Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar selam daha hast6aneden şimdi qeldim sancılarım başlamış yatırdı bülent bey serum tedawisi falan ilaç werdi ewe qit yat dedi eqer sancılar tekrar fazlalaşırsa doqum olucakkkkk.............

dün %71e kadar falan sancım wardı..hele bi ara %99 qördük ama bülent bey erken doqmasın diyor bekleyelim diyor bolca dua edin bana hayırlısıyla oqluşum qelsin açılma yokmuş muaynede

canımmm allah yardımcın olsun yavrucuğun sana tutunabildiği kadar uzun tutunsun.

Canım benim yaaaa hiç sıkma canını küçük prens ne zaman geleceğini biliyodur annesiii:ecrin_bebek:Hayırlısıyla zamanında gelir inşaallah umarım durabildiği kadar durur üzmez anneciğini:Saruboceq:Ne zor işler bunlar yaaaa Allah' ım herşeyin hayırlısını versin bir nefeste,sağlıkla kurtarsın hepimizi:Saruboceq:

canım ıns saglıkla vaktınde gelır doktorun ne kadar ıcerde kalırsa kar dıyodur zaten benım bıldıgım 36 yı doldurmamıssa kuveze alıyolar oyuzden sana ılac verıp yollamıstır.söle enazından 1hafta 10 gun daha sabretsin yumurcak neyse hayırlısı olsun ıns saglıkla sorunsuz bı dogum olur kolayca........

canım allah yardımcı olsun,kalsın kuzucuk içerde..
seni çok iyi anlıyorum,30.haftadan sonra her muayenede acaaba bu sefer gün mü alıcaz diye gittik,erken gelmesi ihtimali yorucudur ama doktoruna güveniyorsun anladığım kadarıyla,ne söylerse yap..
ciğer geliştirici iğne vermiştir ama yine de sorayım,yaptırdın değil mi?
dinlen,yorma sakın kendini ve en önemlisi takma kafana..
erken gelse bile riskli dönemleri atlattın sayılır..dualarımız seninle..

amin cnm cümlemizi bi nefeste kurtarır inşallah...ama şuan böyle beklemek çok zormuşşşakannehir

amin inşallah sorunsuz saqlıklı sıhhatli doqar..allah hepinizden razı olsun çok saqolunn

ewet yaa çok yorucuu we korkutucu hayır iqne falan wermedi sadece hap werdi bana erken doqumu enqellesin diye...yatarken bi iqne yaptılar ama bi bilqi wermediller ..ewet qeleli yatıyorum sürekli yataktayım sabah çoktu sancım şimdi biraz daha iyiym şükür...çok saqolun allahım herkezden razı olsunn

Kızlar merhabaopuyorumnanaktan

Son zamanlarda hiç gelemedim aranıza. Poyrazım günlerdir çok huzursuz. Akşam olmadan başlıyor gece yarısına kadar. O ağlıyor ben ağlıyorum.

Gaz sancılarımız arttı. Duyduğum akla yatkın her yöntemi deniyorum ama geçmiyor. Bilemiyorum belki bunları yapmasam daha kötü olacak. İnşallah işe yarıyorlardır.

Popomuz hem tahriş oldu hem mantar oluşmuş. Sebamed krem kullanıyordum. Ama biraz fazla sürüyormuşum. Azcık sürüp yedirmek gerekiyormuş. Bir de ıslak mendil de tahriş etmiş. Cildimiz çok hassasmış. Unibaby iyi dediler ama o bile uymadı bize
Şimdi ıslak pamukla temizliyorum. Arada yıkıyorum poposunu. Burası çok serin her defasında yıkayamıyorum. Azcık daha büyüse oğluşum daha rahat edeceğiz inşallah.

En kötüsü de çarşamba günü sağlık ocağında anlaşıldı. Poyrazımın pipisinde darlık varmış ve çişini yaparken zorlanıyormuş. Sünnet edilmesi lazım dediler. Mahfoldum. Oğluşum daha çok küçük. Nasıl dayanır? Ben nasıl dayanırım? Gerçi erken yaptırmak daha iyi hem daha az acı ihsseder hem de daha çabuk iyileşir dediler ama yine de kıyamam ben oğluma...

Hemen Ankara'ya gittik. Benim gittiğim özel hastaneden ürolojiden muayene randevusu aldık. Ama adam bizi 45 dakika bekletti. Araya iki tane sünnet almış. Deli oldum. Hastane buz gibi klimalardanoğluşum hasta olacak diye sinirden çatladım. Eşim gitti başhekime şikayet etti doktoru. Başhekim kırk kere özür diledi ve ameliyathaneyi arayıp herkesi azarladı. Hemen doktor geldi muayeneye ama beş karış surat şikayet ettik diye. Oğluşumla hiç ilgilenmedi. Sorularımıza cevap vermemek için elinden geleni yaptı. Biz de hemen çıktık odasından. Bunlar nasıl doktor nasıl insan anlamıyorum. Hem 20 günlük bebeği o kadar beklet hem de üste çık.

Sonuçta üniversite hastanelerinden birinde hocaya yaptırmaya karar verdik. Çünkü pipisinde hem daralma varmış hem de yapışılık olma ihtimali yüksekmiş. İşinin ehli biri yapsın istiyorum. Minnacık oğlumu herkese teslim edemem. Bir çocuk üroloğu bulduk ve randevu için aradık. Sekreteri ücret hakkında bilgi vereyemi dedi. Muayene 250 tl, ameliyatı Mesa hastanesinde yaptırırsak 700 tl, Medicanada yaptırırsak 400 tl. Bir de hoca ameliyat için 1500 tl cik alıyormuş. Biz tabi ailecek şok.

Bu nedir ya nasıl bir ticarettir. Hemen randevuyu iptal ettirdik ve araştırmaya devam. En son Ankara Üniversitesinde bir çocuk üroloğu proftan 2 temmuza randevu alabildik. O da proftu bu da prof ama bu doktor ameliyatı üniversitede yaptığı için 525 tl'ye maloluyormuş.

Oğluşum iyi olsun da ne gerekirse veririz tabiki ama işi tamamen ticarete dökenlere gitmeyi içime sindiremiyorum.

İşte böyle kızlar zor bir dönem geçiriyoruz. Gece yine bas bas bağırdı. Niye ağladığını da anlayamıyorum. Poposu mu acıyor karnı mı ağrıyor çişini mi yapamıyor yoksa hepsi mi? Sabretmeye çalışıyorum ama anne yüreği dayanamıyor.

Sizler de iyisinizdir umarım. Geçmişi okuyamadım ama sırada bekleyenlere Allahım yardım etsin. Sağlıcakla alırsınız inşallah bebeklerinizi kucağınıza.:Saruboceq:

Öpüyorum çokopuyorumnanaktan

geçmiş olsun canım..
hakkında hayırlısı ne ise o olsun..
dinlen istrahat et,,kendini hiçççççç yorma:ecrin_bebek:

DENİZERDO geçmiş olsun canım..demek tosun sünnet olcak..
Allah yardımcınız olsun

denızz gecmıs olsun canım yaa kuzuma kıyamaam kucucuk olup neler cekıor öyle ıns sorunsuz sunnetınız hallolur ama cok uzulme kucukken daha az hıs oluyomus ve cabuk ıyılesıomus ıns sımdıkınden daha ıyı olucak onu dusun sabret 2 temmuzada bısey kalmadı sabır canım ...tekrar gecmıs olsun...

denizcim çok geçmiş olsunn ( ama yenidoğan sünneti kanlı veya dikişli olmuyormuş. geçenlerde tvde izledim bebeği bikaç saat aç bırakıyoruz sonra ona süt veriyoruz o sütü içerken biz sünneti yapıyoruz dedi anlamıyor bile dedi. göbeğinden önce iyileştiğini söyledi doktor. huni gibi bir aparat kullanıyorlarmış. ben o programı izledikten sonra yeni doğan sünnetini ciddi ciddi düşünmeye başladım. umarım bu evreyide sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız.

denizim,geçmişler olsun canım..
sünnet konusunda bu ara olması büyükken olmasından bin kat daha iyidir bence..
hem iyileşmesi çok kolay hem de o sünnet korkusunu yaşamaktan kurtuluyor yavrucak..
oğlum olsa doğar doğmaz sünnet yaptırırdım..
gülün söylediği programı ben de izledim,ne kadar kolay olduğunu anlatıyordu doktor..

pişik için mustela krem alırsan çok rahat edersiniz canım,biz ilk günden beri kullanıyoruz pişik görmedik maşallah..
ağlamaları için de kolik diye bir albüm var,
orhan osman diye bir adamın albümü,ağlayan bebekler için özel yapmış,içinde kalp atışı,kan akışı sesi gibi sesler var,bilimsel olarak da test edilmiş,işe yaradığı..
ben zeynomda denedim kulak kesiliyor..

doktorların tarifeleri de hayli ilginç,tamam çocuklarımız canımızdan kıymetli ama işin ticarete dönmesi saçma..
allahım sorunsuz bir şekilde atlatmayı nasip etsin denizim..

Çok teşekkür ederiz teyzeleri. İnşallah düşündüğümüz gibi kolay olur. Bugün daha da zorlaştı çişini yapması kuzumun. İçim gidiyor

Seyrettiğiniz programda sünneti klasik yöntemle mi yapıyorlardı yani dikişle? Yoksa klamp dedikleri plastik bir aparat takıyorlar sünnet yerine orada kalıyor aparat öyle mi yapıyorlardı?

Esracım doktorumuz ve sağlık ocağındaki hemşireler nivea kremi önerdiler. Onu aldık sanki biraz işe yaradı gibi. Ama çözüm olmazsa mustellayı deneyim canım. Koliği daha doğumdan önce hazırlamıştık. İşe yaradığı kesin ama çok sıkıntılı zamanlarımızda yeterli olmuyor malesef.

Zeynom nasıl? İyice büyümüştür değil mi? Kilo alımı iyi gidiyor mu? Poyrazım da büyüse de alışverişe gitsek ne güzel olur değil mi :)

Zeynep'ten de pek haber yok heralde inşallah o da bebek de iyidir.

Öpüyorum çokopuyorumnanaktan

klasik yöntemle değil canım bir aparat kullanıyorlarmış.

aparat ya da klasik yöntem farketmez canım yeter ki işin ehli biri yapsın..
hem öyle çabuk iyileşiyorlar ki bebişler..
zeynom yüzünü kanatana kadar çizdi geçenlerde,baktım 1 gün olmadan geçti,hani bizde olsa bir hafta geçmezdi..
rahat rahat çiş de yapar kuzum..
çok kolay olacak denizim hiç üzülme..
zeyno da birgün uslu bir gün kök söktürüyor,dengesiz kızım:)))
kilo alımı da iyi çok şükür,boyu bile uzadı:))
biraz ele gelsinler de daha alışverişe, gezmeye gidicez dimi ama:)

masallah kuzulara esra kocamman oldu zeyno nasıl buyuyo dımı mınık kelebek...benim kızım cok ınat olucak galıba dun beni aglatacaktı karnımın sagına öle bi dayanıyoki napıo nasıl yapıo anlamadım orası ıcten curudu heralde el degmıo saga don yok sola don yok yurudum pozısyon degıstırsın dıye epey bi canımı yaktı ne varsa gıdıp oraya dayanıyor sıpaaa...valla sımdı böle son ay napıcam ben bu zilliyle bilmiorum bu kadar yapıcak seyi nerden buluyo ıcerde bılmıorum...evımız ıyıce tasınma havasında koli doldu her yer salonu bıtırdık annemle halılarıda sardık bantladık.yarın falan da artık mutfak ve yatak odasına gırerız heralde bakalım...

kolay gelsin canımmm ne kadar zor ev taşımak bilirim üst üste hem kendi evimizi hem annemlerin evini taşıdık ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…