Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ahh ahh sana bir haberim var canım,
anne karnında nasılsa doğunca da aynen devam ediyor:sempatiksalakcinni
45günlük oldu hala eli ayağı durmuyor,içerde de tüm iç organlarımı oyardı sıpam:))
zeyno çok yaramaz oldu teyzesi,gündüz doğru düzgün uyumuyor ve uyanıkken kucak istiyor,yoksa yıkıyor ortalığısempatiksalakcinni
bitişik yaşıyoruz resmen-tatlicadiarzu-
yemeğimi dün gece o uyuyunca yaptım valla yoksa gündüz hiçbirşey yapamıyorum,kızım kucağımda nette takılıyorum öyle:))
hep sokaklarda gezsin gık yok,eve gelince yaramaz oluyor..
çok erken tanıştırdım dışardaki hayatla,hata etmişimsempatiksalakcinni

şaka maka evi topladınız siz de,allah kolaylık versin..
gerçi annen yanında,şanslısın..

gull sagolasın canım sen ne alemdesin?nasılsın?sancın varmı ...

canım sancım vardı dün ve bugün hiç sancı yok benim oğluşun doğma hevesi gitti sanırım çarşamba kontrolüm var hayırlısı bakalım doktorumuz ne diyecek :))

oyoyoyoyyoyo yandım desenize ben benim oğluş çok fena hiç durmuyor karnımda doğuncada çok canımı yakacak desenize :))

valla esracım benim sonumda aynı olucak heralde benim sıpam da aynı dıyodum belki dogunca sakin olur ama anlattıgına göre fazla ümitli olmayayım.esimde bu cocuk fazla durmıycak orda dıyo kaydirigubbakcemile2 artık napıo ıcerde bılmıorum.ya evet annem yanımdada yazık onada yuklenmek ıstemıorum ama sagolsun canım benım ıyıkı yanımda kayınvalıdemde tık yok dun bı sordu napıosun dıye dedım senlık bısey yok zaten nasılsın deyınce hastayım suram agrıyo dıye sızlanıo bıde bana cok yorma kendını dıyo ev sankı kendı kendıne toplancak töbe töbeee.valla camasır yıkamaktan bıktım yıka utule herseyı elden gecırıorum ama bı yandanda ıyı olcak dogum ıcın temızlık yapmıcam ıns.
senın oglusda yaramaz olucak demekkı allah yardımcın olsun hayırla gelsin yumurcak..

canlarım,iki yaramaz daha geliyor anlaşılan:içelim:

ebicim kayınvalidelerden hayır yok,hepsi aynı bunların!
benimki yakına taşındı güya ama misafir gibi geliyor!
her pazar görüşmek istiyorlar,eşimle birlikte olabileceğimiz tek günü mahvetmek için kasti yaptığını düşünüyorum:)
geçen kıyameti kopardım evde yalnızım insan bi tencere taş kaynatır onu bari getirir diye,eşim söylemiş,baktım akşama yemek geldi:))
söylemeden gelse şaşardım,sonraki gün de yemekle tatlı geldi,nasıl sevindim ama tabi kısa sürdü,arkası kesildi 2.gün!
valla kızlar annem 7 yabancı komşumuz doğum yaptı da kız yalnız diye tencere tencere yemek taşıdı,işten gelip yapar götürürdü..hasta,yaşlı ya da doğum yapana koşar..belki annemden böyle gördüğüm için beklentilerim yüksektir bilmiyorum ama bu kadar umursamaz olunmaz.kayınvalidem misafir gbi geliyor bir de evde kek-börek ne varsa yerken ayy çok güzelmiş diyor yaa!!
utanmak yok yani!!
bir de kendini sosyete sanıyor allahım akıllara ziyan:)))
40çıkarma gibi adetleri bilmiyor,sanırsınız paristen geldi:)))))

elini cebine atacağı adetlerden haberi yok ama kuru gürültü olanları pek bilir:))

yani demem o ki,allahım güç kuvvet versin de muhtaç olmayalım kimselere..
doğum sonrası hep dua ettim,çok şükür kendi işimi kendim yapıyorum:)
yarın akşama da kız kardeşim geliyor,ooh,biraz dinlenirim sayesinde:)

amaaannnnn kıslar insanın kendi annesi babası gibi var mı??? allahım kaynanaya muhtaç etmesin.

yok valla gülcüm,kendi annen baban ve kardeşin gibisi yok..
hele torun sahibi olunca deliriyorlar sevinçten..
yaşayınca görürsünüz,dünyaları değişiyor..
her gün kamera açıp gösteriyorum nerdeyse pcnin içine düşecekler:))

annem park yatak almış,oyuncaklar ıvır zıvır hazırlamış herşeyi:)

ya benım kayınbabam cok tatlı kaynanama gıt yardım et kız tasınıo dıomus ogunde bende gelme dedım senlık bısey yok dedım gelse ayrı dert ondan sonra 10gun yatar hastayım dıye ıyısımı kalsın annemle hallederım ıns yaa...kayınbabam torun dıye delı oluyo bılmıorum gorcez artık.dedıgın gıbı allah kımseye muhtac etmesin ıns kolayca dogum yaparımda kendı kendıme yeterım.herkesın canı sagolsun evınde kalsın bana dert olmasın...esra sen 40 ucurmaya annenlerin yanına gidiodun naptın tatil yapıcanmı?

canım babam uçağa binmeyin bebekler için tehlikeli diye tutturdu,kalıcı işitme kaybına neden olmuş bir arkadaşının torununda..
gelip alayım dedi ama eşim temmuzun 15inde izne ayrılacak,çok az kaldı,2 hafta sonra beraber geliriz dedim..yarın da kardeşim gelecek,hepbirlikte döneriz..
40mevlüdümüz epey gecikmeli olacak:))
zaten havalar da ancak ısınacak galiba:))

haklısın canım şimdiden gözleri döndü bizimkilerin ama eşim tarafından çıt yok :)) annem aldı bizim bebeğin herşeyini daha kendi cebimizden 100 tl masraf etmemişizdir odasından tut giysilerine bakım kremlerine kadar aldı annem daha doğrusu bize para verdi gidin alın diye. kayınvaldemde 2 yelek örmüş 1 hastane çıkışı birde bornoz almış doğumdan sonra getirecekmiş annemler görecekmiş aldıklarını kaydirigubbakcemile3 bende bebeği alıp odadan çıkıcam bunların hepsinide annemle babam aldı dicem kaydirigubbakcemile3 o gösteriyorsa annemlerin aldıklarınıda görmek hakkıdır diye düşündüm kaydirigubbakcemile3 bizimkilerde antalyaya taşındıya ordada bebek için beşik falan yapıyorlarmış :)) yaaa küçücük kardeşim bile abla yeğenime benim için hediye al diye para yollamış nasıl hakları ödenir bilmiyorum ki :asigim:

ayy canım bende ultrason resimlerini ya netten yolluyorum yada mms atıyorum onlarda tab ettirip albüm yapıyorlar :asigim: torun sevgisi işte :))

valla gülcüm okurken gözümde canlandı halleri:)

kayınvalide tarafı ancak kuru gürültü!
benimki de 3-5 parça kıyafet aldı,mobilyayı alın yarısını biz vericez parası hazır dediler ama o da yalan oldu,gerisini sen düşün..
anneme söylediğim gün yolladı mobilya parasını,aldıklarını say say bitmez dediğin gibi:)

annemler bilezik almış,kardeşim de künye almış doğum hediyesi,bizimkiler taktıktan sonra hastaneden kayboldu kayınvalidem falan,altınla geldiler,adımm gibi biliyorum sırf utanıp gidip aldılarsempatiksalakcinni

valla hani durumları olmasa can kurban ama olup da yapmıyorlar ya deli oluyorum..
sonuçta onların da torunu..

sen de yap hayatım,odayı göster hepsini aldılar de,hakediyor bunlarsempatiksalakcinni

bene chicco turuncu bi ateş ölçer aldım ama yanlıs ölçüyo 1 derece alt ölçtü kızım ateşilyken yok gibi gösterıyodu

Merhaba canlarımopuyorumnanaktan
Nasılsınız?
Biz bugün daha iyiydik. Sünnetimiz haftaya pazartesi yapılacak inşallah. Çok korkuyorum ama oğluşum rahatlayacak diye kendimi avutuyorum.

Ebi hala taşınma telaşındasın galiba. Ben de 6 aylık hamileyken taşınmıştım. Kayınvalidem çok yardımcı oldu sağolsun. Canı çıktı diyebilirim. Tabi annem olmadığı için bu kadar yardımcı oldu. Hatta eşimin akrabalarının çoğu taşındığımız gün gelip her biri bir işin ucundan tuttu sağolsunlar. Böyle konularda güzel bir aile eşiminkiler. Senin annen yanında ne güzel boşver kayınvaliden gelmesin. Sonrasında canını sıkmasındansa... Allah kolaylık versin canım.

Ama Esracımın dediği gibi yine de hiçbiri kendi ailenin yerini tutmuyor. Doğumdan sonra kırkımız çıkana kadar kayınvalidem yanımda kalacaktı. Çünkü bir ablam var o da Tokat'ta çalışıyor. İzinle 10 gün gelebildi. Mecbur kayınvalideme kaldı. Ama 2. haftadan sonra cinnet geçirdim ve eşime söyledim annen artık gitsin diye. Görsen herşeye muhalefet, her şeyi o biliyor ve ben hep yanlış yapıyorum. Aynı şeyi belki 20 - 30 kez söylüyor. Sanki ben zihinsel engelliyim de anlayamıyorum gibi.
Böyle zor oluyor tabi hem evle ilgilen hem bebekle ama eşim yardımcı oluyor sağolsun. Kafam rahat olsun da vücudum yorulsun önemli değil. Okullar açılınca mecbur gelecek zaten bebeğe bakmaya. O zamana kadar kendim halledicem inşallah.

Esracım nasıl bunaldım bilemezsin. Poyrazım azcık daha büyüse dışarı çıkıp gezmek istiyorum. Sen tadını çıkarıyorsun artık anneliğin. Zeynomun resmi değişmiş. Maşallah kuzuma Allahım nazarlardan korusun. Sağlıkla büyüsün inşallah.

Öpüyorum çokopuyorumnanaktan

denizim,eve kapanma sakın,al poyrazı çıkın yürüyüşe..
ben zeynomu çıkardım hep,hem ona hem bana iyi geliyordu..
tek kötü tarafı sokak çocuğu oldu,tüm gün gezsek doymuyor sıpam:)

kayınvalidelere gıcık olduğum için seninkini de düşünüp boğmak istedim:)
herşeyi bunlar biliyor ya,bizim yaptığımız herşeye muhalefetler!
aman evin işi kalsın ama kafan rahat olsun denizim,eşin de yardım ediyormuş sağolsun..
poyrazım kocaman olur yaz bitene kadar,ondan sonra gelsin kayınvaliden..

şuan en önemlisi poyrazınımızın pipisi:))
olun sünnetinizi,operasyonunuzu gelin sağlıkla,dualarım sizinle canımm..

denizcim sabret az kaldı geçicek sünnetten sonra daha rahat edicek poyraz tabiii sende...evde cok bunalıosan cık dısarı azar azar ama esranın dedıgı gıbı sokaga alısırsa bılmıorum kaydirigubbakcemile3
allah herkese saglık sıhhat versin kımseye muhtac etmesin...benim annemde bi ton sey aldı odasını sonra alıcaklar.daha almaya calısıo da ben gerek yok dıyorum.öle hevesliler ki...
tasşınma işim bıraz sıkıntılı daha evin anahtarını alamadık bıraz terslıkler cıktı ıns. bı sıkıntı cıkmaz evın yarısını topladık.haber beklıoruz...

emziren analar takamyın ööle herşeyi kafanıza. keyfinize bakın. herkes bi şey söölüyo heee diyom, bildiğimi okuyom. millete kalsa sokağa çıkamazdım, çocuğum lahana bebek olurdu, bi kere pırtlayamadı diye 1 şişe şurup içirilirdi falan filaaannn.

ben de oğlumu sünnet ettirmek istiyorum. aslında doğar doğmaz yaptıracaktım ama medicanada doğum yaptım ve sünnete de 1,500 lira isteyince vazcaydık. sen nerede yaptırcan? bi de memnun kalırsanız haber verir misin?

canlarımmmm ben geldim ay kac gndür gelemdim arada girdim okudum cıktım ama cvp yazamadım cokta ösledm yaw Şeniz

pzrtsi kınası vardı yigenm orda yermden kalkmama ragmen ertesi gün agrım oldu baya yattım sonraki gün kayınvalidemler geldi yine yoruldum azcık sonra gene yattım cumada dügün vardı sabah 7de uyandım o klasik oldu zaten sagolsun benm cadı uyutmuyo artık kaydirigubbakcemile3 kuaföre git gel sonra gelini cıkardık salona gittik derken cok ayakta durmasamda yoruldum gecede 12de geldik eve ölü gibi yattım hemen sonrası malum gene yattım ertesi gün boyunca kaydirigubbakcemile3 pazarda eşim evdeyken hazır cok dinlenememiş olsamda gidip kızmın aısverişini bitrelm dedik onu yaptık geldik ama ya ben gene com yoruldum bu aralar cok agrım var kızlar yaa rahimde özellikle geceleri dönerken yürürken falan agrıyo bazen agrısından yüryemiyorum neyse dünde yattım gene ugnde kızımın kıyafetlerini kıyadım dedm az oturymda canlarıma haber veriyim yaptıklarımı merak etmişlerdir Şeniz
denzcim cok gecmiiş olsun hayatım sen üsülme hersey iyi olcak bak poyrazmız sünnetini olsun daha rahat edersn inş:Saruboceq:
kayınvalidenide bosver he de gec bi yerden sonra denilmiyo ama takam sana yazık sekrmopuyorumnanaktan
ebicim sanada allah kolaylık versn bian önce tasısnırsında rahatlarsın inşşş
esraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa opuyorumnanaktan senn mikrop ne tatlı olmus öle yaaa tam ıssırmalık ay sev sev bitiremedim ay allahım nazardan saklasın ya masllah binlerce kez
ne cabuk büyümüs kocamn olmus sıpa gecmişi okudumda sennki iice ziilli olmus kaydirigubbakcemile3
ay cok öslemişim yaw hepinizi koccamannnn öptm herkesiiiopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

zeynebiiiiimm,çok özledim seniiiolumunekankayizsmile

düğün dernek derken ayrı kaldık valla..

iyi hadi atlattın bu işleri de,yeni çiftlere bir ömür mutluluklar diliyorum:)

zeynomu sorma zilli ki ne zilli:))
bugun yine zırladı,sıcak mıcak demedik,sitenin etrafında bir tur attık da öle uyudu hanımefendi:))

bugun de kız kardeşim geliyor,azıcık rahat ederimzemuszemus

alışveriş de bitmişşş,ooh sen de keyif yap artık..

walla cnm yaa bende cok ösledimmmmmmŞeniz
amin cnm darısı bekarların basınakaydirigubbakcemile3
sennki iyi alısmıs daha simdiden ilerde napcaksın bilemiyorum yanebayanssulusmile
sana yardıma gelen var ne güsel dinlencek zamanın olucak benm gelen kimsemde yoksenağlama
ufak tefek kıyafetleri falan kaldı önlük eldiven corap flan onlarıda alırım bi ara onun dısında halısı perdesi avizesi var onalrıda dedm ben cıkamam sen hallet dedm esim halletcek bu-hfata o alrda bitcek bende yatıcam artık zaten kalk desende kalkcak halim yyok cok yorgunum yaaaaaaaaaaaaboshayallersmile
cnm bisey sorcam ya bu rahmdeki agrılar neden olur görmcem acılma olmustur falan dedi erken dogum falanmı olcak acaba kızım sagolsun iyice sıkıstırmaya basladı acıtıyo bazen öyle hareketler yapıyoki anlamadımda noluyoboshayallersmile

teyzesi,sen bi doğur sonra hepberaber gezeriz,senin cadı da gezgin olsun:)))
yardıma gelen olacaksa da ilk günlerde olsun be zeynebim,46 günlük olduk artık,15 gün kalıp gitti annemler,sonrasında ki en yorucu kısmında yalnızdım..
ben gelirim sana yardımaolumunekankayizsmile
rahimdeki ağrıyı nasıl ayırt ediyorsun zeynebim:)
eğer abartılı bir rahatsızlık veriyorsa doktoruna sormalısın,sakın ihmal etme..ama onun dışında sona doğru yürümek zorlaşıyor,hareketler kısıtlanıyor..yeri de daraldı ya cadının,acıtır hareketleri..ben zıplardım oha noluyor içerde diye:))

bir de sana ticker yapmak farz oldu,sana kalırsa tickersız doğacak kuzum:))

sen bana son adet tarihini,beklenen doğum tarihini ve tickerın üzerinde ne yazmasını istiyorsan onu yazsana,hemen yapayım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…