyor ve sese irkiliyor biz kopuyoruz tabi:))

ay alem bu çocuklar,henüz 38.günde ev panayır gibi,büyüdükçe nasıl olacak merak ediyorum:))

bu arada 15.gun muayenede doktorumuz 30.gün gelin demişti ya,eşim de öyle duymuş ama doktor dalgın falandı sanırım bugun aradım hastaneyi,ö.sonra 15'e randevu aldım:)
bakalım ölçsünler boyunu posunu:)) aşımızı da olalım:)

esracım dışarı çıkıyormusun demişsin ya,hemen hergun sokaktayız:))
hiç olmadı bakkala falan gidiyoruz kızımla,alışsın şimdiden:)) sen nasılsın?
gülcüm,güle güle giysin kuzumuz cicilerini..

denizim aşı konusunda çok haklısın,biz de aynısını düşünüyoruz,aynı aşı sonuçta..hatta doktorumuz da dedi sağlık ocağına yönlendircem sonraki muayenede diye,bu sefer konuşcam ama en az iki kere sorcam dalgınlığına gelmeyelim gene:))

esra dogunca hersey onların etrafında donuyor ne guzel bısey allah bozmasın daim olsun mutlulugunuz keyfını hıc bozulmasın ins...kızlarrrr size bisey sorcam benım 1haftadır falan acayıp uykum var normalmi uyuya kalıorum en basta bile böle olmamıstı.bide önceki gun gırıp cıkan sancılarım oldu kasıklarımda adet sancısının hafif olanıydı.normalmi sizce??dunde arkadasım beni korkuttu erken gelebılır falan dıye bunu sölemek ıcın erken dımı daha...ya bide bisey sorcam kuaför randevularınızı nasıl ayarladınız gerci siz hep sezeryansınız :))) ayyyy ben yıne panik moduna gectim...

canım benim doğunca anlattıklarımızın az olduğunu düşüneceksin,öyle güzel bir duygu ki,insanın hayatı bambaşka oluyor,darısı sağlıcakla sizin evin başına:)
ebicim,panik moduna geçme ama olağan dışı olduğuna inandığın her durumda da doktoruna danış bence..
çünkü birimizde hiç bir önem arzetmeyen bir belirti bir diğerimizde çok mühim bir durumun belirtisi olabilir..
yanlış yönlendirmiş olmayalım yani o sancılar önemsiz de olabilir,önemli de..
allahım esirgesin tabii..
uykunun da tadını çıkar,son haftalara yaklaştıkça vucut hazırlık yapıyor gece uyanmalara o nedenle epey bölünüyor gece uykusu..
hele kuzucuk doğunca epey uykusuz kalınıyor ama hiç meraklanma allahım öyle bir sabır ve güç veriyor ki,bomba gibi olunuyor:))

doğum şekli ne olursa olsun ağda olayın şans işi canım:))
tam zamanlamayı yapmak zor ama hep temkinli olmak en iyisi:)

kıslarrr belim ağrıyor ve karnımda kasılmalar oluyor ama düzenli değil (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…